GNM Sweden AB   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

1300 Rallycup summerar Rikspokalen.
PRESSRELEASE

Så har Då finaltävlingen i 1300 Rallycup avgjorts. Denna gång med stöd av Janne Sellholm i Köping.

Det blev en tävling i dur för de flesta. Hela arton ekipage fanns på plats vid starten vid Risbergska skolan inklusive nytillkommande ungdomsåkaren Jesper Holmgren/Lennart Åkervall. Två andra Nygamla ekipage var Stefan "Sollet" Sollenfelt/Martin Holmdahl och Thobias Wahlström/Magnus Johansson. Den förstnämnde efter ett årslångt uppehåll då han ju vann tävlingen här förra året och även den totala cupen. Thobias hade köpt Jesper Ödbergs Mk2a och gjorde premiär här. Senast han åkte i cupen var för tio år sen.

Den egentliga fighten om totala cupsegern i år stod mellan Rickard "Svinto" Andersson/Carl Gustaf Karlsson och Jan-Erik Eriksson/Magnus Nilsson där det första paret hade ett litet övertag. Förenklat kunde man dock säga att "Först i mål vinner".

SS1 var klassiska Seltorp strax norr om Örebro. Här öppnade Sollet bäst och var hela en tiondels sekund före Svinto. Ytterligare 2 sekunder efter följde inte oväntat Jan-Erik Eriksson. Därefter följde Christian Granfors/Caroline Östmark, Jimmy Kujanpää/Lars Kirmo, sporadisk körande men alltid snabbe Johan Bengtsson/Christer Berg, Mattias Lagström/Rickard Forsell samt tidigare nämnde Thobias Wahlström/Magnus Johansson. Tyvärr mötte Emil Carlsson/Tobias Abrahamsson sitt Waterloo bakom ett förrädiskt krön. Dock blev de snabbt "omhändertagna" av omtänksamma cupmedlemmar som "råkade" befinna sig på rätt plats. De visste tydligen något som inte Emil o Tobbe visste.

SS2 följde omedelbart därefter. En snabb byväg med ett ännu snabbare avslut som bjöd på riktig fullgaskörning. Här blixtrade Svinto till och i det närmaste utklassade samtliga. Närmast följde Jan-Erik 4,2 sekunder efter och Sollet ytterligare 1,2 sekunder efter.

Ställningen vid servicen efter SS 2 var följande:
1. Rickard Andersson 6:33,5
2. Stefan Sollenfelt +5,3
3. Jan-Erik Eriksson +0,9
4. Christian Granfors + 9,4
5. Jimmy Kujanpää + 5,1
6. Mattias Lagström + 0,1
7. Johan Bengtsson + 4,6
8. Ola Strömberg + 0,1
9. Thobias Wahlström +1,4
10. Juha Liimatainen +8,0
11. Marcus Morén +6,7
12. Reine Nygren + 2,7
13. Henry Nygren + 0,8
14. Linus Lundberg + 4,4
15. Jesper Holmgren +1,2 (Ungdomsrally)
16. Roger Eriksson + 8,3
17. Rolf Andersson + 16,5

Nye ordföranden i MK Speed och tillika Cupens kassör låg alltså sist. Detta beroende på en avåkning på SS1. Cirka en mil SS var nu avverkat och alla var väl uppvärmda inför dryga 2 mil långa Järlesträckan.
Här visade med eftertryck Svinto varför han blev årets 1300 Rallycups segerherre genom att hålla emot så bra bara 1,7 sek efter omöjlige Sollet. Trea var lika självklart mycket snabbe Jan-Erik som var 4,3 sekunder efter Svinto. Laggen hade fått upp ett riktigt imponerande tempo med en säker fjärdetid och kunde därmed säkra fjärdeplatsen före Kujanpää. Eftersom Sollet bara deltog i årets sista deltävling avstod han från att betala in cupavgiften som är kravet för att erhålla poäng så hans inblandning utgjorde bra nog inget störande moment i uppgörelsen mellan Svinto och Jan-Erik.
Ytterligare (eller bara) två offer till krävdes på på denna sträcka. Det var Christian Granfors/Caroline Östmark med mottorras och Ola Strömberg/Brittmarie Ålund med en avåkning.

