GNM Sweden AB

   
Malexander Rallyvideo.

   
Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport, emotorsport.se
© Ericsson-Motorsport, emotorsport.se
Kristoffer ''Stoffe'' Nilsson och Jesper Johansson tog hem totalsegern i Kullingstrofén.

© Ericsson-Motorsport, emotorsport.se
© Ericsson-Motorsport, emotorsport.se
Emrik Smedberg gick från sjunde till första plats på avslutande ss4.
''Stoffe'' till topp i Svenska RallyCupen, vann Kullingstrofén.
PRESSRELEASE

Med stålande sommarväder flaggades 205 ekipage iväg när Svenska RallyCupen gästade Kullingstrofén - när konkurrenter försvann i inledningen var det "Stoffe" Nilsson och hemmaföraren Bengt Abrahamsson som väntades göra upp om segern, med tre raka sträcksegrar för Skåningen skulle den avslutande långsträckan på drygt två mil avgöra, Bengt var snabbast men åt "Stoffe" Nilsson fanns inget att göra - seger för Stoffe och Jesper Johansson som nu seglar upp i topp även i Svenska RallyCupen, sedan tidigare tillhör de täten i den SydSvenska RallyCupen, också den ingick i Herrljungatävlingen.
Fredrik Åhs med co-driver Henrik Oscarson tog hem sin andra raka seger i b/c-förarklassen med knappt halvminuten till Philip Ahlstrand.

Franssons avslutning gav seger.
Tvåhjulsdrivna klasserna bjöd på flera SM förare som valde att testa formen i starkt motstånd, Philip Haag i en toppmodern Citroen Ds3 R3T, samma modell som används i Junior VM, inledde tävlingen med ledning, men på långsträckan smet konkurrenterna förbi, Haag slutar sexa i klassen.
Vimmerbyåkaren Pierre Fransson med Jonas Sandberg i högerstolen var de som slog till med seger och en fjärdeplats totalt. Kampen på långsträckan med främst David Bellborg gav segern - 1,3 sekund dem emellan. Kristian Johansson, Johan Holmberg och Mattis Olsson körde in där bakom i en tuff klass. Bland publikfavoriterna i klassen brukar de bakhjulsdrivna bilarna ekipagen tillhöra - ingen hade någon direkt chans i helgens tävling - Kaj Banck var bäst i kategorin som åtta - efter bromsproblem!
Mattias Ledin och Viktor Karlsson var namn som härjade i toppen av B-förarklassen under inledningen, en sedvanligt jämn klass. Växjöparet Emrik Smedberg / Esmeralda Gyllenswärd i en Honda Civic visade dock tempot på avslutningen, chockade de flesta. Klart snabbast i klassen klättrade man från sjundeplatsen i klassen, 25 sekunder från täten till slutlig seger. Pontus Lönnström tar hand om andraplatsen med Niklas Blomkvist som trea.
Norsk uppvisning bland c-förarna, Lars Øivind Enerberg och Alex Goddokken i en Volvo 240 var en bit efter på inledningen, men där lärde de sig de Svenska vägarna och körde till seger i klassen före Andreas Axelsson.

Småländskt i otrimmade elitklasserna.
Victor Karlsson och Ida Bood tog tre raka sträcksegrar i Gr.F / VOC vilket tydde på seger - Anton var den som laddade hårdast, tog stor sträckseger men nådde aldrig till vinnaren, dock klättrade Kinds MK föraren till andraplatsen, 11,4 sekunder bakom segrande.
Två snabba sträckor gjorde Tim Liljegren innan problemen började, halt underlag efter åskregn förstörde segerchanserna. Istället tog Simon Karlsson med co-driver Johan Eriksson hand om kommandot, det efter en kanontid på ss3, allt höll till seger med 40 sekunder till Fredrik Alin, Pontus Jardstedt slutade där efter trea.
Stefan Ottosson och Sofie Adolfsson plockar segerpokaler i Grupp E elit i sydsverige, nu körde de till sig en ny i västsverige. Det blev två sträcksegrar för ekipaget och seger före Hampus Böe. Tredjeplatsen tog Linus Svensson som också var snabbaste b-förare.
Bland c-förarna var det Ola Schön och Johan Widerberg i en Mercedes som hade greppet i stort sett dagen lång, tiderna skvallrar om en odramtisk men snabb resa då det blev minutseger till Johan Brorson - tätare där bakom med ett par sekunder till Niclas Fransson.

