Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
MaxSport   

   
SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Trendab AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Volvo Euro Cup.
© Volvo Euro Cup.
Gustav och Per nöjda vinnare när Volvo Euro Cup startade, de vann VEC1 klassen för A/B-förare.

© Volvo Euro Cup.
© Volvo Euro Cup.
Øystein och Lill-Katrin Hansen segrade i VEC2, C-förarnas klass.

© Volvo Euro Cup.
© Volvo Euro Cup.
Håkan och Jesper Holm var namnen för Volvo Euro Cup Classic 1, klassen för de äldre bilarna.

© Volvo Euro Cup.
© Volvo Euro Cup.
Janne Blom och Maximus Joge tog hem segern i nya VEC klassen för Appendix K i nybyggd bil.
36 ekipage till start, nöjda vinnare när Volvo Euro Cup rivstartade i Hassela.
PRESSRELEASE

Under söndagen inleddes Volvo Euro Cup, 2024 lyfter serien där 36 ekipage kom till start av vintertävlingen. Hasselasvängen hos SMK Hälsinge var premiär för cupens fyra klasser.

Gustav Johansson tog hem segern i VEC1 i Hassela.
Det kom hela 14 bilar till start i VEC1 då första deltävlingen kördes norr om Hudiksvall i Hassela igår. Snabbast under dagen i VEC 1 var alltid snabba värmlänningen Gustav Johansson med Per Wiksten i högerstolen. Gustav slog till direkt med en magisk tid på SS1 och sedan var det tufft för de andra att haka på. Magnus Mellquist slutade på en andra plats med sin vana trogen. En bubblare i det svåra föret var David Pettersson / Isa Kolmbäck som körde in på en hedrande 3:e plats trots ovana vid vinter före.

Norsk favoritseger i VEC2.
Norska paret Öystein Hansen & Lill-Katrin Hansen klarade favorit trycket uppe i Hassela. Det norska ekipaget vann samtliga sträckor under dagen och var till slut över minuten före 2:an. Som mycket god tvåa i klassen kom unge Ville Larsson med pappa Ralf Larsson i höger stolen. Ekipaget från Kullings MS var väldigt nöjda med dagen. Ett för mig okänt ekipage i en Volvo 850 var Peter Mullaart med Mikael Mullaart i högerstolen tog hem tredje platsen före rutinerade Ingvar Ivarsson / Pierre Ellison som körde in på en 4:e plats följt av lokala förmågan Markus Krans som körde sin blott 2:a eller tredje tävling. Katrineholmarna Krister Olsson och Cecilia Johansson fick aldrig dagen att stämma såsom de själva önskade. Än värre gick det för Catalina Floberg som ställde sig över vägen 200 m före mål på första SS där man körde sönder expansionskärlet och det var ridå tidigt.

Stort manfall i VECC1 men Håkan Holm levererade.
I klassen för Appendix K bilar upp till 2 liter var det lite färre startande med 4 bilar till start. Två Volvo PV med Kim Sevius i den ena och Ola Eklund i den andra. Tyvärr så fick båda två bryta tidigt i tävlingen då Kim fick problem med en lossnad frostplugg och Ola stod av på SS1 och fick nästan en tid på en hel timme. Stefan Norberg i sin Volvo 142 fick endast tid på SS1 även han. Så till slut var det helt enkelt endast Håkan Holm från Vallentuna i sin Amazon som levererade tider på alla SS. Därmed stod full pott 65 poäng till Håkan inför fortsättningen i cupen.

