GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Ramona och Miriam 10:a efter tidsstraff.
PRESSRELEASE

Ramona och Miriam gav sig in i SM-toppens ”getingbo” under fredagens etapp i East Sweden Rally, de näst sista SM-deltävlingen. Gr.N har blivit riktigt jämnt med inte mindre än ca 10 förare som strider om topplaceringarna.

Första sträckan var en trång asfaltspecial på ett elljusspår (!) inne i Linköping. Ramona och Miriam inledde med en blygsam 13:e tid i Gr.N. Men ute på grussträckorna började tjejerna plocka sekundrar, och på den avslutande mörkersträckan satte de 6:e tid, 4 sekunder från topp 3. När fredagens 2,5 mil långa etapp var avslutad var det enbart tiondelar och ett fåtal sekundrar som skiljde mellan topp 10 i Gr.N. Pontus Tidemand säkrade en klar ledning i sin S2000-Fiesta, medan Cemoni Olsson och Hans-Erik Weng delade på snabbaste tid bland Gr.N-bilarna, med Joakim Nyman och Kristian Johansson tätt efter. Därefter kom Patrik Johansson och Jimmy Joge, tätt följd av Ramona och Miriam 1,8 sekunder efter Joge.

Inledningen på lördagens etapp var stenhård, det var max attack från start, och vägarna var bitvis mycket snabba. – Vi hade bra flyt där det var smalt och kurvigt, men på de breda och snabba vägarna där det nästan gick på varvstopp, valde vi att åka med marginal. Bilen går helt fantastiskt nu efter att teamet hittat och löst de diffproblem som vi lidit av. Jag har ännu dock för lite rutin i bilen på snabba vägar för att vara säker på hur bilen beter sig när man vrider upp den i 200 km/h, så av ren självbevarelsedrift safeade vi där, säger Ramona och fortsätter: - Ett litet gassläpp eller en extra broms på sådana partier gör att sekundrarna rinner iväg. Efter stora servicen och sju körda sträckor, låg Ramona och Miriam på 8:e plats, 4,5 sekunder upp till Cemoni Olsson. Joge låg 20 sekunder före – en marginal som skulle bli tuff att ta igen. - Vi visste att Cemoni skulle bli svår att komma ikapp då han körde riktigt snabbt, men med en högre växel på de snabba partierna under nästa vända, tänkte vi i varje fall göra ett seriöst försök, säger Ramona och Miriam.

Men när Ramona lade i backen och skulle köra ut från servicen till tidskontrollen, fastnade växeln. –”Mekanikerna dök ner under motorhuven, gjorde en blixtsnabb felsökning och kunde åtgärda felet inom loppet av bara ett par minuter”. Ramona och Miriam blev dock 4 minuter sena till tidskontrollen vilket innebar tidsbestraffning med 40 sekunder, och de halkade ner till en 10:e plats i Gr.N - och plockade därmed 2 SM-poäng.

- Tävlingen innebar blandade känslor. Placeringen är inte att hurra över då vi hade högre målsättningar, men vi är totalt överlyckliga över att bilen nu går perfekt. De diffproblem vi lidit av är hittade och åtgärdade och vi tackar teamet för att vi nu kan tävla med de bästa förutsättningarna. Vi behöver nu få jämnhet i körningen, och receptet är mer mil i bilen. Det innebär lite omställning i hjärnan att man nu kan attackera hårdare, eftersom stabiliteten och drivningen är helt annorlunda i bilen. Detta var dessutom första tävlingen vi körde med helt egna noter från scratch, tidigare har vi skrivit egna men haft arrangörsnoter som extra stöd. Nu vet vi att våra egna noter är bra, vilket gav en rejäl dos ökat självförtroende. På smala och kurviga vägar är vi med och fightas, men tappar där det är brett och snabbt. Vi har fått in en hel del nya saker i ryggmärgen nu, och vi vet vad vi har att jobba på – vilket känns riktigt positivt inför framtiden! säger Ramona och Miriam.


» Pressrelease från Ramona Rallying.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-09-18 14:28


Robert Andersson tillbaka i SM, Jag släpper ingenting.
Förra året blev Robert Andersson från Eskilstuna Svensk Mästare i klassen Otrimmat 2WD efter en hård kamp hela året med juniorer som Pontus Lönnström och Albin Nordh. Till årets säsong såldes den Peugeot 208 R2 som Robert och Carl-Gustaf Karlsson vann guldet med, och det såg inte ut som om regerande...

Publicerad: 2020-08-10 18:52


Italienskt önsketänkande, så skulle Fiat Tipo Rally2 kunna se ut!
© LP Design.Ett 50-tal bilar byggdes av Abarth Grande Punto S2000, bilen som debuterade 2005 i super2000 klassen. Modellen rönte stora framgångar i främst Sydeuropa och har vunnit närmare 200 tävlingar sedan dess bland de 2200 starterna bilmodellen gjort. Men utvecklingen stannade av och klassen försvann till f...

Publicerad: 2020-08-09 22:34


Finska juniorerna visar framfötterna i Italien och Polen.
De finska rallyjuniorerna satsar utomlands för att hitta tempo inför fortsättningen på säsongen, i Italienska Rally Citta di Arezzo - Crete Senesi e Valtiberina tog Emil Lindholm i en Skoda Fabia R5 ordentlig fart, ledde efter lördagens fyra sträckor.

