GNM Sweden AB

   
Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Pontus Tidemand trea i premiären av Junior-VM i rally efter drama vid slutmålet.
PRESSRELEASE

2012-års premiär av Junior-VM som officiellt heter WRC Academy gick i mål under lördagseftermiddagen i Faro vid Algarve-kusten i Portugal.

På plats fanns den 21-åriga landslagsföraren i rally Pontus Tidemand som tillsammans med kartläsaren Stig-Rune Skjaermoen slutade på en tredjeplats efter en mycket bra genomförd tävling.

Första deltävlingen av sex stycken i WRC Academy var Rally Portugal startade redan på torsdagen med en publiksträcka i Lissabon och ytterligare tre stycken sträckor i mörker på grus.Publiksträckan som kördes på gatorna i Lissabon och lockade storpublik gick inte riktigt som Pontus ville.
- Jag gled ut lite i första svängen där det var kullersten och tappade lite tid men bestämde mig för att ta det lugnt och försöka och ta i lite när vi skulle köra grus-sträckorna på kvällen, berättar Pontus

När väl de tio WRC Academy-ekipagen, alla i likadana Ford Fiesta R2 kom ut på grussträckorna så visade Pontus att han är att räkna med i årets serie. Med en fjärde tid på andra sträckan och en sträckvinst och andra tid på de två andra sträckorna så placerade sig Pontus på en fjärdeplats i klassen efter första dagens sträckor.
- Det var en helt ny upplevelse att köra i mörker med damm på de här svåra vägarna men tyckte ändå att jag fick till det ganska bra på första sträckan. De sista två gick det riktigt bra och det var jättekul att ta min första sträckvinst i WRC Academy redan på min tredje sträcka, säger Tidemand

Under fredagen skulle det köras sex stycken sträckor uppe i bergen norr om Faro, men vädergudarna ville inte alls vara på rallyts sida utan regnet öste ner och med en massiv dimma skulle det bli en utmanade dag för rallyts deltagare.

Pontus fortsatte i ett högt men jämnt tempo utan att ta några risker och hade en fjärde tid och andra tid på de två första sträckorna, men på transporten till sträcka sju så var vägen bortspolad och rallybilarna klarade inte komma vidare till sträckan.
- Det ösregnade, var bara lera på vägen och sikten var endast tio meter pga dimma. Jag har aldrig upplevt något liknande väder, men gällde bara att ta det lugnt och försöka komma runt och på transporten på väg till sträcka sju kom vi inte längre då det helt enkelt inte fanns nån väg att åka på, utan berättar Pontus

Arrangören tog ett snabbt beslut att först stryka sträcka sju och efter någon timme så blev det bestämt att alla sträckor som var kvar av dagen skulle strykas på grund av vädret.

På lördagen skulle de sista tre sträckorna köras och Pontus låg då på en stabil tredjeplats med 2,5 minut ner till fjärde och 24 sekunder upp till andra plats. Pontus bestämde sig att försöka ta in försprånget på andra placerade Australiensaren Brendan Reeves genom att öka tempot lite på dagens första sträcka.
- Jag tog i lite mera men kändes som jag tappade effekt på bilen och tänkte att jag får försöka att ta mig igenom detta rallyt. Nått som har varit målet hela tiden med denna tävlingen. Viktigaste av allt är få erfarenhet av VM-vägarna och komma i mål på en bra placering inför resten av serien, berättar Pontus

Pontus genomförde de sista sträckorna med ett jämnt tempo trots problemen med effekten på bilen men vid slutmålet så stoppade bilen och startade inte igen.
- Blev lite dramatik, men allt löste sig genom att vi helt enkelt fick skjuva bilen in i slutmålet. Vi fick ett tidstillägg på 10 sekunder men det spelade ingen roll för slutresultatet, berättar Pontus.

När väl bilen var i slutmålet så var det klart att Pontus klarade tredjeplatsen i WRC Academy, där Brendan Reeves tog hand om andra platsen och vinnare blev Allister Fisher.
- Jag är jättenöjd med tävlingen som helhet, visst hade jag velat vinna som alltid men detta är en bra start för mästerskapet och jag har fått mycket nyttig erfarenhet som jag kommer dra stor nytta av i framtiden, avslutar Tidemand


» Pressrelease från Pontus Tidemand.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2012-03-31 22:30


Blomqvist kör Audi Quattro i GP Ice Race på Zell am See.
© emotorsport.seGP Ice Race på Österrikiska Zell am See lockar årligen stora mängder bilälskare, i år är inget undantag. Till helgen avgörs eventet med uppvisning och små tävlingar med en mängd tävlingsfordon.

En rallyutmaning med R5 bilar från VW och Skoda, Audi RS5 DTM, Audi Sport Quattro S1 eller VW Golf 2 fö...

Publicerad: 2020-01-28 21:22


Loebs förklarar, hans egna beslut att skippa Rally Sweden.
© Hyundai Motorsport.Sebastien Loeb var inte att känna igen i Rallye Monte Carlo, nådde inte de resultat som väntades av fransmannen. När han så under söndagen åkte av, körde slut på däcken och tappade två placeringar var intresset för rally inte på topp. Beslutet om hans däckval var också hans egna, och gick emot teame...

Publicerad: 2020-01-28 21:20


Svenskt bland de fem ekipagen i Hyundais juniorsatsning i WRC, WRC2 & WRC3.
© Hyundai Motorsport.Ole Christian Veiby tillsammans med co-driver Jonas Andersson och ryske föraren Nikolay Gryazin inledde sitt tävlande för Hyundai Motorsport i Rallye Monte Carlo, idag presenterar företaget en fortsättning på sin juniorsatsning på fem ekipage.

