Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Bara två tävlingar kvar innan finalen i SSRC.
PRESSRELEASE

Sydsvenska Rallycupen körde sin åttonde deltävling då Älmhults MK för 51:a gången arrangerade Silverratten lördagen den 16 augusti. Kännetecknande för vägarna i gränslandet mellan Småland och Skåne är att de krokiga och med mycket, riktigt mycket, sten i kanterna. Trots detta var det bara ett tjugotal av den 133 startande som fick bryta. Sex sträckor på sammanlagt 40 km skulle de tävlande ta sig an i det idealiska rallyvädret med ca 20 grader, lite vind och ingen strålande sol att få i ögonen. Hela tävlingen och framför allt vägarna fick bara lovord av de tävlande.

Även denna tävling vanns av Stoffe Nilsson, Hässleholm men både Ola Schön, Tomelilla och Emrik Smedberg, Växjö vann sina klasser så de tre har fortsatt en kamp om första platsen och de 25.000:- som segraren i grundserien kan kvittera ut. Den stora frågan är om någon av dem kommer att bli besegrade i sina respektive klasser i de sista tävlingarna. I C-förare Grupp E uteblev Olas värste konkurrent Per Molin, Toarp så därför blev segern hela 50 s före Keith Wennberg, Skillingaryd. I B-förare 2WD hade Emriks stora konkurrent Victor Karlsson mekaniska problem och kunde inte utmana Emrik ända till slutet. Men det skall nog hända något dramatiskt om inte det är dessa tre skall toppa grundserien även kallad prispottslistan Men, å andra sidan, när de tre i täten enligt reglerna räknar bort sitt sämsta resultat så skiljer det bara 46 poäng ner till Erik Bergman på femte plats. Det är ju också så att det utgår 25 extra poäng till de som startar i de två sista tävlingarna så det är 85+85 poäng för segrar kvar att kämpa om. Kan bli spännande in i det sista.

I den aktuella poängställningen efter Älmhult så är också markerat de som är kvalificerade till finalen i Vetlanda den 25 oktober.

En av dom som lite smugit fram till ledning i sin klass är Simon Karlsson, Gullabo i C-förare Grupp F/VOC. Han har hela säsongen haft en tät kamp med Tim Liljegren, Karlskrona men efter Kullingstrofén och Silverratten har han kopplat greppet och också avancerat till fjärde plats i prispottslistan med möjlighet att ta med sig 10.000:-hem från festen efter finalen. –” Jag är jättenöjd med säsongen och med tanke på att jag började köra förra året har jag medvetet valt att köra förståndigt och öka efterhand som rutinen kommer”, säger Simon. Den 20-årige montören från Torsås har lite folkrace från femtonårsåldern som motorsportbakgrund. Kompisen och kartläsaren Johan Eriksson delar på allt jobb i garaget och hittar allt bättre i det samarbete som notkörning kräver. –”Om inte bakaxeln rasat i Kongen så hade jag kunnat vara med i den absoluta toppen i listan”, säger Simon och avslutar med att tacka sin och kartläsaren Johans pappor för hjälpen som servicemän.

I C-förare 2WD är det ännu en förare som så sakta tagit sig upp i klassledning och också till den absoluta toppen i prispottslistan med sin sjätte plats. Andreas Axelsson, Grimslöv är trots sina 36 år nybörjare som rallyförare, däremot har han varit codriver i många år och också han har ett folkraceförflutet med tävlingar till och från i 20 år. I Emiltrofén förra året debuterade han. –”Köpte den blåa Golfen av Fredrik Frisell, Karlskrona och har hela tiden valt att, precis som Simon, skynda långsamt och skaffa erfarenhet. Med min kartläsarebakgrund hade jag en bra plattform att stå på vad gäller notkörning, även om det är skillnad på att läsa dom och köra efter dom” säger Andreas. Till vardags är han linjemaskinist och bygger el- och kraftledningar. Göran Söderström har lotsat honom de flesta tävlingarna sen debuten. –”Tycker SSRC är en bra serie, fina tävlingar och chans till prispengar och bostaden i Djura Nöbbele två mil söder om Växjö bor jag nästan mitt i tävlingsområdet”.

