Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport, emotorsport.se
© Ericsson-Motorsport, emotorsport.se
Kristoffer ''Stoffe'' Nilsson och Jesper Johansson tog hem totalsegern i Kullingstrofén.

© Ericsson-Motorsport, emotorsport.se
© Ericsson-Motorsport, emotorsport.se
Emrik Smedberg gick från sjunde till första plats på avslutande ss4.
''Stoffe'' till topp i Svenska RallyCupen, vann Kullingstrofén.
PRESSRELEASE

Med stålande sommarväder flaggades 205 ekipage iväg när Svenska RallyCupen gästade Kullingstrofén - när konkurrenter försvann i inledningen var det "Stoffe" Nilsson och hemmaföraren Bengt Abrahamsson som väntades göra upp om segern, med tre raka sträcksegrar för Skåningen skulle den avslutande långsträckan på drygt två mil avgöra, Bengt var snabbast men åt "Stoffe" Nilsson fanns inget att göra - seger för Stoffe och Jesper Johansson som nu seglar upp i topp även i Svenska RallyCupen, sedan tidigare tillhör de täten i den SydSvenska RallyCupen, också den ingick i Herrljungatävlingen.
Fredrik Åhs med co-driver Henrik Oscarson tog hem sin andra raka seger i b/c-förarklassen med knappt halvminuten till Philip Ahlstrand.

Franssons avslutning gav seger.
Tvåhjulsdrivna klasserna bjöd på flera SM förare som valde att testa formen i starkt motstånd, Philip Haag i en toppmodern Citroen Ds3 R3T, samma modell som används i Junior VM, inledde tävlingen med ledning, men på långsträckan smet konkurrenterna förbi, Haag slutar sexa i klassen.
Vimmerbyåkaren Pierre Fransson med Jonas Sandberg i högerstolen var de som slog till med seger och en fjärdeplats totalt. Kampen på långsträckan med främst David Bellborg gav segern - 1,3 sekund dem emellan. Kristian Johansson, Johan Holmberg och Mattis Olsson körde in där bakom i en tuff klass. Bland publikfavoriterna i klassen brukar de bakhjulsdrivna bilarna ekipagen tillhöra - ingen hade någon direkt chans i helgens tävling - Kaj Banck var bäst i kategorin som åtta - efter bromsproblem!
Mattias Ledin och Viktor Karlsson var namn som härjade i toppen av B-förarklassen under inledningen, en sedvanligt jämn klass. Växjöparet Emrik Smedberg / Esmeralda Gyllenswärd i en Honda Civic visade dock tempot på avslutningen, chockade de flesta. Klart snabbast i klassen klättrade man från sjundeplatsen i klassen, 25 sekunder från täten till slutlig seger. Pontus Lönnström tar hand om andraplatsen med Niklas Blomkvist som trea.
Norsk uppvisning bland c-förarna, Lars Øivind Enerberg och Alex Goddokken i en Volvo 240 var en bit efter på inledningen, men där lärde de sig de Svenska vägarna och körde till seger i klassen före Andreas Axelsson.

Småländskt i otrimmade elitklasserna.
Victor Karlsson och Ida Bood tog tre raka sträcksegrar i Gr.F / VOC vilket tydde på seger - Anton var den som laddade hårdast, tog stor sträckseger men nådde aldrig till vinnaren, dock klättrade Kinds MK föraren till andraplatsen, 11,4 sekunder bakom segrande.
Två snabba sträckor gjorde Tim Liljegren innan problemen började, halt underlag efter åskregn förstörde segerchanserna. Istället tog Simon Karlsson med co-driver Johan Eriksson hand om kommandot, det efter en kanontid på ss3, allt höll till seger med 40 sekunder till Fredrik Alin, Pontus Jardstedt slutade där efter trea.
Stefan Ottosson och Sofie Adolfsson plockar segerpokaler i Grupp E elit i sydsverige, nu körde de till sig en ny i västsverige. Det blev två sträcksegrar för ekipaget och seger före Hampus Böe. Tredjeplatsen tog Linus Svensson som också var snabbaste b-förare.
Bland c-förarna var det Ola Schön och Johan Widerberg i en Mercedes som hade greppet i stort sett dagen lång, tiderna skvallrar om en odramtisk men snabb resa då det blev minutseger till Johan Brorson - tätare där bakom med ett par sekunder till Niclas Fransson.

