MaxSport   

   
GNM Sweden AB   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Sekundstrid i Bresontrofén.
PRESSRELEASE

På lördagen avgjordes årets upplaga av rallytävlingen Bresonstrofén, arrangerad av Rasbo Motorklubb, i varmt och soligt väder på dammiga vägar och med fem specialsträckor på totalt 29,6 km. Totalsegern och segern i klassen för fyrhjulsdrivna bilar togs av Björn Adolfson, KAK, efter att ha haft ledningen från första specialsträckan.

Björn skuggades under hela tävlingen av Uppsala-föraren Mats Thorszelius, som inför den femte och sista sträckan var endast 5 sekunder efter, men här tog Björn ytterligare fem sekunder, varför segermarginalen till slut blev 10,3 sekunder. Även därefter blev det tufft i den 4-hjulsdrivna klassen, där till slut Niklas Hägg, SMK Hälsinge knep tredjeplatsen endast 0,2 sekunder före Anders Lundin, MK Rimo.

Mats Thorszelius hade chansen att med en seger ta hem vandringspriset för alltid, men nu blev det i stället Björn Adolfsson som vann och nu har båda förarna två inteckningar vardera.

I DM för 4WD-klassen är det dock Mikael Åhman, Films MK, som toppar efter två körda deltävlingar, efter att ha blivit tredje upplänning i klassen på lördagen.

I klassen för 2-hjulsdrivna bilar var det ännu mera tätt, där till slut Tobias Söderqvist, AMF Årsunda vann med en marginal på 5,1 sekunder före Jens Branteström, Rasbo MK, som i sin tur var endast 1 sekund tredjeplacerade klubbkamraten Gustav Thorsell och 3,3 sekunder före Magnus Wallén, Vallentuna MK. Före den sista sträckan låg Gustav och Tobias i ledning på exakt samma tid, men på den klassiska ”Haga-Älvgärdesträckan” avgjorde Tobias till sin fördel. Tobias tog därmed även femteplatsen totalt.

I DM för Uppland är Gustav Torsell i ledningen efter två tävlingar och tvåa är här Roine Björk, Rasbo MK, som blev tredje upplandsekipage på lördagen.

Klassen för ”gamla bilar”, Appendix K, vanns med 6,6 sekunders marginal av Mikael Åhman, Almunge MK med sonen Patrik i kartläsarstolen, före Tord Östlund, Hedesunda MK och på tredje plats Thomas Thorszelius, Rasbo MK. Det betyder även att Mikael Åhman går upp i DM-ledning efter två körda tävlingar.

När det gäller ”Volvo-klassen” som var sammanslagen med Grupp N upp till 1600, segrade B-föraren Fredrik Jansson, Rasbo MK, sedan en av favoriterna, Dick Larsson, Rasbo MK, fått stopp redan på första specialsträckan. Detta gjorde att flera efterföljande bilar blev hindrade, varför tävlingsledningen beslöt att samtliga i klassen fick samma tid på den sträckan. Därmed går Fredrik även upp i DM-ledning efter två körda deltävlingar

Bresonstrofén ingick även som en deltävling i grupp E cupen och klassen vanns av Hampus och Markus Böe från Filipstads MK, som därmed ökar ut sin ledning sammanlagt i cupen efter tre deltävlingar. Sammanlagd tvåa är nu Mattias Engvall, Skutskärs MS och trea Johan Gustavsson, Ludvika MS, efter fjärde respektive andraplaceringar i lördagens tävling.

Totalt fick arrangerande Rasbo MK 139 ekipage till start av vilka 34 av olika anledningar tvingades bryta tävlingen, varav flera på grund av avåkningar. En teori till detta, som tävlingsledaren Micael Björklund hade, kan vara att värmen, som var närmare 30 grader under dagen, gör att det är lätt för de tävlande att kanske tappa fokus och koncentration och då är det lätt att göra misstag. Även rent tekniskt kan ju värmen påverka bilarna, eftersom flera överhettade motorer rapporterades. En avkörning på tävlingens tredje sträcka, där kartläsaren för säkerhets skull fördes till sjukhus för kontroll, gjorde att det blev ett avbrott på cirka 50 minuter, innan tävlingen kunde fortsätta.

