Mastertrailer.

   
GNM Sweden AB

   
Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Väntad segrare i 2013 års Suzuki 1300 RallyCup.
PRESSRELEASE

Stefan Sollenfelt och Per-Erik Svensson infriade de högt ställda förväntningarna och säkrade i SMK Örebro´s Rikspokalen den totala segern i Suzuki 1300 RallyCup. De gjorde det med marginal då de även vann denna finaltävling.
Egentligen kunde paret med den stora ledning de redan hade, defilera hem segern genom att i stort sett bara ”kört runt”. Men ”Sollet” är en utpräglad tävlingsmänniska och ville avsluta som en mästare bör. Det var därför bara seger som räknades.
Trots att de gick ut först i det 15 bilar starka fältet med nackdelen av att åka i lite mer rullgrus än de efterföljande ekipagen så slog de an takten direkt. Tävlingsledningen hade gjort det lite svårare än vanligt då man inledde rallyt med en riktig långsträcka på över två mil. Ingen chans för de tävlande att bli varma i kläderna med en kort uppvärmningssträcka denna gång. Annars brukar det vara bra med en sådan så man kommer igång och eventuellt kan göra små justeringar på bromsbalans och kanske justera lufttrycket i däcken. Nu var det skarpt läge från första metern. Lite osäkerhet fanns med i bilden då det dygnet före hade snöat och varit minusgrader på nätterna. Skulle det finnas isfläckar? Sollet och Beppe vann alltså första sträckan betryggande med hela 7.5 sekunder men ryktena säger att Eskilstunaparet Rickard och Robert Andersson med en fint byggd MK1a (Den äldre typen av Suzuki 1300 Gti) hade flugit fram och var efter 1,5 mil inte långt efter. De kör med standard växellåda som man ursprungligen gjort medan Sollenfelt och några till valt att ändra till lägre utväxling i växellådorna. Detta nöje föranleder dock ett tidspåslag vid slutliga poängberäkningen i cuptabellen med 1%. Det skulle innebära att Sollets segrartid på SS1 13:11,2 skulle bli uppräknad med 7,9 sekunder till13:19,1. Helt plötsligt så skulle det kunna bli riktigt tätt dem emellan. Men nu grinade oturen Eskilstunaduon i ansiktet trots sitt startnummer 21. Istället var det startnummer 13 Jan-Erik Eriksson/Stefan Gustavsson som fick sätta press på tätduon. En av förhandsfavoriterna Christian Granfors/Carro Östmark fick problem med kylningen på sin Suzuki och övervägde att bryta. Men efter välbehövlig service chansade de på att fortsätta för att försöka försvara sin totala tredjeplats i Cupen. Tyvärr rönte de samma öde som Rickard och Robert och tvingades bryta på SS2 med trasig drivaxel. Nu blev det plötsligt läge för Jan-Erik och Stefan att kanske kunna ta en pallplats i den totala cupen.

Läget hårdnade som ni ser en aning efter SS2 men det var mest av akademisk karaktär. Helt plötsligt tappade Sollet o Beppe tid då växellådan trilskades och 3:ans växel ramlade ur. Inför sista Specialsträckan skilde bara 4 sekunder till tvåan och som ni vet så innebär minsta misstag flera sekunders tapp. …för att inte tala om tekniken. Nåväl, paret gjorde som vanligt inga misstag och släppte bara ifrån sig 1,7 sekunder, så segermarginalen slutade på 2,3 sekunder. Men med två förlorade sträcksegrar tappade man förstås några extra poäng men var egentligen helt ohotade ändå. Däremot lyckades Jan-Erik Eriksson och Stefan Gustavsson att plocka till sig de sista värdefulla SS-poängen för att kunna ta sig förbi paret Granfors/Östmark och överta tredjeplatsen i Cupen från dem. I ”Ingenmansland” gjorde C-föraren Markus Kujanpää, lotsad av Ronnie Maxe en mycket stark insats genom att bli fyra och passerar därmed Ödberg/Palm med minsta möjliga marginal. Därefter följde ett helt koppel som slogs om de övriga poängen. Först bland dem kom till slut Mattias Lagström/Rickard Forsell följda av just Jesper Ödberg/Fredrik Palm.

