Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Rallytalang från Karlskrona mot toppen i SSRC.
PRESSRELEASE

Sista lördagen i juni kördes 2014 års Skilling 500 med Skillingaryds MK som arrangör. I år har tävlingen återvänt till sina rötter då start och mål var i Vaggeryd, några kilometer från Skillingaryd

Tävlingen ingick i Smålands DM och Syd Svenska Rally Cupen, SSRC och omfattade fem SS, ovanligt nog inga på skjutfältet vilket annars brukar vara fallet då Skilling 500 körs på hemmaplan.

För SydSvenska RallyCupen var Skilling 500 den sjätte av tio tävlingar och också den sista på vårsäsongen. 120 ekipage gav sig ut på den kompakta banan och totalsegern gick som väntat till Stoffe Nilsson, Hässleholm som med den segern också går upp i ledningen i prispottslistan då tidigare ledaren Emrik Smedberg, Växjö hade det svårt i regnvädret och fick lämna segern i B 2WD ifrån sig för andra tävlingen i rad, denna gång till Erik Eriksson, Kind.

I Grupp E Elit tog Erik Bergman, Skillingaryd sin tredje raka seger, då den för dagen störste utmanaren Thobias Svensson, Hörby hamnade utanför vägen på sista sträckan.

I Grupp F VOC Mekonomen är det upp och nervända världen för tillfället. B-förarna och C-förarna placerar sig före A-förarna och en som tagit ett stort steg uppåt i prispottslistan trots noll poäng i SSR är C-föraren Tim Liljegren, Karlskrona. Tim körde sina första två tävlingar förra året och Skilling 500 var hans blott åttonde tävling i karriären. Det kan ibland kännas uttjatat att prata om ett ”nytt rally löfte” och ”vad månde bli av denne tjugoåring” men denna gång känns det väldigt rätt att särskilt lyfta fram honom under hans överraskande imponerande debutår.

Gocart i unga år och några enstaka folkracetävlingar är den egna motorsporterfarenheten men Tim har att brås på pappa Torbjörn som körde rally under många årtionden och avslutade (för denna gång?) karriären för MK Brinkarna i en av de första Volvo 240 EVO.

I Dackefejden med hela svenska Volvoeliten på plats kom Tim på fjärdeplats totalt i Volvogänget och i Skilling 500 var han bästa Grupp F VOC Mekonomen ekipage.
-” Största framgången är förstås placeringen i Dackefejden och största motgången var att jag tvingades bryta SSR bara några kilometer in på SS 1. Orutinerat överladd lyder min egen diagnos”, säger Tim lite besvärat. ”Med en hyfsad placering istället hade jag varit med i den absoluta toppen i prispottslistan”

Tim slutade gymnasiet förra året och kör på vardagarna lastbil. –” Eftersom jag i år i första hand satsar på SSRC så är förstås Kullingstrofén nästa tävling och då får man ju också mäta sig mot de bästa i Svenska RallyCupen. Skall bli riktigt roligt förstås, det enda osäkra är att jag inte har en ständig, erfaren kartläsare utan byter då och då. Så om någon som läser detta är intresserad så kan ni höra av er”, avslutar Tim Liljegren, en av södra Sveriges rallytalanger.

Dubbla poäng i Kullingstrofén
Nästa tävling i SSRC är som sagt Kullingstrofén. Med sina 54 km SS ger den koefficent 5 men utöver det så utdelas det enligt SSRC:s regler dubbla poäng i just denna tävling, det vill säga en seger ger 150 poäng. Detta kan ge många spännande omfördelningar i prispottslistan och det är förstås av största vikt av att komma i mål.


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-07-08 20:12


Två åk och Dansk seger i Hässleholms GP.
Hässleholms GP avgjordes på en delvis modifierad bansträckning, en utdragen och avkortat tillställning som bjöd publiken på ett 70-tal ekipage. En avåkning drog ut på tiden och man tog beslutet att avsluta efter två åk, snabbast på båda var Danske Marco Gersager i Skoda Fabia R5. Dansken vann tävlin...

Publicerad: 2021-08-01 22:36


Foto från Violenrallyt hos Flens MS.
© emotorsport.seViolenrallyt hos Flens MS bjöd på 130-talet startande under lördagen, totalt sex sträckor för de tävlande av varierande karaktär. Per Göthberg körde hem segern totalt i en Skoda Fabia R5 med 20 sekunder till 2wd vinnaren Patrik Dybeck i en Toyota Corolla. På plats var 7-klubbars serien och VOC Mekon...

Publicerad: 2021-08-01 16:12


Higgins tillbaka med besked, körde hem New England Forest Rally.
© McKenna Motorsport.Efter första dagens tävlande i New England Forest Rally var det Barry McKenna som toppade rallyt efter fyra sträcksegrar. Barry i Ford Fiesta WRC ledde 13 sekunder före Ken Block, 24 sekunder till Travis Pastrana, David Higgins och Brandon Semenuk.

Barry fortsatte snabbt men en punktering gav ett...

