Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
André Nygren och Emil Olsson vinner inte bara segern i Trimmat 2wd, de är snabbaste ekipage totalt över de lerhala sträckorna.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Hugo Carlberg kollade lufttrycket inför start, höll för trycket och vann Ungdomsrally både i tävling och Svenska RallyCupen.
Nöjda vinnare efter Marknadsnatta, final av Svenska RallyCupen!
PRESSRELEASE

Vinden avtog och regnet minskade i intensitet allt närmare starten av Marknadsnatta hos Västra Östergötlands MK i Skänninge under lördagens förmiddag. 170-talet ekipage gav sig ut för fem specialsträckor och det bjöds på spännande tävling in till mål innan pokaler och poäng kunde fördelas.
Snabbast från start var Jari Saarinen, drog upp tempot direkt från ss1 men bröt på rallyts andra sträcka. Istället tog David Nattsson / Sebastian Johansson över klassen och höll den till mål. Tuff start med två punkteringar och knäckt styrstag för cupens ledande Mattias Nyström. Men efter service kom han igen, körde hem sträcksegrar och avancerar på sista sträckan upp som tvåa, vann sträckan och med bonuspoängen säkrade han Svenska RallyCupens 4wd klass före Nattsson och Kalle Gustavsson.

I den trimmade 2wd klassen för A-förare öppnade Adrian Ring i en Volvo 240 bäst, fortsatte snabbt genom ss2 men efter sträckan bryter ekipaget med tekniska problem. André Nygren och Emil Olsson som klara mästare åkte på i högt tempo, tog över ledningen och fortsatte mot seger, både i klass och totalt. Johan Svensson och Victor Karlsson följde för klassen, samma placeringar tog de i tabellen.
Fjärde bästa 2wd ekipage totalt ses Alexander Andersson / Kristoffer Ringström som tog i hårt, bland annat tvåa totalt genom ss3. Attack gav seger för B-förarna när han passerade Junior EM föraren Mille Johansson på sista sträckan. Trea i klassen för finalen ses Alexander Alexandersson. För Svenska RallyCupen var Alexander Andersson nästan klar före start och segern gav ingen konkurrent chansen. Mathias Savela och Rasmus Holm topp tre i tabellen.
Cupens ledare för C-förarna, Robin Gustafsson, bröt med tekniska problem redan på ss1. Genom klassen körde mest långväga föraren, Bodens Rasmus Hansén snabbast. In som tvåa i klassen Erik Hult, trea Kevin Eriksson. Tredjeplatsen räckte för att ta sig förbi gå förbi Gustafsson, trea Hult.

Sören och Pontus Carlsson körde hem Appendix K, rallyt slutar med tre Volvo 240 i topp med Mats Lindwall och Jonas Wallén bredvid på prispallen. Fjärdeplats i finalen för klare mästaren Kjell Fransson, bakom i tabellen Peter Johansson och Morgan Olsson.

Daniel Suvala öppnade grupp F klassen för A/B-förare bäst före Oscar Östlund - de båda skulle kämpa om den slutliga segern i Svenska RallyCupen. Östlund ökade tempo och vann tre sträckor på raken, ledde 1,6 sekund före Suvala inför avslutningen, både slutresultat och bonuspoäng kunde avgöra. Oskar och Daniel Andersson drog längsta strået, vann avslutningen, klassen och cupen. 4,8 sekunder skiljde till slut, in som trea Linus Johansson. Fyra poäng delade Östlund och Suvala i tabellen, in som trea Niklas Berglund.
För C-förarna avgjordes klassen på sista sträckan, Jim och Håkan Andersson gick förbi Mattias Holm och in som trea Lucas Axelsson. Det blev särskiljning i tabellen där Holm med två segrar i bagaget placeras före Wilmer Jonsson som plockat en seger. Finalens vinnare Jim Andersson tar tredjeplats i tabellen.

