MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Robert Blomberg och Lars Andersson tog segern i Svenska RallyCupen 2014!

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Anton Janson och John Hedlund körde hem andraplatsen i Grupp F klassen - vann med det klassen i Svenska RallyCupen.
Spännande in till mål när Svenska RallyCupen avgjordes!
PRESSRELEASE

Med bara en av tio klasser avgjorda på förhand var det spänning i luften på lördagsmorgonen inför Marknadsnatta - de tävlande var taggade till tusen på ett avgörande - sju sträckor som innehöll allt tänkbart - tillsammans med stor publik i skogen bjöds det på härlig underhållning.
Patrik Åkerman hade hand om ledningen i Trimmade 4wd klassen inför tävlingen - men det räckte inte hela vägen hem för seger, inledde tävlingen i en kamp med Mats Jonsson men fick på ss5 ge upp med trasig drivaxel på sin Mitsubishi. Istället var det SMK Trollhättans Robert Blomberg som kände vittring på seger - en fjärdeplats i klassen var just vad som behövdes - Robert och Lars Andersson säkrade Svenska RallyCupens 4wd klass för A-förare med 1 poängs marginal!
Östgöten Andreas Pettersson körde snabbast i b/c-förarnas 4wd klass, tvåan Philip Ahlstrand och co-driver Marcus Strand var den som säkrade cupsegern före Peter Encrantz - Peter fick aldrig chans att försvara sig - hans tävlingsbil stals under natten.

Olsson och Karlsson - vinnare i 2wd.
Jimmy Olsson och Conny Sundqvist vann 2wd klassen under cupens debutsäsong 2012 - nu var Stoforsåkaren sugen på ny seger - kampen skulle bli hård med Volvokollegan Max Svensson. Tre raka sträcksegrar för Olsson från start, där efter tog Philip Haag, Kristian Johansson, Mikael Ericsson och slutlige PowerStage vinnaren Johan Svensson sträcksegrar. Jimmy skuggade dock nära bakom även på de avslutande sträckorna och segern skrevs med 31 sekunder till Kristian. För Jimmy innebar det ännu en triumf i cupen, Max Svensson plockade de poäng som krävdes för att precis hålla andraplatsen, men det var särskiljning på poäng med Johan Svensson som gällde för att skilja dem.
Stefan Carling öppnade bäst i b-förarklassen, men när han försvann med motorproblem tog Emil Karlsson och Magnus Hermansson över, Hällefors föraren tog hand om såväl seger i tävling som cuptabellen för gemensamma B/C klassen. I tävlingen körde Sebastian Johansson förbi Stefan Bergman på avslutningen.
Mårten Hearthly hade länge ledningen i c-klassen, men bröt med trasigt styrstag med en träcka kvar till mål, där efter blev istället kampen om segern hård, Daniel Westlund smet förbi Simon Adolfsson på sista sträckan med 0,8 sekund! Krister Bengtsson blir bäste c-förare i cupen trots utebliven start i finalen, med det andraplats i sammanslagna B/C tabellen.

"Nalle" kämpade om segern - slutade tvåa.
38:a totalt slutar Mikael Frisk, han rattar som c-förare en potent Volvo 240 och tog upp kampen med rutinerade Björn "Nalle" Johansson. Volvoåkaren åkte förbi på ss2 men hade där efter en jämn kamp, 2,7 sekund skiljde dem båda vid målgång. I klassen saknades redan klare mästaren, Claes Molin och Håkan Jacobsson fick se Gunnar Asplund närma sig i tabellen som tvåa. Gunnar Asplund var tvåa i klassen för de motorsvagare bilarna, vann klassen under lördagen gjorde Magnus Karlsson.

Anton och Pontus säkrade var sin grupp F seger.
Det skulle mycket till för att stoppa Anton Jansson och John Hedlund från segern i grupp F / VOC klassen - mycket gick också Kinds MK förarens väg under dagen - Anton inledde bäst och ledde inför den avslutande sträckan, där laddade Daniel Andersson hårdast och pressade sig förbi till segern - bara en tiondels sekund skiljde dem båda. Henrik Johansson var trea men behöll andraplatsen i cupen där Erik Stenberg slutar trea.
Även c-klassen var en jämn tillställning, Samuel Gustavsson hade en hård kamp med Lars Olsson - Samuel gick till seger på sista sträckan. Trean Pontus Jardstedt och co-driver Oskar Hedén kunde dock ännu fira efter målgång, segern i Svenska RallyCupen var i hamn - 10 poäng skiljde till Lina Björklund och med Lars Olsson som trea.

