MaxSport   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Pontus Tidemand på pallen i Rally de Portugal.
PRESSRELEASE

Rally de Portugal är ett av de mest tekniskt utmanande eventen i VM-serien. Det stoppade inte 23-årige värmlänningen Pontus Tidemand som slog till med en pallplats i premiärtävlingen med en Ford Fiesta R5 driven av M-Sport. Efter både klok körning och prov på sin kapacitet under press, landade Pontus på en tredjeplats när rallyt avslutades på söndagen.
- Jag är jättenöjd med resultatet, säger Pontus efter sista sträckan. Vi kom hit med målet att samla erfarenhet från tävlingen i sig och klara av debuten i R5:an, men det är klart att man alltid siktar mot toppen oavsett. Vi började köra på säkerhet för att undvika risker och eftersom allt funkade bra kunde vi trycka på lite framåt slutet för att säkra tredjeplatsen.

Torsdag kväll var starten för Rally de Portugal och tävlingen inleddes med en superspecial i Lissabon. Pontus och kartläsaren Ola Fløene var på hugget och satte den fjärde snabbaste tiden, bara 1,4 sekunder efter ledarna.

Men det var först på fredagen som kampen tog fart. Sex sträckor väntade under dagen, alla över två mil långa, och det massiva regnet tidigare i veckan gjorde väglaget i huvudsak lerigt och halt. Pontus plockade tidigt upp ett bra tempo och höll sig i resultatlistans toppskikt dagen igenom.

Pontus fortsatte sin fina körning även under lördagen, satte jämna sträcktider och tyckte tävlingen utvecklades i rätt riktning. Trots den tuffa konkurrensen i det stora startfältet på 20 ekipage i klassen, hade Pontus ett hårt grepp om tredjeplatsen och planerade inte att släppa den. Mot slutet av dagen började estländaren Karl Kruuda knappa in och när dagen avslutades skiljde bara dryga fyra sekunder mellan dem. Med endast tre sträckor kvar av rallyt var det upplagt för en kamp om pallplatsen under den sista tävlingsdagen.

På söndagen reagerade Pontus direkt på pressen från Kruuda för att försvara sin tredjeplats. Redan efter morgonens första sträcka hade Pontus utökat tidsdifferensen och på följande sträcka gav han prov på sin kapacitet genom att ta en sträckvinst med en tid som var över sju sekunder snabbare än sträcktvåan Ketomaa. Efter den sista sträckan stod det klart att Pontus hade lyckats ta en pallplats i sitt första Rally de Portugal med fyrhjulsdriven bil och börjat sin WRC 2-säsong på bästa möjliga sätt utefter sina förutsättningar.

- Den största utmaningen för oss var att lära känna den nya bilen, säger Pontus. Rally Portugal är ett såpass tekniskt rally att det kanske inte är en optimal tävling för att bekanta sig med en ny bil, men vi har gått framåt allteftersom under helgen. Både Ketomaa och Al-Attiyah som låg före oss körde otroligt snabbt men jag är glad att vi kunde hänga med i topp tre.

Nu är Sardiniens VM-rally i början av juni nästa mål och med EVEN Management och Tätab i ryggen ser det lovande ut. Efter det planeras ytterligare fyra-fem event i WRC 2-klassen och Pontus ser fram emot att fortsätta visa framfötterna:
- Jag är definitivt positiv inför kommande event. Vi har mer att jobba på, men med ordentliga förberedelser och tester innan varje tävling tror jag absolut att vi kan göra bra ifrån oss.


Resultat Rally de Portugal WRC 2 topp 5
1. Nasser Al-Attiyah (QAT) 3:43:35.1
2. Jari Ketomaa (FIN) +11.6
3. Pontus Tidemand (SWE) +2:07.0
4. Karl Kruuda (EST) +2:20.9
5. Bernardo Sousa (PRT) +3:10.3


» Pressrelease från Pontus Tidemand.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-04-06 19:45


Två åk och Dansk seger i Hässleholms GP.
Hässleholms GP avgjordes på en delvis modifierad bansträckning, en utdragen och avkortat tillställning som bjöd publiken på ett 70-tal ekipage. En avåkning drog ut på tiden och man tog beslutet att avsluta efter två åk, snabbast på båda var Danske Marco Gersager i Skoda Fabia R5. Dansken vann tävlin...

Publicerad: 2021-08-01 22:36


Foto från Violenrallyt hos Flens MS.
© emotorsport.seViolenrallyt hos Flens MS bjöd på 130-talet startande under lördagen, totalt sex sträckor för de tävlande av varierande karaktär. Per Göthberg körde hem segern totalt i en Skoda Fabia R5 med 20 sekunder till 2wd vinnaren Patrik Dybeck i en Toyota Corolla. På plats var 7-klubbars serien och VOC Mekon...

Publicerad: 2021-08-01 16:12


Higgins tillbaka med besked, körde hem New England Forest Rally.
© McKenna Motorsport.Efter första dagens tävlande i New England Forest Rally var det Barry McKenna som toppade rallyt efter fyra sträcksegrar. Barry i Ford Fiesta WRC ledde 13 sekunder före Ken Block, 24 sekunder till Travis Pastrana, David Higgins och Brandon Semenuk.

