Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Götenerundan inleder sommaren för VOC serierna.
PRESSRELEASE

Ett hela 63 bilar starkt startfält inleder sommarsäsongen i VOC Mekonomen Rally. Götene är första deltävling i klassens nya SommarSerie och öppnar också grussäsongen för SverigeSerien. Klassen dominerar startfältet helt och utgör knappt hälften av alla startande bilar.

Efter en minst sagt speciell vintersäsong då Kung Bore uppenbarligen bestämde sig för att ta ett sabbatsår så kommer årets SverigeSerie att innehålla sju sommartävlingar.

Vi är jätteglada att vi kunnat ersätta inställda vintertävlingar med jättefina sommartävlingar. Först ut i raden är Götene som alltid är en riktig kanontävling. Väldigt kul också att klubben får omedelbart tack från klassen med så många startande VOC Mekonomen bilar, och detta trots konkurrens från flera andra tävlingar just den här helgen, säger klassansvarig Roger Fransson.

Inte minst får Götene konkurrens av Karlstad.

Här kommer det också 29 VOC Mekonomen bilar till start på lördag.

Götenerundan inleder också VOC Mekonomen klassens nya SommarSerie.

SommarSerien består av SverigeSeriens sommartävlingar på svensk mark, dvs inte de tävlingar som går i Finland kompletterat med Laxå på försommaren, närmare bestämt 7 juni. Dessutom kommer det att tillkomma ytterligare en tävling i höst som kommer att offentliggöras inom kort. Totalt alltså sju tävlingar varav fem räknas i alla klasser. Och precis som i SverigeSerien så ska alla räkna med finalen i sin serie, RallyXplosion i Västerås. Ett flexibelt serieupplägg som gör att de flesta kan välja att undvika alltför långa och kostsamma resor.

Prispotter som lockar.

­De båda serierna kommer att ha två av rallysveriges allra bästa prisbord, minst 150 000:- i SverigeSerien och 50 000:- i SommarSerien, totalt alltså hela 200 000:-! Med tanke på att detta hos oss bara fördelas i en klass, VOC Mekonomen Rally, så är det summor som tål att jämföras.

Hur går det i Götene?

Att tippa första sommartävlingen för säsongen är alltid extra vanskligt.

Om jag ska våga mig på att tippa så säger jag Patrik Adolfsson i högsta elitklassen och garderar med Pär Nordahl. Patrik går från klarhet till klarhet och Pär som hotat med att lägga hjälmen på hyllan efter den här säsongen har gått som tåget både i vintertävlingar och på asfalt nere på kontinenten, ingen överraskning om han vinner.

Och i lägre Elitklas och Cupklass?

­I Elit B så tippar jag Andreas Broberg. Här skulle jag behöva flera garderingar så för att hålla det här reportaget rimligt i längd så jag är så tuff (korkad?) som att spika Andreas, en minst sagt udda strategi om man pratar spel. För er som är gamla nog att komma ihåg gamla ”stryktipsgurun” Putte Kock så skulle han nog vända sig i sin grav över ett sådant tilltag. I C tror jag på en intern MK Ratten uppgörelse mellan Patrik Westerberg och Mikael Bodén.

Tydliga tips, känns de något så när säkra?

Inte alls! Det är en hel rad förare som har chans att vinna i alla tre klasserna. I vår tuffa och täta klass så får inget gå fel om man ska hämta hem en seger samtidigt som det krävs att man laddar oerhört – en ekvation som är svår att få att gå ihop.

På lördag klockan 10.00 går första start. Första bil över ut är faktiskt en VOC Mekonomen i form av en av klassens duktiga juniorer Mattias Jacobsson. Sedan kommer ett fält av historiska rallybilar, såväl körande relativt lugnt på idealtid i Regularity som i full fart i Tinter Rallycup. En dryg halvtimme senare brakar det loss ordentligt med VOC Mekonomen Rallys A-förare.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-05-15 18:44


Två åk och Dansk seger i Hässleholms GP.
Hässleholms GP avgjordes på en delvis modifierad bansträckning, en utdragen och avkortat tillställning som bjöd publiken på ett 70-tal ekipage. En avåkning drog ut på tiden och man tog beslutet att avsluta efter två åk, snabbast på båda var Danske Marco Gersager i Skoda Fabia R5. Dansken vann tävlin...

Publicerad: 2021-08-01 22:36


Foto från Violenrallyt hos Flens MS.
© emotorsport.seViolenrallyt hos Flens MS bjöd på 130-talet startande under lördagen, totalt sex sträckor för de tävlande av varierande karaktär. Per Göthberg körde hem segern totalt i en Skoda Fabia R5 med 20 sekunder till 2wd vinnaren Patrik Dybeck i en Toyota Corolla. På plats var 7-klubbars serien och VOC Mekon...

Publicerad: 2021-08-01 16:12


Higgins tillbaka med besked, körde hem New England Forest Rally.
© McKenna Motorsport.Efter första dagens tävlande i New England Forest Rally var det Barry McKenna som toppade rallyt efter fyra sträcksegrar. Barry i Ford Fiesta WRC ledde 13 sekunder före Ken Block, 24 sekunder till Travis Pastrana, David Higgins och Brandon Semenuk.

