Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   
GNM Sweden AB   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport, emotorsport.se
© Ericsson-Motorsport, emotorsport.se
Kristoffer ''Stoffe'' Nilsson och Jesper Johansson tog hem totalsegern i Kullingstrofén.

© Ericsson-Motorsport, emotorsport.se
© Ericsson-Motorsport, emotorsport.se
Emrik Smedberg gick från sjunde till första plats på avslutande ss4.
''Stoffe'' till topp i Svenska RallyCupen, vann Kullingstrofén.
PRESSRELEASE

Med stålande sommarväder flaggades 205 ekipage iväg när Svenska RallyCupen gästade Kullingstrofén - när konkurrenter försvann i inledningen var det "Stoffe" Nilsson och hemmaföraren Bengt Abrahamsson som väntades göra upp om segern, med tre raka sträcksegrar för Skåningen skulle den avslutande långsträckan på drygt två mil avgöra, Bengt var snabbast men åt "Stoffe" Nilsson fanns inget att göra - seger för Stoffe och Jesper Johansson som nu seglar upp i topp även i Svenska RallyCupen, sedan tidigare tillhör de täten i den SydSvenska RallyCupen, också den ingick i Herrljungatävlingen.
Fredrik Åhs med co-driver Henrik Oscarson tog hem sin andra raka seger i b/c-förarklassen med knappt halvminuten till Philip Ahlstrand.

Franssons avslutning gav seger.
Tvåhjulsdrivna klasserna bjöd på flera SM förare som valde att testa formen i starkt motstånd, Philip Haag i en toppmodern Citroen Ds3 R3T, samma modell som används i Junior VM, inledde tävlingen med ledning, men på långsträckan smet konkurrenterna förbi, Haag slutar sexa i klassen.
Vimmerbyåkaren Pierre Fransson med Jonas Sandberg i högerstolen var de som slog till med seger och en fjärdeplats totalt. Kampen på långsträckan med främst David Bellborg gav segern - 1,3 sekund dem emellan. Kristian Johansson, Johan Holmberg och Mattis Olsson körde in där bakom i en tuff klass. Bland publikfavoriterna i klassen brukar de bakhjulsdrivna bilarna ekipagen tillhöra - ingen hade någon direkt chans i helgens tävling - Kaj Banck var bäst i kategorin som åtta - efter bromsproblem!
Mattias Ledin och Viktor Karlsson var namn som härjade i toppen av B-förarklassen under inledningen, en sedvanligt jämn klass. Växjöparet Emrik Smedberg / Esmeralda Gyllenswärd i en Honda Civic visade dock tempot på avslutningen, chockade de flesta. Klart snabbast i klassen klättrade man från sjundeplatsen i klassen, 25 sekunder från täten till slutlig seger. Pontus Lönnström tar hand om andraplatsen med Niklas Blomkvist som trea.
Norsk uppvisning bland c-förarna, Lars Øivind Enerberg och Alex Goddokken i en Volvo 240 var en bit efter på inledningen, men där lärde de sig de Svenska vägarna och körde till seger i klassen före Andreas Axelsson.

Småländskt i otrimmade elitklasserna.
Victor Karlsson och Ida Bood tog tre raka sträcksegrar i Gr.F / VOC vilket tydde på seger - Anton var den som laddade hårdast, tog stor sträckseger men nådde aldrig till vinnaren, dock klättrade Kinds MK föraren till andraplatsen, 11,4 sekunder bakom segrande.
Två snabba sträckor gjorde Tim Liljegren innan problemen började, halt underlag efter åskregn förstörde segerchanserna. Istället tog Simon Karlsson med co-driver Johan Eriksson hand om kommandot, det efter en kanontid på ss3, allt höll till seger med 40 sekunder till Fredrik Alin, Pontus Jardstedt slutade där efter trea.
Stefan Ottosson och Sofie Adolfsson plockar segerpokaler i Grupp E elit i sydsverige, nu körde de till sig en ny i västsverige. Det blev två sträcksegrar för ekipaget och seger före Hampus Böe. Tredjeplatsen tog Linus Svensson som också var snabbaste b-förare.
Bland c-förarna var det Ola Schön och Johan Widerberg i en Mercedes som hade greppet i stort sett dagen lång, tiderna skvallrar om en odramtisk men snabb resa då det blev minutseger till Johan Brorson - tätare där bakom med ett par sekunder till Niclas Fransson.