Segern i Appendix K gick till Norge, Svein Petter Silseth med co-driver Martin Elofsson i en Ford Escort MKI tog segern före Jan Larsson, tredjeplats till Bengt Andersson.

Ungdomsrally fick testa på vägarna i slutet av startfältet, fyra sträcksegrar blev det för Lukas Kindgren. Minuten skiljde ned till hans namne Lukas, det med efternamn Andervang.

Svenska RallyCupen 2014:
» 31/05-14: South Swedish Rally. SSR-klubbarna, Tingsryd.
» 05/07-14: Gästabudstrofén. SMK Nyköping, Nyköping.
» 26/07-14: Kullingstrofén. Kullings MS, Herrljunga.
» 30/08-14: Västrallyt. SMK Trollhättan, Trollhättan.
» 20/09-14: Rejmes Svängen Rönne MK, Askersund.
» 25/10-14: Marknadsnatta. Västra Östergötlands MK, Skänninge.


Partners 2014:
Atracco, Pirelli, Tractive, Mocomp, Öhlins Auto Norden, Ralphs Däck - Maxxis Tyres, Enem, Trendab och Noteriet.


Följ Svenska RallyCupen:
Officiell hemsida: http://www.svenskarallycupen.se
FaceBook: https://www.facebook.com/SvenskaRallycupen


» Pressrelease från Svenska RallyCupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-07-27 21:09


Rovanperä vann Arctic Lapland Rally, Asumaa toppar Finska Mästerskapet.
© Anders Blomqvist.Efter fredagens miss när Kalle Rovanperä glömde skyddet i fronten på bilen inför ss3 har han idag kört hem samtliga sträcksegrar i Arctic Lapland Rally. Dagens inledande sträcka på 43km var Toyota Yaris WRC föraren 1:09,7 minut före Emil Lindholm i en Skoda Fabia R5. Men om kampen i mästerskapet där...

Publicerad: 2020-01-18 18:03


Del 9; Vem kör vad 2020, bl.a. Olsson med R5 i SM & NM och Bengt utökar BMW åkandet.
© Preben Berg, norsk-rally.com Frisk fläkt från Västkusten i Ford Fiesta R5, ett högt tempo från start på året och i allt högre tempo fortsatte säsongen. Men vad händer nu för Mattias Olsson?
- Största förändringen är att Erik Gustafsson kommer att sköta noterna och att vi under året ska jobba oss in i egenskrivna not...

Publicerad: 2020-01-18 10:25


Följ Sigdalsrallyt och Arcitc Rally under lördagen!
© Anders Blomqvist.Mildväder men bra med is på vägarna, fredagens rekognosering var hal för de 80-talet ekipagen i Sigdalsrallyt som inleder Norska Mästerskapet under lördagen. Åtta sträckor på 9,2 mil ska köras, flera kända sträckor.

Mads Østberg anför startfältet, nummer 1 på dörren i en Citroen C3 R5, VM föraren...

Publicerad: 2020-01-17 22:03


Rovanperä leder Arctic Rally totalt, Lindholm snabbast i Finska Mästerskapet.
© Anders Blomqvist.I Rovaniemi finns inte bara tomten och vintern, där finns också Finlands snabbaste rallyåkare över helgen. Första dagen av Arctic Lapland Rally med 91km över fem sträckor är avverkade.

De flesta trodde nog att Kalle Rovanperä i en Toyota Yaris WRC skulle plocka samtliga sträcksegrar, men det blev...

Publicerad: 2020-01-17 21:28


EKS Rally team presenterat, Ekström, Westlund och Thunström som förare.
© EKS Rally Team.EKS Rally team startar 2020 med Sigdalsally i Norge och gör det med tre bilar, precis som för Rally SM serien 2020. Idag har teamets förare rekognoserat och imorgon körs tävlingen. Ikväll presenterade så teamet sin bemanning inför året i ett inlägg på sociala medier.