Segern i Appendix K gick till Norge, Svein Petter Silseth med co-driver Martin Elofsson i en Ford Escort MKI tog segern före Jan Larsson, tredjeplats till Bengt Andersson.

Ungdomsrally fick testa på vägarna i slutet av startfältet, fyra sträcksegrar blev det för Lukas Kindgren. Minuten skiljde ned till hans namne Lukas, det med efternamn Andervang.

Svenska RallyCupen 2014:
» 31/05-14: South Swedish Rally. SSR-klubbarna, Tingsryd.
» 05/07-14: Gästabudstrofén. SMK Nyköping, Nyköping.
» 26/07-14: Kullingstrofén. Kullings MS, Herrljunga.
» 30/08-14: Västrallyt. SMK Trollhättan, Trollhättan.
» 20/09-14: Rejmes Svängen Rönne MK, Askersund.
» 25/10-14: Marknadsnatta. Västra Östergötlands MK, Skänninge.


Partners 2014:
Atracco, Pirelli, Tractive, Mocomp, Öhlins Auto Norden, Ralphs Däck - Maxxis Tyres, Enem, Trendab och Noteriet.


Följ Svenska RallyCupen:
Officiell hemsida: http://www.svenskarallycupen.se
FaceBook: https://www.facebook.com/SvenskaRallycupen


» Pressrelease från Svenska RallyCupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-07-27 21:09


Karlsson & Magnér redo för att fortsätta SM säsongen i Snapphanerallyt.
© emotorsport.seUnder helgen kommer den andra deltävlingen av årets Rally-SM att köras, den anrika tävlingen EC Snapphanerallyt med Hässleholm som värdort.
På Lördagmorgon startar tävlingen och under dagen ska åtta specialsträckor avgöra tävlingen innan ekipagen tar målgång.

-” Det är nästan ett halvår sedan d...

Publicerad: 2020-08-13 09:18


Stort Svenskt intresse i Rally Liepaja, så körs tävlingen och här är startfältet.
© FIA ERC / Frederic Le.Årets andra EM deltävling körs i Lettland, med basen i Liepaja arrangerar Ra Events tävlingen. Man kör igång med shakedown och kval på fredagens eftermiddag. Fram till lunchtid på lördagen startar så rallyt med första etappens fyra sträckor på 93km snabba grusvägar.
Omstart klockan 9:00 svensk tid ...

Publicerad: 2020-08-12 22:30


70-talet rallyåkare till helgens tävlingar på Björshultsbanan i Svenska Sprintserien.
© emotorsport.se Svenska Sprintserien där både rally och rallycross ekipage tävlar kör nya deltävlingar i Nyköping utan publik. På Björshultsbanan kör man både lördag och söndag med träning och tävlingsåk.

73 rallyåkare i fyra klasser av de totalt 107 anmälda ekipagen, 35 ekipage i Trimmat 2wd, 31 i Otrimmat, 6 ...

Publicerad: 2020-08-12 21:40


SVT-profilen Kruse tillbaka i SM med talangfulla kartläsaren Maja Bengtsson.
Jonas Kruse är tvåfaldig Svensk Mästare i rally 1994 och 2000. Han är också ett bekant ansikte och röst för motorintresserade runt om i Sverige genom sin roll som expertkommentator för bland annat Rally-VM hos Sveriges Television. I Hässleholm är Kruse tillbaka i Rally-SM tillsammans med Team Nybe o...

Publicerad: 2020-08-12 17:11


Pontus Lönnström slipar VM-formen i SM.
© emotorsport.seRallyföraren Pontus Lönnström från Nora har som huvudfokus i år att köra Junior-VM i rally, och hittills har en tävling körts genom Rally Sweden i Sverige där Pontus och hans kartläsare Stefan Gustafsson slutade 8:a efter en punktering. Efter det har säsongen legat på is när stora delar av VM-tävlin...