Inget satte stopp för rutinerade Janne Blom i ny bil.
I den andra Appendix K klassen VECC2 som är för bilar över 2 liter så var det ett litet getingbo med en massa namn som var sugna att stå överst på pallen när dagen var slut. Vissa ville detta lite mer än andra och vissa lite för mycket. Av 16 startande i klassen så bröt hälften d.v.s. 8 bilar.
På de smala vintervägarna ställde det till problem då Jan Hagberg rullade t.ex. så fanns det ju inte plats att komma runt utan följande bilar fick hjälpa till. Likaså på annan sträcka där sista bilen av standardklassen hade havererat så blev det köbildning bakefter. Hur som helst så vart det Janne Blom som drog det snabbaste strået med sin rutin. Han stod till slut som segrare i klassen före Håkan Süld som var distanserad med 45 sekunder trots riktigt fin körning. Jonas Wallén från Vallentuna trängde sig in på en fin tredje plats före hårt satsande Håkan Lindh . Martin Lindén från Team Skogsåkarna körde sin första tävling i den införskaffade 240:an. Han trivdes så pass bra att han tog hem 5:e platsen före 6:an Lasse Eriksson från Östhammar som slog till med absolut snabbaste tid på sista sträckan och vann därmed powerstagen.

I skaran av brutna ekipage så var långväga Håkan Bercic med sonen Felix Bercic i högerstolen otursdrabbade. På första sträckan fick de stanna och hjälpa Jan Hagberg som rullat mellan vallarna att komma bort. Därefter på SS2 precis när de skulle svänga ned till TK så brast kopplingsarmen till växellådan så var den dagen slut och man fick köra de 101 milen hem igen. Både Peter Johansson och Erik Eriksson hade otur på vars ett håll och fick bryta även de.

Nästa deltävling för Volvo Euro Cup är finska Ikaalinen Ralli den 18:e maj och dit väntas minst lika många ekipage på start!


» Pressrelease från Volvo Euro Cup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2024-02-27 19:28


WRC tabellerna efter Rally Latvia, tätare i toppen och Svensk WRC2 ledning.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Thierry Neuville leder fortsatt WRC serien och går som första bil första dagen i Secto Rally Finland som körs i nästa vecka. Endast åtta poäng bakom är teamkollegan Ott Tänak inför de fem sista deltävlingarna. Som trea Elfyn Evans som har fem poäng upp på Tänak som smet om denna helg, Sebastien Ogie...

Publicerad: 2024-07-21 21:58


Så gick det i Svampasprinten.
Fyra gånger kördes den 3780m långa sträckan på Svampabanan under söndagen, Tomelilla MK arrangerade Svampasprinten. Ett 50-tal startande och i totallistan ses fyra klassvinnare överst - totalt räknas tre av fyra åk i slutresultatet.

Snabbast totalt var SKÅAB´s Stefan Kristensson i Ford Fiesta, s...

Publicerad: 2024-07-21 21:57


Taktisk och historisk triumf för Solberg.
© Oliver Solberg Rally.Oliver Solberg kontrollerade tävlingen från start till mål och säkrade en historisk VM-seger i Lettland på söndagen.

Fem år efter att han blivit den yngste vinnaren någonsin av en EM-rallytävling i Lettland blev Solberg också den förste att vinna en VM-omgång i WRC2-klassen på samma plats.

Den...

Publicerad: 2024-07-21 18:00


Lettisk WRC seger för Rovanperä, tekniska problem sänkte Sesks, Solberg vann WRC2.
© Toyota Gazoo Racing.Kalle Rovanperä har inte varit snabbast under söndagen, istället har Ott Tänak och Sebastien Ogier vunnit sträckor. Segern var dock i säker hand för Kalle och Jonne Halttunen, en dubbel för Toyota Gazoo Racing då Sebastien Ogier tar andraplats - 39,2 sekunder mellan dem.

Sesks snuvad på pallpl...

Publicerad: 2024-07-21 13:57


Så gick det i Danska Komo Rallysprint.
© Kristian Lindberg.Danska Komo Rallysprint med Kalundborg og Omegns Motorklub som arrangör kördes med 40-talet bilar, några tävlande på Svensk licens. Varvlopp med 4,2km special per omgång, rallyt körs med totalt fyra omgångar. Ett av de tre första åken får räknas bort innan resultatlistan blir klar.

Snabbast total...

Publicerad: 2024-07-21 08:29


Svampasprinten och Rally Latvia att följa under söndagen.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.I Tet Rally Latvia avslutas rallyt med fyra sträckor, två som går dubbelt och ger 64km special under söndagen. Första sträckan rullar igång strax före klockan åtta och avslutande powerstage inleds 14:15.
Ska Kalle Rovanperä behålla lugnet och ta segern och blir det Svensk seger i WRC2 klassen genom...

