MaxSport   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Roger Fransson
© Roger Fransson
Arvid och Jan-Henrik Larspers vinner Elit A/B och säkrar andraplats totalt i VinterSerien.
Härlig Rally VM känsla när VinterSerien avslutades i Vännäs.
PRESSRELEASE

VinterSeriens avslutning på Rally VM sträckor kring Vännäs blev en precis så häftig upplevelse som förväntat. Vädret visade sig från sin allra bästa sida och sträckorna erbjöd som sagt inte bara Rally VM känsla utan de var defacto Rally VM sträckor som användes av WRC-gänget bara tre veckor tidigare. Grymt! Klassansvarigs förhandstips slog in med kirurgisk precision. Arvid Larspers vann planenligt Elit A/B stenhårt utmanad av lokala fortåkarna Alexander Petterson och Matthias Johansson. Och Krister Olsson stod emot Jimmy Engström och körde till seger bland C-förarna.

Rally VM, de orden har en särskild klang och aura.
Vännäs Plåt Rally VM Edition gav oss i VOC Mekonomen chansen att själva prova två av Rally VM´s allra bästa sträckor, Sarsjöliden och Vännäs. Två gånger dessutom. Och visst … startfältet som till följd av ett stort fält Rallyklassiker blev mycket större än förväntat då rallyt sökte sitt tillstånd, slet hårt på sträckorna men i synnerhet Sarsjöliden höll mycket bra. Och hela rallyt kan inte få annat än betyg än Med Utmärkt Beröm Godkänt som det hette i skolbetygen på pappas tid … nåja, kanske inte för farsan men ni förstår principen, säger klassansvarig Roger Fransson.

VOC startfältet litet men naggande gott.
VOC Mekonomen Rally startfältet i Vännäs var inte det största men kvalitén var hög vilket också tiderna vittande om.

Arvid Larspers med pappa Jan-Henrik vid sin sida startade toppseedad i Elit A/B och de gjorde ingen besviken. Vann sammanslagna A/B klassen med relativt behagliga 12 sekunder. Med detta säkrar duon också andraplatsen totalt i årets VinterSerie med minsta möjliga marginal. Att dessutom redan som B-förare köra in som sjätte bil totalt i hela fältet, det är värt respekt. Jag ser stora saker i spåkulan gällande Arvid.

Stenhårt utmanad!
Men firma Larspers var stenhårt utmanade av Bodenekipagen Alexander Petterson med CoDriver Alexandra Boqvist och Mathias Johansson vägledd av Stina Igebjörk. I halvtid ledde faktiskt Mathias och Stina men med en liten vallkänning på andra halvan så blev det till slut en tredjeplats för dem bara sekunden efter Alexander och Alexandra på andra plats. Det stavas stenhård konkurrens. På fjärde plats jagade helt enligt förhandstipsen rutinerade Anders Nilsson med Jens Olofsson i högerstolen.

Sedan idel B-förare.
Bakom Anders Nilsson så hittar vi på femte plats näst högst placerad B-förare, bara slagna av totalvinnande Larpers, hemmateamet Nils Sandström med Codriver Magnus Lindström. Nära bakom dem Magnus Westman med sambo Therese Sallander i högerstolen.

Mycket tajtare än totaltiderna visar i Cup C.
C-förarklassen var mycket mer oviss än vad totaltiden ser ut att vittna om. Långväga Krister Olsson och Cecilia Johansson från Katrineholm fajtades hårt med Luleås Jimmy och Niklas Engström. Det är egentligen bara på dagens första och sista sträcka som klassen avgörs, på dessa båda är Krister tydligt snabbare. Väl kört båda två!

Samma höga kvalitet som startfältet höll också klassansvarigs förhandstips som den här gången stämde på alla sex namn som nämndes i förhandstipset, spot-on ända ner till fjärde plats i Elit A/B och de båda toppnamnen i C också de i rätt ordning. Måhända värt en liten guldstjärna?

Tack Vännäs MK för en tävling i Rally-VM-bygd. Tack för årets upplaga av Vännäs Plåt Rally - VM Edition. Konceptet med ett rally på VM väg veckorna efter att VM gått av stapeln vill jag påstå med eftertryck har kommit för att stanna. Extra tack och stor guldstjärna också för det enorma jobb som gjorts med sträckorna där klubben kämpat mot naturens krafter. Då blidvädret väl kom så blev det för mycket med plusgrader dygnet runt. Att utifrån dessa tuffa förutsättningar kunna erbjuda så här fina vägar det är inget annat än en bragd! Tack och vi ses säkert snart igen.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2024-03-12 22:12


WRC tabellerna efter Rally Latvia, tätare i toppen och Svensk WRC2 ledning.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Thierry Neuville leder fortsatt WRC serien och går som första bil första dagen i Secto Rally Finland som körs i nästa vecka. Endast åtta poäng bakom är teamkollegan Ott Tänak inför de fem sista deltävlingarna. Som trea Elfyn Evans som har fem poäng upp på Tänak som smet om denna helg, Sebastien Ogie...

Publicerad: 2024-07-21 21:58


Så gick det i Svampasprinten.
Fyra gånger kördes den 3780m långa sträckan på Svampabanan under söndagen, Tomelilla MK arrangerade Svampasprinten. Ett 50-tal startande och i totallistan ses fyra klassvinnare överst - totalt räknas tre av fyra åk i slutresultatet.

Snabbast totalt var SKÅAB´s Stefan Kristensson i Ford Fiesta, s...

Publicerad: 2024-07-21 21:57


Taktisk och historisk triumf för Solberg.
© Oliver Solberg Rally.Oliver Solberg kontrollerade tävlingen från start till mål och säkrade en historisk VM-seger i Lettland på söndagen.

