Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   
GNM Sweden AB

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Ken Block kör svenskbyggd Monster-Fiesta i Rally-America och X Games.
PRESSRELEASE

Den amerikanske actionsport-idolen Ken Block, som skaffat sig en mängd fans i Europa via filmklipp på internet, inledde sitt samarbete med Ford den gångna helgen. Han premiärkörde sin häftiga Monster Fiesta Rally America-bil på Sno*Drift Rally (29-30 januari) i Atlanta, Michigan.

Monster World Rally-teamet kommer att delta i alla sex deltävlingarna i det amerikanska rallyt, Rally America. Blocks nordamerikanska tävlingsprogram avslutas med X Games 16 i Los Angeles i början av augusti. Hans co-driver är italienaren Alessandro Gelsomino.

Parallellt med Rally America kommer Block att delta i de sju deltävlingarna i rally-VM (WRC) i en Ford Focus RS World Rally Car. Första deltävlingen blir Rally Mexico (4-7 mars) och sedan fortsätter VM i Turkiet, Portugal, Tyskland, Frankrike, Spanien och Storbritannien. Blocks rallyversion av Focus RS utvecklas av brittiska M-Sport, det företag som ansvarar för Fords rallysatsningar.

Bocks deltagande i såväl Rally America som rally-VM stöds främst av Monster Energy Drink och Ford.

Den tvåliters turboladdade Monster-Fiestan som körs i Rally America har tagits fram av det svenska teamet Olsbergs Motorsports Evolution (OSME) och bygger vidare på den framgångsrika Fiesta Rallycross - baserad på standardmodellen - som var med i rallycross-EM 2009. OSME deltog i fjol med en Fiesta i rallycrossutförande i den välkända Pikes Peak-tävlingen i USA och vann två veckor senare X Games.

Blocks fyrhjulsdrivna Monster-Fiesta har anpassats så att den uppfyller de krav som ställs på bilar i den öppna klassen i det amerikanska rallyt. Den har till exempel utrustats med en turbobegränsare så att den följer regelverket. I den nya versionen har den en effekt på cirka 326 hästkrafter. Blocks team har ägnat de senaste dagarna åt testkörning i norra Michigan.

CITAT

"Det känns spännande att köra en Fiesta. Det var ju en Fiesta som besegrade mig förra sommaren i X Games. I sin Fiesta-modell har Ford en fantastisk utvecklingsplattform och en bil som är lika attraktiv på rallyvägarna som ute i bilhandeln. Jag ser verkligen fram mot att köra Fiesta och hoppas nå långt både i Rally America och X Games." - Ken Block, Monster World Rally Team

"Rally-VM kan fortfarande bli mycket större i USA och vi hoppas att Ken Block kan hjälpa till att utveckla intresset på den här stora marknaden. Motorsportintresserade på båda sidor av Atlanten känner väl till Ken och det ska bli intressant att se hur han kommer att påverka WRC-fans världen över. Det finns en idolkult kring honom och Ford kan vinna mycket på att använda honom som galjonsfigur för sina produkter." - Gerard Quinn, chef för motorsportssatsningar på Ford Europa

"Det är en fantastisk nyhet för alla rallyfantaster att Ken kommer att delta den här säsongen, och särskilt roligt att det sker i samarbete med Ford. Han har fått intresset för rally att växa globalt och möjligheten att se honom köra kommer att skapa stor uppmärksamhet kring årets VM. Ken är en färgstark person. Hans goda humör och känsla för äventyr och spänning är ett välkommet tillskott." - Malcolm Wilson, VD, M-Sport

"Ford har en lång och ärorik historia inom den europeiska rallysporten. Med Ken Block och Fiesta tar vi med oss våra traditioner till Nordamerika och låter hans många fans uppleva rally på nära hand. På så sätt gör vi varje Fiesta på vägarna lite mer "rally". Det här är den perfekta motorsporten för att visa upp Fiestas köregenskaper. När Ken gasar på som värst ska man komma ihåg att han kör en bil som bygger på en vanlig standardmodell. Det säger en del om de resurser som finns inbyggd i varje Ford Fiesta." - Jamie Alison, direktör, Ford North American Motorsports