Alexander och Rickard Broberg tog årets andra seger i grupp E A/B-förare under finalen, tappade tid genom första sträckan men körde ikapp på resterande. Andraplatsen för Håkan Johansson och som trea Linus Erixon. Samma placeringar har ekipagen när tabellen summerats.
Albin Karlsson / Katharina Magnusson satte tempot för C-förarna, tre sekunder bakom Mikael Andersson och trea Sebastian Jahnson. Mikael och Sebastian tar fjärde och femteplats i gemensamma grupp E tabellen som bästa C-förare.

Starkt startfält med elva ekipage för Ungdomsrally, Hugo och Stefan Carlberg från Fagersta Mk visade än en gång snabbhet, tar säsongens femte seger i cupen vid sidan om en andraplats. Utmanade gjorde William Israels och Ville Larsson som tar pallplatserna.
För tabellen stod Carlberg överst efter en fenomenal säsong, Ville och William bakom i tabellen när årets summeras.


Tävlingskalender 2023:
» 06/05-23: Götenerundan, Götene MK.
» 03/06-23: Gästabudstrofén, SMK Nyköping.
» 05/08-23: Kullingstrofén, Kullings MS.
» 02/09-23: Emiltrofén, Vimmerby MS.
» 23/09-23: Finess EMK-Kannan, Eskilstuna MK.
» 21/10-23: Marknadsnatta, Västra Östergötlands MK.

Partners 2023:
Tractive, MotorsportShopen, Pirelli / Apex, Racepart Sweden, BMsport, Autoracing, #FkkCancer.

Följ Svenska RallyCupen:
Officiell hemsida: http://www.svenskarallycupen.se
Facebook: https://www.facebook.com/SvenskaRallycupen
Instagram: https://www.instagram.com/SvenskaRallycupen


» Pressrelease från Svenska RallyCupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2023-10-22 10:26


Inbjudan presenterad och anmälan öppnar för Hälsingerallyt, 2024 års SM premiär.
© Kjell Mattsson- Nu har vi fått riktig vinter, det har kommit ytterligare 30-50cm snö på fyra dagar i tävlingsområdet, hälsar Kjell Mattsson i SMK Hälsinge, arrangör för Rally SM premiären 2024 i Hudiksvall.

Inbjudan har nu landat och anmälan öppnar klockan 18:00 lördag kväll, detta i takt med att allt f...

Publicerad: 2023-12-02 15:03


Kalendern klar för Östergötlands RS-serie.
© emotorsport.seAllt fler serier och cuper får ihop sina kalendrar inför 2024, under torsdagen presenterades kalendern för Östergötlands RS-serie som i mitten av april inleder med Skänningeknixen.

Lika traditionsenlig är Sviestaträffen den 1:a maj och följs upp av två deltävlingar hos Åtvidabergs MK, först Sockn...

Publicerad: 2023-12-02 08:35


B-Zero blir ny budgetklass för Norsk rallysport.
© Norsk Bilsport.För en vecka sedan presenterade Norsk Bilsport att klassen B-Zero nu också kan tävlas med i rally, det handlar om de minsta rallybilarna som tidigare gått på bana.

Klassen är öppen för bilar tillverkade mellan 2005 och 2014 och av modellerna Citroën C1, Peugeot 107 och Toyota Aygo.

Ursprunget ...

Publicerad: 2023-12-01 00:19


Kalendern för Rallyklassikernas Back & Sprintcup 2024 klar.
© emotorsport.seRallyklassikerna har tagit beslutet att än en gång arrangera Back & Sprint cupen, även om intresset och deltagandet var så tamt 2023.
- Dock så tror vi att många av oss vill ha en tävlingsform där vi kan vara med på ett lite enklare sätt. Inga långa tävlingar med servicepersonal, och där vi får...

Publicerad: 2023-12-01 00:06


FIA jobbar för nytt poängsystem i WRC, Mikkelsen vill se kortare tävlingar.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Hos FIA har tankarna en längre tid gått på att plocka fram ett nytt poängsystem för WRC serien för att göra serien mer spännande. Kanske genom att ge poäng också efter respektive dagsetapp, tankesätt har också testats och simulerats mot de senaste årens resultat för att se hur ett nytt poängsystem s...