Slutgiltigt resultat hittar ni på Cupens hemsida: www.1300rallycup.se
Nu tar 1300 RallyCup paus fram till 2014. Då inleder man sannolikt med en VinterCup som troligen kommer att köras på enhetsdäck. Sådant och mycket mer ska bestämmas på föreningens årsmöte den 23:e November. Cupledningen och de tävlande vill passa på att tacka alla generösa sponsorer som varit oerhört betydelsefulla för dem samt inte minst alla gästvänliga arrangörer och dess FUNKTIONÄRER som låtit dem tävla hos sig.

1300 RallyCup: Mycket Rally för Pengarna! Väl mött igen 2014!


» Pressrelease från Suzuki 1300 RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2013-10-22 12:35


Reinis Nitiss utmanar i Finska Mästerskapet, 130 bilar till SM Vaakuna-Ralli Mikkeli.
© Reinis Nitiss.127 ekipage stängde anmälan på till Finska Mästerskapets andra deltävling, SM Vaakuna-Ralli Mikkeli en tävling som länge var hotad. I fredags tog arrangören beslut att köra och då gick man från 20-talet anmälda till fullt hus under måndagens kväll!

Senaste natten vräkte snön ned över området prec...

Publicerad: 2020-01-28 05:19


Proton jagar WRC2/3 satsning, inleder med Brittiska Mästerskapet.
© Proton Motorsport.Brittiska Rally Mästerskapet inleds den 8:e februari, då körs Visit Conwy Cambrian Rally i Llandudno, norra Wales. Comeback i mästerskapet blir det för Malaysiska Proton som genom Mellors Elliot Motorsport startar med Proton Iriz R5.

Bakom ratten sitter Ollie Mellors som tidigare kört Proton Satr...

Publicerad: 2020-01-27 21:39


WRC aktuelle Breen värmer upp i BMW M3, möter Hirvonen, Meeke och Matton.
© emotorsport.seTill helgen, fredag till söndag, avgörs Legend Boucle Bastogne, Belgisk rallyuppvisning med gamla bilar. Sedvanligt ses forna WRC åkare på startlinjen, i år Mikko Hirvonen och Kris Meeke - och nu igen högaktuelle Craig Breen som sent fick en plats till Rally Sweden för Hyundai Motorsport.

Craig o...

Publicerad: 2020-01-27 20:40


Startfältet har växt, 55 ekipage till Rally Sweden när Belgiska Hyundai satsar på WRC3.
© emotorsport.seDen Svenska VM arrangören fick vänta med att släppa den seedade listan för Rally Sweden tills efter Rallye Monte Carlo, detta på uppmaning av FIA enligt arrangören. Anledningen var högst troligt Hyundai Motorsports val att byta ut Sebastien Loeb mot Craig Breen, ett beslut teamet av naturliga skäl v...

Publicerad: 2020-01-27 20:03


Solberg klar för Skoda Fabia R5 i WRC3 med stöd av fabriken.
© Skoda Motorsport.Idag blev det officiellt att Oliver Solberg och Aaron Johnston byter VW mot Skoda när man inleder tävlandet i WRC3 klassen. Efter en stark insats i Rallye Monte Carlo med teamets egna VW Polo GTI R5 blir det nu bilbyte till kommande Rally Sweden när WRC3 satsningen startar.

Ett byte som redan var...

Publicerad: 2020-01-27 16:54


Team Ramudden anmält till teammästerskapet, Pontus, Victor och Fredrik kör!
© Team Ramudden.Vi är glada att få offentliggöra vårt 3 bils till Teammästerskapet 2020. Vi tycker att idén med ett teammästerskap är toppen och gör nu allt för att vara så förberedda som möjligt.

