Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
SA Tech AB   

   
MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Trendab AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Volvo Euro Cup går mot strömmen, mer än halva startfältet i Hassela.
PRESSRELEASE

Det är ju fantastiskt att det finns något som går emot strömmen då det gäller detta med intresse för vintertävlingar i Sverige. För det måste man ju ändå säga när SMK Hälsinge på söndag uppnått sitt stipulerade max antal startande med 62 st anmälda ekipage.

Hassela svängen som går ut som första deltävlingen i årets Volvo Euro Cup har med sina fina vintervägar och välkomnande arrangör lockat inte mindre än 36 startande team. Här råder minsann inget missnöje med dyra priser, långt till tävling eller andra liknande skäl att inte komma till start. Nej istället har vi bara fått fler och fler med ökat intresse att delta redan i första deltävlingen som ifjol egentligen mest lades till för att vi skulle ge de teamen i norr närhet till i alla fall en tävling. Då kom 10 team till start. Så utvecklingen är enorm. Känns rätt att vi skrev ett 3 års avtal då vi startade upp tillsammans med SMK Hälsinge ifjol.

Totalt sett är det redan över 50 team som anmält intresse att köra 3 tävlingar eller fler under året så succén är onekligen ett faktum inför säsongen. Mest roligt är att vi har lockat många av de snabbaste unga VOC förarna att satsa på cupen, det är ju för dem jag har startat cupen överhuvudtaget egentligen. Snabba namn som Arvid Larspers, Ville Larsson, Valenin Mårtensson, Gabriel Banger , Linus Erixon är ju bara en del av de namn som vi har på listan inför säsongen. Gemensamt för alla är att de vill köra en cup som ger mycket erfarenhet med alla sina SS mil samt den gemenskap som VEC skapat.

VEC1 klassen för standardbilar med A& B förare med 13 bilar till start.
Här kommer de allra snabbaste av Sveriges volvoförare till start då det gäller standardbilar. Det blir ett getingbo av förare som vill sätta ribban på vilken fart som gäller under året. Magnus Mellqvist som blev total tvåa i cupen samt även i fjolårets tävling i Hassela är sugen på revansch såklart. Men det blir inte utan konkurrens från medtävlare som Gustav Johansson som gör comeback i cupen eller nya namn för cupen som långväga David Pettersson och Kent-Ola Björklund.

En liten bubblare är återfallsförbrytaren Torbjörn Johansson från Vänersborg som så här över 13 års uppehåll inte kunde motstå möjligheten att köra en sådan cup som denna. Unga adepter såsom Arvid Larspers och Gabriel Banger vill nog gärna vara med och sätta ”gubbarna på plats”.

VEC2 klassen för standardbilar med C- förare med 7 bilar till start.
Bland c-förarna vill jag direkt höja ett varningens finger för norska paret Öystein & Lill-Katrin Hansen som inte åker till Hassela för att vila. Nej här är ett par som är vana vid att i cupen inte spara på farten redan från allra första SS metern. Utmanare till dem finns alltid lika glada och snabba Krister Olsson från Katrineholm som är laddad till tänderna och vilt framjagad av sambon Cecilia i högerstolen. Mest ruin i klassen finner vi i Ingvar Ivarssons bil med Pierre Ellison vid noterna. Kul inslag är sist anmälde Ville Larsson från västkusten som nybliven körkortsinnehavare denna säsongen kommer ge pappa Ralf en resa med fart.

