Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
SA Tech AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Drive VXO Motorsport.
© Drive VXO Motorsport.
Vintertest med BMWn hat gjorts med teamet.

© Drive VXO Motorsport.
© Drive VXO Motorsport.
Robin Adolfsson jobbar på med Ford Fiesta R5:an.
Var är Drive VXO Motorsport, vad händer i teamet?
PRESSRELEASE

För första gången sedan Teammästerskapet i Rally-SM introducerades har DRIVE VXO Motorsport saknats i startlistorna. Svaret på frågan i rubriken är att teamet fattat beslutet att avstå från vintersäsongen och deltagande i SM 2024 av flera olika skäl men att teamet är i full gång med förberedelser inom flera områden.

Robin Adolfsson bygger upp Fiestan baserat på en helt ny kaross från M-Sport efter den lätta rullningen i Hörby som tyvärr skadade buren vilken M-Sport vägrade rikta och där det enda alternativet var att köpa en helt ny kaross..

- Det är som det är, hade detta varit en bil med annorlunda homologering kunde vi riktat den med våra duktiga plåtslagare här hemma i Växjö men en sådan här bil följer helt andra regler. Så det blev en dyr smäll men å andra sidan har vi en i princip ny bil till våren och det i sig är en rejäl nytändning, summerar Robin.

Andreas Sigfridsson tog en ofrivillig time-out efter en stenhård landning med Arvid Johansson Skoda i tyska Lausitz Rallye i november.

- Ryggen tog stryk och jag har kört intensiv sjukgymnastik i tre månader. Det känns betydligt bättre nu och har taggat mig att öka träningsdosen för att förebygga besvär i framtiden. Rally är min sport och det ska inte vara kroppen som hindrar mig från att tävla.

Andreas har dock inte legat på latsidan vad gäller rally. Han har engagerat sig för MAS-cupen där han arbetat tillsammans med cup-organisationen med både tävlingsupplägg och reglemente. Dessutom är han en av eldsjälarna bakom den endagars licensutbildning som klubbarna i sydöstra Sverige kommer genomföra i början av mars.

- Det var när Ludvig Bååth, (son till Hans Bååth), tog sin rallylicens under 2023 som vi reagerade på hur otillgänglig sporten är. Du ska hitta en licenskurs, genomföra den och få klart med alla papper, därefter ska du leta upp en tävling och anmäla dig för att köra den. Väl på plats kanske du är ensam debutant och ska kontakta tävlingsledningen, hitta anmälan och besiktning. Och även om alla hos arrangören är välvilliga och engagerade så är deras fokus på att genomföra tävlingen. Det är svårt helt enkelt, har du inga relationer inom sporten så känns det nog svåröverkomligt för många, förklarar Andreas.

Därför har klubbarna i sydöstra Sverige gått samman för att genomföra en heldagsutbildning där man genomför samtliga moment inklusive debutantävlingen.

- Vi genomför detta på DRIVE VXOs anläggning där allt som behövs finns på plats, säger Peter Holgersson och fortsätter, i dagsläget har vi 50 anmälda deltagare, ett fantastiskt intresse där deltagarna kommer både från de arrangerande klubbarna men även mer långväga från flera håll runt om i landet.

Regerande mästaren i standardklassen Kalle Ingesson missar SM på grund av sitt nya jobb inom försvarsmakten.

- Jag är inne i en intensiv period under vintern och har inte möjlighet att köra några tävlingar vilket innebär att vi får stå över SM. Men vi kommer tillbaka till våren och siktar på SM 2025 istället, säger Kalle.

Liknande förutsättningar gäller för Lukas Hägg som har Forden ute till försäljning.

- Rally 4:an är ute till försäljning och jag har bestämt mig för att sälja bilen innan jag ger mig på nästa utmaning. Tankarna går kring att testa något fyrhjulsdrivet. Jag ser fram emot att se vilka möjligheter som finns när bilen är såld. Fram till dess blir det att hjälpa pappa (Magnus Hägg) och se till att han håller sig på vägen samt ge tillbaka lite av all den tid han har gett mig under min satsning i rally, säger Lukas.

Pappa Magnus har Fiesta R5:an på värmning och kommer satsa på asfaltstävlingar i Sverige, Danmark och Tyskland under 2024.

- Tyvärr försvann Rally-SM Asfaltsprint inför 2024 så utbudet för oss asfalts-entusiaster i Sverige blir betydligt mer begränsat, summerar Magnus.