Samtliga topplacerade bilar togs till teknisk efterkontroll där man kontrollerade att topplockshöjd och kamaxelmått var ok. Självklart var allt i sin ordning. Slutliga Cuptabellen kommer inom kort finnas uppdaterad på vår egen hemsida: www.1300rallycup.se Där finns även länk till Rikspokalens och övriga tävlingars resultatlistor.

Vi i 1300 Rallycup vill tacka alla våra deltävlingars arrangörer som tillmötesgått oss på ett utomordentligt sätt och samtliga bjudit på fina vägar och bra arrangemang. Vi vill även passa på att tacka alla de hundratals funktionärer som ideellt offrat sin fritid för att vi skall kunna köra.

Sist men inte minst. Stort tack till sponsorer och enskilda som generöst stöttat oss aktiva i vårt budgettävlande.
Vi går mot ett mycket intressant 2015 med ett ökat antal deltagare i vårt härliga gäng. Nu ser vi närmast fram mot ett välbesökt årsmöte den 15:e November i Rejmyre med lite allvar och massor av bus. Väl mött där och till 2015 års säsong.


» Pressrelease från Suzuki 1300 RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-10-20 17:25


Två åk och Dansk seger i Hässleholms GP.
Hässleholms GP avgjordes på en delvis modifierad bansträckning, en utdragen och avkortat tillställning som bjöd publiken på ett 70-tal ekipage. En avåkning drog ut på tiden och man tog beslutet att avsluta efter två åk, snabbast på båda var Danske Marco Gersager i Skoda Fabia R5. Dansken vann tävlin...

Publicerad: 2021-08-01 22:36


Foto från Violenrallyt hos Flens MS.
© emotorsport.seViolenrallyt hos Flens MS bjöd på 130-talet startande under lördagen, totalt sex sträckor för de tävlande av varierande karaktär. Per Göthberg körde hem segern totalt i en Skoda Fabia R5 med 20 sekunder till 2wd vinnaren Patrik Dybeck i en Toyota Corolla. På plats var 7-klubbars serien och VOC Mekon...

Publicerad: 2021-08-01 16:12


Higgins tillbaka med besked, körde hem New England Forest Rally.
© McKenna Motorsport.Efter första dagens tävlande i New England Forest Rally var det Barry McKenna som toppade rallyt efter fyra sträcksegrar. Barry i Ford Fiesta WRC ledde 13 sekunder före Ken Block, 24 sekunder till Travis Pastrana, David Higgins och Brandon Semenuk.

Barry fortsatte snabbt men en punktering gav ett...

Publicerad: 2021-08-01 11:06


Följ resultaten från söndagens rally, Hässleholms GP & KMC-sprinten.
© emotorsport.seSöndagsrally när Hässleholms GP körs på Garnisonsområdet i Hässleholm. Ett 70-tal ekipage gör upp om prestigefyllda tävlingen, hård konkurrens får de få startande 4wd åkarna av bland andra Norske Rune Danneborg i Ford Fiesta WRC och Danskar som Marco Gersager i Skoda Fabia R5.

I Karlstad rullar S...

Publicerad: 2021-07-31 22:14


Göthberg körde hem Violenrallyt, sex utslagsgivande sträckor.
© emotorsport.seFrån 240 anmälda i början på våren till 133 när Violenrallyt startade, det var de dystra siffrorna för Flens MS när de drog igång dagens rally. Att inte fler önskade köra de sex sträckorna när rallysporten äntligen är igång på allvar i skogen var det många som funderade över - tre smalare sträckor i...