I den gemensamma förbunds- och distriktsmästerskapsserien, benämnd RYM, för Nedre Norra, Uppland och Stockholm, blev detta nu den första deltävlingen efter att två tävlingar ställts in i vintras. 4 WD toppas av Björn Adolfsson, före Mats Thorszelius, Niklas Hägg och Anders Lundin, 2 WD av Tobias Söderqvist, före Jens Branteström, Gustav Thorsell och Magnus Wallén, samt ”Volvo-klassen” av Fredrik Jansson före Andreas Broberg, Värmdö MK, Håkan Süld, Östhammars MK och Eddie Lundqvist, Sandvikens MK. Nästa deltävling blir Kopparsvängen, arrangerad av MK Kopparberg, redan på lördag den 31 maj.


» Pressrelease från Rasbo MK.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-05-25 09:50


Två åk och Dansk seger i Hässleholms GP.
Hässleholms GP avgjordes på en delvis modifierad bansträckning, en utdragen och avkortat tillställning som bjöd publiken på ett 70-tal ekipage. En avåkning drog ut på tiden och man tog beslutet att avsluta efter två åk, snabbast på båda var Danske Marco Gersager i Skoda Fabia R5. Dansken vann tävlin...

Publicerad: 2021-08-01 22:36


Foto från Violenrallyt hos Flens MS.
© emotorsport.seViolenrallyt hos Flens MS bjöd på 130-talet startande under lördagen, totalt sex sträckor för de tävlande av varierande karaktär. Per Göthberg körde hem segern totalt i en Skoda Fabia R5 med 20 sekunder till 2wd vinnaren Patrik Dybeck i en Toyota Corolla. På plats var 7-klubbars serien och VOC Mekon...

Publicerad: 2021-08-01 16:12


Higgins tillbaka med besked, körde hem New England Forest Rally.
© McKenna Motorsport.Efter första dagens tävlande i New England Forest Rally var det Barry McKenna som toppade rallyt efter fyra sträcksegrar. Barry i Ford Fiesta WRC ledde 13 sekunder före Ken Block, 24 sekunder till Travis Pastrana, David Higgins och Brandon Semenuk.

Barry fortsatte snabbt men en punktering gav ett...

Publicerad: 2021-08-01 11:06


Följ resultaten från söndagens rally, Hässleholms GP & KMC-sprinten.
© emotorsport.seSöndagsrally när Hässleholms GP körs på Garnisonsområdet i Hässleholm. Ett 70-tal ekipage gör upp om prestigefyllda tävlingen, hård konkurrens får de få startande 4wd åkarna av bland andra Norske Rune Danneborg i Ford Fiesta WRC och Danskar som Marco Gersager i Skoda Fabia R5.

I Karlstad rullar S...

Publicerad: 2021-07-31 22:14


Göthberg körde hem Violenrallyt, sex utslagsgivande sträckor.
© emotorsport.seFrån 240 anmälda i början på våren till 133 när Violenrallyt startade, det var de dystra siffrorna för Flens MS när de drog igång dagens rally. Att inte fler önskade köra de sex sträckorna när rallysporten äntligen är igång på allvar i skogen var det många som funderade över - tre smalare sträckor i...

Publicerad: 2021-07-31 21:00


108 bilar till WRC Ypres Rally, Solberg och Kristensson är Svenskarna i WRC2.
© Hyundai Motorsport.108 ekipage väntas till start av Ypres Rally, en tävling som i veckan fick stuva om i tidsplanen. EN av söndagens sträckor fick strykas och in kom en ny, anledningen var de stora översvämningarna och nederbördsmassorna som förstört vägar - drygt en mil kortare banan blev det.