Fem år efter att han blivit den yngste vinnaren någonsin av en EM-rallytävling i Lettland blev Solberg också den förste att vinna en VM-omgång i WRC2-klassen på samma plats.

Den...

Publicerad: 2024-07-21 18:00


Lettisk WRC seger för Rovanperä, tekniska problem sänkte Sesks, Solberg vann WRC2.
© Toyota Gazoo Racing.Kalle Rovanperä har inte varit snabbast under söndagen, istället har Ott Tänak och Sebastien Ogier vunnit sträckor. Segern var dock i säker hand för Kalle och Jonne Halttunen, en dubbel för Toyota Gazoo Racing då Sebastien Ogier tar andraplats - 39,2 sekunder mellan dem.

Sesks snuvad på pallpl...

Publicerad: 2024-07-21 13:57


Så gick det i Danska Komo Rallysprint.
© Kristian Lindberg.Danska Komo Rallysprint med Kalundborg og Omegns Motorklub som arrangör kördes med 40-talet bilar, några tävlande på Svensk licens. Varvlopp med 4,2km special per omgång, rallyt körs med totalt fyra omgångar. Ett av de tre första åken får räknas bort innan resultatlistan blir klar.

Snabbast total...

Publicerad: 2024-07-21 08:29


Svampasprinten och Rally Latvia att följa under söndagen.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.I Tet Rally Latvia avslutas rallyt med fyra sträckor, två som går dubbelt och ger 64km special under söndagen. Första sträckan rullar igång strax före klockan åtta och avslutande powerstage inleds 14:15.
Ska Kalle Rovanperä behålla lugnet och ta segern och blir det Svensk seger i WRC2 klassen genom...

Publicerad: 2024-07-20 22:43


Rovanperä och Solberg fyra sträckor från vinst i Rally Latvia.
© Toyota Gazoo Racing.En aningen mer händelserik eftermiddag och kväll i Tet Rally Latvia, om än lugnt för ledarna i de båda högsta klasserna. Kalle Rovanperä har fortsatt i högt tempo med tre av fyra sträcksegrar och toppar rallyt 42,5 sekunder före Sebastien Ogier, en dubbel för Toyotas båda deltidsförare när helgens f...

Publicerad: 2024-07-20 21:49


Rovanperä och Solberg i fortsatt Lettisk ledning.
© Oliver Solberg Rally.Halva lördagen av Tet Rally Latvia avverkad och snart rullar andra halvan igång, fyra sträckor under förmiddagen där Kalle Rovanperä varit snabbast på tre av sträckorna, en snabbaste tid satte också Ott Tänak.

Kalle har nu 34,8 sekunders ledning mot Sebastien Ogier som passerat Martins Sesks med ...

Publicerad: 2024-07-20 15:08


Söndagsrally med Svampasprinten.
© Kristian Lindberg.Svampasprinten med Tomelilla MK som arrangör, det körs på rallycrossbanan med hälften hälften gällande underlag. 3,7km per åk gäller och fyra gånger ska det köras varav de tre bästa gäller som slutresultat.
57 anmälda ekipage och dessa finns inom 12 klasser, två bilar ut i Ungdomsrally där Emil Sal...

Publicerad: 2024-07-19 18:14


Följ Komo Rallysprint och Rally Latvia under lördagen.
© emotorsport.seI Danmark körs KOMO Rallysprint, Kalundborg og Omegns Motorklub står för arrangemanget som körs varje sommar på grus och asfalt, det är varvlopp och 4,2km per omgång. Fyra åk på banan för samtliga, för slutresultatet räknas två av de tre första åken ihop med det fjärde. För de fem snabbaste totalt b...

Publicerad: 2024-07-19 18:12


Tidigare nyheter:
Följ Komo Rallysprint och Rally Latvia under lördagen.
Rovanperä pressad av Sesks i Rally Latvia, Solberg flyger fram i WRC2.
90 bilar till nästa helgs Rally di Roma Capitale - Barth ende Svensk i ERC fältet.
Sex svenska ekipage när prestigfyllda Komo Rallysprint avgörs under lördagen.
Sju sträckor på 12 mil under fredagen i Rally Latvia, följ rallyt med resultat sträcka för sträcka.
Solberg överlägsen på ss1 i TET Rally Latvia, Rovanperä snabbast totalt.
Strax rallystart i Lettland - följ de Svenska deltagarna, Oliver och Jonas.
Tänak och Solberg, just nu snabbast på shakedown i Lettland.
Evans får träningsmil i HYAcenter Ralli - flera Svenskar i Rally2 klassen.
Följ WebTV & Resultat från morgonens shakedown inför Rally Latvia.
Tidig uppstigning för shakedown i Rally Latvia, drar igång 06:31.
Solberg jagar en historisk uppföljare.
Andra rallyutställaren klar för ”Konst & Rally” i Järnboås, Rasmus med koboltblå Volvo 940.
Startfält, tidsplan, och länkar inför Tet Rally Latvia.
Svenskt och Norskt i listan för Lahti Historic Rally.
Östberg försvarar inte segern i Rally Isla de Los Volcanes, kör föråkare i helgen.
TV-tablå inför helgens WRC Tet Rally Latvia.
Foto från Slottssprinten.
Andervang summerar händelserna och helgen i Holländska GTC Rally.
De var snabbast uppför Vårdkasbacken i Härnösand.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Ekrundan 07/09


Rally EM - ERC:
Rally di Roma Capitale 26-28/07


Rally SM:
East Sweden Rally 23-24/08


Rally VM - WRC:
Secto Rally Finland 01-04/08


Svenska RallyCupen:
Kullingstrofén 03/08
Foto:
Slottssprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten, uppvisning Appendix K.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.