VECC1 bilar upp till 2 liter 4 bilar till start.
Ett aktat namn med sina snabba framfarter i Volvo PV är Kim Sevius som kommer till start i cupen. Här får vi nog tveklöst sätta Kim som storfavorit till segern i klassen. Utmanare är Ola Eklund med ytterligare en PV som gått inte mindre än 13 Midnattsolsrallyn. Håkan Holm i sin Amazon och Stefan Norberg i en Volvo 142

VECC2 bilar över 2 liter med 12 bilar till start.
Här har vi klassen med ett vilt getingbo av testosteronstinna gubbar som skall visa var skåpet skall stå allihopa. Till start kommer Håkan Lindh och även Erik Eriksson direkt från Svenska Rallyt med fart i kroppen. Säkerheten själv Janne blom kommer med helt nybyggd bil till start i sin påskgula 240. Marin Lindén som vi normalt brukar se i sin PV från bl.a RAC Rallyt har nu skaffat sig en 240 för att ”hänga” med de andra AppK bilarna. Peter Johansson har förberett sig ända ner till mikroskopisk nivå ända sedan November och tar bl.a in lite coaching avseende notskrivande från Jonna E:son Brådhe. Long distance priset får väl gå till Håkan Bercic som lämnar Trelleborg på fredagen för att bege sig de 100 milen enkel resa.

Tävlingen avgörs på 2 SS som körs 2 ggr och totalt handlar det om 6mil SS.


» Pressrelease från Volvo Euro Cup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2024-02-19 21:43


WRC tabellerna efter Rally Latvia, tätare i toppen och Svensk WRC2 ledning.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Thierry Neuville leder fortsatt WRC serien och går som första bil första dagen i Secto Rally Finland som körs i nästa vecka. Endast åtta poäng bakom är teamkollegan Ott Tänak inför de fem sista deltävlingarna. Som trea Elfyn Evans som har fem poäng upp på Tänak som smet om denna helg, Sebastien Ogie...

Publicerad: 2024-07-21 21:58


Så gick det i Svampasprinten.
Fyra gånger kördes den 3780m långa sträckan på Svampabanan under söndagen, Tomelilla MK arrangerade Svampasprinten. Ett 50-tal startande och i totallistan ses fyra klassvinnare överst - totalt räknas tre av fyra åk i slutresultatet.

Snabbast totalt var SKÅAB´s Stefan Kristensson i Ford Fiesta, s...

Publicerad: 2024-07-21 21:57


Taktisk och historisk triumf för Solberg.
© Oliver Solberg Rally.Oliver Solberg kontrollerade tävlingen från start till mål och säkrade en historisk VM-seger i Lettland på söndagen.

Fem år efter att han blivit den yngste vinnaren någonsin av en EM-rallytävling i Lettland blev Solberg också den förste att vinna en VM-omgång i WRC2-klassen på samma plats.

Den...

Publicerad: 2024-07-21 18:00


Lettisk WRC seger för Rovanperä, tekniska problem sänkte Sesks, Solberg vann WRC2.
© Toyota Gazoo Racing.Kalle Rovanperä har inte varit snabbast under söndagen, istället har Ott Tänak och Sebastien Ogier vunnit sträckor. Segern var dock i säker hand för Kalle och Jonne Halttunen, en dubbel för Toyota Gazoo Racing då Sebastien Ogier tar andraplats - 39,2 sekunder mellan dem.

Sesks snuvad på pallpl...

Publicerad: 2024-07-21 13:57


Så gick det i Danska Komo Rallysprint.
© Kristian Lindberg.Danska Komo Rallysprint med Kalundborg og Omegns Motorklub som arrangör kördes med 40-talet bilar, några tävlande på Svensk licens. Varvlopp med 4,2km special per omgång, rallyt körs med totalt fyra omgångar. Ett av de tre första åken får räknas bort innan resultatlistan blir klar.

Snabbast total...

Publicerad: 2024-07-21 08:29


Svampasprinten och Rally Latvia att följa under söndagen.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.I Tet Rally Latvia avslutas rallyt med fyra sträckor, två som går dubbelt och ger 64km special under söndagen. Första sträckan rullar igång strax före klockan åtta och avslutande powerstage inleds 14:15.
Ska Kalle Rovanperä behålla lugnet och ta segern och blir det Svensk seger i WRC2 klassen genom...