Segern i Appendix K gick till Norge, Svein Petter Silseth med co-driver Martin Elofsson i en Ford Escort MKI tog segern före Jan Larsson, tredjeplats till Bengt Andersson.

Ungdomsrally fick testa på vägarna i slutet av startfältet, fyra sträcksegrar blev det för Lukas Kindgren. Minuten skiljde ned till hans namne Lukas, det med efternamn Andervang.

Svenska RallyCupen 2014:
» 31/05-14: South Swedish Rally. SSR-klubbarna, Tingsryd.
» 05/07-14: Gästabudstrofén. SMK Nyköping, Nyköping.
» 26/07-14: Kullingstrofén. Kullings MS, Herrljunga.
» 30/08-14: Västrallyt. SMK Trollhättan, Trollhättan.
» 20/09-14: Rejmes Svängen Rönne MK, Askersund.
» 25/10-14: Marknadsnatta. Västra Östergötlands MK, Skänninge.


Partners 2014:
Atracco, Pirelli, Tractive, Mocomp, Öhlins Auto Norden, Ralphs Däck - Maxxis Tyres, Enem, Trendab och Noteriet.


Följ Svenska RallyCupen:
Officiell hemsida: http://www.svenskarallycupen.se
FaceBook: https://www.facebook.com/SvenskaRallycupen


» Pressrelease från Svenska RallyCupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-07-27 21:09


Två åk och Dansk seger i Hässleholms GP.
Hässleholms GP avgjordes på en delvis modifierad bansträckning, en utdragen och avkortat tillställning som bjöd publiken på ett 70-tal ekipage. En avåkning drog ut på tiden och man tog beslutet att avsluta efter två åk, snabbast på båda var Danske Marco Gersager i Skoda Fabia R5. Dansken vann tävlin...

Publicerad: 2021-08-01 22:36


Foto från Violenrallyt hos Flens MS.
© emotorsport.seViolenrallyt hos Flens MS bjöd på 130-talet startande under lördagen, totalt sex sträckor för de tävlande av varierande karaktär. Per Göthberg körde hem segern totalt i en Skoda Fabia R5 med 20 sekunder till 2wd vinnaren Patrik Dybeck i en Toyota Corolla. På plats var 7-klubbars serien och VOC Mekon...

Publicerad: 2021-08-01 16:12


Higgins tillbaka med besked, körde hem New England Forest Rally.
© McKenna Motorsport.Efter första dagens tävlande i New England Forest Rally var det Barry McKenna som toppade rallyt efter fyra sträcksegrar. Barry i Ford Fiesta WRC ledde 13 sekunder före Ken Block, 24 sekunder till Travis Pastrana, David Higgins och Brandon Semenuk.

Barry fortsatte snabbt men en punktering gav ett...

Publicerad: 2021-08-01 11:06


Följ resultaten från söndagens rally, Hässleholms GP & KMC-sprinten.
© emotorsport.seSöndagsrally när Hässleholms GP körs på Garnisonsområdet i Hässleholm. Ett 70-tal ekipage gör upp om prestigefyllda tävlingen, hård konkurrens får de få startande 4wd åkarna av bland andra Norske Rune Danneborg i Ford Fiesta WRC och Danskar som Marco Gersager i Skoda Fabia R5.

I Karlstad rullar S...

Publicerad: 2021-07-31 22:14


Göthberg körde hem Violenrallyt, sex utslagsgivande sträckor.
© emotorsport.seFrån 240 anmälda i början på våren till 133 när Violenrallyt startade, det var de dystra siffrorna för Flens MS när de drog igång dagens rally. Att inte fler önskade köra de sex sträckorna när rallysporten äntligen är igång på allvar i skogen var det många som funderade över - tre smalare sträckor i...

