MaxSport   

   
SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Trendab AB   

   
Mats Bilar   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

1300 Rallycup summerar deltävlingen i härliga LBC Ruschen.
PRESSRELEASE

Så var dagen äntligen kommen för LBC-Ruschen, den andra och sista vintertävlingen för 1300 Rallycup.

LBC Ruschen är en av de klassiska vintertävlingar som många åkare ser fram emot att köra. Under årets tävling bjöd arrangören på tio mil SS som är fördelade på fem fina sträckor. Tävlingen lockar till sig 115 ekipage från Sverige, Norge och även Irland och 15 utav dem bestod av Suzukibilar. Riktigt kul med så många sukkadeltagare i startfältet!

Det är lördagsmorgon och ca -10 grader, bilarna står och varmkörs på serviceplatsen och kl 10.00 rullar första ekipaget iväg mot SS1 som mäter hela 2,7 mil i längd! Spänningen är hög för vem ska sätta ribban direkt på SS1? Marcus Johnsen med Co-driver Caroline Gassner slår till med sträckseger, ca 8 sekunder bakom hittar vi bröderna Bilfeldt. Johnsens tid räcker till en 33e tid totalt på sträckan! Tyvärr tappar vi Lucas Carlsson/Patrik Johansson som får bryta med tekniska problem. Efter SS1 så var det dags för en kort service innan SS2 och SS3 skulle köras.

På 1,8 mil långa sträcka 2 så fortsätter Marcus och Caroline med sitt höga tempo och tar sträcksegern med 11,7 sekunder före Joacim Rydin. På SS3 som är 2 mil lång tar Marcus och Caroline sin tredje raka sträckseger, Rydin sätter andra snabbaste tid. Här bryter Hampus Carlsson/Erika Ledin med en motor som inte orkar med längre.

Efter 3 körda sträckor är det dags för 45 minuters service och det är även tid att fylla på med mat och dryck för de tävlande.

SS4 mäter ca 1,5 mil och för första gången för dagen ser vi en ny sträcksegrare, nämligen Valdemarsviks duon Tobias och Joakim Bilfeldt. På SS4 så får tyvärr Ola Strömberg med Victor Johansson skotta snö efter en avåkning. Mattias Dahl med co-driver Linus Lundberg bryter med tekniska problem.

15 minuters service innan den sista stora urladdningen. Nu skulle ekipagen få ge allt utför dom välkända serpentinsvängarna på SS5 Brännkölsvägen. Marcus och Caroline gör det igen och tar sin 4e sträckseger för dagen 4,9 sekunder före Rydin och Bilfeldt tätt därefter.

Ett stort grattis till samtliga tävlande som tog sig i mål på denna långa och utmanande tävling på 10 mil SS! Jonas Wigren/Jon Magnusson föll tyvärr bort redan på fredagens frivilliga Shakedown då en kamaxel gick av.

Slutresultat:
1a Marcus/Caroline
2a Joacim/Magnus +28,3
3a Tobias/Joakim +50,3

1300 Rallycups gänget vill tacka Lima MS och deras funktionärer för en mycket bra och välarrangerad tävling med 5 häftiga specialsträckor förpackade på en mycket kompakt bansträckning.

Stort Tack till våran tävlingssponsor Bil & AC center i Borlänge och alla som skänkte priser till prisutdelningen.

Det enda tråkiga är att det är nu ett år kvar tills nästa LBC-Rusch.

Vi passar på och kör en intervju med Team Bilfeldt och lär känna de duktiga bröderna lite mer.

Även om båda bröderna känner sig säkrare på grusvägar tyckte de att tävlingen i Lima var väldigt kul och riktigt lärorik. Farten fanns med redan från de första kilometrarna och dem lyfter fram att tävlingen var väldigt bra arrangerad med många fina sträckor.

Hur och när föddes intresset för rally?
Tobias: Inte helt säker men en bidragande faktor var att min far var med Jonas Wigren som serviceman under nästan alla år i allt från VOC till WRC Focus. Men efter att själv ha tävlat i folkrace under 5 år, så kom pandemin och vi tog beslutet att hitta en rallybil för att få ut mer körning kontra tid i garaget.

