MaxSport   

   
Mats Bilar   

   
Trendab AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Patrik Fredriksson snabbast i VOC.
Jubilerande Vara MK bjöd bländande fortsättning på årets SverigeSerie.
PRESSRELEASE

SverigeSeriens besök i Vara och Varvloppet blev precis på den toppnivå som det till-står en tävling i SverigeSerien. Hatten av för hundraårsjubilerande Vara MK för ett kanonfint arrangemang i alla delar. Resultatmässigt så går det nära nog att återpublicera reportaget inför tävlingen då klassansvarig den här gången var klockren i sina förhandstips. Patrik Fredriksson med Per Wiksten i högerstolen är i en klass för sig just nu och var helt omutliga i A/B. Och Ville Larsson med pappa Ralf till höger om sig var precis lika omutlig i C samtidigt som han också helt enligt förhandstipset placerade sig väldigt högt i totallistan, faktiskt som totaltvåa. Imponerade av båda ekipagen.

Att SverigeSerien bara innehåller tävlingar av absolut högsta kvalitet är väl känt. Jubilerande Vara MK med Varvloppet föll väl in i den bilden och gjorde ingen, varken förare eller publik besvikna. Rakt igen ytterligare en kanontävling.

– Stort tack till Vara för ett jättefint arrangemang. Det sved ordentligt att vi inte hade möjlighet att delta själva men när jobbet begränsar tillgänglig tid så väljer jag och Lotta alltid att prioritera klassen framför vårt egna tävlande, så måste det vara för oss. Ska inte sticka under stolen med att vi ibland drömmer oss tillbaka till tiden då vi bara tävlade, säger klassansvarig Roger Fransson.

Tydliga vinnare i både A/B och C
VOC Mekonomen Rally bjöd som vanligt på god underhållning och tuffa fajter.
– Helt enligt förhandstipsen så kunde ingen betvinga Patrik Fredriksson och CoDriver Per Wiksten segern i elitklassen. Duon var faktiskt i en klass för sig. Inte ens en liten avåkning på en av dagens sena sträckor kunde hindra dem från att inkassera ännu en kassaskåpssäker seger. Stort grattis. Detta börjar luta kraftigt åt en tredje Sveri-geSerie-seger, en tredje slutlig inteckning i vår grymma vandringspokal instiftad och skänkt av mitt (klassansvarigs) huvudbolag K2.

Tajtare bakom segerekipaget.
– Bakom Patrik och Per var det bitvis tajtare. Återkommande Jonas Karlsson vägledd av Johan Svensson körde in som tydlig tvåa trots problem med elfläkten innan start ett problem som om jag förstår det rätt löstes på bästa VOC-vis, dvs att man fick låna av en medtävlare som hade rätt grejor med sig. På tredje pallplats åkte Lars Olsson med Johan Holm i högerstolen trots rejäla problem stavad skogskänningar på dagens sista sträcka så räckte det till pallplats.

Överlägsen seger också i C.
– Klassens nya stjärnskott Ville Larsson med pappa Ralf i högerstolen gjorde ingen be-sviken. Vann klassen i stor stil, faktiskt med nästan 50 sekunder. Med det åkte han återigen in på en för sin ålder och begränsade erfarenhet helt imponerande andra plats totalt oavsett förarklass. Vad månde bliva?

Tätare bakom Ville.
– Silverpengen i C tog ett annat Kullingsekipage Emil Ivarsson med Alice Widarson vid sin sida. Bara knappa sju sekunder efter dem knep Felix Nordenfors vägledd av Max Fredlund bronset.

Efterkontroller utan anmärkningar
Precis som i SSR så gjordes efterkontroller på VOC fältet. I SSR kollades bakaxlar så att ingen åkte med diff. I Vara kontrollerades luftburkar och luftfilter så att de inte var modifierande eller av otillåten sort.
– Allt var helt i sin ordning i SSR såväl som i Vara. Skönt att se att Sveriges mest kontrollerade klass håller stilen. I en klass av vår typ som bygger på ett tufft men tydligt reglemente där bilar näst intill är att se som enhetsbilar är det extra viktigt att kontrollera och säkra att reglerna följs. En klass regler är dess regler och dessa ska utan några som helst undantag följas i alla tävlingar må vara SverigeSerie, annan cuptävling eller liten lokal tävling. Ett reglemente är oantastligt och att det efterföljs är en rättvisefråga. Bra intiativ av både SSR och Vara MK, det tackar klassen för.

Nu tar SverigeSerien lite semester för att ge plats för såväl familj som andra fritidsintressens och annat tävlande. Nästa anhalt för serien är Laxå den 17 augusti. Väl mött.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2024-05-28 22:22


WRC tabellerna efter Rally Latvia, tätare i toppen och Svensk WRC2 ledning.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Thierry Neuville leder fortsatt WRC serien och går som första bil första dagen i Secto Rally Finland som körs i nästa vecka. Endast åtta poäng bakom är teamkollegan Ott Tänak inför de fem sista deltävlingarna. Som trea Elfyn Evans som har fem poäng upp på Tänak som smet om denna helg, Sebastien Ogie...

Publicerad: 2024-07-21 21:58


Så gick det i Svampasprinten.
Fyra gånger kördes den 3780m långa sträckan på Svampabanan under söndagen, Tomelilla MK arrangerade Svampasprinten. Ett 50-tal startande och i totallistan ses fyra klassvinnare överst - totalt räknas tre av fyra åk i slutresultatet.

Snabbast totalt var SKÅAB´s Stefan Kristensson i Ford Fiesta, s...

Publicerad: 2024-07-21 21:57


Taktisk och historisk triumf för Solberg.
© Oliver Solberg Rally.Oliver Solberg kontrollerade tävlingen från start till mål och säkrade en historisk VM-seger i Lettland på söndagen.

