Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Pontus Tidemand trea i premiären av Junior-VM i rally efter drama vid slutmålet.
PRESSRELEASE

2012-års premiär av Junior-VM som officiellt heter WRC Academy gick i mål under lördagseftermiddagen i Faro vid Algarve-kusten i Portugal.

På plats fanns den 21-åriga landslagsföraren i rally Pontus Tidemand som tillsammans med kartläsaren Stig-Rune Skjaermoen slutade på en tredjeplats efter en mycket bra genomförd tävling.

Första deltävlingen av sex stycken i WRC Academy var Rally Portugal startade redan på torsdagen med en publiksträcka i Lissabon och ytterligare tre stycken sträckor i mörker på grus.Publiksträckan som kördes på gatorna i Lissabon och lockade storpublik gick inte riktigt som Pontus ville.
- Jag gled ut lite i första svängen där det var kullersten och tappade lite tid men bestämde mig för att ta det lugnt och försöka och ta i lite när vi skulle köra grus-sträckorna på kvällen, berättar Pontus

När väl de tio WRC Academy-ekipagen, alla i likadana Ford Fiesta R2 kom ut på grussträckorna så visade Pontus att han är att räkna med i årets serie. Med en fjärde tid på andra sträckan och en sträckvinst och andra tid på de två andra sträckorna så placerade sig Pontus på en fjärdeplats i klassen efter första dagens sträckor.
- Det var en helt ny upplevelse att köra i mörker med damm på de här svåra vägarna men tyckte ändå att jag fick till det ganska bra på första sträckan. De sista två gick det riktigt bra och det var jättekul att ta min första sträckvinst i WRC Academy redan på min tredje sträcka, säger Tidemand

Under fredagen skulle det köras sex stycken sträckor uppe i bergen norr om Faro, men vädergudarna ville inte alls vara på rallyts sida utan regnet öste ner och med en massiv dimma skulle det bli en utmanade dag för rallyts deltagare.

Pontus fortsatte i ett högt men jämnt tempo utan att ta några risker och hade en fjärde tid och andra tid på de två första sträckorna, men på transporten till sträcka sju så var vägen bortspolad och rallybilarna klarade inte komma vidare till sträckan.
- Det ösregnade, var bara lera på vägen och sikten var endast tio meter pga dimma. Jag har aldrig upplevt något liknande väder, men gällde bara att ta det lugnt och försöka komma runt och på transporten på väg till sträcka sju kom vi inte längre då det helt enkelt inte fanns nån väg att åka på, utan berättar Pontus

Arrangören tog ett snabbt beslut att först stryka sträcka sju och efter någon timme så blev det bestämt att alla sträckor som var kvar av dagen skulle strykas på grund av vädret.

På lördagen skulle de sista tre sträckorna köras och Pontus låg då på en stabil tredjeplats med 2,5 minut ner till fjärde och 24 sekunder upp till andra plats. Pontus bestämde sig att försöka ta in försprånget på andra placerade Australiensaren Brendan Reeves genom att öka tempot lite på dagens första sträcka.
- Jag tog i lite mera men kändes som jag tappade effekt på bilen och tänkte att jag får försöka att ta mig igenom detta rallyt. Nått som har varit målet hela tiden med denna tävlingen. Viktigaste av allt är få erfarenhet av VM-vägarna och komma i mål på en bra placering inför resten av serien, berättar Pontus

Pontus genomförde de sista sträckorna med ett jämnt tempo trots problemen med effekten på bilen men vid slutmålet så stoppade bilen och startade inte igen.
- Blev lite dramatik, men allt löste sig genom att vi helt enkelt fick skjuva bilen in i slutmålet. Vi fick ett tidstillägg på 10 sekunder men det spelade ingen roll för slutresultatet, berättar Pontus.

När väl bilen var i slutmålet så var det klart att Pontus klarade tredjeplatsen i WRC Academy, där Brendan Reeves tog hand om andra platsen och vinnare blev Allister Fisher.
- Jag är jättenöjd med tävlingen som helhet, visst hade jag velat vinna som alltid men detta är en bra start för mästerskapet och jag har fått mycket nyttig erfarenhet som jag kommer dra stor nytta av i framtiden, avslutar Tidemand


» Pressrelease från Pontus Tidemand.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2012-03-31 22:30


Ny bilklass i Rally-SM, Standardklassen kliver in.
Standard blir den nya mästerskapsklassen i rally-SM 2021.
I grunden handlar det om våra ungdomar som börjar tävla i en standardbil. Många vill åka SM men det blir ett stort steg och dyra investeringar att gå upp en klass. Men från och med nästa år finns det möjlighet att träda in på SM-planen ...

Publicerad: 2020-09-28 20:44


Petter Solberg och Mikkelsen delar Citroen C3 WRC i Rally Italia Sardegna.
© Pirelli.När nästa WRC deltävling, Rally Italia Sardegna körs om ett par veckor kommer Petter Solberg och Andreas Mikkelsen stå på startlinjen. De sitter i samma bil, en Citroen C3 WRC från Sainteloc Racing ihop med Pirelli.

Andreas är testförare för Pirelli som utvecklar nästa års VM däck, mycket av test...

Publicerad: 2020-09-28 16:54


Bl.a. Kopecky snabb i Tjeckien, totalt Citroen dominans i Frankrike.
© Skoda AutoTill skillnad från Sverige har man i stora delar av Europa dragit igång för fullt med rallytävlandet. En titt runt om ser man i Tjeckien Invelt Rally Pacejov som tredje deltävling för mästerskapet. Man startade i lördags och tar målgång med sex sträckor under måndagen. Leder inför dagens etapp gör J...