Publicerad: 2020-08-12 17:09


Mattias Adielsson siktar på seger i EC Snapphanerally.
Efter ett ofrivilligt Coronauppehåll startar Rally-SM om nu på lördag med tävling EC Snapphanerallyt i Hässleholm. Mattias Adielsson tillsammans med kartläsaren Andreas Johansson ska försöka att återigen vinna en deltävling.

- Vi vann den första deltävlingen i vintras innan Coronastoppet och vi s...

Publicerad: 2020-08-12 09:19


Publikfritt när Rosendals MK kör Kräftsprinten på lördag.
Det blir publikfritt när Rosendals MK kör tävling igen, andra gången på kort tid när nu Kräftsprinten genomförs. Deltävling i AN-Trofén.
Snabbast förra gången var Joakim Klasson följd av Jacob Ekström, de ses nu också där Jesper Stuxgren, Rune Öström och Jonas Höglund också går i klassen.

Tio bi...

Publicerad: 2020-08-11 21:46


Nordh och Bäck om EM debuten i Rally Liepaja.
© emotorsport.seSvenske Albin Nordh går in i Pirelli stöttade FIA ERC3 Junior Championship, utflykten till Lettlands ger möjlighet att bygga internationell erfarenheter.
- Det är ett bra steg för oss att komma utanför Sverige och tävla, säger Albin.

Albin Nordh debuterar i ERC3 Junior i helgens Rally Li...

Publicerad: 2020-08-11 21:23


Ny bil för P-G i Snapphanerallyt på lördag.
Per-Gunnar "P-G" Andersson och co-drivern Anders Fredriksson kommer till start i den andra SM-deltävlingen i GN Motorsports nyinförskaffade Ford Fiesta R5.
– Det här kommer bli kul! Vi kommer att göra ett litet första test av bilen på torsdag och jag ser verkligen fram att få sätta mig bakom ratten...

Publicerad: 2020-08-11 11:06


Estnisk WRC fest redan i Augusti?
© Toyota Gazoo Racing.I september gör WRC serien sin comeback efter Corona pandemin, det var i mitten av mars som serien akut fick avbryta VM deltävlingen i México inför sista dagen, allt för att tävlande och team skulle hinna hem innan länder stängde flygplatser.

In som helt ny deltävling gick Rally Estonia sedan WRC...

Publicerad: 2020-08-10 22:18


Tidigare nyheter:
Far och son Latvala med Toyota Celica i Top Building ralli.
Robert Andersson tillbaka i SM, Jag släpper ingenting.
Italienskt önsketänkande, så skulle Fiat Tipo Rally2 kunna se ut!
Finska juniorerna visar framfötterna i Italien och Polen.
Fyra bilar till start i EC Snapphanerallyt för Team Nybe!
Rådström och Nordh debuterar i Rally Liepaja, så säger de inför.
Fullt hus när Norsk rallysport gör comeback i Rally Grimstad.
Lahti, Östgård, Engström & Widgren vinnare i Kanonrundan.
Alla får starta i publikfria men webTV sända Falerumsbacken.
Vallentuna MK ställer in YRC-Sprinten.
Svensk rallysport på gång, 300 ekipage för nästa helgs fyra rallyn!
Lahti favorit i publikfri Kanonrunda.
Svenskt i högerstolen till South Estonia Rally.
TER-series startar i Italien, Lindholm på startlinjen.
M-Sport öppnar webshop, snabbare beställningar för tävlande och team!
M-Sport avslöjar, fortsätter med Fiesta i WRC 2022, nästa år debuterar Fiesta Rally3.
Historisk Solberg till Lettland, ska jaga nya framgångar i Rally Liepaja!
SMK Hörby ställer även in RS-tävling.
Så ska EC Snapphanerallyt genomföras på ett säkert sätt.
Ny tävling, rallysprint på Kinnekulle Ring.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
EC Snapphanerallyt 14-15/08


Rally VM:
Rally Estonia 04-06/09


Svenska RallyCupen:
Laxå Rallyt 29/08
Foto från:
Slottssprinten Rally-Light, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten Rally-Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Arkivet 1997->.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.