"Ken Block deltar både i Rally America och FIA:s rally-VM, som tillsammans täcker in fyra världsdelar under 2010. Det innebär att rally nu har blivit en världssport. Samarbetet med Ford och att Block kör Fiesta i det amerikanska rallyt och Focus RS i rally-VM visar hur stark ställning de två modellerna har på världsmarknaden. Vi kan förvänta oss riktigt spännande action!" - Jost Capito, chef för utvecklingen av prestandabilar på Ford

Om Ken Block

Ken Blocks rallykarriär satte fart 2005. Han visade snabbt prov på sin stora körskicklighet och kunde ta hem titeln Årets nykomling (Rookie of the Year) i det amerikanska rallyt. Sedan debuten har Block fortsatt delta i Rally America och kan skryta med ett antal placeringar på prispallen och även medaljer från X Games. Block har på olika sätt främjat rallysporten i USA. Han är också en av grundarna av DC Shoes, ett företag som bland annat säljer skateboardskor. Hans marknadsföringstalang har inte bara utvecklat DC Shoes till dess nuvarande starka position utan ligger också bakom de videokampanjer som lanserat honom världen över som amerikansk rallystjärna. Ad Age har utsett Blocks 'Gymkhana TWO' till No. 4 Viral Video of 2009.
Om Monster World Rally Team: Monster-teamet har satts samman av Ken Block personligen.

Syftet är att ge en ny bild av hur racingteam fungerar. Man vill inte "bara" vinna tävlingarna utan också marknadsföra motorsport på innovativa, kreativa och interaktiva sätt. Målet: att bli det mest kända teamet i rally-VM och föra ut rallysporten till så många som möjligt.

Publicerad: 2010-02-03 16:49


Blomqvist kör Audi Quattro i GP Ice Race på Zell am See.
© emotorsport.seGP Ice Race på Österrikiska Zell am See lockar årligen stora mängder bilälskare, i år är inget undantag. Till helgen avgörs eventet med uppvisning och små tävlingar med en mängd tävlingsfordon.

En rallyutmaning med R5 bilar från VW och Skoda, Audi RS5 DTM, Audi Sport Quattro S1 eller VW Golf 2 fö...

Publicerad: 2020-01-28 21:22


Loebs förklarar, hans egna beslut att skippa Rally Sweden.
© Hyundai Motorsport.Sebastien Loeb var inte att känna igen i Rallye Monte Carlo, nådde inte de resultat som väntades av fransmannen. När han så under söndagen åkte av, körde slut på däcken och tappade två placeringar var intresset för rally inte på topp. Beslutet om hans däckval var också hans egna, och gick emot teame...

Publicerad: 2020-01-28 21:20


Svenskt bland de fem ekipagen i Hyundais juniorsatsning i WRC, WRC2 & WRC3.
© Hyundai Motorsport.Ole Christian Veiby tillsammans med co-driver Jonas Andersson och ryske föraren Nikolay Gryazin inledde sitt tävlande för Hyundai Motorsport i Rallye Monte Carlo, idag presenterar företaget en fortsättning på sin juniorsatsning på fem ekipage.

Två av dem är Veiby / Andersson och Gryazin som kör f...

Publicerad: 2020-01-28 05:31


Reinis Nitiss utmanar i Finska Mästerskapet, 130 bilar till SM Vaakuna-Ralli Mikkeli.
© Reinis Nitiss.127 ekipage stängde anmälan på till Finska Mästerskapets andra deltävling, SM Vaakuna-Ralli Mikkeli en tävling som länge var hotad. I fredags tog arrangören beslut att köra och då gick man från 20-talet anmälda till fullt hus under måndagens kväll!

Senaste natten vräkte snön ned över området prec...

Publicerad: 2020-01-28 05:19


Proton jagar WRC2/3 satsning, inleder med Brittiska Mästerskapet.
© Proton Motorsport.Brittiska Rally Mästerskapet inleds den 8:e februari, då körs Visit Conwy Cambrian Rally i Llandudno, norra Wales. Comeback i mästerskapet blir det för Malaysiska Proton som genom Mellors Elliot Motorsport startar med Proton Iriz R5.

Bakom ratten sitter Ollie Mellors som tidigare kört Proton Satr...

