Mastertrailer.

   
Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   
GNM Sweden AB

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Ramona och Miriam 10:a efter tidsstraff.
PRESSRELEASE

Ramona och Miriam gav sig in i SM-toppens ”getingbo” under fredagens etapp i East Sweden Rally, de näst sista SM-deltävlingen. Gr.N har blivit riktigt jämnt med inte mindre än ca 10 förare som strider om topplaceringarna.

Första sträckan var en trång asfaltspecial på ett elljusspår (!) inne i Linköping. Ramona och Miriam inledde med en blygsam 13:e tid i Gr.N. Men ute på grussträckorna började tjejerna plocka sekundrar, och på den avslutande mörkersträckan satte de 6:e tid, 4 sekunder från topp 3. När fredagens 2,5 mil långa etapp var avslutad var det enbart tiondelar och ett fåtal sekundrar som skiljde mellan topp 10 i Gr.N. Pontus Tidemand säkrade en klar ledning i sin S2000-Fiesta, medan Cemoni Olsson och Hans-Erik Weng delade på snabbaste tid bland Gr.N-bilarna, med Joakim Nyman och Kristian Johansson tätt efter. Därefter kom Patrik Johansson och Jimmy Joge, tätt följd av Ramona och Miriam 1,8 sekunder efter Joge.

Inledningen på lördagens etapp var stenhård, det var max attack från start, och vägarna var bitvis mycket snabba. – Vi hade bra flyt där det var smalt och kurvigt, men på de breda och snabba vägarna där det nästan gick på varvstopp, valde vi att åka med marginal. Bilen går helt fantastiskt nu efter att teamet hittat och löst de diffproblem som vi lidit av. Jag har ännu dock för lite rutin i bilen på snabba vägar för att vara säker på hur bilen beter sig när man vrider upp den i 200 km/h, så av ren självbevarelsedrift safeade vi där, säger Ramona och fortsätter: - Ett litet gassläpp eller en extra broms på sådana partier gör att sekundrarna rinner iväg. Efter stora servicen och sju körda sträckor, låg Ramona och Miriam på 8:e plats, 4,5 sekunder upp till Cemoni Olsson. Joge låg 20 sekunder före – en marginal som skulle bli tuff att ta igen. - Vi visste att Cemoni skulle bli svår att komma ikapp då han körde riktigt snabbt, men med en högre växel på de snabba partierna under nästa vända, tänkte vi i varje fall göra ett seriöst försök, säger Ramona och Miriam.

Men när Ramona lade i backen och skulle köra ut från servicen till tidskontrollen, fastnade växeln. –”Mekanikerna dök ner under motorhuven, gjorde en blixtsnabb felsökning och kunde åtgärda felet inom loppet av bara ett par minuter”. Ramona och Miriam blev dock 4 minuter sena till tidskontrollen vilket innebar tidsbestraffning med 40 sekunder, och de halkade ner till en 10:e plats i Gr.N - och plockade därmed 2 SM-poäng.

- Tävlingen innebar blandade känslor. Placeringen är inte att hurra över då vi hade högre målsättningar, men vi är totalt överlyckliga över att bilen nu går perfekt. De diffproblem vi lidit av är hittade och åtgärdade och vi tackar teamet för att vi nu kan tävla med de bästa förutsättningarna. Vi behöver nu få jämnhet i körningen, och receptet är mer mil i bilen. Det innebär lite omställning i hjärnan att man nu kan attackera hårdare, eftersom stabiliteten och drivningen är helt annorlunda i bilen. Detta var dessutom första tävlingen vi körde med helt egna noter från scratch, tidigare har vi skrivit egna men haft arrangörsnoter som extra stöd. Nu vet vi att våra egna noter är bra, vilket gav en rejäl dos ökat självförtroende. På smala och kurviga vägar är vi med och fightas, men tappar där det är brett och snabbt. Vi har fått in en hel del nya saker i ryggmärgen nu, och vi vet vad vi har att jobba på – vilket känns riktigt positivt inför framtiden! säger Ramona och Miriam.


» Pressrelease från Ramona Rallying.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-09-18 14:28


Finska Vaakuna-Ralli kan köras, vintern tillbaka!
© Anders Blomqvist.- Tiden för mirakel är inte över, menar arrangören bakom finska SM Vaakuna-Ralli Mikkeli, tävlingen som är andra deltävling för Finska Rallymästerskapet 2020 den 8:e februari.

Precis som i Sverige och flera andra länder har avsaknaden av vinter satt käppar i hjulen för rallyarrangören, fl...

Publicerad: 2020-01-25 09:24


Inställt i Lettland, vårväder stoppar Rally Sarma.
I trakterna kring Lettiska Gulbene råder det vårväder, regionen har inte haft någon tjäle alls under vintern och nu är hoppet ute för Rally Sarma, det som skulle varit andra deltävling i Lettiska Mästerskapet 2020.

Den 8:e februari skulle tävlingen körts men ställs nu in, istället blir nu sedan t...

Publicerad: 2020-01-25 09:01


Följ lördagens fyra sträckor i Rallye Monte Carlo, två live i TV.
© M-Sport.17 respektive 20km väntar under lördagen i Rally Sweden, två sträckor körs dubbelt under dagen. 9:38 inleds etappen med Saint-Léger-Mélèzes – Bâtie-Neuve, strax innan 11 rullar så dagens andra sträcka igång.

