Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Sista sträckan helt avgörande i VOC´s sommarpremiär.
PRESSRELEASE

Spänningen var på topp när VOC Mekonomen Rally körde gruspremiär i både SverigeSerie och SommarSerie i Götenerundan. Ända till sista sträckan var segern i såväl högsta Elitklassen som Cupklassen helt öppna affärer.

Götenerundan är alltid en riktigt fin tävling, härliga vägar, toppenfina kringfaciliteter och en stab av funktionärer och toppklass. I år satte vädret dessutom den sista pricken över i:et. En varm försommar och lagom med väta veckan innan tävlingen gjort vägarna i toppskick och gav Götene MK maximal effekt av den saltning av specialsträckorna man gjort helgen innan race. På tävlingsdagen sken dessutom solen i kapp med nöjda tävlande, rakt igenom en underbar tillställning.

Då VOC Mekonomen Rally samlar eliten i klassen till sina riksserier så är det alltid tufft och inget är avgjort på förhand. I det avseendet blev Götenerundan verkligen inget undantag. Det mesta avgjordes på dagens allra sista sträcka.

Anton Brorsson vann högsta elitklassen

Hela dagen var VOC Mekonomen Elit A en uppgörelse mellan Anton Brorsson och ett av förhandstipsen Pär Nordahl. Brorson vann dagens två första sträckor, Nordahl de två följande. Innan dagens sista sträcka skiljde det därför bara ynka 0,3 sekunder dem emellan.

– På dagens första sträcka var även förhandssnackets andra heta namn Patrik Adolfsson i högsta grad med men sedan tappade han allt mer, måhända tekniska problem, frågar sig klassansvarig Roger Fransson.

Nu skulle striden avgöras!

– Inför sista sträckan hade både Brorson och Nordahl bestämt sig för att nu ska segern hem, bära eller brista! Och dessa båda herrar körde också i ett ursinnigt tempo. Brorsson redde ut satsningen i mästerlig stil medan den kostade Nordahl ett misstag, det avgjorde tillställningen definitivt. Med detta kunde Brorsson räkna in en första och mycket välförtjänt seger i SverigeSerien och SommarSeriens högsta elitklass, och Nordahl kunde räkna in ytterligare en fin andraplats. För att göra bilden komplett så körde Brorson in på en åttonde tid totalt i hela startfältet på de 95 bilar som kom i mål. Viktor Karlsson som hela dagen lurat i vassen bärgande en värdefull tredjeplats.

Toppen på SverigeSerie tabellen är efter Götene minst sagt öppen. Jämne Nordahl leder på 54 poäng före Brorsson på 52 och Adolfsson på 50, raffinerat!

Erik Karlström var namnet för dagen i Elit B

Om det var extremt tätt i VOC Mekonomen Elit A så var det egentligen aldrig någon större dramatik vad gällde segern i Elit B. Erik Karlström var lite i en klass för sig.

– Erik Karlström dominerade stort hela dagen. Vann alla sträckor, en oerhörd bedrift. Erik utmanades ordentligt av rutinerade Tommy Ohlsson på SS1 där de faktiskt delade sträcksegern men sedan flöt Erik ifrån och kunde till slut vinna klassen med en mycket komfortabel halv minut. Andraplatsen tog förhandstippade Andreas Broberg som med ett imponerande lugn åkt jämt och stabilt hela dagen. På den sista pallplatsen placerade sig Fredrik Eckhardt.

SverigeSerie tabellen i Elit B toppas av Broberg på 57 poäng före Eckhardt på 52 och Fredrik Jansson på 45.

Per Ström presenterade sig med seger i Cupklassen

VOC Mekonomen Rallys cupklass är den väg in i svenskt rallys finrum som de allra flesta av dagens stjärnor har valt. Därför är det ingen överraskning att ett helt nytt namn presenterade sig med dunder och brak i Götenerundan

– I SverigeSerie sammanhang har vi har bara sett Per Ström vid enstaka tillfällen tidigare, då har det oftast slutat med en bruten tävling. Med nybyggd bil så gick det betydligt bättre i Götene, hela vägen till seger. Stort grattis Per!

