Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Tätt i cupen inför finalen i Askersund.
PRESSRELEASE

* Hans-Erik Weng tog sin andra seger för säsongen i Evo Challenge och tätade till toppstriden.
* Bara en poäng skiljer mellan de två främsta.
* Titelstriden kommer att avgöras i Askersund.

Genom att ta sin andra seger för säsongen i den femte deltävlingen i Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sverige – Bilam-Trofén – har Hans-Erik Weng med co-driver Anders Fredriksson stängt igen det gap som tidigare fanns till toppen. Bara en poängs skillnad mellan de två främsta, och endast en deltävling återstår.

Efter en strid med den tidigare ledaren Tobias Gustavsson/Fredrik Leiert, kunde Andreas Magnusson/Henrik Hulterskog gå till nattvila i Norrköping i ledning. Sedan råkade de ut för en punktering på sträcka sju. De var fast beslutna att köra in den förlorade tiden, och hann nästa ikapp Weng/Fredriksson. Endast fyra sekunder skiljde de två Mitsubishiteamen åt vid målgång.

Den gångna helgens tävling i Norrköping ersatte augustitävlingen Killingen. Grusvägarna i Kil med omnejd var så mjuka efter all nederbörd, att tävlingen måste ställas in. Istället klev Norrköping in som arrangör av den femte omgången i Mitsubishiserien. Bilam-Trofén ingick också i Rally-SM, med totalt 80 km specialsträckor. Fem av dessa kördes på fredagskvällen, resterande sex på lördagen.

Gustavsson/Leierth startade snabbast, men innan nattvilan hade de tvingats släppa förbi sig Magnusson/Hulterskog som ökat tempot vartefter.
Även Joachim Carlström/Jörgen Norman startade bra, och efter en serie jämna tider låg de trea efter fredagen. Weng/Fredriksson var fyra, sex sekunder efter, sedan de råkat ut för bränsleproblem.

Magnusson/Hulterskog drygade ut sitt försprång på SS6, den första sträckan på lördagsmorgonen. Men en punktering på sträckan efter fick de att tappa 50 sekunder. På samma sträcka försökte Gustavsson/Leierth ta in på täten, men istället klippte de en sten. Bilen slungades upp i luften, och rullade utefter vägen innan den stannade mot ett träd. Lyckligtvis gjorde ingen i besättningen illa sig, men detsamma kan inte sägas om deras Mitsubishi.

Efter att ha fått bränslepumpen lagad på servicen kunde Weng/Fredriksson öka tempot, och till sin egen förvåning hade de efter sträcka sju tagit täten. Inte helt på egen hand, men de andras problem hade kostat än mer tid än bränslepumpens krånglande.

Hur som helst, Magnusson/Hulterskog hade inte givit upp. Tvärtom försökte de ta igen det de förlorat på de återstående sträckorna – och de lyckades nästan. Inför sista sträckan var avståndet fram till ledande Weng/Fredriksson bara tio sekunder, men de lyckades hålla undan och kunde ta sin andra seger den här säsongen i Evolution Challenge.

Carlström/Norman var nära att göra sitt bästa resultat för säsongen, men oturligt nog grusades förhoppningarna på den sista sträckan. De fick en bredsladd och bakänden på bilen slog i en vall, knäckte bakfjädringen och en drivaxel. Det var färdigåkt, och därmed kunde Mikael Gustafsson/Ola Persson bevisa att om du klarar dig utan problem ger det ofta goda resultat.

– ”Jag är väldigt nöjd med att ha vunnit ännu en deltävling i Mitsubishi-mästerskapet, och resultatet gör att det är tätt i tabellen inför finalen”, sa Weng.
– ”Jag ser fram mot kommande helg, då vi ska kämpa hårt för att ta mästartiteln”.

Så med bara en poäng som skiljer de två ekipagen i topp blir den sjätte och sista omgången, Rejmeknixen i Askersund, en spännande upplösning på den allra första svenska säsongen av Evolution Challenge.

2008 års Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sverige sponsras av: Mitsubishi Motors Sweden, Pirelli tyres, Sunoco fuel, Performance Friction Brakes, Speedline Corse wheels (www.ppe.com), PIAA lights, Sparco racewear, Mpart and RPM Promotions.

Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sverige – Deltävling 5
Resultat
1 Hans-Erik Weng (Säffle)/Anders Fredriksson (Årjäng) 50:58.4
2 Andreas Magnusson (Skeppshult)/Henrik Hulterskog (Stensjön) 51:02.7
3 Mikael Gustafsson (Ludvika)/Ola Persson (Uppsala) 56:43.7

Brutna
SS7 Tobias Gustavsson (Finspång) /Fredrik Leierth (Kolmården)
SS11 Joachim Carlström (Rockneby)/Jörgen Norman (Torsås)

Mästerskapsställning efter fem deltävlingar

Förare
1 Andreas Magnusson 51
2 Hans-Erik Weng 50
3 Joachim Carlström 27
4 Jonas Ericsson 23
5 Jimmy Joge 18
6 Mikael Gustafsson 16
7 Tobias Gustavsson 10
8 Joachim Borg 6
9 Kenneth Jonsrød 5

Co-drivers
1 Henrik Hulterskog 51
2 Anders Fredriksson 50
3 Jörgen Norman 27
4 John Stigh 23
5 Ola Persson 17
6 Mikael Johansson 12
7 Fredrik Leierth 10
8 Lill-Erik Gustafsson 6

Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sverige – Deltävling 6
Startande i nummerordning
10 Mikael Gustafsson (Ludvika)/Ola Persson (Uppsala)
11 Hans-Erik Weng (Säffle)/Anders Fredriksson (Årjäng)
12 Tobias Gustavsson (Finspång) /Fredrik Leierth (Kolmården)
13 Joachim Carlström (Rockneby)/Jörgen Norman (Torsås)
14 Andreas Magnusson (Skeppshult)/Henrik Hulterskog (Stensjön)


» Pressrelease från Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2008-09-17 17:00


Tänak involverad i nya Rally Dirtfish, Estnisk 'VM-tävling' i juli!
© Hyundai Motorsport.Rally Dirtfish, det blir namnet på den i juli stora Estniska rallytävlingen. Sedan Rally Estonia ställts in har det jobbats för en alternativ tävling för att starta upp tävlandet igen.