Publicerad: 2021-07-31 21:00


108 bilar till WRC Ypres Rally, Solberg och Kristensson är Svenskarna i WRC2.
© Hyundai Motorsport.108 ekipage väntas till start av Ypres Rally, en tävling som i veckan fick stuva om i tidsplanen. EN av söndagens sträckor fick strykas och in kom en ny, anledningen var de stora översvämningarna och nederbördsmassorna som förstört vägar - drygt en mil kortare banan blev det.

10 ekipage i WRC kla...

Publicerad: 2021-07-30 19:58


Följ lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten.
© emotorsport.seFölj lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten i Sverige. Hos Flens MS med sex sträckor i Violenrallyt väntar 140-talet tävlande på start, på plats är 7-klubbars och VOC Mekonomen Rally som inleder säsongerna.

I Karlstad är det KMC-Sprinten, på lördagen körs en av helgens två deltävlingar n...

Publicerad: 2021-07-30 19:56


Bergkvist & Flöene gör Audi debut med EKS i Rally Killingen.
© EKS.Äntligen, i Rally Killingen blir det officiell debut för EKS-teamets nya bil, en Audi A1 Rally2-kit. Det var i vintras som bilen presenterades av teamet, det handlar om en 1,6-liters turbomotor, 263 hästkrafter och en 5-växlad sekventiell växellåda. Det är några av detaljerna kring bilen som byggts ...

Publicerad: 2021-07-30 19:53


Framhjulsdrivet för Jonas Kruse och Maja Bengtsson i årets traditionella Rally-SM.
© Team NybeToyota Corolla och framhjulsdrivet i trimmade grupp H och inte Volvo 940 och bakhjulsdrivet som tänkt. Så ser värmlänningen och TV-profilen Jonas Kruses SM-säsong ut 2021.

55-årige Kruse är anmäld till Kils MK:s SM-deltävling om två veckor. Genrep sker under lördagen då han tillsammans med 16-å...

Publicerad: 2021-07-30 19:25


SM-premiär för Skillingaryds MK med rallyfinal i september.
I Skillingaryd laddas det för SM-final i Rally i september. Anmälan har öppnat och målet är 100 förare till start i ”Göhlins Skilling 500”.

Egentligen skulle Skillingaryds MK arrangera en SM-deltävling redan förra året, men pandemin satte stopp. Samma sak i juni i år. Men nu den 24-25 september ä...

Publicerad: 2021-07-30 11:17


Tidigare nyheter:
Lappi med Yaris N5 i Finska Mästerskapet, fyra Svenskbilar till Top Building / Lahti Historic Rally.
Hässleholms GP tillbaka med publik på Garnisonen, 70-talet åkare på plats.
Dags för premiär i 2021-års SverigeSerie.
17 Rally-SM deltävlingar 2022, så körs de tre serierna.
140-talet åkare till lördagens Violenrally.
Dubbla KMC Sprintar i Karlstad till helgen, deltävlingar i Svenska Sprintserien.
Nu börjar det röra på sig, späckat co-driver schema för Carlsson.
Higgins tillbaka, tufft startfält i New England Forest Rally.
Ogier väntar på att få börja testa Toyota GR Yaris Rally1.
Mikkelsen byter co-driver igen, Flöene ska förbereda för Dakar.
Basso tog hem Rally di Roma Capitalet, Veiby och Solberg bröt.
Så gick det i lördagens LightOn-Rally.
Italienarna dominerar Rally di Roma Capitale, tungt för de nordiska åkarna.
Nordström och Åström vinnare i Volvo Euro Cup premiären.
Dubbelseger och SM-silver på asfalt för P-G Andersson.
Holm och Kristiansson delade Asfalt mästare i 2wd.
Kristensson mästare i Asfalt SM - tar hem 4wd guldet.
Följ resultaten från LightOn-Rallyt och Tierps Arena SM sprintar.
26 öppna anmälningar till sensommaren och höstens rally!
Nu avgörs Asfalts-SM, Ledin och Andersson inför finalen.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 04/09


Rally SM:
Rally Killingen 13-14/08


Rally VM:
Ypres Rally 13-15/08


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Violenrallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bilam Mästarmöte, Grus – SM.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nässjörundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.