SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
Trendab AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Patrik Flodin kör för utökad SM ledning i Rally Uppland.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Per-Gunnar PG Andersson blir ett jagat byte i Tierp.
Kampen om medaljerna hårdnar när Rally-SM kommer till Tierp.
PRESSRELEASE

Rally-SM inleder andra halvan av årets mästerskap när Rally Uppland avgörs kommande helg med Tierp Arena som bas. I samtliga klasser är det stenhård kamp om medaljerna när Rally-SM gästar Uppland för första gången sedan 2016.

Rally-SM inleder andra halvan av årets mästerskap när Rally Uppland avgörs kommande helg med Tierp Arena som bas. I samtliga klasser är det stenhård kamp om medaljerna när Rally-SM gästar Uppland för första gången sedan 2016.

I klassen Internationella 4WD gick den regerande mästaren Patrik Flodin upp i SM-ledning efter att ha vunnit Rally Nyköping för tre veckor sedan. Med två raka totalsegrar i SM har Flodin från Hudiksvall åtta poängs marginal ner till teamkollegan Dennis Rådström, båda i VW Polo.
Det är jättefina, snabba tempovägar, så det ska bli skitkul att vara tillbaka. Det kommer garanterat bli stenhård fight i vanlig ordning och den här gången är det jag som får gå ut först på vägen. Vi ska göra vårt bästa och så hoppas jag att det räcker till en topplacering, säger Patrik Flodin.

Den tidigare juniorvärldsmästaren Tom Kristensson avancerade till bronsplatsen i klassen efter en andraplats senast. Skodaföraren är ytterligare fyra poäng bakom Flodin i den jämna klassen.

Kim Nydén från Lindesberg går in i helgen som ledare i Nationella 4WD, men de två senaste tävlingarna har luckan bakåt till Sandvikens Oskar Sundell krympt och är nu 11 poäng när deltävling fyra av sex väntar i helgen.
Det blir en fortsatt hård kamp med Kim. Sist var jag före honom, men lyckades inte ta in så många poäng eftersom vi hade en norrman framför oss. Jag måste tänka på mästerskapet och försöka vara före honom, men han tänker nog likadant. I Nyköping var han före mig på lika många sträckor som jag var före honom, så vi är riktigt jämna, säger Oskar Sundell.

2WD är tävlingens största klass med närmare 40 startande. Klassen får internationell krydda genom de svenska juniorerna Mille Johansson och Calle Carlberg, som kör tävlingen som uppladdning inför nästa EM-deltävling i Sverige om två veckor. Johansson leder Junior-EM efter att ha vunnit senaste tävlingen på Kanarieöarna.

Den dubbla juniorvärldsmästaren PG Andersson från Årjäng återtog ledningen i SM-tabellen i Nyköping. PG och kartläsaren Anders Fredriksson kommer åter till start i den nybyggda BMW 1M från teamet Drive VXO Motorsport. Luckan i mästerskapet till Haningeföraren Patrik Hallberg är bara tre poäng inför helgen.
Det här ska bli jättekul, nu får vi lite extra motstånd i form av juniorerna Calle Carlberg och Mille Johansson, och sen vet jag att Patrik Hallberg kommer att vara rejält revanschsugen. Sist kunde vi köra stabilt och säkert när Hallberg fick sina problem. Men nu har vi en tävling i bilen och jag ska försöka få upp farten mer, säger PG Andersson.

Andreas Hovind från Enköping är ett jagat byte i toppen av Standardklassen. Efter två raka segrar har Johan Pettersson från Skillingaryd sett till att topp tre i mästerskapet separeras av endast 10 poäng.
Jag är revanschsugen och laddad för att ge Johan och alla andra en kamp. Det var irriterande att inte knyta ihop det senast när vi ledde. Vi gjorde bort oss på en sträcka där vi tog det alldeles för lugnt på ett ställe, och det har man inte råd med. Vi går för segern i helgen, inget snack om det, säger Andreas Hovind.

Rally Uppland är den fjärde av totalt sex deltävlingar i årets Rally-SM. Tävlingen startar med två sträckor på fredagskvällen och ytterligare sju körs på lördag. Den avslutande Power Stage, som tv-sänds på Svensk Bilsport TV, avgörs inne på Tierp Arena – som också huserar serviceplats och HQ för rallyt.


» Pressrelease från Rally SM.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2024-05-29 18:19


WRC tabellerna efter Rally Latvia, tätare i toppen och Svensk WRC2 ledning.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Thierry Neuville leder fortsatt WRC serien och går som första bil första dagen i Secto Rally Finland som körs i nästa vecka. Endast åtta poäng bakom är teamkollegan Ott Tänak inför de fem sista deltävlingarna. Som trea Elfyn Evans som har fem poäng upp på Tänak som smet om denna helg, Sebastien Ogie...

Publicerad: 2024-07-21 21:58


Så gick det i Svampasprinten.
Fyra gånger kördes den 3780m långa sträckan på Svampabanan under söndagen, Tomelilla MK arrangerade Svampasprinten. Ett 50-tal startande och i totallistan ses fyra klassvinnare överst - totalt räknas tre av fyra åk i slutresultatet.

Snabbast totalt var SKÅAB´s Stefan Kristensson i Ford Fiesta, s...

Publicerad: 2024-07-21 21:57


Taktisk och historisk triumf för Solberg.
© Oliver Solberg Rally.Oliver Solberg kontrollerade tävlingen från start till mål och säkrade en historisk VM-seger i Lettland på söndagen.

