GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Klart för East Sweden Rally - så ser banan och startfältet ut.
PRESSRELEASE

Årets SM-säsong I rally närmar sig sin fjärde och näst sista deltävling. East Sweden Rally har Linköping som nav, liksom förra året. Men i år är banan lagd norr och öster om Linköping vilket innebär att inte mycket går att känna igen från fjolårets succétävling.

Banan.
Tävlingen avgörs under två dagar och serviceplats, sekretariat och pressrum ligger alla samlade vid Saab Arena, fd Cloetta Center. Därifrån rullar första tävlingsbil ut kl 17.30 på fredagen för att direkt kasta sig över parksträckan som körs på asfalt vid Saab Arena. En helt ny sträcka vid Ringstorp blir nästa utmaning och den har allt, från snabb bred väg, ett jättelyft till riktigt tuffa kurvor och luriga krön. Därefter åter till serviceplatsen för övernattning.

Dag två, lördagen, bjuder på en repris av gårdagens nya sträcka, nu som SS 3, och sedan bär det iväg norrut, mot Finspång. Sträckorna 4 Yxviken och 5 Olstorp går på vägar som har sett rallybilar många gånger, men SS 6 Rösjö, har inte använts som rallyväg på 40 år. SS 7 Häggetorp är också en klassisk sträcka som avslutar förmiddagens etapp.

Efter service vid Saab Arena återstår två sträckor, även dessa norr om Roxen. SS 8, Tjällmo-Älgmyra, och den avslutande sträckan SS10 Häggetorp 2, som startar på samma sätt som SS7, men slutet är annorlunda. Snabbare väg av typ ”finlandsväg” som blir en utslagsgivande avslutning av årets näst sista SM-rally. SS 9 har tyvärr fått strykas. Vid fyratiden rullar första ekipage in i mål vid Saab Arena.

SM-klassen trimmat 4wd
Den snabbaste klassen med fyrhjulsdrivna och trimmade bilar har alla toppåkarna på plats, Jerker Axelsson, SMK Trollhättan, Subaru, Mats Jonsson, Forshaga MC, Ford, och trean i tabellen Johan Rudengren, Eskilstuna MK, Skoda. Här får Jerker Axelsson finna sig i att bära favoritskapet, men en ung norrman kan vara värt att hålla ögonen på. Frank Tore Larsen kommer i en Ford efter uppmärksammade körningar i norska mästerskapet.

Otrimmat 4wd
I klassen för otrimmade fyrhjulsdrivna bilar hittar vi tävlingen största lokala hopp, Mikael Lindqvist, Östgöta BF i en Mitsubishi. I kraft av sin seger i den senaste SM-tävlingen i Hässleholm har han höga ambitioner på hemmaplan. Han har god chans att blanda sig i toppstriden inför avslutande tävlingen i Uppsala om en månad. Leder klassen gör idag Jan-Erik Folkesson, SMK Örebro, Mitsubishi, och tvåan Niklas Hägg, SMK Hälsinge finns också på plats.

Trimmat 2wd
Klassen för trimmade tvåhjulsdrivna bilar är tävlingens största klass. Ett riktigt getingbo med fram- och bakhjulsdrivna bilar, nyare och äldre och med stora eller små motorer. En spännande och oviss klass. Ett snöpligt slut i Hässleholm för Victor Henriksson, MK Speed, i en Toyota, gjorde att Leif Peterson Göteborgs MF, med Toni Sundqvist, SMK Motala, vid sin sida, fortfarande leder klassen i en likadan bil. Kampen fortsätter i Linköping.
Lokal anknytning har även tredjeplacerade ekipaget, Johan Holmberg, Gotlands MF i en Suzuki, som har Henrik Appelskog från Linköping vid sin sida. Efter ett uppehåll har Jimmy Joge, SMK Motala, bestämt sig för att prova krafterna i en Golf och han om någon känner väl till vägkaraktären på sträckorna i norra Östergötland.