Publicerad: 2024-07-20 22:43


Rovanperä och Solberg fyra sträckor från vinst i Rally Latvia.
© Toyota Gazoo Racing.En aningen mer händelserik eftermiddag och kväll i Tet Rally Latvia, om än lugnt för ledarna i de båda högsta klasserna. Kalle Rovanperä har fortsatt i högt tempo med tre av fyra sträcksegrar och toppar rallyt 42,5 sekunder före Sebastien Ogier, en dubbel för Toyotas båda deltidsförare när helgens f...

Publicerad: 2024-07-20 21:49


Rovanperä och Solberg i fortsatt Lettisk ledning.
© Oliver Solberg Rally.Halva lördagen av Tet Rally Latvia avverkad och snart rullar andra halvan igång, fyra sträckor under förmiddagen där Kalle Rovanperä varit snabbast på tre av sträckorna, en snabbaste tid satte också Ott Tänak.

Kalle har nu 34,8 sekunders ledning mot Sebastien Ogier som passerat Martins Sesks med ...

Publicerad: 2024-07-20 15:08


Söndagsrally med Svampasprinten.
© Kristian Lindberg.Svampasprinten med Tomelilla MK som arrangör, det körs på rallycrossbanan med hälften hälften gällande underlag. 3,7km per åk gäller och fyra gånger ska det köras varav de tre bästa gäller som slutresultat.
57 anmälda ekipage och dessa finns inom 12 klasser, två bilar ut i Ungdomsrally där Emil Sal...

Publicerad: 2024-07-19 18:14


Följ Komo Rallysprint och Rally Latvia under lördagen.
© emotorsport.seI Danmark körs KOMO Rallysprint, Kalundborg og Omegns Motorklub står för arrangemanget som körs varje sommar på grus och asfalt, det är varvlopp och 4,2km per omgång. Fyra åk på banan för samtliga, för slutresultatet räknas två av de tre första åken ihop med det fjärde. För de fem snabbaste totalt b...

Publicerad: 2024-07-19 18:12


Tidigare nyheter:
Söndagsrally med Svampasprinten.
Följ Komo Rallysprint och Rally Latvia under lördagen.
Rovanperä pressad av Sesks i Rally Latvia, Solberg flyger fram i WRC2.
90 bilar till nästa helgs Rally di Roma Capitale - Barth ende Svensk i ERC fältet.
Sex svenska ekipage när prestigfyllda Komo Rallysprint avgörs under lördagen.
Sju sträckor på 12 mil under fredagen i Rally Latvia, följ rallyt med resultat sträcka för sträcka.
Solberg överlägsen på ss1 i TET Rally Latvia, Rovanperä snabbast totalt.
Strax rallystart i Lettland - följ de Svenska deltagarna, Oliver och Jonas.
Tänak och Solberg, just nu snabbast på shakedown i Lettland.
Evans får träningsmil i HYAcenter Ralli - flera Svenskar i Rally2 klassen.
Följ WebTV & Resultat från morgonens shakedown inför Rally Latvia.
Tidig uppstigning för shakedown i Rally Latvia, drar igång 06:31.
Solberg jagar en historisk uppföljare.
Andra rallyutställaren klar för ”Konst & Rally” i Järnboås, Rasmus med koboltblå Volvo 940.
Startfält, tidsplan, och länkar inför Tet Rally Latvia.
Svenskt och Norskt i listan för Lahti Historic Rally.
Östberg försvarar inte segern i Rally Isla de Los Volcanes, kör föråkare i helgen.
TV-tablå inför helgens WRC Tet Rally Latvia.
Foto från Slottssprinten.
Andervang summerar händelserna och helgen i Holländska GTC Rally.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Ekrundan 07/09


Rally EM - ERC:
Rally di Roma Capitale 26-28/07


Rally SM:
East Sweden Rally 23-24/08


Rally VM - WRC:
Secto Rally Finland 01-04/08


Svenska RallyCupen:
Kullingstrofén 03/08
Foto:
Slottssprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten, uppvisning Appendix K.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.