MaxSport   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Crister Nystrand.
© Crister Nystrand.
Kjell Sandberg är nu ''Kungen av Slottssprinten'' där han vann tillsammans med Mikael Ståhl.
Ny Kung av Slottssprinten - Sandberg före PG.
PRESSRELEASE

Det blev skifte på rallytronen, Sandberg före PG i Slottssprinten.

Hård kamp, tuffa vägar när Slottssprinten i Rally avgjordes under Lördagen inför storpublik.
Katrineholms Motorklubb gjorde ett trippelevent, fyra fräna sträckor där fina Midnattssolsrallyt med 130 tävlande kom på besök, därefter körde de drygt 110 startande i Slottssprinten och sedan avslutades dagen med "After Rally" i fina parken vid Ericsbergs Slott.
Idel lovord från tävlande och publik, en publik som beräknas till mellan 15-20000 åskådare, enbart vid Ericsberg Slott som var start och målplats samt serviceuppehåll för Midnattssolsrallyt, där kunde arrangören lätt räkna in över 2500 besökare i det fina sommarvädret med rallyentusiaster, familjer med båda unga och gamla som kunde få bra action och fina bilar.

Inför Slottssprinten var frågan givetvis vem som skulle köra hem titeln "Kungen av Slottssprinten", fjolårssegraren PG Andersson var på plats, men bjöds direkt på starkt motstånd. i form av Kjell Sandberg med sin fräna WRC Corolla. Sandberg öppnade snabbast på sträcka ett och två och byggde upp en ledning på 6,2 sekunder innan PG fick upp farten och vann sträcka tre och fyra, men det räckte inte enda fram denna gång för PG, utan det är Kjell Sandberg som nu är "Kungen av Slottssprinten" efter vinsten med 4,9 sekunder.

I 2WD-klassen var det en riktigt getingbo med snabba förare, där nu fjolårets "Prins av Slottsprinten" Johan Holmberg, fick ge järnet för att om möjligt bärga en titel till. Allra hetast från start var hemmaklubbens Fredrik Eriksson som tog hem de två första sträckorna, men sedan var det lite 2-wd-comeback för Martin Berglund som sätter en kanontid på sträcka tre och går upp i topp med Holmberg nu på andra plats, fem ynka tiondelar efter. Eriksson tappar här tio sekunder och är nere på tredje plats inför sista sträckan.
Nu skulle det avgöras, sträcka fyra över fem kilometer med målgång inne på slottsområdet precis jämte stora servicearean med storpublik. Eriksson tar hem sträckan men blir "bara" trea, en (1) enda tiondel till Holmberg som blir tvåa, där Berglund är tvåa på sträckan men ökar sitt och vinner 2Wd-segern med 1,6 sekunder efter knappt 22 minuters åkning i fullt rallytempo, vilken häftig action det bjöds på och vi har en ny "Prins av Slottssprinten".
En som måste nämnas är såklart unge Daniel Röjsel, bara 18 år men som kör fortare och fortare för vare tävling, nu kör han in på en grymt fin 4:e plats efter bl.a en andratid på sträcka tre, imponerande!

I std-klassen blev det hemmavinst, när rätt färske C-föraren Emil Carlsson var snabbast av alla 27 startande i std-klassen, tre sträcksegrar och vinst med 2,8 sekunder före långväga gästen från Hörby, Tom Kristensson och Fredrik Jansson på tredjeplats.

Det var inte bara Midnatssolsrallyt som hade historiska rallybilar med, det var dytgt 10-tal historiska bilar i Slottssprinten där lokala kändisen Per-Erik Sköldin hade hård kamp med Johan Oscarsson hela dagen, dock var det inget snack om vart segern skulle gå, den körde Sköldin hem efter fyra raka sträcksegrar och vinst med klara 23 sekunder.

Sedan var det bara "After Rally" kvar i Slottsparken, över tre hundra personer festade loss med helgrillat vildsvin, minglade och dansade loss in på småtimmarna i den fantastiska miljön vid Ericsbergs Slott.

Väl mött till 2015.


» Pressrelease från Katrineholms MK.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-07-13 19:56


Två åk och Dansk seger i Hässleholms GP.
Hässleholms GP avgjordes på en delvis modifierad bansträckning, en utdragen och avkortat tillställning som bjöd publiken på ett 70-tal ekipage. En avåkning drog ut på tiden och man tog beslutet att avsluta efter två åk, snabbast på båda var Danske Marco Gersager i Skoda Fabia R5. Dansken vann tävlin...

Publicerad: 2021-08-01 22:36


Foto från Violenrallyt hos Flens MS.
© emotorsport.seViolenrallyt hos Flens MS bjöd på 130-talet startande under lördagen, totalt sex sträckor för de tävlande av varierande karaktär. Per Göthberg körde hem segern totalt i en Skoda Fabia R5 med 20 sekunder till 2wd vinnaren Patrik Dybeck i en Toyota Corolla. På plats var 7-klubbars serien och VOC Mekon...

Publicerad: 2021-08-01 16:12


Higgins tillbaka med besked, körde hem New England Forest Rally.
© McKenna Motorsport.Efter första dagens tävlande i New England Forest Rally var det Barry McKenna som toppade rallyt efter fyra sträcksegrar. Barry i Ford Fiesta WRC ledde 13 sekunder före Ken Block, 24 sekunder till Travis Pastrana, David Higgins och Brandon Semenuk.