Fem år efter att han blivit den yngste vinnaren någonsin av en EM-rallytävling i Lettland blev Solberg också den förste att vinna en VM-omgång i WRC2-klassen på samma plats.

Den...

Publicerad: 2024-07-21 18:00


Lettisk WRC seger för Rovanperä, tekniska problem sänkte Sesks, Solberg vann WRC2.
© Toyota Gazoo Racing.Kalle Rovanperä har inte varit snabbast under söndagen, istället har Ott Tänak och Sebastien Ogier vunnit sträckor. Segern var dock i säker hand för Kalle och Jonne Halttunen, en dubbel för Toyota Gazoo Racing då Sebastien Ogier tar andraplats - 39,2 sekunder mellan dem.

Sesks snuvad på pallpl...

Publicerad: 2024-07-21 13:57


Så gick det i Danska Komo Rallysprint.
© Kristian Lindberg.Danska Komo Rallysprint med Kalundborg og Omegns Motorklub som arrangör kördes med 40-talet bilar, några tävlande på Svensk licens. Varvlopp med 4,2km special per omgång, rallyt körs med totalt fyra omgångar. Ett av de tre första åken får räknas bort innan resultatlistan blir klar.

Snabbast total...

Publicerad: 2024-07-21 08:29


Svampasprinten och Rally Latvia att följa under söndagen.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.I Tet Rally Latvia avslutas rallyt med fyra sträckor, två som går dubbelt och ger 64km special under söndagen. Första sträckan rullar igång strax före klockan åtta och avslutande powerstage inleds 14:15.
Ska Kalle Rovanperä behålla lugnet och ta segern och blir det Svensk seger i WRC2 klassen genom...

Publicerad: 2024-07-20 22:43


Rovanperä och Solberg fyra sträckor från vinst i Rally Latvia.
© Toyota Gazoo Racing.En aningen mer händelserik eftermiddag och kväll i Tet Rally Latvia, om än lugnt för ledarna i de båda högsta klasserna. Kalle Rovanperä har fortsatt i högt tempo med tre av fyra sträcksegrar och toppar rallyt 42,5 sekunder före Sebastien Ogier, en dubbel för Toyotas båda deltidsförare när helgens f...

Publicerad: 2024-07-20 21:49


Rovanperä och Solberg i fortsatt Lettisk ledning.
© Oliver Solberg Rally.Halva lördagen av Tet Rally Latvia avverkad och snart rullar andra halvan igång, fyra sträckor under förmiddagen där Kalle Rovanperä varit snabbast på tre av sträckorna, en snabbaste tid satte också Ott Tänak.

Kalle har nu 34,8 sekunders ledning mot Sebastien Ogier som passerat Martins Sesks med ...

Publicerad: 2024-07-20 15:08


Söndagsrally med Svampasprinten.
© Kristian Lindberg.Svampasprinten med Tomelilla MK som arrangör, det körs på rallycrossbanan med hälften hälften gällande underlag. 3,7km per åk gäller och fyra gånger ska det köras varav de tre bästa gäller som slutresultat.
57 anmälda ekipage och dessa finns inom 12 klasser, två bilar ut i Ungdomsrally där Emil Sal...

Publicerad: 2024-07-19 18:14


Följ Komo Rallysprint och Rally Latvia under lördagen.
© emotorsport.seI Danmark körs KOMO Rallysprint, Kalundborg og Omegns Motorklub står för arrangemanget som körs varje sommar på grus och asfalt, det är varvlopp och 4,2km per omgång. Fyra åk på banan för samtliga, för slutresultatet räknas två av de tre första åken ihop med det fjärde. För de fem snabbaste totalt b...

Publicerad: 2024-07-19 18:12


Tidigare nyheter:
Söndagsrally med Svampasprinten.
Följ Komo Rallysprint och Rally Latvia under lördagen.
Rovanperä pressad av Sesks i Rally Latvia, Solberg flyger fram i WRC2.
90 bilar till nästa helgs Rally di Roma Capitale - Barth ende Svensk i ERC fältet.
Sex svenska ekipage när prestigfyllda Komo Rallysprint avgörs under lördagen.
Sju sträckor på 12 mil under fredagen i Rally Latvia, följ rallyt med resultat sträcka för sträcka.
Solberg överlägsen på ss1 i TET Rally Latvia, Rovanperä snabbast totalt.
Strax rallystart i Lettland - följ de Svenska deltagarna, Oliver och Jonas.
Tänak och Solberg, just nu snabbast på shakedown i Lettland.
Evans får träningsmil i HYAcenter Ralli - flera Svenskar i Rally2 klassen.
Följ WebTV & Resultat från morgonens shakedown inför Rally Latvia.
Tidig uppstigning för shakedown i Rally Latvia, drar igång 06:31.
Solberg jagar en historisk uppföljare.
Andra rallyutställaren klar för ”Konst & Rally” i Järnboås, Rasmus med koboltblå Volvo 940.
Startfält, tidsplan, och länkar inför Tet Rally Latvia.
Svenskt och Norskt i listan för Lahti Historic Rally.
Östberg försvarar inte segern i Rally Isla de Los Volcanes, kör föråkare i helgen.
TV-tablå inför helgens WRC Tet Rally Latvia.
Foto från Slottssprinten.
Andervang summerar händelserna och helgen i Holländska GTC Rally.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Ekrundan 07/09


Rally EM - ERC:
Rally di Roma Capitale 26-28/07


Rally SM:
East Sweden Rally 23-24/08


Rally VM - WRC:
Secto Rally Finland 01-04/08


Svenska RallyCupen:
Kullingstrofén 03/08
Foto:
Slottssprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten, uppvisning Appendix K.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.