Trendab AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Inför SM Veckan, länet har medaljhopp i SM-veckan.
PRESSRELEASE

Västmanland har några medaljkandidater när det på torsdag är SM-veckan Sommar, med crosskart och rallysprint på Västerås Motorstadion.

Intresset från förarna var enormt, vilket ger ett ruggigt startfält. Till det ett par wild card och oerhört svårtippat.
– Vi ska fundera på hur vi ska göra bästa möjliga. Men helt klart kommer de som är bättre på korta sprintar än vi, säger Göran Bergsten, kartläsare till Patrik Flodin från Hudiksvall. En duo som vunnit traditionella SM fem gånger de senaste sex åren.
Flodin/Bergsten kör en fyrhjulsdriven VW Polo i huvudklassen 4wd.
– Banan är för kort för en rallyspecialist. Jag tror det blir andra namn som sticker ut, säger Patrik Flodin. Förra året körde han punktering i Umeå och i vinterveckan blev det silver.
Stora hot är värmlänningarna Dennis Rådström, Torsby och Pontus Tidemand, Charlottenberg (guld över Flodin 2023). Andra tippar Älmhults Albin Nordh eller junioren Patrik Hallberg, Huddinge. De två sistnämnda har nyligen kraschat hårt och tar SM-veckan som test inför fortsättningen i stora mästerskapet. Rallyutskottet har gett ett wild card till Kenny Stavbom, Nynäshamn.

Tvåhjulsdrivna klassen, 2wd, är om möjligt ännu öppnare. Västmanland har sitt löfte Hugo Carlberg med, men medaljpress på Fagerstas 19-åring är lite för tidigt. Bland det tiotal som slåss om medaljerna hör Calle Carlberg, Nässjö, Andreas Levin, Lima och Daniel Röjsel, Anderstorp. Samt publikfavoriten Tim Liljegren i ”Gula faran”, hans Volvo 240. Han tog sin första SM-delseger senast i Rally Uppland tillsammans med norskan Sunniva Rudi.
– Så skönt med den segern! Nu kan jag köra avslappnat framöver. Bara ha kul, utan press, säger Karlskrona-föraren.
Han har hunnit bli 29 år, Volvon är från 1981.
– Det blir första SM-veckan för min del. Jag gillar när det är kort och intensivt, men har ingen vana av banor så det kan gå hur som helst. Tror nog vi få se många överraskningar!

Rallyutskottets wild card är Tommy Carlström, från Boden. Han kör den BMW M3 som Flodin vann SM med 2018.
– Här uppe i norr kör vi nästan bara sprintar. Älskar det och är så glad över att ha fått chansen att vara med. Nu är det upp till bevis: Att jag är bra nog för att få vara med, säger Carlström.
Rallysprinten startar inne på motorstadion och efter ett knappt banvarv går deltagarna ut i skogen. Där väntar både snabba partier och luriga böjar. Drygt tre kilometer totalt. Två kvalrundor, där snabbaste tid avgör om det blir finalkörning eller ej. Två rundor även i finalen, och dessa räknas samman till en sluttid. Snabbast vinner!