Joakim: Kan inte riktigt svara när och hur intresset för rally kom men det har funnits länge.

På frågan om vad det bästa och det jobbigaste är med rally hittar både Joakim och Tobias bara mest positiva saker. Tobias nämner att trots många timmar i garaget, får dom till även mycket med körtid ute på tävlingar. Joakim tycker att rally är svinkul och han uppskattar även samarbetet i bilen.

Det blir den tredje säsongen för bröderna i suzukin och dem har en bestämd målsättning där dem vill köra så mycket som möjligt, få upp ett ännu bättre samarbete i bilen, fortsätta utvecklas och göra färre misstag.

Det finns många fördelar med att köra 1300 rallycup så som billigare anmälningsavgifter och tidig start i varje tävling för att nämna några, men både Tobias och Joakim vill även lyfta fram den gemenskapen som finns i cupen samt hjälpsamheten bland alla medlemmar.

Med de fina avslutande orden ser vi redan nu fram emot nya fighter på nästa deltävling i cupen i Nybro.


» Pressrelease från 1300 Rallycup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2024-02-12 21:06


WRC tabellerna efter Rally Latvia, tätare i toppen och Svensk WRC2 ledning.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Thierry Neuville leder fortsatt WRC serien och går som första bil första dagen i Secto Rally Finland som körs i nästa vecka. Endast åtta poäng bakom är teamkollegan Ott Tänak inför de fem sista deltävlingarna. Som trea Elfyn Evans som har fem poäng upp på Tänak som smet om denna helg, Sebastien Ogie...

Publicerad: 2024-07-21 21:58


Så gick det i Svampasprinten.
Fyra gånger kördes den 3780m långa sträckan på Svampabanan under söndagen, Tomelilla MK arrangerade Svampasprinten. Ett 50-tal startande och i totallistan ses fyra klassvinnare överst - totalt räknas tre av fyra åk i slutresultatet.

Snabbast totalt var SKÅAB´s Stefan Kristensson i Ford Fiesta, s...

Publicerad: 2024-07-21 21:57


Taktisk och historisk triumf för Solberg.
© Oliver Solberg Rally.Oliver Solberg kontrollerade tävlingen från start till mål och säkrade en historisk VM-seger i Lettland på söndagen.

Fem år efter att han blivit den yngste vinnaren någonsin av en EM-rallytävling i Lettland blev Solberg också den förste att vinna en VM-omgång i WRC2-klassen på samma plats.

Den...

Publicerad: 2024-07-21 18:00


Lettisk WRC seger för Rovanperä, tekniska problem sänkte Sesks, Solberg vann WRC2.
© Toyota Gazoo Racing.Kalle Rovanperä har inte varit snabbast under söndagen, istället har Ott Tänak och Sebastien Ogier vunnit sträckor. Segern var dock i säker hand för Kalle och Jonne Halttunen, en dubbel för Toyota Gazoo Racing då Sebastien Ogier tar andraplats - 39,2 sekunder mellan dem.

Sesks snuvad på pallpl...

Publicerad: 2024-07-21 13:57


Så gick det i Danska Komo Rallysprint.
© Kristian Lindberg.Danska Komo Rallysprint med Kalundborg og Omegns Motorklub som arrangör kördes med 40-talet bilar, några tävlande på Svensk licens. Varvlopp med 4,2km special per omgång, rallyt körs med totalt fyra omgångar. Ett av de tre första åken får räknas bort innan resultatlistan blir klar.

Snabbast total...

Publicerad: 2024-07-21 08:29


Svampasprinten och Rally Latvia att följa under söndagen.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.I Tet Rally Latvia avslutas rallyt med fyra sträckor, två som går dubbelt och ger 64km special under söndagen. Första sträckan rullar igång strax före klockan åtta och avslutande powerstage inleds 14:15.
Ska Kalle Rovanperä behålla lugnet och ta segern och blir det Svensk seger i WRC2 klassen genom...