I Grupp F/Volvo Original Elit har Kim Nilsson, Osby och Tom Kristensson, Hörby tagits sig upp i toppen och petat ner Erik Karlström Nässjö till tredje plats. Christer Westerdahl, Skillingaryd kan ta sig till finalen om nybygget efter smällen i SSR blir färdig till Hörbys tävling

Magnus Johansson, Älmhult tog sin fösta seger för säsongen och han och flera till kan känna sig säkra på en finalplats. Joacim Kristiansson, Hörby, Robert Scholander, Eksjö och Markus Theorin, Skillingaryd har fortfarande chansen att nå dit med deltagande och bra placeringar i Vimmerby eller Hörby.


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-08-18 21:17


Ogier väntar på att få börja testa Toyota GR Yaris Rally1.
© Toyota Gazoo Racing.M-Sport var först att visa upp vad som i stora drag blir nästa års Rally1 bil när WRC serien inleds i Rallye Monte Carlo. Näst på tur kan Toyota Gazoo Racing bli, i en intervju signerad Autosports Tom Howard med Jari-Matti Latvala förklarar Finländaren att snart väntas den "riktiga" Toyota GR Yaris ...

Publicerad: 2021-07-27 14:54


Mikkelsen byter co-driver igen, Flöene ska förbereda för Dakar.
© FIA ERC.Karläsarbyte hos Andreas Mikkelsen, igen. Men skiftet var planerat enligt parterna då Ola Flöene nu fortsätter sina förberedelser inför kommande Dakarrally som startar efter nyår.

Sedan 2019 har Ola ingått i Red Bull Off Road Team och gör också så fortsättningsvis, nu startar arbetet inför 2022 ...

Publicerad: 2021-07-27 13:45


Basso tog hem Rally di Roma Capitalet, Veiby och Solberg bröt.
© FIA ERC / Alexandre Guillaumot.Med ett snitt på exakt 100km/h tog Giandomenico Basso hem segern i Rally di Roma Capitale, den Italienska deltävlingen för EM serien. Närmare två timmars tävlande över de 13 sträckorna där Andrea Crugnola går in som tvåa, 36 sekunder bakom. Norbert Herczig slutar trea, då 4,6 sekunder bakom. Efren L...

Publicerad: 2021-07-25 22:17


Så gick det i lördagens LightOn-Rally.
Jämtlands MK körde LightOn-Rallyt under lördagen, 8km Furulund och 13,6km långa I5-sträckan gick dubbelt. Ett 60-tal startande där Jari Liiten var snabbast rakt igenom.
Närmare 23 minuternas tävlande och med fyra raka sträcksegrar till Jari och Mikael Kjellgren togs segern 16,5 sekund före Stig And...

Publicerad: 2021-07-25 08:21


Italienarna dominerar Rally di Roma Capitale, tungt för de nordiska åkarna.
© FIA ERC.Första dagen av Rally di Roma Capitale avverkad, det är hemmaåkarna som dominerar, bara en tappad sträckseger har de Italienska förarna. Andrea Crugnola i Hyundai i20 R5 leder EM tävlingen 5,4 sekunder före Giandomenico Basso i Skoda Fabia Rally2. De tävlande har nu åkt sex sträckor och drygt 40 min...

Publicerad: 2021-07-24 18:39


Nordström och Åström vinnare i Volvo Euro Cup premiären.
Tierp Arena Asfalt Volvo Euro Cup kördes som en deltävling i Volvo Euro Cup serien, de tävlande åkte sex gånger på den 5km långa sträckan och inledde cupen.

Isac Nordström och co-driver Annie Hellstadius körde hem segern i tävlingen. Klubbkollegan i Kullings MS Tim Lagerstam går in som tvåa i den...