SM-bronsmedaljören i Rally-SM Grussprint 2023 Emrik Smedberg blev pappa och köpte hus och flyttade hela rallyverksamheten under fjolåret.

- Detta innebär dels en ny fas i livet och dels massor av jobb så det krävdes prioriteringar. Inga vintertävlingar för oss i år men till våren skall jag och Emil lufta Citroenen igen. Mer om det längre fram, säger Emrik.

Hans Bååth låter motvilligt den nya BMWn stå över vintertävlingarna och SM 2024.

- Då jag engagerat mig i Styrgruppen för Rally-SM kände jag att det var bättre att fokusera på det och göra ett bra jobb där istället för att tävla själv. Vi jobbar stenhårt för att SM-säsongen 2024 skall bli så bra som möjligt trots en väldigt kort förberedelsetid. Men framförallt har mitt fokus i gruppen legat på att skapa ett underlag för Rally-SMs framtid i förbundets regi. Rally-SM är ett av världens starkaste nationella mästerskap men kan bli oerhört mycket bättre om vi samlar alla starka krafter runt om i Sverige, bestämmer för vad vi vill uppnå, och genomför det..

Därutöver har Hans och teamet fortsatt utveckla sin nya BMW 1M 1,6t..

- Vi jobbar vidare med att utveckla bilen både på chassi- och drivlinesidan. Det är inspirerande att se Emil Karlsson leverera i SM i Anders Karlssons systerbil. Det finns dock mycket potential kvar att utveckla i de här bilarna och den ska vi ta vara på fortsätter Hans, därutöver är vårt stora fokus att fortsätta testa de olika moderna bränslen som finns och är på gång ut på marknaden. Målsättningen är att komma tillbaka till SM 2025 med en välutvecklad bil driven av ett modernt bränsle.

Sammanfattningsvis har alltså DRIVE VXO Motorsport inte backat utan befinner sig istället i en tid av förberedelser.

- Den enda gången vi backar är när vi tar sats, avslutar Nicklas Jidflo.


» Pressrelease från Drive VXO Motorsport.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2024-02-07 00:20


WRC tabellerna efter Rally Latvia, tätare i toppen och Svensk WRC2 ledning.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Thierry Neuville leder fortsatt WRC serien och går som första bil första dagen i Secto Rally Finland som körs i nästa vecka. Endast åtta poäng bakom är teamkollegan Ott Tänak inför de fem sista deltävlingarna. Som trea Elfyn Evans som har fem poäng upp på Tänak som smet om denna helg, Sebastien Ogie...

Publicerad: 2024-07-21 21:58


Så gick det i Svampasprinten.
Fyra gånger kördes den 3780m långa sträckan på Svampabanan under söndagen, Tomelilla MK arrangerade Svampasprinten. Ett 50-tal startande och i totallistan ses fyra klassvinnare överst - totalt räknas tre av fyra åk i slutresultatet.

Snabbast totalt var SKÅAB´s Stefan Kristensson i Ford Fiesta, s...

Publicerad: 2024-07-21 21:57


Taktisk och historisk triumf för Solberg.
© Oliver Solberg Rally.Oliver Solberg kontrollerade tävlingen från start till mål och säkrade en historisk VM-seger i Lettland på söndagen.

Fem år efter att han blivit den yngste vinnaren någonsin av en EM-rallytävling i Lettland blev Solberg också den förste att vinna en VM-omgång i WRC2-klassen på samma plats.

Den...

Publicerad: 2024-07-21 18:00


Lettisk WRC seger för Rovanperä, tekniska problem sänkte Sesks, Solberg vann WRC2.
© Toyota Gazoo Racing.Kalle Rovanperä har inte varit snabbast under söndagen, istället har Ott Tänak och Sebastien Ogier vunnit sträckor. Segern var dock i säker hand för Kalle och Jonne Halttunen, en dubbel för Toyota Gazoo Racing då Sebastien Ogier tar andraplats - 39,2 sekunder mellan dem.

Sesks snuvad på pallpl...

Publicerad: 2024-07-21 13:57


Så gick det i Danska Komo Rallysprint.
© Kristian Lindberg.Danska Komo Rallysprint med Kalundborg og Omegns Motorklub som arrangör kördes med 40-talet bilar, några tävlande på Svensk licens. Varvlopp med 4,2km special per omgång, rallyt körs med totalt fyra omgångar. Ett av de tre första åken får räknas bort innan resultatlistan blir klar.

Snabbast total...

