Trendab AB   

   
MaxSport   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Simon Promotion.
© Simon Promotion.
Robin Nilsson tar plats i Rallyradion från Rally Sweden.
Robin Nilsson sträckreporter i Rally Sweden.
PRESSRELEASE

I tio år var chefen själv Simon Promotions röst i Rallyradion. Nu tar Robin Nilsson, företagets eventsamordnare och kommunikatör, över och ersätter Simon Johansson vid mikrofonen. 15-18 februari kommer 31-åringen med Östergötlands mest välsmorda munläder att vara sträckreporter på Rally Sweden i Umeå.
Det känns både fint och lite stort att ta över någon sorts firmatradition, säger Nilsson.

När Svensk Bilsports och Rally Swedens Rallyradio drar i gång med SS1 Umeå Sprint kl 18.00 på torsdag blir det med en nykomling i laguppställningen. Jämte Sebastian Bourghardt, Sofie Lundmark, Lars Jonsson och Per Johansson debuterar nämligen Robin Nilsson som radioreporter i VM-sammanhang.
Hur det ska gå? Jag är inte så oroligt lagd. Tvärt om, säger Nilsson vars meritlista när det gäller kommentatorsuppdrag börjar bli ganska lång.

Speciellt i TV där han för Viaplays räkning satt ord på sändningar från bland annat Indycar, Porsche Mobil 1 Supercup, Formel 2, Porsche Carrera Cup och Porsche Sprint Challenge.

Utöver det har Nilsson även kommenterat Formel 1-test och gjort inhopp i MotoGP och VM i speedway. Faktum är att han till och med refererat en match i Premier League.

Klassisk kommentar
Från Porsche Sprint Challenge, och finalen på Mantorp Park 2021, hämtar vi en av Nilssons kanske mest klassiska kommentarer hittills. Alpinikonen Ingemar Stenmark åkte av i Mjölbysvängen varpå Nilsson snabbt gjorde en koppling till en välkänd, alpin världscuport och utbrast: ”Så långt ifrån Garmisch Partenkirchen man kan komma!”

Nilsson om någon borde veta, uppväxt just i Mjölby som han är.
Det är bland annat den här typen av kommentarer som gänget i Rallyradion gillar.
Men förutom att Robin kan snacka och vara både seriös och rolig är han oerhört professionell och mångsidig. Han kan mycket om alla typer av bilsporter så jag är övertygad om att han kommer att passa jättebra i den här rollen, säger Sebastian Bourghardt, programledare och producent för Rallyradion.

Nilsson håller med om att beskrivningen av honom som mångsysslare stämmer ganska bra.
Men det är kul att vara mångsysslare, då får man göra roliga grejer, det är då man får förfrågningar om uppdrag som det här.

Uppdrag på hög nivå
Rallyradion har engagerat Nilsson tidigare. Hittills har östgöten agerat radioreporter på tre SM-deltävlingar och en rad andra tävlingar.
Att det inte blivit fler beror inte på att Robin inte varit påtänkt för andra uppdrag. Vi tänker på honom hela tiden, men det är bara det att han är så upptagen att han säger nej hela tiden, säger Bourghardt.

Men när Rallyradion hörde av sig och undrade om Nilsson ville bli en i gänget under Rally Sweden så blev det JA tämligen omgående. Nilsson kommer att ersätta Per Johansson som det här året ska kombinera sitt uppdrag i Rallyradion med att vara speaker på The Red Barn Arena.
Det här ska bli skitroligt. Det är alltid väldigt inspirerande och lockande att göra saker på så hög nivå som möjligt och som svensk finns det inte supermånga möjligheter att göra det, säger Nilsson, som tycker det ska bli speciellt att jobba med just Rally Sweden.
Jag följde P4 Värmlands sändningar från Rally Sweden redan som 14 åring. På den tiden kunde man inte se rallyt live som i dag. Ville man följa tävlingen och få kommentarerna så var det Rallyradion som gällde. Jag blev biten, tyckte om formatet och därför känns det självklart speciellt att nu få vara med och göra det själv. Och extra kul eftersom Simon hade samma roll under så många år.