In till service går ekipagen innan de 14:08 inleder andra loopen genom sträckorna. Kvälle...

Publicerad: 2020-01-24 21:27


Östberg och Veiby i WRC2 topp, Solberg snabbast utanför VM.
© Jaanus Ree/Red Bull Content Pool.Sebastien Ogier och Elfyn Evans ses i täten av Rallye Monte Carlo, men hur ser det ut en bit nedåt i fältet bland de Svenska och Norska deltagarna.

Östberg punkterade, men leder.
Tia totalt och tredje bästa R5 ekipage är Mads Östberg ihop med Torstein Eriksen, de drabbades tidigt idag av ...

Publicerad: 2020-01-24 19:45


Inställda Rally SM premiären jobbar för nytt datum!
© emotorsport.seRally Bilmetro skulle avgjorts nästa helg, det som Rally SM premiär 2020 men arrangören tvingades ställa in när vintern saknades, istället var det leriga vägar och gröna skogar.

Men ikväll meddelar SM organisationen att arrangerande Sandvikens MK nu jobbar för en möjlig flytt, 13-14 mars är en t...

Publicerad: 2020-01-24 17:40


Ogier leder Rallye Monte Carlo, snabb under första dagen.
© Toyota Gazoo Racing.Två sträcksegrar för Sebastien Ogier och en för Thierry Neuville under eftermiddagens loop i Rallye Monte Carlo, totalt i toppen är det dubbelt Toyota Gazoo Racing.
- Har varit en tuff dag, kanske inte rätt däck men vi är här och tiden är inte så dålig, menar Ogier efter avslutad etapp.

<...

Publicerad: 2020-01-24 17:22


Tänak och Järveoja oskadda efter morgonens krasch.
© Hyundai Motorsport.Ott Tänak och Martin Järveoja fick ingen lyckad start på säsongen med Hyundai Motorsport. Fjolårets mästare kraschade på dagens andra sträcka, det var milen in på sträckan som de for av vägen på ett snabbt parti. Lyckligtvis tog inte bilen i något hårt direkt som gav något tvärt stopp, utan bilen tr...

Publicerad: 2020-01-24 06:06


Evans leder Rallye Monte Carlo, avåkning för Tänak.
© Toyota Gazoo Racing.Snart inleds andra vändan över fredagens tre specialsträckor, en händelserik start på dagen där Ott Tänak gjorde en vådlig avåkning i hög fart på dagens andra sträcka. Besättningen tog sig själva ur bilen men togs för rutinkontroll på sjukhus.

Upp som ledare efter dagens tre första sträckor är El...

Publicerad: 2020-01-24 05:55


TV-tablån för Rallye Monte Carlo, SVT & RedBull TV.
© Toyota Gazoo Racing.Rallye Monte Carlo i full gång, årets WRC premiär 16 sträckor med skiftande underlag, för den som inte är på plats finns mängder av timmar att följa tävlingen med ljud och bild, då alldeles gratis utanför WRC´s betaltjänst.

Sveriges Television och WebTV kanalen RedBull TV sänder båda från tävling...

Publicerad: 2020-01-24 05:38


Fyra Svenska ekipage i lördagens Lygnasprinten.
© emotorsport.seFina vinterförhållanden finns hos NMK Hadeland, där är vägarna i topptrim inför helgens Lyngnasprinten som lockar startfält större än NM. 86 bilar ses i listan där flera tar chansen att köra när möjligheten finns sedan Rally Finnskog ställdes in. Lördagens rally körs över fyra mil, det är tre sträck...

Publicerad: 2020-01-23 23:56


Tidigare nyheter:
Följ fredagens sex sträckor i Rallye Monte Carlo.
Neuville chockade alla på ss2 i Monte Carlo, stora problem för M-Sport.
Ogier snabbast, mardrömsstart för M-Sport när bilarna överhettade.
Monte Carlo, från torr asfalt på ss1 till snö och is på ss2!
Följ WRC premiären i Monte Carlo, tidsplan och resultat för kvällens två sträckor!
Ikväll startar Rallye Monte Carlo, två sträckor i mörker.
Flodins fanclub siktar på SM-start!
Fords rallybil Fiesta WRC presenteras med ny nittiotalsinspirerad design.
Vasily Gryazin lämnar rallycrossen för en rallycomeback.
McKenna och Fetela favoriter i ARA premiären, Sno* Drift Rally.
Summering av shakedown, Östberg nöjd, Solberg kör för erfarenheter och snabb Fiat R4.
Ogier snabbast på shakedown, raketfart på C3 i R5 klasserna.
Dennis Rådström kickstartar säsongen med fyra dagars test.
Se Rallye Monte Carlo shakedown live i vår WebTV avdelning!
Shakedown i eftermiddag, följ resultaten inför Rallye Monte Carlo.
Lappi trivs med lättkörd Fiesta WRC, jämför med Yaris och C3 WRC.
Inför Rallye Monte Carlo, tider, startande och nyheter.
Bara Ogier & Loeb i nya WRC bilar till Rallye Monte Carlo.
Dags för prisutdelning och fest i E-Cupen!
Westlund tillbaka efter svåra olyckan, gläds åt comebacken, nöjd med premiären.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Bilmetro 31-01/02


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 23-26/01


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.