Barry fortsatte snabbt men en punktering gav ett...

Publicerad: 2021-08-01 11:06


Följ resultaten från söndagens rally, Hässleholms GP & KMC-sprinten.
© emotorsport.seSöndagsrally när Hässleholms GP körs på Garnisonsområdet i Hässleholm. Ett 70-tal ekipage gör upp om prestigefyllda tävlingen, hård konkurrens får de få startande 4wd åkarna av bland andra Norske Rune Danneborg i Ford Fiesta WRC och Danskar som Marco Gersager i Skoda Fabia R5.

I Karlstad rullar S...

Publicerad: 2021-07-31 22:14


Göthberg körde hem Violenrallyt, sex utslagsgivande sträckor.
© emotorsport.seFrån 240 anmälda i början på våren till 133 när Violenrallyt startade, det var de dystra siffrorna för Flens MS när de drog igång dagens rally. Att inte fler önskade köra de sex sträckorna när rallysporten äntligen är igång på allvar i skogen var det många som funderade över - tre smalare sträckor i...

Publicerad: 2021-07-31 21:00


108 bilar till WRC Ypres Rally, Solberg och Kristensson är Svenskarna i WRC2.
© Hyundai Motorsport.108 ekipage väntas till start av Ypres Rally, en tävling som i veckan fick stuva om i tidsplanen. EN av söndagens sträckor fick strykas och in kom en ny, anledningen var de stora översvämningarna och nederbördsmassorna som förstört vägar - drygt en mil kortare banan blev det.

10 ekipage i WRC kla...

Publicerad: 2021-07-30 19:58


Följ lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten.
© emotorsport.seFölj lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten i Sverige. Hos Flens MS med sex sträckor i Violenrallyt väntar 140-talet tävlande på start, på plats är 7-klubbars och VOC Mekonomen Rally som inleder säsongerna.

I Karlstad är det KMC-Sprinten, på lördagen körs en av helgens två deltävlingar n...

Publicerad: 2021-07-30 19:56


Bergkvist & Flöene gör Audi debut med EKS i Rally Killingen.
© EKS.Äntligen, i Rally Killingen blir det officiell debut för EKS-teamets nya bil, en Audi A1 Rally2-kit. Det var i vintras som bilen presenterades av teamet, det handlar om en 1,6-liters turbomotor, 263 hästkrafter och en 5-växlad sekventiell växellåda. Det är några av detaljerna kring bilen som byggts ...

Publicerad: 2021-07-30 19:53


Framhjulsdrivet för Jonas Kruse och Maja Bengtsson i årets traditionella Rally-SM.
© Team NybeToyota Corolla och framhjulsdrivet i trimmade grupp H och inte Volvo 940 och bakhjulsdrivet som tänkt. Så ser värmlänningen och TV-profilen Jonas Kruses SM-säsong ut 2021.

55-årige Kruse är anmäld till Kils MK:s SM-deltävling om två veckor. Genrep sker under lördagen då han tillsammans med 16-å...

Publicerad: 2021-07-30 19:25


SM-premiär för Skillingaryds MK med rallyfinal i september.
I Skillingaryd laddas det för SM-final i Rally i september. Anmälan har öppnat och målet är 100 förare till start i ”Göhlins Skilling 500”.

Egentligen skulle Skillingaryds MK arrangera en SM-deltävling redan förra året, men pandemin satte stopp. Samma sak i juni i år. Men nu den 24-25 september ä...

Publicerad: 2021-07-30 11:17


Tidigare nyheter:
Lappi med Yaris N5 i Finska Mästerskapet, fyra Svenskbilar till Top Building / Lahti Historic Rally.
Hässleholms GP tillbaka med publik på Garnisonen, 70-talet åkare på plats.
Dags för premiär i 2021-års SverigeSerie.
17 Rally-SM deltävlingar 2022, så körs de tre serierna.
140-talet åkare till lördagens Violenrally.
Dubbla KMC Sprintar i Karlstad till helgen, deltävlingar i Svenska Sprintserien.
Nu börjar det röra på sig, späckat co-driver schema för Carlsson.
Higgins tillbaka, tufft startfält i New England Forest Rally.
Ogier väntar på att få börja testa Toyota GR Yaris Rally1.
Mikkelsen byter co-driver igen, Flöene ska förbereda för Dakar.
Basso tog hem Rally di Roma Capitalet, Veiby och Solberg bröt.
Så gick det i lördagens LightOn-Rally.
Italienarna dominerar Rally di Roma Capitale, tungt för de nordiska åkarna.
Nordström och Åström vinnare i Volvo Euro Cup premiären.
Dubbelseger och SM-silver på asfalt för P-G Andersson.
Holm och Kristiansson delade Asfalt mästare i 2wd.
Kristensson mästare i Asfalt SM - tar hem 4wd guldet.
Följ resultaten från LightOn-Rallyt och Tierps Arena SM sprintar.
26 öppna anmälningar till sensommaren och höstens rally!
Nu avgörs Asfalts-SM, Ledin och Andersson inför finalen.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 04/09


Rally SM:
Rally Killingen 13-14/08


Rally VM:
Ypres Rally 13-15/08


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Violenrallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bilam Mästarmöte, Grus – SM.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nässjörundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.