Otrimmat 2wd
Klassen för otrimmade tvåhjulsdrivna bilar har två klubbkompisar i ledningen. Gustav Thorsell, i en Peugeot, och Martin Jansson, Skoda och båda kör för Rasbo MK. På tredje plats ligger Mattias Ledin, MK Kopparberg, Ford. Varning för norske Steve Rökland, i en Peugeot. Han far fram som en virvelvind i norska mästerskapen och kan mycket väl skrälla här.

JSM
Stort intresse har juniorerna visat för East Sweden Rally. På startlinjen finns 17 anmälda ekipage och här är det många som kan vara med och slås om topplaceringarna. Leder tabellen gör Sebastian Johansson, Gotlands MF, i en Ford med Emil Karlsson, Hällefors MK, Volvo, på en andraplats. Smålänningen Markus Theorin, Skillingaryds MK, Opel ligger tre, men det är tätt på given bakom dessa tre. Victor Liljesson, Linköpings MS, gör sin första start i JSM, påhejad av hemmapubliken


» Pressrelease från East Sweden Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-08-31 14:19


108 bilar till WRC Ypres Rally, Solberg och Kristensson är Svenskarna i WRC2.
© Hyundai Motorsport.108 ekipage väntas till start av Ypres Rally, en tävling som i veckan fick stuva om i tidsplanen. EN av söndagens sträckor fick strykas och in kom en ny, anledningen var de stora översvämningarna och nederbördsmassorna som förstört vägar - drygt en mil kortare banan blev det.

10 ekipage i WRC kla...

Publicerad: 2021-07-30 19:58


Följ lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten.
© emotorsport.seFölj lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten i Sverige. Hos Flens MS med sex sträckor i Violenrallyt väntar 140-talet tävlande på start, på plats är 7-klubbars och VOC Mekonomen Rally som inleder säsongerna.

I Karlstad är det KMC-Sprinten, på lördagen körs en av helgens två deltävlingar n...

Publicerad: 2021-07-30 19:56


Bergkvist & Flöene gör Audi debut med EKS i Rally Killingen.
© EKS.Äntligen, i Rally Killingen blir det officiell debut för EKS-teamets nya bil, en Audi A1 Rally2-kit. Det var i vintras som bilen presenterades av teamet, det handlar om en 1,6-liters turbomotor, 263 hästkrafter och en 5-växlad sekventiell växellåda. Det är några av detaljerna kring bilen som byggts ...

Publicerad: 2021-07-30 19:53


Framhjulsdrivet för Jonas Kruse och Maja Bengtsson i årets traditionella Rally-SM.
© Team NybeToyota Corolla och framhjulsdrivet i trimmade grupp H och inte Volvo 940 och bakhjulsdrivet som tänkt. Så ser värmlänningen och TV-profilen Jonas Kruses SM-säsong ut 2021.

55-årige Kruse är anmäld till Kils MK:s SM-deltävling om två veckor. Genrep sker under lördagen då han tillsammans med 16-å...

Publicerad: 2021-07-30 19:25


SM-premiär för Skillingaryds MK med rallyfinal i september.
I Skillingaryd laddas det för SM-final i Rally i september. Anmälan har öppnat och målet är 100 förare till start i ”Göhlins Skilling 500”.

Egentligen skulle Skillingaryds MK arrangera en SM-deltävling redan förra året, men pandemin satte stopp. Samma sak i juni i år. Men nu den 24-25 september ä...

Publicerad: 2021-07-30 11:17


Lappi med Yaris N5 i Finska Mästerskapet, fyra Svenskbilar till Top Building / Lahti Historic Rally.
© emotorsport.seOm ett par veckor avgörs SM Top Building Ralli, deltävling i Finska Mästerskapet samtidigt som Lahti Historic Rally körs för de Historiska EM-bilarna. Fler Svenskar har anmält sig, lika så finske tidigare WRC föraren Esapekka Lappi.