Två av dem är Veiby / Andersson och Gryazin som kör f...

Publicerad: 2020-01-28 05:31


Reinis Nitiss utmanar i Finska Mästerskapet, 130 bilar till SM Vaakuna-Ralli Mikkeli.
© Reinis Nitiss.127 ekipage stängde anmälan på till Finska Mästerskapets andra deltävling, SM Vaakuna-Ralli Mikkeli en tävling som länge var hotad. I fredags tog arrangören beslut att köra och då gick man från 20-talet anmälda till fullt hus under måndagens kväll!

Senaste natten vräkte snön ned över området prec...

Publicerad: 2020-01-28 05:19


Proton jagar WRC2/3 satsning, inleder med Brittiska Mästerskapet.
© Proton Motorsport.Brittiska Rally Mästerskapet inleds den 8:e februari, då körs Visit Conwy Cambrian Rally i Llandudno, norra Wales. Comeback i mästerskapet blir det för Malaysiska Proton som genom Mellors Elliot Motorsport startar med Proton Iriz R5.

Bakom ratten sitter Ollie Mellors som tidigare kört Proton Satr...

Publicerad: 2020-01-27 21:39


WRC aktuelle Breen värmer upp i BMW M3, möter Hirvonen, Meeke och Matton.
© emotorsport.seTill helgen, fredag till söndag, avgörs Legend Boucle Bastogne, Belgisk rallyuppvisning med gamla bilar. Sedvanligt ses forna WRC åkare på startlinjen, i år Mikko Hirvonen och Kris Meeke - och nu igen högaktuelle Craig Breen som sent fick en plats till Rally Sweden för Hyundai Motorsport.

Craig o...

Publicerad: 2020-01-27 20:40


Startfältet har växt, 55 ekipage till Rally Sweden när Belgiska Hyundai satsar på WRC3.
© emotorsport.seDen Svenska VM arrangören fick vänta med att släppa den seedade listan för Rally Sweden tills efter Rallye Monte Carlo, detta på uppmaning av FIA enligt arrangören. Anledningen var högst troligt Hyundai Motorsports val att byta ut Sebastien Loeb mot Craig Breen, ett beslut teamet av naturliga skäl v...

Publicerad: 2020-01-27 20:03


Solberg klar för Skoda Fabia R5 i WRC3 med stöd av fabriken.
© Skoda Motorsport.Idag blev det officiellt att Oliver Solberg och Aaron Johnston byter VW mot Skoda när man inleder tävlandet i WRC3 klassen. Efter en stark insats i Rallye Monte Carlo med teamets egna VW Polo GTI R5 blir det nu bilbyte till kommande Rally Sweden när WRC3 satsningen startar.

Ett byte som redan var...

Publicerad: 2020-01-27 16:54


Team Ramudden anmält till teammästerskapet, Pontus, Victor och Fredrik kör!
© Team Ramudden.Vi är glada att få offentliggöra vårt 3 bils till Teammästerskapet 2020. Vi tycker att idén med ett teammästerskap är toppen och gör nu allt för att vara så förberedda som möjligt.

De 3 ekipage som ingår i teamet är:
Pontus Lönnström och Stefan Gustavsson som parallellt med sitt JWRC äventyr sk...

Publicerad: 2020-01-27 16:42


Ingen Loeb i Sverige, Breen ersätter.
© Hyundai Motorsport.Redan till årets andra deltävling väljer Hyundai Motorsport att kasta om i föraruppställningen. Ut från Rally Sweden går Sebastien Loeb och in kommer Craig Breen i teamets tredje bil. Kvar är Thierry Neuville och Ott Tänak i teamet inför den Svenska deltävlingen i mitten av februari.

Veckans test...

Publicerad: 2020-01-27 16:11


Tidigare nyheter:
Team Ramudden anmält till teammästerskapet, Pontus, Victor och Fredrik kör!
Ingen Loeb i Sverige, Breen ersätter.
Ingen ersättningstävling för Rally-SM i vinter.
0,016 sekunder till Neuvilles fördel, gav en extra poäng i Monaco!
McKenna körde hem Sno*Drift Rally, nu väntar WRC äventyr i Mexico.
Rally VD´n och FIA generalen lugnar oroade, Rally Sweden helt enligt planen.
Historisk målgång för M-Sport, 250 raka tävlingar med poäng!
Solberg genomförde Monte Carlo Rallyt, summerar rallyt.
WRC tabellerna efter Rallye Monte Carlo.
Neuville vinner Rallye Monte Carlo före Ogier och Evans!
Neuville har greppet om segern i Rallye Monte Carlo.
Neuville ny Monte Carlo ledare, Veiby i diket med två sträckor kvar.
Ida co-driver till Catie Munnings i JWRC premiären.
Följ söndagens fyra avgörande sträckor i Rallye Monte Carlo.
Östberg leder, Andersson tvåa i WRC2 & Solberg jagar erfarenheter.
Gröndal vann Lygnasprinten, Skoglund bäst från Svenska sidan.
Evans leder, Ogier och Neuville inom 6,4 sekunder i Rallye Monte Carlo.
Evans ny ledare i Rallye Monte Carlo, dubbelt Toyota.
Häng med i Monte Carlo, Lygnasprinten och Sno* Drift Rally.
Finska Vaakuna-Ralli kan köras, vintern tillbaka!Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Bilmetro 31-01/02


Rally VM:
Rally Sweden 13-16/02


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.