10 ekipage i WRC kla...

Publicerad: 2021-07-30 19:58


Följ lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten.
© emotorsport.seFölj lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten i Sverige. Hos Flens MS med sex sträckor i Violenrallyt väntar 140-talet tävlande på start, på plats är 7-klubbars och VOC Mekonomen Rally som inleder säsongerna.

I Karlstad är det KMC-Sprinten, på lördagen körs en av helgens två deltävlingar n...

Publicerad: 2021-07-30 19:56


Bergkvist & Flöene gör Audi debut med EKS i Rally Killingen.
© EKS.Äntligen, i Rally Killingen blir det officiell debut för EKS-teamets nya bil, en Audi A1 Rally2-kit. Det var i vintras som bilen presenterades av teamet, det handlar om en 1,6-liters turbomotor, 263 hästkrafter och en 5-växlad sekventiell växellåda. Det är några av detaljerna kring bilen som byggts ...

Publicerad: 2021-07-30 19:53


Framhjulsdrivet för Jonas Kruse och Maja Bengtsson i årets traditionella Rally-SM.
© Team NybeToyota Corolla och framhjulsdrivet i trimmade grupp H och inte Volvo 940 och bakhjulsdrivet som tänkt. Så ser värmlänningen och TV-profilen Jonas Kruses SM-säsong ut 2021.

55-årige Kruse är anmäld till Kils MK:s SM-deltävling om två veckor. Genrep sker under lördagen då han tillsammans med 16-å...

Publicerad: 2021-07-30 19:25


SM-premiär för Skillingaryds MK med rallyfinal i september.
I Skillingaryd laddas det för SM-final i Rally i september. Anmälan har öppnat och målet är 100 förare till start i ”Göhlins Skilling 500”.

Egentligen skulle Skillingaryds MK arrangera en SM-deltävling redan förra året, men pandemin satte stopp. Samma sak i juni i år. Men nu den 24-25 september ä...

Publicerad: 2021-07-30 11:17


Tidigare nyheter:
Lappi med Yaris N5 i Finska Mästerskapet, fyra Svenskbilar till Top Building / Lahti Historic Rally.
Hässleholms GP tillbaka med publik på Garnisonen, 70-talet åkare på plats.
Dags för premiär i 2021-års SverigeSerie.
17 Rally-SM deltävlingar 2022, så körs de tre serierna.
140-talet åkare till lördagens Violenrally.
Dubbla KMC Sprintar i Karlstad till helgen, deltävlingar i Svenska Sprintserien.
Nu börjar det röra på sig, späckat co-driver schema för Carlsson.
Higgins tillbaka, tufft startfält i New England Forest Rally.
Ogier väntar på att få börja testa Toyota GR Yaris Rally1.
Mikkelsen byter co-driver igen, Flöene ska förbereda för Dakar.
Basso tog hem Rally di Roma Capitalet, Veiby och Solberg bröt.
Så gick det i lördagens LightOn-Rally.
Italienarna dominerar Rally di Roma Capitale, tungt för de nordiska åkarna.
Nordström och Åström vinnare i Volvo Euro Cup premiären.
Dubbelseger och SM-silver på asfalt för P-G Andersson.
Holm och Kristiansson delade Asfalt mästare i 2wd.
Kristensson mästare i Asfalt SM - tar hem 4wd guldet.
Följ resultaten från LightOn-Rallyt och Tierps Arena SM sprintar.
26 öppna anmälningar till sensommaren och höstens rally!
Nu avgörs Asfalts-SM, Ledin och Andersson inför finalen.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 04/09


Rally SM:
Rally Killingen 13-14/08


Rally VM:
Ypres Rally 13-15/08


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Violenrallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bilam Mästarmöte, Grus – SM.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nässjörundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.