Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Mats Adielsson och Peter Kurten vann Västrallyt 2014.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Peter Zachrisson snabbast i trimmat 2wd.
Västrallyt gav nya vinnare i Svenska RallyCupen!
PRESSRELEASE

Även om Joakim Rydholm öppnade bäst i den fjärde deltävlingen för Svenska RallyCupen – Västrallyt så tog Mats Adielsson och Peter Kurten över ledningen på sträcka tre. För att säkra ledningen togs ytterligare två sträcksegrar under resterande sträckor vilket borgade för seger, den första i cupen, men bara 3,7 sekund skiljde till Rydholm. Patrik Åkerman kom in i tempot allt mer under dagen, slutar trea med knappt 20 sekunder till seger – Åkerman seglar samtidigt upp som ledare i cupen! I B/C klassen var Magnus Johansson vinnare före Philip Ahlstrand.

Zachrisson – ny vinnare i cupen.
Jimmy Olsson tippades av många som vinnare, lika så Mikael Eriksson som tävlade på ”hemmavägar” - för Mikael slutade det med bortslaget hjul och för Jimmy gick dagen bra till en början. Ledning inför avslutningen – trots 11 tappade sekunder väntades Jimmy ta segerpokal – men en felkörning på sträckan kostade mer än körtid, vid slutmålet gavs fem minuters straff och bottennotering var ett faktum – totalt 11 ekipage drabbades av samma öde.
Peter Zachrisson och Christina Cebers tog segerpokalen, den sporadiskt tävlande Värmlänningen vann före Kristian Johansson. Tredjeplatsen tog Max Svensson som genom den kliver upp som ledare i cupen.

Lönnström överraskade alla!
Med flest sträcksegrar i klassen för b-förare var det Nora MK´s Pontus Lönnström som styrde mot seger, ihop med co-driver Mikael Lönnström tar de en sjundeplats totalt och tredje snabbaste 2wd åkare i tävlingen.
- Det var det fränaste rallyt jag har kört, vilka vägar, sjukt roliga helt enkelt! Placeringen kan jag inte annat än vara nöjd över, det är de bästa resultatet hittills, summerar Pontus tävlingen.
Där bakom var det Niklas Blomkvist, en andraplats och 26 sekund bakom. För c-förarna blev det Norsk seger, Kim Johansen i en Ford Escort MK2 tog med bred marginal hem segerpokalen till grannlandet, närmare minuten före Roger Hallengren.

Appendix K – snabbare än de nya bilarna.
Med en åttondeplats totalt tar Tomas Norqvist målflagg, han såg till att segerpokalen hamnade hos arrangörsklubben. I en Volvo 240 körde Tomas snabbast, var minuten före Claes Molin i en Porsche 911 och ännu en halvminut till Bosse Sundin. I den äldre och onotade klassen var det Roy Kall i en Volvo PV som vann före Anders Forsberg med en Saab 96.

Förhandsfavorit höll för trycker.
De båda B-förarna i grupp F och VOC, Anton Janson och Henrik Johansson var de som på förhand nämndes för toppen av klassen - den som startade bäst var Christoffer Gunnarsson med seger på ss1. Henrik gick förbi på andrasträckan, efter den tredje var det Anton i topp. Ihop med John Hedlund släppte de aldrig greppet, det var hårt in till mål, 0,9 sekund till Henrik.
Många snabba i c-klassen, fem olika sträckvinnare på de sex sträckorna visar på jämn klass, slutligen vinnaren Jesper Simonsson ihop med Tobias Johansson vann två sträckor och klassen vid eftermiddagens målgång. Pontus Jardstedt var största hotet mot mål, de följdes åt på sträckorna och till mål skiljde bara fem sekunder.
I klassen för grupp F och framhjulsdrift tog Jan och Åsa Wigertson segern halvminuten före Roger Ohlsson i grupp F FWD.

Isaksson och Lind bäst i grupp E.
Grupp E var stor - i A/B förarklassen körde Tobias Isaksson till seger, ihop med co-driver Per Hansson var Golfåkarna 26 sekunder före Hampus Böe. Minuten bakom slutar Mattias Engvall som tillsammans med dagens tvåa delar ledning i cupen. Jimmy Lind och Emil Olsson tog segern bland de 20-talet c-förarna, de var 50 sekunder före Joel Lindberg och en tredjeplatsen till Robin Wallberg.

Kindgren i topp av Ungdomsrally.
En resa tvärs över landet, med klubbadress Åtvidaberg blev det en lång resa för Lukas Kindgren i Ungdomsrally, med bara ett par missade sträcksegrar under dagen skrevs segermarginalen tillsammans med Peo Kindgren till 46 sekunder, det före Rasmus Holm.


» Pressrelease från Svenska RallyCupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-08-31 16:17


108 bilar till WRC Ypres Rally, Solberg och Kristensson är Svenskarna i WRC2.
© Hyundai Motorsport.108 ekipage väntas till start av Ypres Rally, en tävling som i veckan fick stuva om i tidsplanen. EN av söndagens sträckor fick strykas och in kom en ny, anledningen var de stora översvämningarna och nederbördsmassorna som förstört vägar - drygt en mil kortare banan blev det.

10 ekipage i WRC kla...

Publicerad: 2021-07-30 19:58


Följ lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten.
© emotorsport.seFölj lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten i Sverige. Hos Flens MS med sex sträckor i Violenrallyt väntar 140-talet tävlande på start, på plats är 7-klubbars och VOC Mekonomen Rally som inleder säsongerna.

I Karlstad är det KMC-Sprinten, på lördagen körs en av helgens två deltävlingar n...

