Carless Racing Fuels.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   
Trendab AB   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
© Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg gör sig redo för ny fight i hemmatävlingen.
40-talet åkare totalt, Svenska och norska eliten utmanar EM-toppen i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
PRESSRELEASE

Svenska och norska eliten utmanar EM-toppen i BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia
Över 40 av världens bästa rallyekipage står på startlinjen när den tredje deltävlingen i FIA ERC avgörs i Värmland med BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia den 13-15 juni.

Kungen återvänder - Solberg bjuder på familjekamp.
Värmlandsbördige Oliver Solberg vann den första upplagan av BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia i fjol. Nu återvänder den regerande mästaren för att försvara tronen, och får dessutom hårdast tänkbara motstånd - av sin pappa Petter Solberg.

"Det var min idé," säger Oliver Solberg. "Nu när jag kör för Skoda kan jag inte köra bilen jag använde förra året – så jag sa till pappa: Kom igen! Ta Polon, åk och ha lite kul! Det krävdes inte mycket övertalning. Och när han väl var klar för rallyt visste jag att jag också var tvungen att hitta en lösning för att köra och tävla mot honom."

"Det ska bli riktigt roligt att tävla med pappa. Självklart kommer det att bli intressant att jämföra tiderna och, ja, troligen kommer hans tid vara den första jag tittar på när jag är i mål."

Oliver och kartläsaren Elliot Edmondson kommer köra tävlingen i en Skoda Fabia, medan Petter kör den VW Polo som Oliver vann tävlingen med i fjol.

"Detta är verkligen mitt hemmarally, det ligger en halvtimme från där jag bor, så du kan föreställa dig att det är speciellt för mig. Jag minns att förra året var schemat ett av de bästa på hela året. Vi har kvalificeringssträckan på fredag morgon, sedan börjar rallyt och vi har en hel dag på lördag, med power stage på lördag kväll, och sedan kan alla slappna av och ha en stor fest. Fansen och atmosfären runt omkring här var helt fantastisk. Jag ser fram emot detta igen," säger Oliver Solberg.

Svenska eliten utmanar EM-toppen.
Årets upplaga av BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia bjuder på ett urstarkt startfält med några av Sveriges absolut främsta förare och kartläsare.

Den regerande världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson, gör comeback i en rallybil när han sätter sig bakom ratten på familjeteamets VW Polo.

Från det nationella mästerskapet ser vi fjolårets vinnare av Junior ERC, Torsbysonen Isak Reiersen, som gör internationell debut i en fyrhjulsdriven bil. Kalle Gustafsson, som förra året tog en sensationell 10:e plats totalt, återvänder i sin Ford Fiesta. SM-medaljören Christoffer "Chribbe" Haglund gör sin premiär på den europeiska arenan.

Vilken norsk flyger längst?
Norges absoluta rallyelit kommer över gränsen för att utmana svenskarna på deras hemmaplan och även i att hoppa längst över Colins Crest.

Mads Østberg slog förra året rekord på Colins Crest när han hoppade hela 47 meter tillsammans med sin värmländske kartläsare Patrik Barth. I år får Østberg hårt motstånd, både i rallyt och hopptävlingen, för den tidigare rekordhållaren Eyvind Brynildsen är tillbaka i EM. Med en VW Polo ska Brynildsen försöka ta tillbaka det åtråvärda hopprekordet.

Norske mästaren Frank Tore Larsen ansluter till den trio av norrmän som vill utmana allra längst fram i årets BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia. Larsen söker inte minst revansch efter den spektakulära krasch som avslutade hans rally under fjolåret.

EM-toppen jagar poäng i Värmland.
Hela toppen i EM, FIA ERC, kommer till Värmland helgen innan midsommar för att fortsätta jakten på de så viktiga poängen i kampen om EM-guldet.

Fransmannen Mathieu Franceschi leder mästerskapet efter de två första deltävlingarna. Han har 21 poängs ledning till fjolårets mästare Hayden Paddon, nyzeeländaren som förra året utmanade Oliver Solberg om segern hela vägen in i mål. Simone Tempestini vann premiären i Ungern och ligger trea i tabellen inför Sverige.

Finske publikfavoriten Mikko Heikkilä återvänder till Sverige efter att ha missat senaste deltävlingen på Kanarieöarna.