Den på MRF däck körande Finländaren inledde m...

Publicerad: 2020-08-09 17:45


Fyra bilar till start i EC Snapphanerallyt för Team Nybe!
© emotorsport.seDet har gått ett par veckor sedan vi genomförde första tävlingen på grus uppe i Katrineholm. Allt stämde och vi är nu så förberedda vi kan bli! Vi kommer till start i Snapphanerallyt med alla teamets bilar - Jonas Åkesson, Simon Karlsson, Jonas Kruse och Victor Hansen.

- Efter ett långt uppehå...

Publicerad: 2020-08-09 13:06


Rådström och Nordh debuterar i Rally Liepaja, så säger de inför.
© emotorsport.seNär Rally Liepaja startar till nästa helg är det med fyra Svenska förare på startlinjen, för Dennis Rådström / Johan Johansson och Albin Nordh / Christoffer Bäck är det första gången i tävlingen - de andra Svenskarna - Oliver Solberg och Adam Westlund har tidigare erfarenheter från rallyt.

Albin ...

Publicerad: 2020-08-09 10:11


Fullt hus när Norsk rallysport gör comeback i Rally Grimstad.
© Mats Myrsell.Den 22:e augusti återstartar Norska Mästerskapet med Rally Grimstad, en asfalttävling på 72km special fördelat över nio sträckor. Först var det risk för gallring då endast 50 ekipage tilläts, men nu verkar de 70-talet anmälda ekipage få chansen att komma till start.

Många vassa favoriter i startf...

Publicerad: 2020-08-08 19:54


Lahti, Östgård, Engström & Widgren vinnare i Kanonrundan.
© emotorsport.seNMS Boden stod för helgens svenska rally, det var Kanonrundan med två sträckor som kördes två gånger. Hemmaföraren Thomas Lahti var ensam genom 4wd klassen, han var också snabbast dagen lång, vann totalt och klassen.

Tvåa totalt slutar Nils Östgård i Citroen Ds3 R3t, 22 sekunder bakom Robert Niem...

Publicerad: 2020-08-08 18:13


Alla får starta i publikfria men webTV sända Falerumsbacken.
Vi i Åtvidabergs Motorklubb vill bara meddela att alla rallyåkare anmälda till Falerumsbacken kommer att få möjlighet att åka tävlingen! Lottning sker under söndag/måndag.

Glöm INTE att tävlingen är publikfri men sänds på sbfplay.se så alla ska kunna följa med i all action som det förhoppningsvi...

Publicerad: 2020-08-08 14:23


Vallentuna MK ställer in YRC-Sprinten.
Vallentuna MK har tidigare flyttat tävlingsdatum från den 7 juni till den 13 september i hopp att förutsättningar skulle kunna vara bättre att genomföra YRC-Sprinten.
- Med en hel del osäkerheter kring Covid 19 utvecklingen samt att en del yttre förutsättningar har ändrats ser inte Vallentuna ...

Publicerad: 2020-08-08 13:38


Svensk rallysport på gång, 300 ekipage för nästa helgs fyra rallyn!
© emotorsport.seNär motor och rallysporten öppnar upp allt mer även i Sverige efter våren och sommarens Corona uppehåll, även om det mest sker utan publik så ser nästa helg lovande ut.

Från enstaka tävlingar väntar nästa helg fyra rallyn bara under lördagen, just nu ses över 300 anmälda ekipage! Snapphanerallyt ...

Publicerad: 2020-08-08 12:36


Tidigare nyheter:
Vallentuna MK ställer in YRC-Sprinten.
Svensk rallysport på gång, 300 ekipage för nästa helgs fyra rallyn!
Lahti favorit i publikfri Kanonrunda.
Svenskt i högerstolen till South Estonia Rally.
TER-series startar i Italien, Lindholm på startlinjen.
M-Sport öppnar webshop, snabbare beställningar för tävlande och team!
M-Sport avslöjar, fortsätter med Fiesta i WRC 2022, nästa år debuterar Fiesta Rally3.
Historisk Solberg till Lettland, ska jaga nya framgångar i Rally Liepaja!
SMK Hörby ställer även in RS-tävling.
Så ska EC Snapphanerallyt genomföras på ett säkert sätt.
Ny tävling, rallysprint på Kinnekulle Ring.
Väntar WRC premiär i USA, McKenna med Ford Fiesta WRC?
115 bilar till start i EC Snapphanerallyt.
Tre Junior EM Svenskar till Lettiska Rally Liepaja.
Även Rasbo MKs tävling EVB Sprinten ställs in.
Efter nya besked, LMBab-Sprinten tvingas ställa in.
Full pott för Hyundai, Neuville & Breen i Rally di Alba topp - Andersson sexa!
Många rallyvinnare i helgens dubbla KMC-sprintar.
87 SM ekipage för EC Snapphanerallyt.
Daniel Brorson ser fram mot R5-debut.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
EC Snapphanerallyt 14-15/08


Rally VM:
Rally Estonia 04-06/09


Svenska RallyCupen:
Laxå Rallyt 29/08
Foto från:
Slottssprinten Rally-Light, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten Rally-Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Arkivet 1997->.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.