Publicerad: 2020-01-27 21:39


WRC aktuelle Breen värmer upp i BMW M3, möter Hirvonen, Meeke och Matton.
© emotorsport.seTill helgen, fredag till söndag, avgörs Legend Boucle Bastogne, Belgisk rallyuppvisning med gamla bilar. Sedvanligt ses forna WRC åkare på startlinjen, i år Mikko Hirvonen och Kris Meeke - och nu igen högaktuelle Craig Breen som sent fick en plats till Rally Sweden för Hyundai Motorsport.

Craig o...

Publicerad: 2020-01-27 20:40


Startfältet har växt, 55 ekipage till Rally Sweden när Belgiska Hyundai satsar på WRC3.
© emotorsport.seDen Svenska VM arrangören fick vänta med att släppa den seedade listan för Rally Sweden tills efter Rallye Monte Carlo, detta på uppmaning av FIA enligt arrangören. Anledningen var högst troligt Hyundai Motorsports val att byta ut Sebastien Loeb mot Craig Breen, ett beslut teamet av naturliga skäl v...

Publicerad: 2020-01-27 20:03


Solberg klar för Skoda Fabia R5 i WRC3 med stöd av fabriken.
© Skoda Motorsport.Idag blev det officiellt att Oliver Solberg och Aaron Johnston byter VW mot Skoda när man inleder tävlandet i WRC3 klassen. Efter en stark insats i Rallye Monte Carlo med teamets egna VW Polo GTI R5 blir det nu bilbyte till kommande Rally Sweden när WRC3 satsningen startar.

Ett byte som redan var...

Publicerad: 2020-01-27 16:54


Team Ramudden anmält till teammästerskapet, Pontus, Victor och Fredrik kör!
© Team Ramudden.Vi är glada att få offentliggöra vårt 3 bils till Teammästerskapet 2020. Vi tycker att idén med ett teammästerskap är toppen och gör nu allt för att vara så förberedda som möjligt.

De 3 ekipage som ingår i teamet är:
Pontus Lönnström och Stefan Gustavsson som parallellt med sitt JWRC äventyr sk...

Publicerad: 2020-01-27 16:42


Ingen Loeb i Sverige, Breen ersätter.
© Hyundai Motorsport.Redan till årets andra deltävling väljer Hyundai Motorsport att kasta om i föraruppställningen. Ut från Rally Sweden går Sebastien Loeb och in kommer Craig Breen i teamets tredje bil. Kvar är Thierry Neuville och Ott Tänak i teamet inför den Svenska deltävlingen i mitten av februari.

Veckans test...

Publicerad: 2020-01-27 16:11


Tidigare nyheter:
Team Ramudden anmält till teammästerskapet, Pontus, Victor och Fredrik kör!
Ingen Loeb i Sverige, Breen ersätter.
Ingen ersättningstävling för Rally-SM i vinter.
0,016 sekunder till Neuvilles fördel, gav en extra poäng i Monaco!
McKenna körde hem Sno*Drift Rally, nu väntar WRC äventyr i Mexico.
Rally VD´n och FIA generalen lugnar oroade, Rally Sweden helt enligt planen.
Historisk målgång för M-Sport, 250 raka tävlingar med poäng!
Solberg genomförde Monte Carlo Rallyt, summerar rallyt.
WRC tabellerna efter Rallye Monte Carlo.
Neuville vinner Rallye Monte Carlo före Ogier och Evans!
Neuville har greppet om segern i Rallye Monte Carlo.
Neuville ny Monte Carlo ledare, Veiby i diket med två sträckor kvar.
Ida co-driver till Catie Munnings i JWRC premiären.
Följ söndagens fyra avgörande sträckor i Rallye Monte Carlo.
Östberg leder, Andersson tvåa i WRC2 & Solberg jagar erfarenheter.
Gröndal vann Lygnasprinten, Skoglund bäst från Svenska sidan.
Evans leder, Ogier och Neuville inom 6,4 sekunder i Rallye Monte Carlo.
Evans ny ledare i Rallye Monte Carlo, dubbelt Toyota.
Häng med i Monte Carlo, Lygnasprinten och Sno* Drift Rally.
Finska Vaakuna-Ralli kan köras, vintern tillbaka!Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Bilmetro 31-01/02


Rally VM:
Rally Sweden 13-16/02


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.