Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Trendab AB   

   
MaxSport   

   
Mats Bilar   

   
SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Kim Nydén är en av förarna som kommer till Nyköping som ledare i Rally SM.
Rally-SM inleder grussäsongen med spännande startfält i Rally Nyköping.
PRESSRELEASE

Rallyt inleds redan på fredagskvällen när bilarna går över rampen på torget i Nyköping klockan 17:00. Därefter följer fyra sträckor på fredagen. Tävlingen avslutas sedan med ytterligare elva sträckor på lördagen. Totalt 15 sträckor ska köras under helgen.

Dennis Rådström från Torsby toppar tabellen i Internationella 4WD efter vinterns två tävlingar. Han följs tätt i mästerskapet av sin teamkollega Patrik Flodin, Hälsingeföraren som vann senast i Sandviken.
Vi går in i helgen med en grym känsla. Det har känts bra sedan första gången vi satte oss i GK Door Team Sweden:s VW Polo R5. Vi har jobbat på sedan i vintras, och hoppas kunna fortsätta matcha de stentuffa konkurrenterna även i Nyköping, säger Dennis Rådström.

15 bilar kommer till start i Internationella 4WD, där dom tidigare juniorvärldsmästarna Tom Kristensson och Pontus Tidemand utmanar.

Kim Nydén från Lindesberg kommer in i sommarsäsongen som ledare i Nationella 4WD med sin Mitsubishi Mirage. I en likadan Mitsubishi gör hemmaföraren Jonna Eson Brådhe årspremiär i SM. SMK Nyköpings hemmahopp tog en bronsmedalj i SM förra året.
Äntligen är det SM på hemmaplan, som vi längtat efter denna helg. Målet är självklart att försöka hänga med i toppen och utmana. Jag tror hela Nävekvarn kommer gå på tårna på lördag eftermiddag när sträckorna går bara några kilometer hemifrån, säger Jonna Eson Brådhe.

Största klassen med råge i Rally Nyköping är 2WD, med över 60 bilar. SM-ledare är junioren Patrik Hallberg från Haninge, som vann senast i Sandviken.
Det är klart att vi har stora förhoppningar inför Nyköping. Vi har ett bra utgångsläge i tabellen, så det gäller att ha den i bakhuvudet och tänka taktiskt. När vi kommer ut på gruset kommer dom bakhjulsdrivna bilarna bli snabba, så vi får se upp för dom, säger Patrik Hallberg.

En av dom bakhjulsdrivna bilarna körs av dubbla juniorvärldsmästaren PG Andersson från Årjäng. PG och kartläsaren vann SM-premiären i Hudiksvall i vintras, då i en framhjulsdriven Toyota Corolla. Nu sitter dom i en nybyggd BMW 1M från teamet Drive VXO Motorsport.
Bilen känns riktigt bra, även om jag inte hade någon att jämföra mig med. Men spontant hade jag en bra känsla i bilen. Jag har aldrig kört i Nyköping men har hört att det är rätt luriga vägar - så det här ser jag verkligen fram emot, säger PG Andersson.

Standardklassen mönstrar årets hittills största startfält, där Andreas Hovind från Enköping leder SM. Bara fyra poäng bakom jagar Värmländske Jan Johansson i en Nissan Sunny.
Vi har inte hunnit testa eller köra någon tävling inför helgen, så vi får hoppas på gammal rutin. Jag tror det kommer bli en händelserik tävling, som det alltid är i Nyköping. Det är många lite kortare sträckor, vilket passar mig bra. Riktigt roligt med stort startfält i helgen, säger Jan Johansson.

Rally Nyköping är premiär för Nordiska Mästerskapet, med stort internationellt intresse. Nio ekipage från Norge, åtta från Finland, två från Danmark och ett från Österrike ställer upp i Rally Nyköping.

Tävlingen utgår från Skavsta Flygplats med HQ och serviceplats. Aktiviteter planeras både på flygplatsen och torget i Nyköping från det att teamen anländer torsdag den 9 maj.


» Pressrelease från Rally SM.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2024-05-07 19:13


WRC tabellerna efter Rally Latvia, tätare i toppen och Svensk WRC2 ledning.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Thierry Neuville leder fortsatt WRC serien och går som första bil första dagen i Secto Rally Finland som körs i nästa vecka. Endast åtta poäng bakom är teamkollegan Ott Tänak inför de fem sista deltävlingarna. Som trea Elfyn Evans som har fem poäng upp på Tänak som smet om denna helg, Sebastien Ogie...

Publicerad: 2024-07-21 21:58


Så gick det i Svampasprinten.
Fyra gånger kördes den 3780m långa sträckan på Svampabanan under söndagen, Tomelilla MK arrangerade Svampasprinten. Ett 50-tal startande och i totallistan ses fyra klassvinnare överst - totalt räknas tre av fyra åk i slutresultatet.

Snabbast totalt var SKÅAB´s Stefan Kristensson i Ford Fiesta, s...

Publicerad: 2024-07-21 21:57


Taktisk och historisk triumf för Solberg.
© Oliver Solberg Rally.Oliver Solberg kontrollerade tävlingen från start till mål och säkrade en historisk VM-seger i Lettland på söndagen.

Fem år efter att han blivit den yngste vinnaren någonsin av en EM-rallytävling i Lettland blev Solberg också den förste att vinna en VM-omgång i WRC2-klassen på samma plats.

Den...