Förhandstippade Patrik Westerberg hade greppet om handlingen ända till dagens sista sträcka.

– På väg till sista sträckan så körde ekipaget Westerberg fel och upptäckte inte det förrän långt senare. Sista delen av SS4 var samma som SS1 och han tog helt enkelt samma väg som efter sträcka ett. Ekipaget blev 3 minuter sena in till tidskontrollen och med de 30 sekunders tidstillägg som det ger så blev en stabil seger, där Patrik faktiskt var snabbast på alla sträckor, hastigt men mindre lustigt för Patrik förvandlad till en fjärdeplats. Bara att bryta ihop och komma igen som skidprofilen Per Elofsson så pricksäkert uttryckte det efter en motgång.

Istället blev striden om de två sista pallplatserna extremt dramatisk.

– Till Westerbergs drama så parades ytterligare ett. Klubbkompisen Mikael Bodén som var ytterligare ett namn i förhandstipset låg hela dagen på en stabil andraplats bakom Wetsterberg. Men, på den sista sträckan så tappade Bodén ordentligt, släppte Ström förbi sig och klarade andraplatsen med bara 0,9 sekunders marginal. Pontus Jardstedt körde med förvecklingarna inför och på sista sträckan in på en tredjeplats.

Den raffinerade tabellen toppar Westerberg med 53 poäng före Bodén på 52, bara en enda poäng skiljer dem alltså åt! Och sedan ett steg ner till Ove Björklund på tredje plats med 33 poäng.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-05-20 12:36


Två åk och Dansk seger i Hässleholms GP.
Hässleholms GP avgjordes på en delvis modifierad bansträckning, en utdragen och avkortat tillställning som bjöd publiken på ett 70-tal ekipage. En avåkning drog ut på tiden och man tog beslutet att avsluta efter två åk, snabbast på båda var Danske Marco Gersager i Skoda Fabia R5. Dansken vann tävlin...

Publicerad: 2021-08-01 22:36


Foto från Violenrallyt hos Flens MS.
© emotorsport.seViolenrallyt hos Flens MS bjöd på 130-talet startande under lördagen, totalt sex sträckor för de tävlande av varierande karaktär. Per Göthberg körde hem segern totalt i en Skoda Fabia R5 med 20 sekunder till 2wd vinnaren Patrik Dybeck i en Toyota Corolla. På plats var 7-klubbars serien och VOC Mekon...

Publicerad: 2021-08-01 16:12


Higgins tillbaka med besked, körde hem New England Forest Rally.
© McKenna Motorsport.Efter första dagens tävlande i New England Forest Rally var det Barry McKenna som toppade rallyt efter fyra sträcksegrar. Barry i Ford Fiesta WRC ledde 13 sekunder före Ken Block, 24 sekunder till Travis Pastrana, David Higgins och Brandon Semenuk.

Barry fortsatte snabbt men en punktering gav ett...

Publicerad: 2021-08-01 11:06


Följ resultaten från söndagens rally, Hässleholms GP & KMC-sprinten.
© emotorsport.seSöndagsrally när Hässleholms GP körs på Garnisonsområdet i Hässleholm. Ett 70-tal ekipage gör upp om prestigefyllda tävlingen, hård konkurrens får de få startande 4wd åkarna av bland andra Norske Rune Danneborg i Ford Fiesta WRC och Danskar som Marco Gersager i Skoda Fabia R5.

I Karlstad rullar S...

Publicerad: 2021-07-31 22:14


Göthberg körde hem Violenrallyt, sex utslagsgivande sträckor.
© emotorsport.seFrån 240 anmälda i början på våren till 133 när Violenrallyt startade, det var de dystra siffrorna för Flens MS när de drog igång dagens rally. Att inte fler önskade köra de sex sträckorna när rallysporten äntligen är igång på allvar i skogen var det många som funderade över - tre smalare sträckor i...