Publicerad: 2023-11-29 21:55


26:e säsongen av E-Cupen, fem tävlingar på kalendern 2024.
© emotorsport.seKalendern för den 26:e säsongen av E-Cupen är spikad, precis som i år blir det med fem deltävlingar. Team Skogsåkarna inleder cupen den 25:e maj med Skogsåket och i mitten av juni körs Hammarslaget hos Norrahammars MK.

Knappt tre månaders semester innan Ekrundan hos SMK Eksjö körs, avslutningen s...

Publicerad: 2023-11-29 19:02


Sveriges och Örebros Mr Lancia, en Lancia 037 visas på Rally & Konst 2:a advent.
© Nils-Brage Pettersson.Sveriges och Örebros Mr Lancia, ja det tycker jag man kan säga att vi har och göra med. Nu ska nästa bil till för presentation, en Lancia Rally 037 som kommer stå på garageuppfarten när Rally & Konst bjuder in den andra advent. Enligt Tomas veterligen enda exemplaret i Sverige. Bilen är en ”replica”...

Publicerad: 2023-11-29 18:57


Ted Malm, 2023 summeras och vi tittar in i 2024.
© Ted Malm.Då har vi kommit dithän att vi summerar 2023. Det blev ett år som inte alltid gick såsom planerat utan tävlingarna kännetecknades ofta av att fightas in i det sista till mål.

PV´n i Rally Sweden Historic för andra gången.
Året började med en start i Rally Sweden Historic som är en del av ...

Publicerad: 2023-11-29 17:31


Finland och Estland samkör rallytävling i nationella mästerskapen 2024.
© emotorsport.seNär det Finska mästerskapet kör sin fjärde deltävling 2024, den första på barmark blir det med spetsat startfält, idag presenterade det Finska förbundet ihop med det Estniska att de samkör en deltävling av de nationella mästerskapen.

Länsirannikon Ralli med Åbo som bas blir tävlingen de båda mäst...

Publicerad: 2023-11-28 21:10


Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
© emotorsport.seEfter Hälsingerallyt den 19-20:e januari går tiden fort fram till säsongens andra deltävling, då Vinterpokalen hos Sandvikens MK redan 2-3:e februari. Rapporterna om snö i Hälsingeskogarna har varit kända, men hur ser det ut för Vinterpokalen?
- Just nu har vi ett riktigt snöoväder som tydlig sk...

Publicerad: 2023-11-28 21:04


Tidigare nyheter:
Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
Svenska mästarna Flodin & Bergsten klara för fortsättning med GK Door Team Sweden i Rally SM 2024.
Lindén tog målgång i Roger Albert Clark Rally, klasseger och bästa Svenskar.
Solberg dominerade historiska rallyt, men hamnade i diket.
McCormack vinner Roger Albert Clark Rally, Lindén till mål med PV´n.
Solberg bryter Roger Albert Clark Rally, gled av vägen i leran.
Foto från MotorsportSalongen på Nöjesfabriken i Karlstad.
Följ avslutningen av Roger Albert Clark Rally, Solberg tillbaka.
Tung Svensk dag i Roger Albert Clark Rally, Solberg och Lindén bryter.
Adielsson tillbaka i växande Internationella 4wd, kör Skoda Fabia Rally2 Evo med Tisse Racing.
SM satsningar & ny tuff GT86:a i grupp H - lite från MotorsportSalongen.
14 mil i Roger Albert Clark, följ ledarbilarna med Solberg och Lindén.
Solberg utklassar alla, 4 minuters ledning i Roger Albert Clark Rally.
Reiersen i SM satsning med JC Raceteknik i ny Skoda Fabia RS Rally2.
Bilder direkt från MotorsportSalongen.
Nio nya mil special för Solberg och Lindén i Roger Albert Clark Rally, följ lördagen.
Solberg och Lindén leder stort i Roger Albert Clark Rally.
Rally SM säsongen på gång, full fart i Hudiksvall och Sandviken.
Späckat program och många utställare på MotorsportSalongen.
Fyra FIA Rally Star talanger utsedda, får fri Junior WRC plats 2024.Nyhetsarkiv:
[
2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Hälsingerallyt 19-20/01


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 25-28/01


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05
Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.