- Vi är glada över att st...

Publicerad: 2020-01-17 18:57


Lista, 16 Junior WRC förare 2020 - två Svenskar!
© emotorsport.se16 ekipage till Junior WRC serien 2020, idag presenterade JWRC promotorn M-Sport de 16 anmälda som kommer från 11 olika nationer. Sju av förarna känns igen från 2019 när serien inleds i Rally Sweden om några veckor.

I priset för en vinst i årets Junior WRC serie står en Ford Fiesta R5 Mk II, 200 ...

Publicerad: 2020-01-17 17:10


Efter dagens besked, totalt 13 vinterrallyn inställda.
Idag kom så beskedet från Rally Bilmetro och arrangerande Sandvikens MK, det blir ingen tävling. Tävlingen skulle varit premiär av SM serien i slutet på månaden.

Igår gav också Bergslagsklubbarna samma besked att det inte blir något Bergslagsrallyt i början på februari, det blev den andra deltäv...

Publicerad: 2020-01-17 16:41


SM-premiären Rally Bilmetro ställs in.
Rally Bilmetro med start och mål i Sandviken skulle utgöra premiärtävling i årets Rally-SM. Nu meddelar tävlingsledningen att tävlingen inte kommer köras som planerat.
– Tyvärr så måste vi meddela att SM tävlingen Rally Bilmetro 31/1-1/2 2020 ställs in, säger tävlingsledaren Kalle Andersson.
– Anl...

Publicerad: 2020-01-16 21:27


Östberg, Ekström, Kristoffersson, tuff kamp till lördagens Sigdalsrally.
© emotorsport.seNorska Sigdalsrallyt blir svenskt, i alla fall ses många Svenska ekipage bland de totalt 86 anmälda ekipagen. Vintern saknas i Sverige vilket fått flera att bege sig mot Norge för test och träning och de möter starkt motstånd.

15 ekipage ses hittills i R5 klassen, fem av dem Svenska. Mattias Ekst...

Publicerad: 2020-01-16 21:22


Franska Bilsportförbundet ger tre talanger WRC chans 2020!
© emotorsport.seYohan Rossel, Pierre-Louis Loubet och Adrien Fourmaux - tre unga Franska rallyåkare med något gemensamt, de stöttas och matchas alla fram av det Franska Bilsportförbundet mot en framtida WRC karriär.

När Sebastien Loeb och Sebastien Ogier lämnar WRC serien efter årets säsong jagar man nu förare s...

Publicerad: 2020-01-16 21:19


Tidigare nyheter:
Franska Bilsportförbundet ger tre talanger WRC chans 2020!
Oscar jagar JWRC satsning och Mikkelsen jagar Hyundaistyrning.
WRC statistiken talar för Hyundai 2020 - se unik tabell!
Stor Finsk rallypremiär i vintersäkra Arctic Lapland Rally.
Enormt intresse för Midnattssolsrallyt.
Snabba Australiensare, 100 bilar på 1:25 timmar till Midnattssolsrallyt - anmälan stängd!
Mares 54:e namn till Rally Sweden.
53 bilar till Rally Sweden, Solberg till JWRC.
Ikväll öppnar föranmälan till Midnattssolsrallyt.
Svenska förarna bakom tappet i startande till Rally Sweden.
20 anmälda för Rally Sweden Historic, förlängd anmälan månaden ut.
Kristoffersson tillbaka på snö och is.
Pontus Tidemand kör Rally Sweden i en Skoda Fabia R5.
Tidemand och Barth i Toksport WRT Fabia R5 till Rally Sweden.
Märtin driver Hyundais WRC2 team med Veiby och Gryazin.
WRC säsongen 2020, bilar, startnummer och kalender.
Dubbelt Svenskt till Norska Lygnasprinten.
21 anmälda för Rally Sweden, Hyundai till WRC2.
88 ekipage till Monte Carlo, Veiby/Andersson kör WRC2 för Hyundai Motorsport.
Hyundai siktar på fler WRC guld, så ser årets bil ut.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
Rally Bilmetro 31-01/02


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 23-26/01


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.