Crosskart. Här har Västmanland sina medaljchanser. I tyngsta klassen Xtreme har Fredrik ”Fidde” Avelin SM-guld från rallycross, och efter ett par säsonger i Xtreme var han bland annat trea förra året i SM-deltävlingen som gick i Västerås. Så banan kan MSK Hammarens ess.
Huvudfavorit är dock Sebastian Enholm, Fjugesta. Han har vunnit alla deltävlingar så här långt i Supercupen och den SM-deltävling som körts.
– Visst siktar jag på guld på torsdag! Kommer jag bara loss i starten så ska det gå bra, säger ”Sebbe” Enholm.
Elias Nilsson, Likenäs är en annan medaljaspirant liksom lillasyster Frida Enholm, Fjugesta.
650cc. Här kan forne mästaren Noel Eliasson visa sig på styva linan. Arbogasonen tog guld åren 2021 och 2022, båda gångerna avgjorde han på Västerås Motorstadion. Nu har han hyrt tillbaka sin vinnarkart.
– Jag har allt dokumenterat så vi plockar fram gamla data. Även om jag inte kört karten på två år är jag trygg i den och har höga förväntningar. Så är det, säger 20-årige Eliasson.
En annan mästare är Markus Andersson, Kopparberg.
– Det ska bli skitroligt att få köra igen! Banan i Västerås är fantastisk, snabb och samtidigt lite teknisk. En jättefin anläggning, säger Andersson.
Andra med höga ambitioner är Erik Andersson, Östmark och hans namne från Karlstad. Ålderman är regerande mästaren Fredrik Eriksson, Arvika. Till det ett gäng veteraner, som normalt kämpar inbördes. Nu ställs de mot betydligt mer orutinerade, segerhungriga ynglingar. Kanske cupmästaren, arrangörsklubbens egen Lars-Åke ”Kudden” Wallin, kan skrälla?
Crosskartförarna kör tre kvalheat, följt av semifinaler. De tre bästa i respektive semi gör upp i den slutgiltiga finalen.


» Pressrelease från Västerås MS.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2024-06-23 20:33


WRC tabellerna efter Rally Latvia, tätare i toppen och Svensk WRC2 ledning.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Thierry Neuville leder fortsatt WRC serien och går som första bil första dagen i Secto Rally Finland som körs i nästa vecka. Endast åtta poäng bakom är teamkollegan Ott Tänak inför de fem sista deltävlingarna. Som trea Elfyn Evans som har fem poäng upp på Tänak som smet om denna helg, Sebastien Ogie...

Publicerad: 2024-07-21 21:58


Så gick det i Svampasprinten.
Fyra gånger kördes den 3780m långa sträckan på Svampabanan under söndagen, Tomelilla MK arrangerade Svampasprinten. Ett 50-tal startande och i totallistan ses fyra klassvinnare överst - totalt räknas tre av fyra åk i slutresultatet.

Snabbast totalt var SKÅAB´s Stefan Kristensson i Ford Fiesta, s...

Publicerad: 2024-07-21 21:57


Taktisk och historisk triumf för Solberg.
© Oliver Solberg Rally.Oliver Solberg kontrollerade tävlingen från start till mål och säkrade en historisk VM-seger i Lettland på söndagen.

Fem år efter att han blivit den yngste vinnaren någonsin av en EM-rallytävling i Lettland blev Solberg också den förste att vinna en VM-omgång i WRC2-klassen på samma plats.

Den...

Publicerad: 2024-07-21 18:00


Lettisk WRC seger för Rovanperä, tekniska problem sänkte Sesks, Solberg vann WRC2.
© Toyota Gazoo Racing.Kalle Rovanperä har inte varit snabbast under söndagen, istället har Ott Tänak och Sebastien Ogier vunnit sträckor. Segern var dock i säker hand för Kalle och Jonne Halttunen, en dubbel för Toyota Gazoo Racing då Sebastien Ogier tar andraplats - 39,2 sekunder mellan dem.

Sesks snuvad på pallpl...

Publicerad: 2024-07-21 13:57


Så gick det i Danska Komo Rallysprint.
© Kristian Lindberg.Danska Komo Rallysprint med Kalundborg og Omegns Motorklub som arrangör kördes med 40-talet bilar, några tävlande på Svensk licens. Varvlopp med 4,2km special per omgång, rallyt körs med totalt fyra omgångar. Ett av de tre första åken får räknas bort innan resultatlistan blir klar.

Snabbast total...

Publicerad: 2024-07-21 08:29


Svampasprinten och Rally Latvia att följa under söndagen.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.I Tet Rally Latvia avslutas rallyt med fyra sträckor, två som går dubbelt och ger 64km special under söndagen. Första sträckan rullar igång strax före klockan åtta och avslutande powerstage inleds 14:15.
Ska Kalle Rovanperä behålla lugnet och ta segern och blir det Svensk seger i WRC2 klassen genom...