Publicerad: 2024-07-21 18:00


Lettisk WRC seger för Rovanperä, tekniska problem sänkte Sesks, Solberg vann WRC2.
© Toyota Gazoo Racing.Kalle Rovanperä har inte varit snabbast under söndagen, istället har Ott Tänak och Sebastien Ogier vunnit sträckor. Segern var dock i säker hand för Kalle och Jonne Halttunen, en dubbel för Toyota Gazoo Racing då Sebastien Ogier tar andraplats - 39,2 sekunder mellan dem.

Sesks snuvad på pallpl...

Publicerad: 2024-07-21 13:57


Så gick det i Danska Komo Rallysprint.
© Kristian Lindberg.Danska Komo Rallysprint med Kalundborg og Omegns Motorklub som arrangör kördes med 40-talet bilar, några tävlande på Svensk licens. Varvlopp med 4,2km special per omgång, rallyt körs med totalt fyra omgångar. Ett av de tre första åken får räknas bort innan resultatlistan blir klar.

Snabbast total...

Publicerad: 2024-07-21 08:29


Svampasprinten och Rally Latvia att följa under söndagen.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.I Tet Rally Latvia avslutas rallyt med fyra sträckor, två som går dubbelt och ger 64km special under söndagen. Första sträckan rullar igång strax före klockan åtta och avslutande powerstage inleds 14:15.
Ska Kalle Rovanperä behålla lugnet och ta segern och blir det Svensk seger i WRC2 klassen genom...

Publicerad: 2024-07-20 22:43


Rovanperä och Solberg fyra sträckor från vinst i Rally Latvia.
© Toyota Gazoo Racing.En aningen mer händelserik eftermiddag och kväll i Tet Rally Latvia, om än lugnt för ledarna i de båda högsta klasserna. Kalle Rovanperä har fortsatt i högt tempo med tre av fyra sträcksegrar och toppar rallyt 42,5 sekunder före Sebastien Ogier, en dubbel för Toyotas båda deltidsförare när helgens f...

Publicerad: 2024-07-20 21:49


Rovanperä och Solberg i fortsatt Lettisk ledning.
© Oliver Solberg Rally.Halva lördagen av Tet Rally Latvia avverkad och snart rullar andra halvan igång, fyra sträckor under förmiddagen där Kalle Rovanperä varit snabbast på tre av sträckorna, en snabbaste tid satte också Ott Tänak.

Kalle har nu 34,8 sekunders ledning mot Sebastien Ogier som passerat Martins Sesks med ...

Publicerad: 2024-07-20 15:08


Söndagsrally med Svampasprinten.
© Kristian Lindberg.Svampasprinten med Tomelilla MK som arrangör, det körs på rallycrossbanan med hälften hälften gällande underlag. 3,7km per åk gäller och fyra gånger ska det köras varav de tre bästa gäller som slutresultat.
57 anmälda ekipage och dessa finns inom 12 klasser, två bilar ut i Ungdomsrally där Emil Sal...

Publicerad: 2024-07-19 18:14


Följ Komo Rallysprint och Rally Latvia under lördagen.
© emotorsport.seI Danmark körs KOMO Rallysprint, Kalundborg og Omegns Motorklub står för arrangemanget som körs varje sommar på grus och asfalt, det är varvlopp och 4,2km per omgång. Fyra åk på banan för samtliga, för slutresultatet räknas två av de tre första åken ihop med det fjärde. För de fem snabbaste totalt b...

Publicerad: 2024-07-19 18:12


Tidigare nyheter:
Rovanperä pressad av Sesks i Rally Latvia, Solberg flyger fram i WRC2.
90 bilar till nästa helgs Rally di Roma Capitale - Barth ende Svensk i ERC fältet.
Sex svenska ekipage när prestigfyllda Komo Rallysprint avgörs under lördagen.
Sju sträckor på 12 mil under fredagen i Rally Latvia, följ rallyt med resultat sträcka för sträcka.
Solberg överlägsen på ss1 i TET Rally Latvia, Rovanperä snabbast totalt.
Strax rallystart i Lettland - följ de Svenska deltagarna, Oliver och Jonas.
Tänak och Solberg, just nu snabbast på shakedown i Lettland.
Evans får träningsmil i HYAcenter Ralli - flera Svenskar i Rally2 klassen.
Följ WebTV & Resultat från morgonens shakedown inför Rally Latvia.
Tidig uppstigning för shakedown i Rally Latvia, drar igång 06:31.
Solberg jagar en historisk uppföljare.
Andra rallyutställaren klar för ”Konst & Rally” i Järnboås, Rasmus med koboltblå Volvo 940.
Startfält, tidsplan, och länkar inför Tet Rally Latvia.
Svenskt och Norskt i listan för Lahti Historic Rally.
Östberg försvarar inte segern i Rally Isla de Los Volcanes, kör föråkare i helgen.
TV-tablå inför helgens WRC Tet Rally Latvia.
Foto från Slottssprinten.
Andervang summerar händelserna och helgen i Holländska GTC Rally.
De var snabbast uppför Vårdkasbacken i Härnösand.
Foto från Slottssprinten, uppvisning Appendix K.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Ekrundan 07/09


Rally EM - ERC:
Rally di Roma Capitale 26-28/07


Rally SM:
East Sweden Rally 23-24/08


Rally VM - WRC:
Secto Rally Finland 01-04/08


Svenska RallyCupen:
Kullingstrofén 03/08
Foto:
Slottssprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten, uppvisning Appendix K.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.