Barry fortsatte snabbt men en punktering gav ett...

Publicerad: 2021-08-01 11:06


Följ resultaten från söndagens rally, Hässleholms GP & KMC-sprinten.
© emotorsport.seSöndagsrally när Hässleholms GP körs på Garnisonsområdet i Hässleholm. Ett 70-tal ekipage gör upp om prestigefyllda tävlingen, hård konkurrens får de få startande 4wd åkarna av bland andra Norske Rune Danneborg i Ford Fiesta WRC och Danskar som Marco Gersager i Skoda Fabia R5.

I Karlstad rullar S...

Publicerad: 2021-07-31 22:14


Göthberg körde hem Violenrallyt, sex utslagsgivande sträckor.
© emotorsport.seFrån 240 anmälda i början på våren till 133 när Violenrallyt startade, det var de dystra siffrorna för Flens MS när de drog igång dagens rally. Att inte fler önskade köra de sex sträckorna när rallysporten äntligen är igång på allvar i skogen var det många som funderade över - tre smalare sträckor i...

Publicerad: 2021-07-31 21:00


108 bilar till WRC Ypres Rally, Solberg och Kristensson är Svenskarna i WRC2.
© Hyundai Motorsport.108 ekipage väntas till start av Ypres Rally, en tävling som i veckan fick stuva om i tidsplanen. EN av söndagens sträckor fick strykas och in kom en ny, anledningen var de stora översvämningarna och nederbördsmassorna som förstört vägar - drygt en mil kortare banan blev det.

10 ekipage i WRC kla...

Publicerad: 2021-07-30 19:58


Följ lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten.
© emotorsport.seFölj lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten i Sverige. Hos Flens MS med sex sträckor i Violenrallyt väntar 140-talet tävlande på start, på plats är 7-klubbars och VOC Mekonomen Rally som inleder säsongerna.

I Karlstad är det KMC-Sprinten, på lördagen körs en av helgens två deltävlingar n...

Publicerad: 2021-07-30 19:56


Bergkvist & Flöene gör Audi debut med EKS i Rally Killingen.
© EKS.Äntligen, i Rally Killingen blir det officiell debut för EKS-teamets nya bil, en Audi A1 Rally2-kit. Det var i vintras som bilen presenterades av teamet, det handlar om en 1,6-liters turbomotor, 263 hästkrafter och en 5-växlad sekventiell växellåda. Det är några av detaljerna kring bilen som byggts ...

Publicerad: 2021-07-30 19:53


Framhjulsdrivet för Jonas Kruse och Maja Bengtsson i årets traditionella Rally-SM.
© Team NybeToyota Corolla och framhjulsdrivet i trimmade grupp H och inte Volvo 940 och bakhjulsdrivet som tänkt. Så ser värmlänningen och TV-profilen Jonas Kruses SM-säsong ut 2021.

55-årige Kruse är anmäld till Kils MK:s SM-deltävling om två veckor. Genrep sker under lördagen då han tillsammans med 16-å...

Publicerad: 2021-07-30 19:25


SM-premiär för Skillingaryds MK med rallyfinal i september.
I Skillingaryd laddas det för SM-final i Rally i september. Anmälan har öppnat och målet är 100 förare till start i ”Göhlins Skilling 500”.

Egentligen skulle Skillingaryds MK arrangera en SM-deltävling redan förra året, men pandemin satte stopp. Samma sak i juni i år. Men nu den 24-25 september ä...

Publicerad: 2021-07-30 11:17


Tidigare nyheter:
Lappi med Yaris N5 i Finska Mästerskapet, fyra Svenskbilar till Top Building / Lahti Historic Rally.
Hässleholms GP tillbaka med publik på Garnisonen, 70-talet åkare på plats.
Dags för premiär i 2021-års SverigeSerie.
17 Rally-SM deltävlingar 2022, så körs de tre serierna.
140-talet åkare till lördagens Violenrally.
Dubbla KMC Sprintar i Karlstad till helgen, deltävlingar i Svenska Sprintserien.
Nu börjar det röra på sig, späckat co-driver schema för Carlsson.
Higgins tillbaka, tufft startfält i New England Forest Rally.
Ogier väntar på att få börja testa Toyota GR Yaris Rally1.
Mikkelsen byter co-driver igen, Flöene ska förbereda för Dakar.
Basso tog hem Rally di Roma Capitalet, Veiby och Solberg bröt.
Så gick det i lördagens LightOn-Rally.
Italienarna dominerar Rally di Roma Capitale, tungt för de nordiska åkarna.
Nordström och Åström vinnare i Volvo Euro Cup premiären.
Dubbelseger och SM-silver på asfalt för P-G Andersson.
Holm och Kristiansson delade Asfalt mästare i 2wd.
Kristensson mästare i Asfalt SM - tar hem 4wd guldet.
Följ resultaten från LightOn-Rallyt och Tierps Arena SM sprintar.
26 öppna anmälningar till sensommaren och höstens rally!
Nu avgörs Asfalts-SM, Ledin och Andersson inför finalen.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 04/09


Rally SM:
Rally Killingen 13-14/08


Rally VM:
Ypres Rally 13-15/08


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Violenrallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bilam Mästarmöte, Grus – SM.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nässjörundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.