Nya utmaningar.
På Viaplay är Nilsson van vid att sätta ord till bilder på en TV-skärm. I Rally Sweden bjuder jobbet som sträckreporter på helt andra förutsättningar och utmaningar.
Annorlunda såklart. Live, kallt, trångt vid målet på sträckorna, kollegor att ta hänsyn till och konkurrera med, puls. Det blir mycket mer eventsamordning över det här uppdraget än något annat jag gör i den här branschen, säger Nilsson och ler.

Rallyradion samarbetar med den kommersiella aktören Pop & Rock och nyttjar deras sändare i Umeå och Vännas. För er som kommer att konsumera rallyt på plats är därför FM-frekvenserna 102,3 MHz (Umeå) och 103,0 MHz (Vännäs) att rekommendera.


» Pressrelease från Simon Promotion.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2024-02-13 18:46


Hälsingeserien uppför Vårdkasbacken under söndagen.
© emotorsport.sePå söndagen är det backtävling hos Örnsköldsviks Rallyklubb när backtävlingen uppför Vårdkasbacken i Härnösand ska köras som deltävling i Hälsingeserien. Sträckan mäter 900 meter och körs två gånger.

30-talet anmälda för rallyklasserna, Tomas Bergman, Roger Westin, Gerhard Sjökvist och Sören Hägg...

Publicerad: 2024-07-12 21:37


Följ Slottssprinten, resultat, radio och WebTV från sommarklassikern.
© emotorsport.seStörst för helgen och hittills i år är Slottssprinten, 100-års jubilerande Katrineholms MK kör sin sommarklassiker med full startfält om 180 åkare med fem sträckor. Ingående serier är Volvo Euro Cup, Östergötlands DM och Stockholms DM.

»
Länkar...

Publicerad: 2024-07-12 21:35


Tidemand och Levin snabbast uppför Marknadsbacken.
© Anders Fredriksson.I samband med Hästkraftshelgen i Årjäng arrangerar Årjängs MK på fredagen en rallysprint, start och service inne i centrum på gatorna. Sträckan körs över 1km uppför Marknadsbacken. Sista biten på grus in till mål, som vanligt bra med publik när rallyt bjuder på stjärntätt startfält och breda sladdar...

Publicerad: 2024-07-12 21:33


Tobias Johansson snabbast i Slottssprintens fredagsrally.
© emotorsport.seSlottssprinten körde uppvisningsrally under fredagen i strålande högsommarväder, stekande hett och bra med publik runt Eriksbergs Slott när 39 klassiker körde en sträcka två gånger.

Sträckan tog målgång vid "hoppet" efter en liten extra hårnål upp mot stallbacken, Tobias Johansson och Jenny Stran...

Publicerad: 2024-07-12 21:30


Följ fredagen med Hästkraftshelgens rallysprint, klassisk Slottssprint och GTC Rally.
© emotorsport.seFredag och rally, mitt på dagen startar Hästkraftshelgens rallysprint uppför Marknadsbacken i Årjäng. Ett 30-tal åkare gör upp med prispengar för fredagen där tre åk upp för backen på 1km körs, enskilt bästa tid räknas.

Anders Fredriksson och Årjängs MK fixar som alltid ett späckat startfält med ...

Publicerad: 2024-07-11 19:32


185 ekipage för lördagens Slottssprint, fem sträckor väntar runt Ericsbergs Slott.
© emotorsport.seIntresset för Slottssprinten har inte svalnat, Katrineholms MK som i år firar 100 år har haft ett högt tryck på anmälningarna. Man lät 185 ekipage ta plats till startlistan, totalt under resans gång sedan anmälan öppnat har 260-talet ekipage funnits anmälda men som sedan avanmält sig eller gallrats ...

