Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Schön framgång för Mercedes i Sydsvenska Rallycupen.
PRESSRELEASE

Intresset för Sydsvenska Rallycupen har de fyra första tävlingarna i år ökat med nästan 15% jämfört med förra året. I år har hela 268 olika förare stått på startlinjen så här långt jämfört med 234 förra året. Helgens deltävling SSR samlade nästan 190 deltagare, delvis förstås beroende på samarrangemanget med Svensk Rallycupen och det fina helgupplägget med tre tävlingar på tre dagar och med lördagstävlingen som den stora finalen.

Många SS mil med mycket blandad och svårkörd vägkaraktär, överraskande regnskurar blandat med damm gjorde att mer än 50 ekipage bröt och det gjorde också att toppen i prispottslistan förändrades ganska radikalt. Den ende som behåller sin position är Emrik Smedberg, Wäxjö som tog sin fjärde seger av fyra möjliga i B 2WD. De andra fyra topp-fem efter Ljungby blev alla noll-poängare och rasade ner i trakterna av 20 plats.

Ny tvåa är Mattis Olsson, Gullabo som segrade 2,4 sek före Magnus Johansson, Älmhult. Magnus är en av dem som gjorde det största skuttet uppåt i listan och är förstås väldigt glad för både sin andra plats i 2WD och för avancemanget i prispottslistan:-”Efter att jag i Volvo Originalklassen vunnit det mesta genom åren kändes det nu riktigt skönt att känna att jag och min mångårige kartläsare Jonas Bergman verkligen är med i toppen i 2WD. Vi gjorde en av våra bästa tävlingar sen klassbytet. Det är säkert så att alla under en lång tävling har större eller mindre problem men visst känns vår punktering avgörande för utgången när det trots allt bara skiljde några sekunder till den slutlige vinnaren Mattis Olsson. Sedan bytet till denna klass har vi successivt flyttat fram positionerna genom att metodiskt förbättra bilen och vårt samspel i kupén men årets avgörande steg är helt mentalt genom att vi bestämt oss att vi ska vara med i toppen och då får man köra därefter. Lite mer aggressivt men ändå med en viss marginal och trygghet. Lätt att säga, svårt att göra”- avslutar Magnus och ser fram mot Dackefejden där duellen med Mattis får ett tillfälligt uppehåll då Mattis åker SM i Kolsva istället.

Stoffe Nilsson, Hässleholm är ny trea och närmar sig sakta men säkert den position vi är vana att se honom i. Trots avbruten växelspak blev marginalen betryggande till tvåan Joachim Grahn, Simrishamn.

På fjärde plats hittar vi nu en doldis med en mycket ovanlig bil. Ola Schön från Gärsnäs i Skåne är en 37-årig elektriker och trebarnsfar med mycket motorsportbakgrund både för egen del och i resten av familjen. Vid sidan av femton år i motocrosseliten så han också varit landslagsman och professionell utövare av amerikansk fotboll med VM-, EM- och SM guld på meritlistan. 2009 tog han rallylicens och efter en inledning med Saab har nu i sin Mercedes tillsammans med ständige följeslagaren Johan Widerberg utmanat Golfar, Ford och Volvo bland C-förarna i GrpE. På frågan varför framgången helt plötsligt kommer svarar Ola: -”Jag och Johan är i år mycket mer fokuserade och vi diskuterar och analyserar löpande både medgång och motgång. På så sätt lyckas vi ta små steg framåt och köra fortare på rätt sida gränsen. Nu ser vi fram mot att fullfölja SSRC-serien på den inslagna vägen, närmast med Dackefejden.”

På femte plats slutligen hittar vi tidigare nämnde Joachim Grahn som avancerade upp från den sjunde platsen.

Kvar innan ett kort semesteruppehåll är Dackefejden den 14 juni och Skilling 500 den 28 juni. Därefter en liten paus innan Kullingstrofén bjuder in både SSRC och Svenska Rallycupen den 26 juli.


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-06-04 20:13


108 bilar till WRC Ypres Rally, Solberg och Kristensson är Svenskarna i WRC2.
© Hyundai Motorsport.108 ekipage väntas till start av Ypres Rally, en tävling som i veckan fick stuva om i tidsplanen. EN av söndagens sträckor fick strykas och in kom en ny, anledningen var de stora översvämningarna och nederbördsmassorna som förstört vägar - drygt en mil kortare banan blev det.

10 ekipage i WRC kla...

Publicerad: 2021-07-30 19:58


Följ lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten.
© emotorsport.seFölj lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten i Sverige. Hos Flens MS med sex sträckor i Violenrallyt väntar 140-talet tävlande på start, på plats är 7-klubbars och VOC Mekonomen Rally som inleder säsongerna.

I Karlstad är det KMC-Sprinten, på lördagen körs en av helgens två deltävlingar n...

Publicerad: 2021-07-30 19:56


Bergkvist & Flöene gör Audi debut med EKS i Rally Killingen.
© EKS.Äntligen, i Rally Killingen blir det officiell debut för EKS-teamets nya bil, en Audi A1 Rally2-kit. Det var i vintras som bilen presenterades av teamet, det handlar om en 1,6-liters turbomotor, 263 hästkrafter och en 5-växlad sekventiell växellåda. Det är några av detaljerna kring bilen som byggts ...