Publicerad: 2024-07-20 22:43


Rovanperä och Solberg fyra sträckor från vinst i Rally Latvia.
© Toyota Gazoo Racing.En aningen mer händelserik eftermiddag och kväll i Tet Rally Latvia, om än lugnt för ledarna i de båda högsta klasserna. Kalle Rovanperä har fortsatt i högt tempo med tre av fyra sträcksegrar och toppar rallyt 42,5 sekunder före Sebastien Ogier, en dubbel för Toyotas båda deltidsförare när helgens f...

Publicerad: 2024-07-20 21:49


Rovanperä och Solberg i fortsatt Lettisk ledning.
© Oliver Solberg Rally.Halva lördagen av Tet Rally Latvia avverkad och snart rullar andra halvan igång, fyra sträckor under förmiddagen där Kalle Rovanperä varit snabbast på tre av sträckorna, en snabbaste tid satte också Ott Tänak.

Kalle har nu 34,8 sekunders ledning mot Sebastien Ogier som passerat Martins Sesks med ...

Publicerad: 2024-07-20 15:08


Söndagsrally med Svampasprinten.
© Kristian Lindberg.Svampasprinten med Tomelilla MK som arrangör, det körs på rallycrossbanan med hälften hälften gällande underlag. 3,7km per åk gäller och fyra gånger ska det köras varav de tre bästa gäller som slutresultat.
57 anmälda ekipage och dessa finns inom 12 klasser, två bilar ut i Ungdomsrally där Emil Sal...

Publicerad: 2024-07-19 18:14


Följ Komo Rallysprint och Rally Latvia under lördagen.
© emotorsport.seI Danmark körs KOMO Rallysprint, Kalundborg og Omegns Motorklub står för arrangemanget som körs varje sommar på grus och asfalt, det är varvlopp och 4,2km per omgång. Fyra åk på banan för samtliga, för slutresultatet räknas två av de tre första åken ihop med det fjärde. För de fem snabbaste totalt b...

Publicerad: 2024-07-19 18:12


Tidigare nyheter:
Söndagsrally med Svampasprinten.
Följ Komo Rallysprint och Rally Latvia under lördagen.
Rovanperä pressad av Sesks i Rally Latvia, Solberg flyger fram i WRC2.
90 bilar till nästa helgs Rally di Roma Capitale - Barth ende Svensk i ERC fältet.
Sex svenska ekipage när prestigfyllda Komo Rallysprint avgörs under lördagen.
Sju sträckor på 12 mil under fredagen i Rally Latvia, följ rallyt med resultat sträcka för sträcka.
Solberg överlägsen på ss1 i TET Rally Latvia, Rovanperä snabbast totalt.
Strax rallystart i Lettland - följ de Svenska deltagarna, Oliver och Jonas.
Tänak och Solberg, just nu snabbast på shakedown i Lettland.
Evans får träningsmil i HYAcenter Ralli - flera Svenskar i Rally2 klassen.
Följ WebTV & Resultat från morgonens shakedown inför Rally Latvia.
Tidig uppstigning för shakedown i Rally Latvia, drar igång 06:31.
Solberg jagar en historisk uppföljare.
Andra rallyutställaren klar för ”Konst & Rally” i Järnboås, Rasmus med koboltblå Volvo 940.
Startfält, tidsplan, och länkar inför Tet Rally Latvia.
Svenskt och Norskt i listan för Lahti Historic Rally.
Östberg försvarar inte segern i Rally Isla de Los Volcanes, kör föråkare i helgen.
TV-tablå inför helgens WRC Tet Rally Latvia.
Foto från Slottssprinten.
Andervang summerar händelserna och helgen i Holländska GTC Rally.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Ekrundan 07/09


Rally EM - ERC:
Rally di Roma Capitale 26-28/07


Rally SM:
East Sweden Rally 23-24/08


Rally VM - WRC:
Secto Rally Finland 01-04/08


Svenska RallyCupen:
Kullingstrofén 03/08
Foto:
Slottssprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten, uppvisning Appendix K.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.