Fem år efter att han blivit den yngste vinnaren någonsin av en EM-rallytävling i Lettland blev Solberg också den förste att vinna en VM-omgång i WRC2-klassen på samma plats.

Den...

Publicerad: 2024-07-21 18:00


Lettisk WRC seger för Rovanperä, tekniska problem sänkte Sesks, Solberg vann WRC2.
© Toyota Gazoo Racing.Kalle Rovanperä har inte varit snabbast under söndagen, istället har Ott Tänak och Sebastien Ogier vunnit sträckor. Segern var dock i säker hand för Kalle och Jonne Halttunen, en dubbel för Toyota Gazoo Racing då Sebastien Ogier tar andraplats - 39,2 sekunder mellan dem.

Sesks snuvad på pallpl...

Publicerad: 2024-07-21 13:57


Så gick det i Danska Komo Rallysprint.
© Kristian Lindberg.Danska Komo Rallysprint med Kalundborg og Omegns Motorklub som arrangör kördes med 40-talet bilar, några tävlande på Svensk licens. Varvlopp med 4,2km special per omgång, rallyt körs med totalt fyra omgångar. Ett av de tre första åken får räknas bort innan resultatlistan blir klar.

Snabbast total...

Publicerad: 2024-07-21 08:29


Svampasprinten och Rally Latvia att följa under söndagen.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.I Tet Rally Latvia avslutas rallyt med fyra sträckor, två som går dubbelt och ger 64km special under söndagen. Första sträckan rullar igång strax före klockan åtta och avslutande powerstage inleds 14:15.
Ska Kalle Rovanperä behålla lugnet och ta segern och blir det Svensk seger i WRC2 klassen genom...

Publicerad: 2024-07-20 22:43


Rovanperä och Solberg fyra sträckor från vinst i Rally Latvia.
© Toyota Gazoo Racing.En aningen mer händelserik eftermiddag och kväll i Tet Rally Latvia, om än lugnt för ledarna i de båda högsta klasserna. Kalle Rovanperä har fortsatt i högt tempo med tre av fyra sträcksegrar och toppar rallyt 42,5 sekunder före Sebastien Ogier, en dubbel för Toyotas båda deltidsförare när helgens f...

Publicerad: 2024-07-20 21:49


Rovanperä och Solberg i fortsatt Lettisk ledning.
© Oliver Solberg Rally.Halva lördagen av Tet Rally Latvia avverkad och snart rullar andra halvan igång, fyra sträckor under förmiddagen där Kalle Rovanperä varit snabbast på tre av sträckorna, en snabbaste tid satte också Ott Tänak.

Kalle har nu 34,8 sekunders ledning mot Sebastien Ogier som passerat Martins Sesks med ...

Publicerad: 2024-07-20 15:08


Söndagsrally med Svampasprinten.
© Kristian Lindberg.Svampasprinten med Tomelilla MK som arrangör, det körs på rallycrossbanan med hälften hälften gällande underlag. 3,7km per åk gäller och fyra gånger ska det köras varav de tre bästa gäller som slutresultat.
57 anmälda ekipage och dessa finns inom 12 klasser, två bilar ut i Ungdomsrally där Emil Sal...

Publicerad: 2024-07-19 18:14


Följ Komo Rallysprint och Rally Latvia under lördagen.
© emotorsport.seI Danmark körs KOMO Rallysprint, Kalundborg og Omegns Motorklub står för arrangemanget som körs varje sommar på grus och asfalt, det är varvlopp och 4,2km per omgång. Fyra åk på banan för samtliga, för slutresultatet räknas två av de tre första åken ihop med det fjärde. För de fem snabbaste totalt b...

Publicerad: 2024-07-19 18:12


Tidigare nyheter:
Söndagsrally med Svampasprinten.
Följ Komo Rallysprint och Rally Latvia under lördagen.
Rovanperä pressad av Sesks i Rally Latvia, Solberg flyger fram i WRC2.
90 bilar till nästa helgs Rally di Roma Capitale - Barth ende Svensk i ERC fältet.
Sex svenska ekipage när prestigfyllda Komo Rallysprint avgörs under lördagen.
Sju sträckor på 12 mil under fredagen i Rally Latvia, följ rallyt med resultat sträcka för sträcka.
Solberg överlägsen på ss1 i TET Rally Latvia, Rovanperä snabbast totalt.
Strax rallystart i Lettland - följ de Svenska deltagarna, Oliver och Jonas.
Tänak och Solberg, just nu snabbast på shakedown i Lettland.
Evans får träningsmil i HYAcenter Ralli - flera Svenskar i Rally2 klassen.
Följ WebTV & Resultat från morgonens shakedown inför Rally Latvia.
Tidig uppstigning för shakedown i Rally Latvia, drar igång 06:31.
Solberg jagar en historisk uppföljare.
Andra rallyutställaren klar för ”Konst & Rally” i Järnboås, Rasmus med koboltblå Volvo 940.
Startfält, tidsplan, och länkar inför Tet Rally Latvia.
Svenskt och Norskt i listan för Lahti Historic Rally.
Östberg försvarar inte segern i Rally Isla de Los Volcanes, kör föråkare i helgen.
TV-tablå inför helgens WRC Tet Rally Latvia.
Foto från Slottssprinten.
Andervang summerar händelserna och helgen i Holländska GTC Rally.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Ekrundan 07/09


Rally EM - ERC:
Rally di Roma Capitale 26-28/07


Rally SM:
East Sweden Rally 23-24/08


Rally VM - WRC:
Secto Rally Finland 01-04/08


Svenska RallyCupen:
Kullingstrofén 03/08
Foto:
Slottssprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten, uppvisning Appendix K.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.