Lappi är tillbaka i rallybil, kör en Toyota Yaris N5 från Spansk...

Publicerad: 2021-07-30 10:02


Hässleholms GP tillbaka med publik på Garnisonen, 70-talet åkare på plats.
© emotorsport.seHässleholms GP körs något försenat den 1:e augusti till skillnad från i maj som brukligt, Hässleholms MK står för arrangemanget på Garnisonen och publiken är åter välkommen.
Drygt 22km special där en delvis ny sträckning där varvet är 2,5km går tre varv i varje omgång, totalt tre omgångar. Slutlig...

Publicerad: 2021-07-30 08:47


Dags för premiär i 2021-års SverigeSerie.
Allt vad rally heter har legat nere till följd av den eländiga Corona pandemin. Alla andra stora cuper har valt att helt ställa in även 2021 med undantag av SM som kunnat köra på elitidrottsundantag som funnits hela tiden som farsoten härjat. Men VOC Mekonomen Rally ställer inte in. Klassledningen v...

Publicerad: 2021-07-30 08:38


17 Rally-SM deltävlingar 2022, så körs de tre serierna.
© emotorsport.seIkväll släppte SM promotorn Svenska Rally Mästerskapen kalendern för sina tre SM serier 2022. Det handlar om totalt 16 helger med 17 SM-deltävlingar under säsongen, då endast en helg under vintern.

Traditionella SM innehåller fem deltävlingar på fyra helger, inleder med dubbeltävling North Rally ...

Publicerad: 2021-07-29 18:56


140-talet åkare till lördagens Violenrally.
© emotorsport.seViolen Rallyt hos Flens MS var bland de första att öppna upp anmälan i våras då 240 ekipage sågs i listan, nu har många fallit bort med endast 140 kvar. 7-klubbars och VOC Sverigeserien kör deltävling under lördagen. Sex unika sträckor över 33km och noter av Patrik Barth är upplägget - arrangören ha...

Publicerad: 2021-07-29 17:14


Tidigare nyheter:
Dubbla KMC Sprintar i Karlstad till helgen, deltävlingar i Svenska Sprintserien.
Nu börjar det röra på sig, späckat co-driver schema för Carlsson.
Higgins tillbaka, tufft startfält i New England Forest Rally.
Ogier väntar på att få börja testa Toyota GR Yaris Rally1.
Mikkelsen byter co-driver igen, Flöene ska förbereda för Dakar.
Basso tog hem Rally di Roma Capitalet, Veiby och Solberg bröt.
Så gick det i lördagens LightOn-Rally.
Italienarna dominerar Rally di Roma Capitale, tungt för de nordiska åkarna.
Nordström och Åström vinnare i Volvo Euro Cup premiären.
Dubbelseger och SM-silver på asfalt för P-G Andersson.
Holm och Kristiansson delade Asfalt mästare i 2wd.
Kristensson mästare i Asfalt SM - tar hem 4wd guldet.
Följ resultaten från LightOn-Rallyt och Tierps Arena SM sprintar.
26 öppna anmälningar till sensommaren och höstens rally!
Nu avgörs Asfalts-SM, Ledin och Andersson inför finalen.
Dubbeltävling avslutar Asfalt SM på Tierp Arena, 60-talet åkare på plats.
60-talet ekipage till Light-On Sprinten, Flodin och Sandell i listan.
Video, Tidemand testar nya Skoda Fabia Rally2 åt Skoda Motorsport.
EM helg i Italien, kampen Lukyanuk - Mikkelsen fortsätter i Rally di Roma Capitale.
Grahn förste Svensk till Top Building Ralli / Lahti Historic Rally.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 04/09


Rally SM:
Rally Killingen 13-14/08


Rally VM:
Rally Finland 29-01/08


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Bilam Mästarmöte, Grus – SM.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nässjörundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Drive VXO Asfalt SM, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.