Publicerad: 2024-07-20 22:43


Rovanperä och Solberg fyra sträckor från vinst i Rally Latvia.
© Toyota Gazoo Racing.En aningen mer händelserik eftermiddag och kväll i Tet Rally Latvia, om än lugnt för ledarna i de båda högsta klasserna. Kalle Rovanperä har fortsatt i högt tempo med tre av fyra sträcksegrar och toppar rallyt 42,5 sekunder före Sebastien Ogier, en dubbel för Toyotas båda deltidsförare när helgens f...

Publicerad: 2024-07-20 21:49


Rovanperä och Solberg i fortsatt Lettisk ledning.
© Oliver Solberg Rally.Halva lördagen av Tet Rally Latvia avverkad och snart rullar andra halvan igång, fyra sträckor under förmiddagen där Kalle Rovanperä varit snabbast på tre av sträckorna, en snabbaste tid satte också Ott Tänak.

Kalle har nu 34,8 sekunders ledning mot Sebastien Ogier som passerat Martins Sesks med ...

Publicerad: 2024-07-20 15:08


Söndagsrally med Svampasprinten.
© Kristian Lindberg.Svampasprinten med Tomelilla MK som arrangör, det körs på rallycrossbanan med hälften hälften gällande underlag. 3,7km per åk gäller och fyra gånger ska det köras varav de tre bästa gäller som slutresultat.
57 anmälda ekipage och dessa finns inom 12 klasser, två bilar ut i Ungdomsrally där Emil Sal...

Publicerad: 2024-07-19 18:14


Följ Komo Rallysprint och Rally Latvia under lördagen.
© emotorsport.seI Danmark körs KOMO Rallysprint, Kalundborg og Omegns Motorklub står för arrangemanget som körs varje sommar på grus och asfalt, det är varvlopp och 4,2km per omgång. Fyra åk på banan för samtliga, för slutresultatet räknas två av de tre första åken ihop med det fjärde. För de fem snabbaste totalt b...

Publicerad: 2024-07-19 18:12


Tidigare nyheter:
Söndagsrally med Svampasprinten.
Följ Komo Rallysprint och Rally Latvia under lördagen.
Rovanperä pressad av Sesks i Rally Latvia, Solberg flyger fram i WRC2.
90 bilar till nästa helgs Rally di Roma Capitale - Barth ende Svensk i ERC fältet.
Sex svenska ekipage när prestigfyllda Komo Rallysprint avgörs under lördagen.
Sju sträckor på 12 mil under fredagen i Rally Latvia, följ rallyt med resultat sträcka för sträcka.
Solberg överlägsen på ss1 i TET Rally Latvia, Rovanperä snabbast totalt.
Strax rallystart i Lettland - följ de Svenska deltagarna, Oliver och Jonas.
Tänak och Solberg, just nu snabbast på shakedown i Lettland.
Evans får träningsmil i HYAcenter Ralli - flera Svenskar i Rally2 klassen.
Följ WebTV & Resultat från morgonens shakedown inför Rally Latvia.
Tidig uppstigning för shakedown i Rally Latvia, drar igång 06:31.
Solberg jagar en historisk uppföljare.
Andra rallyutställaren klar för ”Konst & Rally” i Järnboås, Rasmus med koboltblå Volvo 940.
Startfält, tidsplan, och länkar inför Tet Rally Latvia.
Svenskt och Norskt i listan för Lahti Historic Rally.
Östberg försvarar inte segern i Rally Isla de Los Volcanes, kör föråkare i helgen.
TV-tablå inför helgens WRC Tet Rally Latvia.
Foto från Slottssprinten.
Andervang summerar händelserna och helgen i Holländska GTC Rally.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Ekrundan 07/09


Rally EM - ERC:
Rally di Roma Capitale 26-28/07


Rally SM:
East Sweden Rally 23-24/08


Rally VM - WRC:
Secto Rally Finland 01-04/08


Svenska RallyCupen:
Kullingstrofén 03/08
Foto:
Slottssprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten, uppvisning Appendix K.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.