Publicerad: 2021-08-01 11:06


Följ resultaten från söndagens rally, Hässleholms GP & KMC-sprinten.
© emotorsport.seSöndagsrally när Hässleholms GP körs på Garnisonsområdet i Hässleholm. Ett 70-tal ekipage gör upp om prestigefyllda tävlingen, hård konkurrens får de få startande 4wd åkarna av bland andra Norske Rune Danneborg i Ford Fiesta WRC och Danskar som Marco Gersager i Skoda Fabia R5.

I Karlstad rullar S...

Publicerad: 2021-07-31 22:14


Göthberg körde hem Violenrallyt, sex utslagsgivande sträckor.
© emotorsport.seFrån 240 anmälda i början på våren till 133 när Violenrallyt startade, det var de dystra siffrorna för Flens MS när de drog igång dagens rally. Att inte fler önskade köra de sex sträckorna när rallysporten äntligen är igång på allvar i skogen var det många som funderade över - tre smalare sträckor i...

Publicerad: 2021-07-31 21:00


108 bilar till WRC Ypres Rally, Solberg och Kristensson är Svenskarna i WRC2.
© Hyundai Motorsport.108 ekipage väntas till start av Ypres Rally, en tävling som i veckan fick stuva om i tidsplanen. EN av söndagens sträckor fick strykas och in kom en ny, anledningen var de stora översvämningarna och nederbördsmassorna som förstört vägar - drygt en mil kortare banan blev det.

10 ekipage i WRC kla...

Publicerad: 2021-07-30 19:58


Följ lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten.
© emotorsport.seFölj lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten i Sverige. Hos Flens MS med sex sträckor i Violenrallyt väntar 140-talet tävlande på start, på plats är 7-klubbars och VOC Mekonomen Rally som inleder säsongerna.

I Karlstad är det KMC-Sprinten, på lördagen körs en av helgens två deltävlingar n...

Publicerad: 2021-07-30 19:56


Bergkvist & Flöene gör Audi debut med EKS i Rally Killingen.
© EKS.Äntligen, i Rally Killingen blir det officiell debut för EKS-teamets nya bil, en Audi A1 Rally2-kit. Det var i vintras som bilen presenterades av teamet, det handlar om en 1,6-liters turbomotor, 263 hästkrafter och en 5-växlad sekventiell växellåda. Det är några av detaljerna kring bilen som byggts ...

Publicerad: 2021-07-30 19:53


Framhjulsdrivet för Jonas Kruse och Maja Bengtsson i årets traditionella Rally-SM.
© Team NybeToyota Corolla och framhjulsdrivet i trimmade grupp H och inte Volvo 940 och bakhjulsdrivet som tänkt. Så ser värmlänningen och TV-profilen Jonas Kruses SM-säsong ut 2021.

55-årige Kruse är anmäld till Kils MK:s SM-deltävling om två veckor. Genrep sker under lördagen då han tillsammans med 16-å...

Publicerad: 2021-07-30 19:25


SM-premiär för Skillingaryds MK med rallyfinal i september.
I Skillingaryd laddas det för SM-final i Rally i september. Anmälan har öppnat och målet är 100 förare till start i ”Göhlins Skilling 500”.

Egentligen skulle Skillingaryds MK arrangera en SM-deltävling redan förra året, men pandemin satte stopp. Samma sak i juni i år. Men nu den 24-25 september ä...

Publicerad: 2021-07-30 11:17


Tidigare nyheter:
Lappi med Yaris N5 i Finska Mästerskapet, fyra Svenskbilar till Top Building / Lahti Historic Rally.
Hässleholms GP tillbaka med publik på Garnisonen, 70-talet åkare på plats.
Dags för premiär i 2021-års SverigeSerie.
17 Rally-SM deltävlingar 2022, så körs de tre serierna.
140-talet åkare till lördagens Violenrally.
Dubbla KMC Sprintar i Karlstad till helgen, deltävlingar i Svenska Sprintserien.
Nu börjar det röra på sig, späckat co-driver schema för Carlsson.
Higgins tillbaka, tufft startfält i New England Forest Rally.
Ogier väntar på att få börja testa Toyota GR Yaris Rally1.
Mikkelsen byter co-driver igen, Flöene ska förbereda för Dakar.
Basso tog hem Rally di Roma Capitalet, Veiby och Solberg bröt.
Så gick det i lördagens LightOn-Rally.
Italienarna dominerar Rally di Roma Capitale, tungt för de nordiska åkarna.
Nordström och Åström vinnare i Volvo Euro Cup premiären.
Dubbelseger och SM-silver på asfalt för P-G Andersson.
Holm och Kristiansson delade Asfalt mästare i 2wd.
Kristensson mästare i Asfalt SM - tar hem 4wd guldet.
Följ resultaten från LightOn-Rallyt och Tierps Arena SM sprintar.
26 öppna anmälningar till sensommaren och höstens rally!
Nu avgörs Asfalts-SM, Ledin och Andersson inför finalen.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 04/09


Rally SM:
Rally Killingen 13-14/08


Rally VM:
Ypres Rally 13-15/08


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Violenrallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bilam Mästarmöte, Grus – SM.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nässjörundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.