GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Götenerundan i årets SverigeSerie ihop med ny SommarSerien.
PRESSRELEASE

Premiär för sommarsäsongen i VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie blir i Götene 17 maj. Nytt för i år är också att VOC Mekonomen drar igång en speciell SommarSerie. Götenes tävling, liksom SverigeSeriens övriga sommartävlingar på svensk mark, ingår också i SommarSerien. Tillsammans kommer de båda serierna att ha prisbord värda hela 200 000:-, varav 50 000:- öronmärks för sommarserien.

SverigeSeriens och SommarSeriens premiär går av stapeln i Götene den 17 maj.
–I samband med att vintertävlingar blev inställda meddelade vi att SverigeSerien ändå kommer att bestå av åtta deltävlingar, och så kommer det att bli. Vi är glada och stolta att nu kunna berätta att premiären för både SverigeSerien och SommarSerien blir i Götene den 17 maj, en jättefin tävling som vi besökt tidigare med SverigeSerien, berättar Roger Fransson, klassansvarig i VOC Mekonomen Rally.

Ungefär fyra mil högklassiga specialsträckor.
–Götene bjuder på cirka fyra mil specialsträcka. Som vanligt i SverigeSeriedeltävling, vi är huvudklass och går ut tidigt med bara klassikerna före. En nyhet är att om allt går i lås så kommer tävlingen att rapporteras live av Radio Trestad, ett jättebra initiativ.

Ytterligare tävlingar meddelas inom kort.
–Snart kommer definitivt besked om ytterligare tävlingar. En till som kommer att ingå i både SverigeSerie och SommarSerie på sensommaren, och ytterligare en eller två som bara kommer att ingå i SommarSerien.

Stora prispotter.
–Vi är stolta att kunna berätta att de båda serierna kommer att ha två av rallysveriges allra bästa prisbord, minst 150 000:- i SverigeSerien och 50 000:- i SommarSerien, totalt alltså hela 200 000:-. Med tanke på att detta hos oss bara fördelas i en klass så är det summor som tål att jämföras. Viktigt att betona är att vi också jobbar vidare med att hitta nya samarbetspartners under pågående säsong så prisborden kan växa även under året.

Varför drar ni igång en SommarSerie?
– Det finns en mycket stor mängd förare i klassen som är besvikna på några cuper och tävlingar som inte bjuder in oss, bland annat har en grupp skapats som har mer än 700 medlemmar bara på just den frågan. Därför ville vi ge dessa förare ett fullvärdigt alternativ. Med serien Götene – Växjö – Kil – XXX – RallyXplosion så har vi redan en fin SommarSerie. Men, det kommer att komma till ytterligare två tävlingar, fem av dessa totalt sju kommer att räknas med i SommarSeriens slutställningen och alla ska räkna med finalen i sina serier.

En tävling är ganska speciell.
–En av de tävlingar som presenteras inom kort kommer att vara en kul överraskning där vi uppfyller en önskan som många av våra förare har haft. I VOC Mekonomen har vi inte varit rädda för att utveckla och prova nya saker. Vi var de första som använder parrallyformatet som en del av en serie. Vi var de första som öppnade Finland som är ett riktigt rallyäventyr, och nu tar vi ett steg till även om vi bara låter denna tävling ingå i SommarSerien i år, mer inom kort alltså. Vår syn är som vi tryckt på massor med gånger att vi tror att många i rallysverige har en alltför snäv syn på utveckling. Några menar att det i huvudsak handlar om teknik på bilarna, medan vi menar att det tvärtom är viktigare att utveckla produkten ”rally” och hålla bilarnas reglementen så stabila det bara går över tiden.

Speciella skäl att finaltävlingen är obligatorisk.
–Obligatorisk är den förstås inte, men om man väljer att inte köra den så får man med en nolla bland sina räknade tävlingsresultat. Anledningen är att vi vill göra finalen till en fest såväl i bemärkelsen ”på banan och depån” som ”på kvällen”, och vi jobbar därför speciellt med inramningen för just den tävlingen. Går allt i lås som det är tänkt så tror jag ingen förare eller team ångrar att man åkte till finaldagen.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-03-24 17:51


Ogier väntar på att få börja testa Toyota GR Yaris Rally1.
© Toyota Gazoo Racing.M-Sport var först att visa upp vad som i stora drag blir nästa års Rally1 bil när WRC serien inleds i Rallye Monte Carlo. Näst på tur kan Toyota Gazoo Racing bli, i en intervju signerad Autosports Tom Howard med Jari-Matti Latvala förklarar Finländaren att snart väntas den "riktiga" Toyota GR Yaris ...

Publicerad: 2021-07-27 14:54


Mikkelsen byter co-driver igen, Flöene ska förbereda för Dakar.
© FIA ERC.Karläsarbyte hos Andreas Mikkelsen, igen. Men skiftet var planerat enligt parterna då Ola Flöene nu fortsätter sina förberedelser inför kommande Dakarrally som startar efter nyår.

Sedan 2019 har Ola ingått i Red Bull Off Road Team och gör också så fortsättningsvis, nu startar arbetet inför 2022 ...

Publicerad: 2021-07-27 13:45


Basso tog hem Rally di Roma Capitalet, Veiby och Solberg bröt.
© FIA ERC / Alexandre Guillaumot.Med ett snitt på exakt 100km/h tog Giandomenico Basso hem segern i Rally di Roma Capitale, den Italienska deltävlingen för EM serien. Närmare två timmars tävlande över de 13 sträckorna där Andrea Crugnola går in som tvåa, 36 sekunder bakom. Norbert Herczig slutar trea, då 4,6 sekunder bakom. Efren L...