Publicerad: 2021-07-31 21:00


108 bilar till WRC Ypres Rally, Solberg och Kristensson är Svenskarna i WRC2.
© Hyundai Motorsport.108 ekipage väntas till start av Ypres Rally, en tävling som i veckan fick stuva om i tidsplanen. EN av söndagens sträckor fick strykas och in kom en ny, anledningen var de stora översvämningarna och nederbördsmassorna som förstört vägar - drygt en mil kortare banan blev det.

10 ekipage i WRC kla...

Publicerad: 2021-07-30 19:58


Följ lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten.
© emotorsport.seFölj lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten i Sverige. Hos Flens MS med sex sträckor i Violenrallyt väntar 140-talet tävlande på start, på plats är 7-klubbars och VOC Mekonomen Rally som inleder säsongerna.

I Karlstad är det KMC-Sprinten, på lördagen körs en av helgens två deltävlingar n...

Publicerad: 2021-07-30 19:56


Bergkvist & Flöene gör Audi debut med EKS i Rally Killingen.
© EKS.Äntligen, i Rally Killingen blir det officiell debut för EKS-teamets nya bil, en Audi A1 Rally2-kit. Det var i vintras som bilen presenterades av teamet, det handlar om en 1,6-liters turbomotor, 263 hästkrafter och en 5-växlad sekventiell växellåda. Det är några av detaljerna kring bilen som byggts ...

Publicerad: 2021-07-30 19:53


Framhjulsdrivet för Jonas Kruse och Maja Bengtsson i årets traditionella Rally-SM.
© Team NybeToyota Corolla och framhjulsdrivet i trimmade grupp H och inte Volvo 940 och bakhjulsdrivet som tänkt. Så ser värmlänningen och TV-profilen Jonas Kruses SM-säsong ut 2021.

55-årige Kruse är anmäld till Kils MK:s SM-deltävling om två veckor. Genrep sker under lördagen då han tillsammans med 16-å...

Publicerad: 2021-07-30 19:25


SM-premiär för Skillingaryds MK med rallyfinal i september.
I Skillingaryd laddas det för SM-final i Rally i september. Anmälan har öppnat och målet är 100 förare till start i ”Göhlins Skilling 500”.

Egentligen skulle Skillingaryds MK arrangera en SM-deltävling redan förra året, men pandemin satte stopp. Samma sak i juni i år. Men nu den 24-25 september ä...

Publicerad: 2021-07-30 11:17


Tidigare nyheter:
Lappi med Yaris N5 i Finska Mästerskapet, fyra Svenskbilar till Top Building / Lahti Historic Rally.
Hässleholms GP tillbaka med publik på Garnisonen, 70-talet åkare på plats.
Dags för premiär i 2021-års SverigeSerie.
17 Rally-SM deltävlingar 2022, så körs de tre serierna.
140-talet åkare till lördagens Violenrally.
Dubbla KMC Sprintar i Karlstad till helgen, deltävlingar i Svenska Sprintserien.
Nu börjar det röra på sig, späckat co-driver schema för Carlsson.
Higgins tillbaka, tufft startfält i New England Forest Rally.
Ogier väntar på att få börja testa Toyota GR Yaris Rally1.
Mikkelsen byter co-driver igen, Flöene ska förbereda för Dakar.
Basso tog hem Rally di Roma Capitalet, Veiby och Solberg bröt.
Så gick det i lördagens LightOn-Rally.
Italienarna dominerar Rally di Roma Capitale, tungt för de nordiska åkarna.
Nordström och Åström vinnare i Volvo Euro Cup premiären.
Dubbelseger och SM-silver på asfalt för P-G Andersson.
Holm och Kristiansson delade Asfalt mästare i 2wd.
Kristensson mästare i Asfalt SM - tar hem 4wd guldet.
Följ resultaten från LightOn-Rallyt och Tierps Arena SM sprintar.
26 öppna anmälningar till sensommaren och höstens rally!
Nu avgörs Asfalts-SM, Ledin och Andersson inför finalen.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 04/09


Rally SM:
Rally Killingen 13-14/08


Rally VM:
Ypres Rally 13-15/08


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Violenrallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bilam Mästarmöte, Grus – SM.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nässjörundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.