Publicerad: 2024-07-20 22:43


Rovanperä och Solberg fyra sträckor från vinst i Rally Latvia.
© Toyota Gazoo Racing.En aningen mer händelserik eftermiddag och kväll i Tet Rally Latvia, om än lugnt för ledarna i de båda högsta klasserna. Kalle Rovanperä har fortsatt i högt tempo med tre av fyra sträcksegrar och toppar rallyt 42,5 sekunder före Sebastien Ogier, en dubbel för Toyotas båda deltidsförare när helgens f...

Publicerad: 2024-07-20 21:49


Rovanperä och Solberg i fortsatt Lettisk ledning.
© Oliver Solberg Rally.Halva lördagen av Tet Rally Latvia avverkad och snart rullar andra halvan igång, fyra sträckor under förmiddagen där Kalle Rovanperä varit snabbast på tre av sträckorna, en snabbaste tid satte också Ott Tänak.

Kalle har nu 34,8 sekunders ledning mot Sebastien Ogier som passerat Martins Sesks med ...

Publicerad: 2024-07-20 15:08


Söndagsrally med Svampasprinten.
© Kristian Lindberg.Svampasprinten med Tomelilla MK som arrangör, det körs på rallycrossbanan med hälften hälften gällande underlag. 3,7km per åk gäller och fyra gånger ska det köras varav de tre bästa gäller som slutresultat.
57 anmälda ekipage och dessa finns inom 12 klasser, två bilar ut i Ungdomsrally där Emil Sal...

Publicerad: 2024-07-19 18:14


Följ Komo Rallysprint och Rally Latvia under lördagen.
© emotorsport.seI Danmark körs KOMO Rallysprint, Kalundborg og Omegns Motorklub står för arrangemanget som körs varje sommar på grus och asfalt, det är varvlopp och 4,2km per omgång. Fyra åk på banan för samtliga, för slutresultatet räknas två av de tre första åken ihop med det fjärde. För de fem snabbaste totalt b...

Publicerad: 2024-07-19 18:12


Tidigare nyheter:
Söndagsrally med Svampasprinten.
Följ Komo Rallysprint och Rally Latvia under lördagen.
Rovanperä pressad av Sesks i Rally Latvia, Solberg flyger fram i WRC2.
90 bilar till nästa helgs Rally di Roma Capitale - Barth ende Svensk i ERC fältet.
Sex svenska ekipage när prestigfyllda Komo Rallysprint avgörs under lördagen.
Sju sträckor på 12 mil under fredagen i Rally Latvia, följ rallyt med resultat sträcka för sträcka.
Solberg överlägsen på ss1 i TET Rally Latvia, Rovanperä snabbast totalt.
Strax rallystart i Lettland - följ de Svenska deltagarna, Oliver och Jonas.
Tänak och Solberg, just nu snabbast på shakedown i Lettland.
Evans får träningsmil i HYAcenter Ralli - flera Svenskar i Rally2 klassen.
Följ WebTV & Resultat från morgonens shakedown inför Rally Latvia.
Tidig uppstigning för shakedown i Rally Latvia, drar igång 06:31.
Solberg jagar en historisk uppföljare.
Andra rallyutställaren klar för ”Konst & Rally” i Järnboås, Rasmus med koboltblå Volvo 940.
Startfält, tidsplan, och länkar inför Tet Rally Latvia.
Svenskt och Norskt i listan för Lahti Historic Rally.
Östberg försvarar inte segern i Rally Isla de Los Volcanes, kör föråkare i helgen.
TV-tablå inför helgens WRC Tet Rally Latvia.
Foto från Slottssprinten.
Andervang summerar händelserna och helgen i Holländska GTC Rally.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Ekrundan 07/09


Rally EM - ERC:
Rally di Roma Capitale 26-28/07


Rally SM:
East Sweden Rally 23-24/08


Rally VM - WRC:
Secto Rally Finland 01-04/08


Svenska RallyCupen:
Kullingstrofén 03/08
Foto:
Slottssprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten, uppvisning Appendix K.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.