Svenska juniorer i EM-ledning.
I Junior-EM, Junior ERC, är det svensk ledning när vi kommer till Karlstad. Mille Johansson vann förra deltävlingen på Kanarieöarna och klev upp i ledning av mästerskapet. Tvåa på den spanska asfalten var Calle Carlberg, som dock har en bruten tävling sedan tidigare i år.

Fjolårets tvåa i klassen, Patrik Hallberg, är tillbaka i Junior-EM när serien kommer till Sverige. Förra året utmanade han segraren Isak Reiersen i en Ford, men i år blir det Peugeot för Hallberg som också är en av de främsta utmanarna till SM-guldet i år.

Tvåa i Junior-EM är Max McRae, son till Alister och brorson till legenden Colin.

M-Sport bjuder på "Fiesta" i Värmlandsskogarna.
BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia är deltävling två i Fiesta Rally3 Trophy, med fem bilar till start i Sverige.

Den officiella startlistan till BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia släpps den 4 juni, och inom kort presenteras även deltagarna i den stjärnspäckade Royal Rally Legends.

Citat:
"Årets startfält är ju faktiskt än mer kryddat än förra året och det kommer bjudas på en rejäl fight om pallplatserna. Att Mr. Hollywood Petter Solberg gör comeback och kör i högsta klassen tillsammans med Oliver är nästan för bra för att vara sant, och Eyvind Brynildsen har redan lovat att ta tillbaka rekordet på Colins Crest. Detta blir en show våra rallyfans inte vill missa," säger Glenn Olsson, VD för BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia.

"Årets tävling kommer bli riktigt rafflande, och det ska bli spännande att följa familjefighten mellan Petter och Oliver. EM-eliten kommer få det tufft med att rå på de svenska och norska toppförarna på hemmaplan," säger tävlingsledaren Stig-Rune Kjernsli.


» Pressrelease från Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2024-05-30 16:36


WRC tabellerna efter Rally Latvia, tätare i toppen och Svensk WRC2 ledning.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Thierry Neuville leder fortsatt WRC serien och går som första bil första dagen i Secto Rally Finland som körs i nästa vecka. Endast åtta poäng bakom är teamkollegan Ott Tänak inför de fem sista deltävlingarna. Som trea Elfyn Evans som har fem poäng upp på Tänak som smet om denna helg, Sebastien Ogie...

Publicerad: 2024-07-21 21:58


Så gick det i Svampasprinten.
Fyra gånger kördes den 3780m långa sträckan på Svampabanan under söndagen, Tomelilla MK arrangerade Svampasprinten. Ett 50-tal startande och i totallistan ses fyra klassvinnare överst - totalt räknas tre av fyra åk i slutresultatet.

Snabbast totalt var SKÅAB´s Stefan Kristensson i Ford Fiesta, s...

Publicerad: 2024-07-21 21:57


Taktisk och historisk triumf för Solberg.
© Oliver Solberg Rally.Oliver Solberg kontrollerade tävlingen från start till mål och säkrade en historisk VM-seger i Lettland på söndagen.

Fem år efter att han blivit den yngste vinnaren någonsin av en EM-rallytävling i Lettland blev Solberg också den förste att vinna en VM-omgång i WRC2-klassen på samma plats.

Den...

Publicerad: 2024-07-21 18:00


Lettisk WRC seger för Rovanperä, tekniska problem sänkte Sesks, Solberg vann WRC2.
© Toyota Gazoo Racing.Kalle Rovanperä har inte varit snabbast under söndagen, istället har Ott Tänak och Sebastien Ogier vunnit sträckor. Segern var dock i säker hand för Kalle och Jonne Halttunen, en dubbel för Toyota Gazoo Racing då Sebastien Ogier tar andraplats - 39,2 sekunder mellan dem.

Sesks snuvad på pallpl...

Publicerad: 2024-07-21 13:57


Så gick det i Danska Komo Rallysprint.
© Kristian Lindberg.Danska Komo Rallysprint med Kalundborg og Omegns Motorklub som arrangör kördes med 40-talet bilar, några tävlande på Svensk licens. Varvlopp med 4,2km special per omgång, rallyt körs med totalt fyra omgångar. Ett av de tre första åken får räknas bort innan resultatlistan blir klar.

Snabbast total...