Publicerad: 2021-07-24 18:17


Dubbelseger och SM-silver på asfalt för P-G Andersson.
Per-Gunnar "P-G" Andersson och co-drivern Anders Fredriksson kammade hem en dubbelseger i Tierp idag när asfalts-SM avgjordes i två deltävlingar. Därmed knep de SM-silver trots en missad tävling.
Det var en kul tävling och en rolig bana. Mycket värdefull träning inför traditionella rally-SM i...

Publicerad: 2021-07-24 17:58


Holm och Kristiansson delade Asfalt mästare i 2wd.
© emotorsport.seAsfalt SM och Nationella 2wd fick Joacim Kristiansson / Maya Ragntoft som vinnare i båda omgångarna, i första omgången skiljde 13,5 sekunder till Mikael Lundberg - samma Lundberg bakom i andra och då 2,3 sekunder ifrån. Bjarne Rutgersson respektive Emil Karlsson som trea i de båda deltävlingarna.
E...

Publicerad: 2021-07-24 17:51


Kristensson mästare i Asfalt SM - tar hem 4wd guldet.
© emotorsport.seDe båda finaltävlingarna på Tierp Arena i Asfalt SM är avgjorda, för de fyrhjulsdrivna klasserna tog Per-Gunnar "PG" Andersson två segrar. I första deltävlingen var marginalen 3,7 sekunder till Mattias Olsson i Internationella 4wd efter tre åk med 1,5 mil special avverkad. Robin Svensson in som trea...

Publicerad: 2021-07-24 17:31


Följ resultaten från LightOn-Rallyt och Tierps Arena SM sprintar.
© emotorsport.seLightOn-Rallyt och Tierps Arena SM sprint, helgens rally på Svensk mark. Båda tävlingarna kan följas med resultat under dagen, när det gäller LightOn-Rallyt sker inrapportering av tider via tidkort, d.v.s. efter första vändan på Furulund och I5-skogen sträckorna samt efter andra varvet.
Tierps Aren...

Publicerad: 2021-07-24 08:37


Tidigare nyheter:
26 öppna anmälningar till sensommaren och höstens rally!
Nu avgörs Asfalts-SM, Ledin och Andersson inför finalen.
Dubbeltävling avslutar Asfalt SM på Tierp Arena, 60-talet åkare på plats.
60-talet ekipage till Light-On Sprinten, Flodin och Sandell i listan.
Video, Tidemand testar nya Skoda Fabia Rally2 åt Skoda Motorsport.
EM helg i Italien, kampen Lukyanuk - Mikkelsen fortsätter i Rally di Roma Capitale.
Grahn förste Svensk till Top Building Ralli / Lahti Historic Rally.
För 75-års jubilerande Fagersta MK blir Nattkröken rena Jubileumskröken.
Ändringar i Grus SM kalendern, ny final i Sigtuna.
Stor Hyundai-lansering med Solberg i förarsätet.
Sju deltävlingar 2022, så körs Svenska RallyCupen!
Tom Kristensson och David Arhusiander på femte plats i ett tufft Rally Estonia.
102 ekipage till helgens EM tävling Rally di Roma Capitale, ett Svenskt namn i listan.
Så gick det i Socknasprinten, Wilke snabbast totalt.
WRC tabellerna efter Rally Estonia.
Rovanperä historisk i Rally Estonia, yngste WRC vinnaren genom tiderna.
Halvtid av söndagsetappen i Rally Estonia, Rovanperä i stabil ledning.
Följ söndagens sex sträckor i Rally Estonia - vinner Rovanperä?
9,5km från mål gav Porschen upp, Johnsens då tvåa totalt i Rally Weiz Historic.
Rovanperä drygar ut i Rally Estonia, stor ledning inför söndagens avslutning.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 04/09


Rally SM:
Rally Killingen 13-14/08


Rally VM:
Rally Finland 29-01/08


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Bilam Mästarmöte, Grus – SM.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nässjörundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Drive VXO Asfalt SM, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.