Det är Ott Tänak och hans partner, storsatsande amerikanska Dirtfish går in som partner när Estniska förbundet ...

Publicerad: 2020-05-29 14:01


Äntligen rallypremiär, publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på lördag!
© emotorsport.se Stenungsunds MS inleder grussäsongen den 30:e maj, en sen premiär med anledning av Corona pandemin. Privatbostäder Rallyspecial är tävlingen på 3 sträckor fördelat på 11,4km och allt på inhägnat område helt utan publik, hela arrangemanget går under hårda restriktioner för att kunna genomföras. List...

Publicerad: 2020-05-28 22:28


Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
© Kreisel Electric.Baumschlager Rallye Racing utvecklar ihop med Kreisel Electric en Skoda Fabia Rally 2 med eldrift, den första i sitt slag. Men Corona pandemin har också satt en del käppar i hjulen för de Österrikiska firmorna, 4-5 månaders försening räknar man med i projektet. Man tappade tid när landet stängde ned...

Publicerad: 2020-05-28 22:00


Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
© Svenska RallyCupen.Svenska RallyCupen stärker upp kalendern inför hösten 2020, precis som alla andra har Svenska RallyCupen drabbats av restriktionerna kring Corona pandemin som ställt in tävlingar.

Premiären i Götene i början på maj fick ställas in, lika så Gästabudstrofén som skulle avgjorts nu på lördag. I samba...

Publicerad: 2020-05-27 20:17


Jonsson historisk SM-segrare.
När det första virtuella mästerskapet i rall #sm virtuell bilsport rally by Hankook idag avgjordes blev Robin Jonsson historisk som först SM-vinnare.

Redan från start i det sex deltävlingar långa mästerskapet som körts i Dirt Rally 2.0 var e-sportaren Robin Jonsson en man att slå efter det att ha...

Publicerad: 2020-05-27 16:49


EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
© emotorsport.seI slutet av förra året fattade EKS-team ett beslut att sätta huvudfokus på rally. Det innebar en satsning med två Skoda Fabia R5-bilar i toppen av 4WD-klassen och en Ford Fiesta R2 i Junior-klassen i Rally SM 2020.

Tyvärr slogs världen ut av den globala pandemin, Covid-19-viruset som sedan början...

Publicerad: 2020-05-27 12:51


Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
© Alexandre Guillaumot.Italienska Rally di Roma Capitale 2020 laddar fortsatt för fullt för sin EM premiär, som arrangör står Motorsport Italia med rallyåkande Max Rendina som bas.

Tillsammans med Italienska förbundet, FIA och EM promotorn Eurosport Event jobbar man mot en säsongsstart i andra halvan av juli. För publi...

Publicerad: 2020-05-26 20:53


Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
© Oliver Solberg Media Office.Solberg World Cup fortsätter att växa när slaget om segern närmar sig.
• Solberg World Cup går in i näst sista deltävlingen.
• Svenske Jonssons andra seger stärker positionen i toppen av tabellen.
• Oliver och Petter fortfarande med i den vassa konkurrensen av 16´000 spelare!
• Solberg World Cup...

Publicerad: 2020-05-25 20:06


SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
I det senaste protokollet från Svenska Bilsportförbundets styrelse tar man upp och diskuterar flera av de punkter som revisorn haft synpunkter på som presenterades i samband med verksamhetsberättelsen för 2019 presenterades. Det visar att det är långt mer än bara USA resan man tidigare velat ge sken...

Publicerad: 2020-05-24 20:26


Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
© emotorsport.seI brist på rallytävlingar har vi tittat lite i arkiven, ett album med arkivbilder från 1997 och framåt har startats upp. Just nu med 20-talet bilder från tävlingar som bland andra gamla klassiska tävlingar som Sapa Rallyt, Holavedsrallyt, MT-Specialen, Stenbocksrundan, Emiltrofén och Vätternrallyt b...

Publicerad: 2020-05-23 20:53


Tidigare nyheter:
Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.
Robin tillbaka i virtuella Rally SM toppen, så gick det i deltävling 4.
Finland öppnar upp för nationella rallyn den 1:e juni!
Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?
Safari Rallyt inställt, nytt bakslag för WRC cirkusen.
Klappjakten ställs in, klar för Bilsport Rallycup 2021.
Rådström får vänta på EM premiären, nya ändringar i kalendern.
Finska EM arrangören Lahti Historic Rally ställer in.
Vallentuna MK flyttar YRC-Sprinten till hösten.
Solberg World Cup har avverkat Pirelli Rally Argolis, Oliver berättar.
Hässleholms GP på gång, laddar för tävling i juli, men har reserv i september!
Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!
90 rallytävlingar hittills inställda 2020.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
Skilling 500 26-27/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 04-07/06


Svenska RallyCupen:
Gästabudstrofén 30/05
Foto från:
Arkivet 1997-1999.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.