Barry fortsatte snabbt men en punktering gav ett...

Publicerad: 2021-08-01 11:06


Följ resultaten från söndagens rally, Hässleholms GP & KMC-sprinten.
© emotorsport.seSöndagsrally när Hässleholms GP körs på Garnisonsområdet i Hässleholm. Ett 70-tal ekipage gör upp om prestigefyllda tävlingen, hård konkurrens får de få startande 4wd åkarna av bland andra Norske Rune Danneborg i Ford Fiesta WRC och Danskar som Marco Gersager i Skoda Fabia R5.

I Karlstad rullar S...

Publicerad: 2021-07-31 22:14


Göthberg körde hem Violenrallyt, sex utslagsgivande sträckor.
© emotorsport.seFrån 240 anmälda i början på våren till 133 när Violenrallyt startade, det var de dystra siffrorna för Flens MS när de drog igång dagens rally. Att inte fler önskade köra de sex sträckorna när rallysporten äntligen är igång på allvar i skogen var det många som funderade över - tre smalare sträckor i...

Publicerad: 2021-07-31 21:00


108 bilar till WRC Ypres Rally, Solberg och Kristensson är Svenskarna i WRC2.
© Hyundai Motorsport.108 ekipage väntas till start av Ypres Rally, en tävling som i veckan fick stuva om i tidsplanen. EN av söndagens sträckor fick strykas och in kom en ny, anledningen var de stora översvämningarna och nederbördsmassorna som förstört vägar - drygt en mil kortare banan blev det.

10 ekipage i WRC kla...

Publicerad: 2021-07-30 19:58


Följ lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten.
© emotorsport.seFölj lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten i Sverige. Hos Flens MS med sex sträckor i Violenrallyt väntar 140-talet tävlande på start, på plats är 7-klubbars och VOC Mekonomen Rally som inleder säsongerna.

I Karlstad är det KMC-Sprinten, på lördagen körs en av helgens två deltävlingar n...

Publicerad: 2021-07-30 19:56


Bergkvist & Flöene gör Audi debut med EKS i Rally Killingen.
© EKS.Äntligen, i Rally Killingen blir det officiell debut för EKS-teamets nya bil, en Audi A1 Rally2-kit. Det var i vintras som bilen presenterades av teamet, det handlar om en 1,6-liters turbomotor, 263 hästkrafter och en 5-växlad sekventiell växellåda. Det är några av detaljerna kring bilen som byggts ...

Publicerad: 2021-07-30 19:53


Framhjulsdrivet för Jonas Kruse och Maja Bengtsson i årets traditionella Rally-SM.
© Team NybeToyota Corolla och framhjulsdrivet i trimmade grupp H och inte Volvo 940 och bakhjulsdrivet som tänkt. Så ser värmlänningen och TV-profilen Jonas Kruses SM-säsong ut 2021.

55-årige Kruse är anmäld till Kils MK:s SM-deltävling om två veckor. Genrep sker under lördagen då han tillsammans med 16-å...

Publicerad: 2021-07-30 19:25


SM-premiär för Skillingaryds MK med rallyfinal i september.
I Skillingaryd laddas det för SM-final i Rally i september. Anmälan har öppnat och målet är 100 förare till start i ”Göhlins Skilling 500”.

Egentligen skulle Skillingaryds MK arrangera en SM-deltävling redan förra året, men pandemin satte stopp. Samma sak i juni i år. Men nu den 24-25 september ä...

Publicerad: 2021-07-30 11:17


Tidigare nyheter:
Lappi med Yaris N5 i Finska Mästerskapet, fyra Svenskbilar till Top Building / Lahti Historic Rally.
Hässleholms GP tillbaka med publik på Garnisonen, 70-talet åkare på plats.
Dags för premiär i 2021-års SverigeSerie.
17 Rally-SM deltävlingar 2022, så körs de tre serierna.
140-talet åkare till lördagens Violenrally.
Dubbla KMC Sprintar i Karlstad till helgen, deltävlingar i Svenska Sprintserien.
Nu börjar det röra på sig, späckat co-driver schema för Carlsson.
Higgins tillbaka, tufft startfält i New England Forest Rally.
Ogier väntar på att få börja testa Toyota GR Yaris Rally1.
Mikkelsen byter co-driver igen, Flöene ska förbereda för Dakar.
Basso tog hem Rally di Roma Capitalet, Veiby och Solberg bröt.
Så gick det i lördagens LightOn-Rally.
Italienarna dominerar Rally di Roma Capitale, tungt för de nordiska åkarna.
Nordström och Åström vinnare i Volvo Euro Cup premiären.
Dubbelseger och SM-silver på asfalt för P-G Andersson.
Holm och Kristiansson delade Asfalt mästare i 2wd.
Kristensson mästare i Asfalt SM - tar hem 4wd guldet.
Följ resultaten från LightOn-Rallyt och Tierps Arena SM sprintar.
26 öppna anmälningar till sensommaren och höstens rally!
Nu avgörs Asfalts-SM, Ledin och Andersson inför finalen.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 04/09


Rally SM:
Rally Killingen 13-14/08


Rally VM:
Ypres Rally 13-15/08


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Violenrallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bilam Mästarmöte, Grus – SM.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nässjörundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.