Publicerad: 2021-07-31 21:00


108 bilar till WRC Ypres Rally, Solberg och Kristensson är Svenskarna i WRC2.
© Hyundai Motorsport.108 ekipage väntas till start av Ypres Rally, en tävling som i veckan fick stuva om i tidsplanen. EN av söndagens sträckor fick strykas och in kom en ny, anledningen var de stora översvämningarna och nederbördsmassorna som förstört vägar - drygt en mil kortare banan blev det.

10 ekipage i WRC kla...

Publicerad: 2021-07-30 19:58


Följ lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten.
© emotorsport.seFölj lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten i Sverige. Hos Flens MS med sex sträckor i Violenrallyt väntar 140-talet tävlande på start, på plats är 7-klubbars och VOC Mekonomen Rally som inleder säsongerna.

I Karlstad är det KMC-Sprinten, på lördagen körs en av helgens två deltävlingar n...

Publicerad: 2021-07-30 19:56


Bergkvist & Flöene gör Audi debut med EKS i Rally Killingen.
© EKS.Äntligen, i Rally Killingen blir det officiell debut för EKS-teamets nya bil, en Audi A1 Rally2-kit. Det var i vintras som bilen presenterades av teamet, det handlar om en 1,6-liters turbomotor, 263 hästkrafter och en 5-växlad sekventiell växellåda. Det är några av detaljerna kring bilen som byggts ...

Publicerad: 2021-07-30 19:53


Framhjulsdrivet för Jonas Kruse och Maja Bengtsson i årets traditionella Rally-SM.
© Team NybeToyota Corolla och framhjulsdrivet i trimmade grupp H och inte Volvo 940 och bakhjulsdrivet som tänkt. Så ser värmlänningen och TV-profilen Jonas Kruses SM-säsong ut 2021.

55-årige Kruse är anmäld till Kils MK:s SM-deltävling om två veckor. Genrep sker under lördagen då han tillsammans med 16-å...

Publicerad: 2021-07-30 19:25


SM-premiär för Skillingaryds MK med rallyfinal i september.
I Skillingaryd laddas det för SM-final i Rally i september. Anmälan har öppnat och målet är 100 förare till start i ”Göhlins Skilling 500”.

Egentligen skulle Skillingaryds MK arrangera en SM-deltävling redan förra året, men pandemin satte stopp. Samma sak i juni i år. Men nu den 24-25 september ä...

Publicerad: 2021-07-30 11:17


Tidigare nyheter:
Lappi med Yaris N5 i Finska Mästerskapet, fyra Svenskbilar till Top Building / Lahti Historic Rally.
Hässleholms GP tillbaka med publik på Garnisonen, 70-talet åkare på plats.
Dags för premiär i 2021-års SverigeSerie.
17 Rally-SM deltävlingar 2022, så körs de tre serierna.
140-talet åkare till lördagens Violenrally.
Dubbla KMC Sprintar i Karlstad till helgen, deltävlingar i Svenska Sprintserien.
Nu börjar det röra på sig, späckat co-driver schema för Carlsson.
Higgins tillbaka, tufft startfält i New England Forest Rally.
Ogier väntar på att få börja testa Toyota GR Yaris Rally1.
Mikkelsen byter co-driver igen, Flöene ska förbereda för Dakar.
Basso tog hem Rally di Roma Capitalet, Veiby och Solberg bröt.
Så gick det i lördagens LightOn-Rally.
Italienarna dominerar Rally di Roma Capitale, tungt för de nordiska åkarna.
Nordström och Åström vinnare i Volvo Euro Cup premiären.
Dubbelseger och SM-silver på asfalt för P-G Andersson.
Holm och Kristiansson delade Asfalt mästare i 2wd.
Kristensson mästare i Asfalt SM - tar hem 4wd guldet.
Följ resultaten från LightOn-Rallyt och Tierps Arena SM sprintar.
26 öppna anmälningar till sensommaren och höstens rally!
Nu avgörs Asfalts-SM, Ledin och Andersson inför finalen.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 04/09


Rally SM:
Rally Killingen 13-14/08


Rally VM:
Ypres Rally 13-15/08


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Violenrallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bilam Mästarmöte, Grus – SM.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nässjörundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.