Publicerad: 2024-07-11 18:39


40 klassiker kör fredagsrally runt Eriksbergs Slott.
© emotorsport.seFredag kväll vid Ericsbergs Slott, uppvisning med gamla bilar, det är Appendix K klassen som i år bjuder på uppvisning. Det höga intresset gjorde att 25 bilar och tre åk ändrades till 40 bilar och två åk.
Vid klockan 18 drar kvällen igång, det är en specialsträcka med målgång uppe vid Ericsbergs S...

Publicerad: 2024-07-11 18:11


Enhetsdäck i Rally SM, Svensk Bilsport ingår avtal med Hankook för säsongerna 2025-27.
© Andre Lavadinho / @World / Red Bull Content PoolSvensk Bilsport har tecknat avtal med den sydkoreanska däcktillverkaren Hankook för leverans av enhetsdäck till Rally-SM säsongerna 2025 till och med 2027.

Samarbetet sammanfaller med ett annat stort internationellt avtal för Hankook, med en specifik produktportfölj som är framtagen för att möta ...

Publicerad: 2024-07-11 16:58


Lappi testar i helgens Orlen Lietuva Rally.
© emotorsport.seFörra helgen körde Ott Tänak Delfi Rally Estonia som träning inför kommande WRC deltävling i Lettland, testet blev kort när Estländaren redan på ss2 gjorde en ordentlig avåkning som stoppade vidare tävlande.

Kommande helg är det dags för näste Hyundaiförare att inför Lettiska VM-rallyt träna, Or...

Publicerad: 2024-07-11 14:10


Startlista & tidsplan, 2x Solberg fyller på till fredagens rallysprint i Årjäng under Hästkraftshelgen.
© emotorsport.seStjärnorna samlas för Hästkraftshelgens rallysprint i Årjäng under fredagen, för arrangemanget som går under hästkraftshelgen står Årjängs MK. Rallysprint uppför Marknadsbacken lockar årligen stor publik och spännande kamp. Sträckan på 1km med några hundra meter grus på slutet vid perfekta publikpla...

Publicerad: 2024-07-11 08:24


Tidigare nyheter:
Slottssprint på gång, programförsäljning och TV/Radio tider.
Sydsvenska Mästerskapet i Rally efter Skilling 500.
Andervang i helgens Holländska GTC Rally.
Toyota förlänger samarbetet med Rally Sweden, 3-årigt avtal klart.
Reiersen och Grahn, två av Svenskarna till Finska HYA Center Rally.
Mille Johansson drygar ut mästerskapsledning med ny pallplats i Rally-EM.
Rally Vetlanda med 5 sträckor, 46km special, rallyradio och rekognosering.
Zoombara kartor över sträckorna för WRC Secto Rally Finland.
”Konst & Rally” i Järnboås 2024, Östlund först ut av rallyutställarna.
ERC tabellerna efter Rally Estonia - många Svenskar på medaljplats!
Tidsplan och info inför Hästkraftshelgens rallysprint.
Linnamäe satte allt på ett kort, vann Rally Estonia - Calle tvåa och Mille trea i Junior EM.
Två sträckor kvar i Rally Estonia, nu dubbelt Svenskt topp tre i Junior EM.
WRC Promotorn söker kvinnliga rallytalanger, delar ut Junior WRC plats till 2025.
Följ Mille, Calle, Adam och de andra i sista dagen av Rally Estonia.
Virves och Linnamäe i kamp om Rally Estonia - Mille och Carlberg bra med i Junior EM.
Saarinen snabbast totalt i Sommarsprinten.
Hemmaförarna snabbast i Rally Estonia - Svenskarna på pallen i JERC klassen.
Kristoffersson snabbast i Höljes, Johansson vann Historic i Rally Magic.
Följ lördagen i Sommarsprinten och Rally Estonia.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Ekrundan 07/09


Rally EM - ERC:
Rally di Roma Capitale 26-28/07


Rally SM:
East Sweden Rally 23-24/08


Rally VM - WRC:
TET Rally Latvia 18-21/07


Svenska RallyCupen:
Kullingstrofén 03/08
Foto:
Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, fredag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, torsdag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.