Publicerad: 2024-07-21 08:29


Svampasprinten och Rally Latvia att följa under söndagen.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.I Tet Rally Latvia avslutas rallyt med fyra sträckor, två som går dubbelt och ger 64km special under söndagen. Första sträckan rullar igång strax före klockan åtta och avslutande powerstage inleds 14:15.
Ska Kalle Rovanperä behålla lugnet och ta segern och blir det Svensk seger i WRC2 klassen genom...

Publicerad: 2024-07-20 22:43


Rovanperä och Solberg fyra sträckor från vinst i Rally Latvia.
© Toyota Gazoo Racing.En aningen mer händelserik eftermiddag och kväll i Tet Rally Latvia, om än lugnt för ledarna i de båda högsta klasserna. Kalle Rovanperä har fortsatt i högt tempo med tre av fyra sträcksegrar och toppar rallyt 42,5 sekunder före Sebastien Ogier, en dubbel för Toyotas båda deltidsförare när helgens f...

Publicerad: 2024-07-20 21:49


Rovanperä och Solberg i fortsatt Lettisk ledning.
© Oliver Solberg Rally.Halva lördagen av Tet Rally Latvia avverkad och snart rullar andra halvan igång, fyra sträckor under förmiddagen där Kalle Rovanperä varit snabbast på tre av sträckorna, en snabbaste tid satte också Ott Tänak.

Kalle har nu 34,8 sekunders ledning mot Sebastien Ogier som passerat Martins Sesks med ...

Publicerad: 2024-07-20 15:08


Söndagsrally med Svampasprinten.
© Kristian Lindberg.Svampasprinten med Tomelilla MK som arrangör, det körs på rallycrossbanan med hälften hälften gällande underlag. 3,7km per åk gäller och fyra gånger ska det köras varav de tre bästa gäller som slutresultat.
57 anmälda ekipage och dessa finns inom 12 klasser, två bilar ut i Ungdomsrally där Emil Sal...

Publicerad: 2024-07-19 18:14


Följ Komo Rallysprint och Rally Latvia under lördagen.
© emotorsport.seI Danmark körs KOMO Rallysprint, Kalundborg og Omegns Motorklub står för arrangemanget som körs varje sommar på grus och asfalt, det är varvlopp och 4,2km per omgång. Fyra åk på banan för samtliga, för slutresultatet räknas två av de tre första åken ihop med det fjärde. För de fem snabbaste totalt b...

Publicerad: 2024-07-19 18:12


Tidigare nyheter:
Söndagsrally med Svampasprinten.
Följ Komo Rallysprint och Rally Latvia under lördagen.
Rovanperä pressad av Sesks i Rally Latvia, Solberg flyger fram i WRC2.
90 bilar till nästa helgs Rally di Roma Capitale - Barth ende Svensk i ERC fältet.
Sex svenska ekipage när prestigfyllda Komo Rallysprint avgörs under lördagen.
Sju sträckor på 12 mil under fredagen i Rally Latvia, följ rallyt med resultat sträcka för sträcka.
Solberg överlägsen på ss1 i TET Rally Latvia, Rovanperä snabbast totalt.
Strax rallystart i Lettland - följ de Svenska deltagarna, Oliver och Jonas.
Tänak och Solberg, just nu snabbast på shakedown i Lettland.
Evans får träningsmil i HYAcenter Ralli - flera Svenskar i Rally2 klassen.
Följ WebTV & Resultat från morgonens shakedown inför Rally Latvia.
Tidig uppstigning för shakedown i Rally Latvia, drar igång 06:31.
Solberg jagar en historisk uppföljare.
Andra rallyutställaren klar för ”Konst & Rally” i Järnboås, Rasmus med koboltblå Volvo 940.
Startfält, tidsplan, och länkar inför Tet Rally Latvia.
Svenskt och Norskt i listan för Lahti Historic Rally.
Östberg försvarar inte segern i Rally Isla de Los Volcanes, kör föråkare i helgen.
TV-tablå inför helgens WRC Tet Rally Latvia.
Foto från Slottssprinten.
Andervang summerar händelserna och helgen i Holländska GTC Rally.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Ekrundan 07/09


Rally EM - ERC:
Rally di Roma Capitale 26-28/07


Rally SM:
East Sweden Rally 23-24/08


Rally VM - WRC:
Secto Rally Finland 01-04/08


Svenska RallyCupen:
Kullingstrofén 03/08
Foto:
Slottssprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten, uppvisning Appendix K.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.