Publicerad: 2021-07-30 19:56


Bergkvist & Flöene gör Audi debut med EKS i Rally Killingen.
© EKS.Äntligen, i Rally Killingen blir det officiell debut för EKS-teamets nya bil, en Audi A1 Rally2-kit. Det var i vintras som bilen presenterades av teamet, det handlar om en 1,6-liters turbomotor, 263 hästkrafter och en 5-växlad sekventiell växellåda. Det är några av detaljerna kring bilen som byggts ...

Publicerad: 2021-07-30 19:53


Framhjulsdrivet för Jonas Kruse och Maja Bengtsson i årets traditionella Rally-SM.
© Team NybeToyota Corolla och framhjulsdrivet i trimmade grupp H och inte Volvo 940 och bakhjulsdrivet som tänkt. Så ser värmlänningen och TV-profilen Jonas Kruses SM-säsong ut 2021.

55-årige Kruse är anmäld till Kils MK:s SM-deltävling om två veckor. Genrep sker under lördagen då han tillsammans med 16-å...

Publicerad: 2021-07-30 19:25


SM-premiär för Skillingaryds MK med rallyfinal i september.
I Skillingaryd laddas det för SM-final i Rally i september. Anmälan har öppnat och målet är 100 förare till start i ”Göhlins Skilling 500”.

Egentligen skulle Skillingaryds MK arrangera en SM-deltävling redan förra året, men pandemin satte stopp. Samma sak i juni i år. Men nu den 24-25 september ä...

Publicerad: 2021-07-30 11:17


Lappi med Yaris N5 i Finska Mästerskapet, fyra Svenskbilar till Top Building / Lahti Historic Rally.
© emotorsport.seOm ett par veckor avgörs SM Top Building Ralli, deltävling i Finska Mästerskapet samtidigt som Lahti Historic Rally körs för de Historiska EM-bilarna. Fler Svenskar har anmält sig, lika så finske tidigare WRC föraren Esapekka Lappi.

Lappi är tillbaka i rallybil, kör en Toyota Yaris N5 från Spansk...

Publicerad: 2021-07-30 10:02


Hässleholms GP tillbaka med publik på Garnisonen, 70-talet åkare på plats.
© emotorsport.seHässleholms GP körs något försenat den 1:e augusti till skillnad från i maj som brukligt, Hässleholms MK står för arrangemanget på Garnisonen och publiken är åter välkommen.
Drygt 22km special där en delvis ny sträckning där varvet är 2,5km går tre varv i varje omgång, totalt tre omgångar. Slutlig...

Publicerad: 2021-07-30 08:47


Dags för premiär i 2021-års SverigeSerie.
Allt vad rally heter har legat nere till följd av den eländiga Corona pandemin. Alla andra stora cuper har valt att helt ställa in även 2021 med undantag av SM som kunnat köra på elitidrottsundantag som funnits hela tiden som farsoten härjat. Men VOC Mekonomen Rally ställer inte in. Klassledningen v...

Publicerad: 2021-07-30 08:38


17 Rally-SM deltävlingar 2022, så körs de tre serierna.
© emotorsport.seIkväll släppte SM promotorn Svenska Rally Mästerskapen kalendern för sina tre SM serier 2022. Det handlar om totalt 16 helger med 17 SM-deltävlingar under säsongen, då endast en helg under vintern.

Traditionella SM innehåller fem deltävlingar på fyra helger, inleder med dubbeltävling North Rally ...

Publicerad: 2021-07-29 18:56


140-talet åkare till lördagens Violenrally.
© emotorsport.seViolen Rallyt hos Flens MS var bland de första att öppna upp anmälan i våras då 240 ekipage sågs i listan, nu har många fallit bort med endast 140 kvar. 7-klubbars och VOC Sverigeserien kör deltävling under lördagen. Sex unika sträckor över 33km och noter av Patrik Barth är upplägget - arrangören ha...

Publicerad: 2021-07-29 17:14


Tidigare nyheter:
Dubbla KMC Sprintar i Karlstad till helgen, deltävlingar i Svenska Sprintserien.
Nu börjar det röra på sig, späckat co-driver schema för Carlsson.
Higgins tillbaka, tufft startfält i New England Forest Rally.
Ogier väntar på att få börja testa Toyota GR Yaris Rally1.
Mikkelsen byter co-driver igen, Flöene ska förbereda för Dakar.
Basso tog hem Rally di Roma Capitalet, Veiby och Solberg bröt.
Så gick det i lördagens LightOn-Rally.
Italienarna dominerar Rally di Roma Capitale, tungt för de nordiska åkarna.
Nordström och Åström vinnare i Volvo Euro Cup premiären.
Dubbelseger och SM-silver på asfalt för P-G Andersson.
Holm och Kristiansson delade Asfalt mästare i 2wd.
Kristensson mästare i Asfalt SM - tar hem 4wd guldet.
Följ resultaten från LightOn-Rallyt och Tierps Arena SM sprintar.
26 öppna anmälningar till sensommaren och höstens rally!
Nu avgörs Asfalts-SM, Ledin och Andersson inför finalen.
Dubbeltävling avslutar Asfalt SM på Tierp Arena, 60-talet åkare på plats.
60-talet ekipage till Light-On Sprinten, Flodin och Sandell i listan.
Video, Tidemand testar nya Skoda Fabia Rally2 åt Skoda Motorsport.
EM helg i Italien, kampen Lukyanuk - Mikkelsen fortsätter i Rally di Roma Capitale.
Grahn förste Svensk till Top Building Ralli / Lahti Historic Rally.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 04/09


Rally SM:
Rally Killingen 13-14/08


Rally VM:
Rally Finland 29-01/08


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Bilam Mästarmöte, Grus – SM.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nässjörundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Drive VXO Asfalt SM, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.