Publicerad: 2024-07-21 08:29


Svampasprinten och Rally Latvia att följa under söndagen.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.I Tet Rally Latvia avslutas rallyt med fyra sträckor, två som går dubbelt och ger 64km special under söndagen. Första sträckan rullar igång strax före klockan åtta och avslutande powerstage inleds 14:15.
Ska Kalle Rovanperä behålla lugnet och ta segern och blir det Svensk seger i WRC2 klassen genom...

Publicerad: 2024-07-20 22:43


Rovanperä och Solberg fyra sträckor från vinst i Rally Latvia.
© Toyota Gazoo Racing.En aningen mer händelserik eftermiddag och kväll i Tet Rally Latvia, om än lugnt för ledarna i de båda högsta klasserna. Kalle Rovanperä har fortsatt i högt tempo med tre av fyra sträcksegrar och toppar rallyt 42,5 sekunder före Sebastien Ogier, en dubbel för Toyotas båda deltidsförare när helgens f...

Publicerad: 2024-07-20 21:49


Rovanperä och Solberg i fortsatt Lettisk ledning.
© Oliver Solberg Rally.Halva lördagen av Tet Rally Latvia avverkad och snart rullar andra halvan igång, fyra sträckor under förmiddagen där Kalle Rovanperä varit snabbast på tre av sträckorna, en snabbaste tid satte också Ott Tänak.

Kalle har nu 34,8 sekunders ledning mot Sebastien Ogier som passerat Martins Sesks med ...

Publicerad: 2024-07-20 15:08


Söndagsrally med Svampasprinten.
© Kristian Lindberg.Svampasprinten med Tomelilla MK som arrangör, det körs på rallycrossbanan med hälften hälften gällande underlag. 3,7km per åk gäller och fyra gånger ska det köras varav de tre bästa gäller som slutresultat.
57 anmälda ekipage och dessa finns inom 12 klasser, två bilar ut i Ungdomsrally där Emil Sal...

Publicerad: 2024-07-19 18:14


Följ Komo Rallysprint och Rally Latvia under lördagen.
© emotorsport.seI Danmark körs KOMO Rallysprint, Kalundborg og Omegns Motorklub står för arrangemanget som körs varje sommar på grus och asfalt, det är varvlopp och 4,2km per omgång. Fyra åk på banan för samtliga, för slutresultatet räknas två av de tre första åken ihop med det fjärde. För de fem snabbaste totalt b...

Publicerad: 2024-07-19 18:12


Tidigare nyheter:
Söndagsrally med Svampasprinten.
Följ Komo Rallysprint och Rally Latvia under lördagen.
Rovanperä pressad av Sesks i Rally Latvia, Solberg flyger fram i WRC2.
90 bilar till nästa helgs Rally di Roma Capitale - Barth ende Svensk i ERC fältet.
Sex svenska ekipage när prestigfyllda Komo Rallysprint avgörs under lördagen.
Sju sträckor på 12 mil under fredagen i Rally Latvia, följ rallyt med resultat sträcka för sträcka.
Solberg överlägsen på ss1 i TET Rally Latvia, Rovanperä snabbast totalt.
Strax rallystart i Lettland - följ de Svenska deltagarna, Oliver och Jonas.
Tänak och Solberg, just nu snabbast på shakedown i Lettland.
Evans får träningsmil i HYAcenter Ralli - flera Svenskar i Rally2 klassen.
Följ WebTV & Resultat från morgonens shakedown inför Rally Latvia.
Tidig uppstigning för shakedown i Rally Latvia, drar igång 06:31.
Solberg jagar en historisk uppföljare.
Andra rallyutställaren klar för ”Konst & Rally” i Järnboås, Rasmus med koboltblå Volvo 940.
Startfält, tidsplan, och länkar inför Tet Rally Latvia.
Svenskt och Norskt i listan för Lahti Historic Rally.
Östberg försvarar inte segern i Rally Isla de Los Volcanes, kör föråkare i helgen.
TV-tablå inför helgens WRC Tet Rally Latvia.
Foto från Slottssprinten.
Andervang summerar händelserna och helgen i Holländska GTC Rally.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Ekrundan 07/09


Rally EM - ERC:
Rally di Roma Capitale 26-28/07


Rally SM:
East Sweden Rally 23-24/08


Rally VM - WRC:
Secto Rally Finland 01-04/08


Svenska RallyCupen:
Kullingstrofén 03/08
Foto:
Slottssprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten, uppvisning Appendix K.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.