Publicerad: 2021-07-30 19:53


Framhjulsdrivet för Jonas Kruse och Maja Bengtsson i årets traditionella Rally-SM.
© Team NybeToyota Corolla och framhjulsdrivet i trimmade grupp H och inte Volvo 940 och bakhjulsdrivet som tänkt. Så ser värmlänningen och TV-profilen Jonas Kruses SM-säsong ut 2021.

55-årige Kruse är anmäld till Kils MK:s SM-deltävling om två veckor. Genrep sker under lördagen då han tillsammans med 16-å...

Publicerad: 2021-07-30 19:25


SM-premiär för Skillingaryds MK med rallyfinal i september.
I Skillingaryd laddas det för SM-final i Rally i september. Anmälan har öppnat och målet är 100 förare till start i ”Göhlins Skilling 500”.

Egentligen skulle Skillingaryds MK arrangera en SM-deltävling redan förra året, men pandemin satte stopp. Samma sak i juni i år. Men nu den 24-25 september ä...

Publicerad: 2021-07-30 11:17


Lappi med Yaris N5 i Finska Mästerskapet, fyra Svenskbilar till Top Building / Lahti Historic Rally.
© emotorsport.seOm ett par veckor avgörs SM Top Building Ralli, deltävling i Finska Mästerskapet samtidigt som Lahti Historic Rally körs för de Historiska EM-bilarna. Fler Svenskar har anmält sig, lika så finske tidigare WRC föraren Esapekka Lappi.

Lappi är tillbaka i rallybil, kör en Toyota Yaris N5 från Spansk...

Publicerad: 2021-07-30 10:02


Hässleholms GP tillbaka med publik på Garnisonen, 70-talet åkare på plats.
© emotorsport.seHässleholms GP körs något försenat den 1:e augusti till skillnad från i maj som brukligt, Hässleholms MK står för arrangemanget på Garnisonen och publiken är åter välkommen.
Drygt 22km special där en delvis ny sträckning där varvet är 2,5km går tre varv i varje omgång, totalt tre omgångar. Slutlig...

Publicerad: 2021-07-30 08:47


Dags för premiär i 2021-års SverigeSerie.
Allt vad rally heter har legat nere till följd av den eländiga Corona pandemin. Alla andra stora cuper har valt att helt ställa in även 2021 med undantag av SM som kunnat köra på elitidrottsundantag som funnits hela tiden som farsoten härjat. Men VOC Mekonomen Rally ställer inte in. Klassledningen v...

Publicerad: 2021-07-30 08:38


17 Rally-SM deltävlingar 2022, så körs de tre serierna.
© emotorsport.seIkväll släppte SM promotorn Svenska Rally Mästerskapen kalendern för sina tre SM serier 2022. Det handlar om totalt 16 helger med 17 SM-deltävlingar under säsongen, då endast en helg under vintern.

Traditionella SM innehåller fem deltävlingar på fyra helger, inleder med dubbeltävling North Rally ...

Publicerad: 2021-07-29 18:56


140-talet åkare till lördagens Violenrally.
© emotorsport.seViolen Rallyt hos Flens MS var bland de första att öppna upp anmälan i våras då 240 ekipage sågs i listan, nu har många fallit bort med endast 140 kvar. 7-klubbars och VOC Sverigeserien kör deltävling under lördagen. Sex unika sträckor över 33km och noter av Patrik Barth är upplägget - arrangören ha...

Publicerad: 2021-07-29 17:14


Tidigare nyheter:
Dubbla KMC Sprintar i Karlstad till helgen, deltävlingar i Svenska Sprintserien.
Nu börjar det röra på sig, späckat co-driver schema för Carlsson.
Higgins tillbaka, tufft startfält i New England Forest Rally.
Ogier väntar på att få börja testa Toyota GR Yaris Rally1.
Mikkelsen byter co-driver igen, Flöene ska förbereda för Dakar.
Basso tog hem Rally di Roma Capitalet, Veiby och Solberg bröt.
Så gick det i lördagens LightOn-Rally.
Italienarna dominerar Rally di Roma Capitale, tungt för de nordiska åkarna.
Nordström och Åström vinnare i Volvo Euro Cup premiären.
Dubbelseger och SM-silver på asfalt för P-G Andersson.
Holm och Kristiansson delade Asfalt mästare i 2wd.
Kristensson mästare i Asfalt SM - tar hem 4wd guldet.
Följ resultaten från LightOn-Rallyt och Tierps Arena SM sprintar.
26 öppna anmälningar till sensommaren och höstens rally!
Nu avgörs Asfalts-SM, Ledin och Andersson inför finalen.
Dubbeltävling avslutar Asfalt SM på Tierp Arena, 60-talet åkare på plats.
60-talet ekipage till Light-On Sprinten, Flodin och Sandell i listan.
Video, Tidemand testar nya Skoda Fabia Rally2 åt Skoda Motorsport.
EM helg i Italien, kampen Lukyanuk - Mikkelsen fortsätter i Rally di Roma Capitale.
Grahn förste Svensk till Top Building Ralli / Lahti Historic Rally.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 04/09


Rally SM:
Rally Killingen 13-14/08


Rally VM:
Rally Finland 29-01/08


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Bilam Mästarmöte, Grus – SM.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nässjörundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Drive VXO Asfalt SM, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.