Publicerad: 2020-09-27 21:02


Asunmaa körde hem Finska Mästerskapet.
© Taneli Niinimäki/AKK.SM Pohjanmaa Ralli avslutade det Finska rallymästerskapet som femte deltävling, i R5 klassen stod slaget mellan Emil Lindholm och Teemu Asunmaa. Efter sex körda sträckor hade de båda delat sträcksegrarna mellan sig, ledde med 1,5 sekund gjorde Teemu med tre sträckor kvar.

Men ss7 kostade flera ek...

Publicerad: 2020-09-27 20:38


Förändringar i Rally SM kalendern 2021, Rally Gotland ut och Killingen in.
© emotorsport.seNästa års Rally SM startar redan första helgen i januari uppe i Boden med dubbla deltävlingar, samtidigt är det nya aktörer som står bakom serien. Via sociala medier smög promotorn idag fram en del förändringar i SM kalendern.

Försvunnit ur tidigare kalender har Rally Gotland gjort. In går iställ...

Publicerad: 2020-09-27 18:47


Foto från Gränna MK´s Polkatrofén.
© emotorsport.sePolkatrofén 2020 avgjordes över tre unika specialsträckor, intresset var stort och ett 80-tal ekipage tog sig till Gränna MK´s klubbstuga för tävlingen.
Med två raka sträcksegrar kunde Johan Axelsson köra upp en ledning som höll till mål. Snabbast av de Otrimmade ekipagen var Simon Johansson som va...

Publicerad: 2020-09-27 11:06


Göthberg och Lången snabbaste 4wd & 2wd i Rally Gimmersta.
© emotorsport.seRally Gimmersta avgjordes med en 6,8km lång sträcka som kördes dubbelt, som slutkläm körde hälften en tredje gång i jakten på Sprint DM medaljerna i distriktet.

Segermarginalen efter de båda åken tog Per Göthberg med god marginal, klart snabbast genom åken och 15,6 sekunder ned till Johan Rudengr...

Publicerad: 2020-09-26 18:31


BMW seger i Polkatrofén, Axelsson snabbast.
© emotorsport.seJohan Axelsson med Andreas Hardebrink i högerstolen tog hand om segern i Polkatrofén, när Gränna MK bjöd de 80-talet åkande på tre specialsträckor under lördagen.

Johan öppnade bäst ute på ss1, fått ordning på BMW´n och drog där ifrån närmare fyra sekunder på Victor Karlsson och med b-förare Ande...

Publicerad: 2020-09-26 17:55


Solberg ende Svensk bland 38 ekipage till Rally Fafe Montelongo.
© Oliver Solberg Media Office.38 ekipage går för Rally Fafe Montelongo, den tredje EM deltävlingen 2020 som avgörs kommande helg. Ut från Fafe, Demoporto går de tävlande för 18 mil på lika många asfaltsträckor.

Rallyt avgörs lördag och söndag, nio sträckor under lördagen. Inleder anmälningslistan gör Alexey Lukyanuk i Saintel...

Publicerad: 2020-09-25 21:27


Fourmaux, Vatanen & Block - spännande startfält i Rallylegends.
© Ken Block / Hoonigan.Nästa helg väntar Rallylegends i San Marino, flera olika delar i evenemanget där "WRC" delen ses med WRC2 aktuelle Adrien Fourmaux. Han gör här Ford Fiesta WRC debut. Det blir unge fransmannen som får testa på WRC bilen från den Brittiska tillverkaren.

Italienaren Fabrizio Fontana kör samma mode...

Publicerad: 2020-09-25 21:11


Tidigare nyheter:
BMW seger i Polkatrofén, Axelsson snabbast.
Solberg ende Svensk bland 38 ekipage till Rally Fafe Montelongo.
Fourmaux, Vatanen & Block - spännande startfält i Rallylegends.
Resultat från lördagens Rally Gimmersta.
Solberg junior på jakt efter EM-titel.
Publikfritt när 70-talet åkare gör upp i onotade Polkatrofén.
Sprint DM när publikfria Rally Gimmersta avgörs.
Lecablock, något att tänka på när publiken återvänder till rallyskogen.
Opel Corsa Rally4 klar för rallystart 1:e januari 2021!
Tossebergsracet 2020 är inställt.
Pohjanmaa Ralli avgör Finska mästerskapet, nytt inhopp av Latvala.
Mäkinen kliver åt sidan, Toyota driver WRC satsning i egen regi 2021.
SM brons för Hansen och Johansson i Sandviken.
Tractive Svenska mästare, kan vi vara annat än nöjda och lite malliga?
Ny WRC final på gång? Ypres Rally kan bytas mot Monza Rally Show.
R5 intresset ökar i Norge, Rökland gör R5-premiär i finalen.
Drive VXO Motorsport tog hem SM-brons genom Robin och Nicklas.
Lundberg omutlig i trimmat 2wd, vann dubbelt i Laxåsprintarna.
Tom Kristensson tvåa i SM avslutningen.
Foto från Bäckeforssnurren.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Skilling 50 07/11


Rally SM:
North Rally 08-09/01


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 08-11/10


Svenska RallyCupen:
- - - - - - 00/00
Foto från:
Polkatrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bäckeforssnurren.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.