De 3 ekipage som ingår i teamet är:
Pontus Lönnström och Stefan Gustavsson som parallellt med sitt JWRC äventyr sk...

Publicerad: 2020-01-27 16:42


Ingen Loeb i Sverige, Breen ersätter.
© Hyundai Motorsport.Redan till årets andra deltävling väljer Hyundai Motorsport att kasta om i föraruppställningen. Ut från Rally Sweden går Sebastien Loeb och in kommer Craig Breen i teamets tredje bil. Kvar är Thierry Neuville och Ott Tänak i teamet inför den Svenska deltävlingen i mitten av februari.

Veckans test...

Publicerad: 2020-01-27 16:11


Ingen ersättningstävling för Rally-SM i vinter.
I förra veckan aviserade Rally Bilmetro i Sandviken att de jobbade för ett ersättningsdatum den 13-14 mars för sin SM-deltävling i Rally som skulle körts kommande helg, men som ställdes in på grund av vinterbrist i området.
Nu står det klart att tävlingen inte kommer kunna köras i mars heller, och ...

Publicerad: 2020-01-26 22:22


0,016 sekunder till Neuvilles fördel, gav en extra poäng i Monaco!
© Hyundai Motorsport.Thierry Neuville hade marginalerna på sin sida, när TV bilderna från powerstage i Rallye Monte Carlo kablades ut sågs rallyvinnaren Neuville och tvåan Sebastien Ogier gå i mål på samma tid.

I tabellerna blev så Neuville den som fick de fem bonuspoängen, när tiderna visades i sin helhet och signer...

Publicerad: 2020-01-26 22:15


McKenna körde hem Sno*Drift Rally, nu väntar WRC äventyr i Mexico.
© American Rally Association.Barry McKenna i Ford Fiesta R5 vann fem av fredagens sex sträckor i Sno* Drift Rally, premiären för American Rally Association 2020. Ute på ss2 toppade Piotr Fetela i en Ford Fiesta Prototyp från Dytko, men han fick sen nöja sig med att vara tvåa på sträckorna helgen ut.

Irländske New York bon Mc...

Publicerad: 2020-01-26 20:07


Tidigare nyheter:
0,016 sekunder till Neuvilles fördel, gav en extra poäng i Monaco!
McKenna körde hem Sno*Drift Rally, nu väntar WRC äventyr i Mexico.
Rally VD´n och FIA generalen lugnar oroade, Rally Sweden helt enligt planen.
Historisk målgång för M-Sport, 250 raka tävlingar med poäng!
Solberg genomförde Monte Carlo Rallyt, summerar rallyt.
WRC tabellerna efter Rallye Monte Carlo.
Neuville vinner Rallye Monte Carlo före Ogier och Evans!
Neuville har greppet om segern i Rallye Monte Carlo.
Neuville ny Monte Carlo ledare, Veiby i diket med två sträckor kvar.
Ida co-driver till Catie Munnings i JWRC premiären.
Följ söndagens fyra avgörande sträckor i Rallye Monte Carlo.
Östberg leder, Andersson tvåa i WRC2 & Solberg jagar erfarenheter.
Gröndal vann Lygnasprinten, Skoglund bäst från Svenska sidan.
Evans leder, Ogier och Neuville inom 6,4 sekunder i Rallye Monte Carlo.
Evans ny ledare i Rallye Monte Carlo, dubbelt Toyota.
Häng med i Monte Carlo, Lygnasprinten och Sno* Drift Rally.
Finska Vaakuna-Ralli kan köras, vintern tillbaka!
Inställt i Lettland, vårväder stoppar Rally Sarma.
Följ lördagens fyra sträckor i Rallye Monte Carlo, två live i TV.
Östberg och Veiby i WRC2 topp, Solberg snabbast utanför VM.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Bilmetro 31-01/02


Rally VM:
Rally Sweden 13-16/02


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.