Publicerad: 2021-07-25 22:17


Så gick det i lördagens LightOn-Rally.
Jämtlands MK körde LightOn-Rallyt under lördagen, 8km Furulund och 13,6km långa I5-sträckan gick dubbelt. Ett 60-tal startande där Jari Liiten var snabbast rakt igenom.
Närmare 23 minuternas tävlande och med fyra raka sträcksegrar till Jari och Mikael Kjellgren togs segern 16,5 sekund före Stig And...

Publicerad: 2021-07-25 08:21


Italienarna dominerar Rally di Roma Capitale, tungt för de nordiska åkarna.
© FIA ERC.Första dagen av Rally di Roma Capitale avverkad, det är hemmaåkarna som dominerar, bara en tappad sträckseger har de Italienska förarna. Andrea Crugnola i Hyundai i20 R5 leder EM tävlingen 5,4 sekunder före Giandomenico Basso i Skoda Fabia Rally2. De tävlande har nu åkt sex sträckor och drygt 40 min...

Publicerad: 2021-07-24 18:39


Nordström och Åström vinnare i Volvo Euro Cup premiären.
Tierp Arena Asfalt Volvo Euro Cup kördes som en deltävling i Volvo Euro Cup serien, de tävlande åkte sex gånger på den 5km långa sträckan och inledde cupen.

Isac Nordström och co-driver Annie Hellstadius körde hem segern i tävlingen. Klubbkollegan i Kullings MS Tim Lagerstam går in som tvåa i den...

Publicerad: 2021-07-24 18:17


Dubbelseger och SM-silver på asfalt för P-G Andersson.
Per-Gunnar "P-G" Andersson och co-drivern Anders Fredriksson kammade hem en dubbelseger i Tierp idag när asfalts-SM avgjordes i två deltävlingar. Därmed knep de SM-silver trots en missad tävling.
Det var en kul tävling och en rolig bana. Mycket värdefull träning inför traditionella rally-SM i...

Publicerad: 2021-07-24 17:58


Holm och Kristiansson delade Asfalt mästare i 2wd.
© emotorsport.seAsfalt SM och Nationella 2wd fick Joacim Kristiansson / Maya Ragntoft som vinnare i båda omgångarna, i första omgången skiljde 13,5 sekunder till Mikael Lundberg - samma Lundberg bakom i andra och då 2,3 sekunder ifrån. Bjarne Rutgersson respektive Emil Karlsson som trea i de båda deltävlingarna.
E...

Publicerad: 2021-07-24 17:51


Kristensson mästare i Asfalt SM - tar hem 4wd guldet.
© emotorsport.seDe båda finaltävlingarna på Tierp Arena i Asfalt SM är avgjorda, för de fyrhjulsdrivna klasserna tog Per-Gunnar "PG" Andersson två segrar. I första deltävlingen var marginalen 3,7 sekunder till Mattias Olsson i Internationella 4wd efter tre åk med 1,5 mil special avverkad. Robin Svensson in som trea...

Publicerad: 2021-07-24 17:31


Följ resultaten från LightOn-Rallyt och Tierps Arena SM sprintar.
© emotorsport.seLightOn-Rallyt och Tierps Arena SM sprint, helgens rally på Svensk mark. Båda tävlingarna kan följas med resultat under dagen, när det gäller LightOn-Rallyt sker inrapportering av tider via tidkort, d.v.s. efter första vändan på Furulund och I5-skogen sträckorna samt efter andra varvet.
Tierps Aren...

Publicerad: 2021-07-24 08:37


Tidigare nyheter:
26 öppna anmälningar till sensommaren och höstens rally!
Nu avgörs Asfalts-SM, Ledin och Andersson inför finalen.
Dubbeltävling avslutar Asfalt SM på Tierp Arena, 60-talet åkare på plats.
60-talet ekipage till Light-On Sprinten, Flodin och Sandell i listan.
Video, Tidemand testar nya Skoda Fabia Rally2 åt Skoda Motorsport.
EM helg i Italien, kampen Lukyanuk - Mikkelsen fortsätter i Rally di Roma Capitale.
Grahn förste Svensk till Top Building Ralli / Lahti Historic Rally.
För 75-års jubilerande Fagersta MK blir Nattkröken rena Jubileumskröken.
Ändringar i Grus SM kalendern, ny final i Sigtuna.
Stor Hyundai-lansering med Solberg i förarsätet.
Sju deltävlingar 2022, så körs Svenska RallyCupen!
Tom Kristensson och David Arhusiander på femte plats i ett tufft Rally Estonia.
102 ekipage till helgens EM tävling Rally di Roma Capitale, ett Svenskt namn i listan.
Så gick det i Socknasprinten, Wilke snabbast totalt.
WRC tabellerna efter Rally Estonia.
Rovanperä historisk i Rally Estonia, yngste WRC vinnaren genom tiderna.
Halvtid av söndagsetappen i Rally Estonia, Rovanperä i stabil ledning.
Följ söndagens sex sträckor i Rally Estonia - vinner Rovanperä?
9,5km från mål gav Porschen upp, Johnsens då tvåa totalt i Rally Weiz Historic.
Rovanperä drygar ut i Rally Estonia, stor ledning inför söndagens avslutning.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 04/09


Rally SM:
Rally Killingen 13-14/08


Rally VM:
Rally Finland 29-01/08


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Bilam Mästarmöte, Grus – SM.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nässjörundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Drive VXO Asfalt SM, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.