Isaksson avancerade under dagen.
Laxåföraren Tobias Isaksson med co-driver Anders Isaksson har kört som aldrig förr i andra halvan av cupen, säkrade under sista sträckan tredje raka delsegern, var snabbast på PowerStage och tog segern i tabellen. Hampus Böe ledde under största delen av dagen men fick ge sig på avslutningen, tvåa i såväl klassen som tabellen. Grupp E går i samlad klass, c-föraren Niclas Fransson kunde med en andraplats i sin klass bakom Johnny Ekeflo tillgodoräkna sig en tredjeplats i Svenska RallyCupen.

Dubbelseger för Kindgren.
Lukas Kindgren kan summera en bra säsong, trots att han inte fyllt körkort firar han segrar som rallyförare ihop med Peo Kindgren. Lukas vann finalen och säkrade cupguldet före Gullaboåkaren Jonatan Johannesson, trea både slutar Göran Boström.

Wigertsson överst på pallen.
I Inbjudningsklassen för grupp F framhjulsdrift blev det ingen bil till mål i finalen, Jan Wigertsson säkrade dock klassegern före Roger Ohlsson i tabellen.


Svenska RallyCupen 2014:
» 31/05-14: South Swedish Rally. SSR-klubbarna, Tingsryd.
» 05/07-14: Gästabudstrofén. SMK Nyköping, Nyköping.
» 26/07-14: Kullingstrofén. Kullings MS, Herrljunga.
» 30/08-14: Västrallyt. SMK Trollhättan, Trollhättan.
» 20/09-14: Rejmes Svängen Rönne MK, Askersund.
» 25/10-14: Marknadsnatta. Västra Östergötlands MK, Skänninge.

Partners 2014:
Atracco, Pirelli, Tractive, Mocomp, Öhlins Auto Norden, Ralphs Däck - Maxxis Tyres, Enem, Trendab och Noteriet.

Följ Svenska RallyCupen:
Officiell hemsida: http://www.svenskarallycupen.se
FaceBook: https://www.facebook.com/SvenskaRallycupen


» Pressrelease från Svenska RallyCupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-10-26 17:37


108 bilar till WRC Ypres Rally, Solberg och Kristensson är Svenskarna i WRC2.
© Hyundai Motorsport.108 ekipage väntas till start av Ypres Rally, en tävling som i veckan fick stuva om i tidsplanen. EN av söndagens sträckor fick strykas och in kom en ny, anledningen var de stora översvämningarna och nederbördsmassorna som förstört vägar - drygt en mil kortare banan blev det.

10 ekipage i WRC kla...

Publicerad: 2021-07-30 19:58


Följ lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten.
© emotorsport.seFölj lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten i Sverige. Hos Flens MS med sex sträckor i Violenrallyt väntar 140-talet tävlande på start, på plats är 7-klubbars och VOC Mekonomen Rally som inleder säsongerna.

I Karlstad är det KMC-Sprinten, på lördagen körs en av helgens två deltävlingar n...

Publicerad: 2021-07-30 19:56


Bergkvist & Flöene gör Audi debut med EKS i Rally Killingen.
© EKS.Äntligen, i Rally Killingen blir det officiell debut för EKS-teamets nya bil, en Audi A1 Rally2-kit. Det var i vintras som bilen presenterades av teamet, det handlar om en 1,6-liters turbomotor, 263 hästkrafter och en 5-växlad sekventiell växellåda. Det är några av detaljerna kring bilen som byggts ...

Publicerad: 2021-07-30 19:53


Framhjulsdrivet för Jonas Kruse och Maja Bengtsson i årets traditionella Rally-SM.
© Team NybeToyota Corolla och framhjulsdrivet i trimmade grupp H och inte Volvo 940 och bakhjulsdrivet som tänkt. Så ser värmlänningen och TV-profilen Jonas Kruses SM-säsong ut 2021.

55-årige Kruse är anmäld till Kils MK:s SM-deltävling om två veckor. Genrep sker under lördagen då han tillsammans med 16-å...

Publicerad: 2021-07-30 19:25


SM-premiär för Skillingaryds MK med rallyfinal i september.
I Skillingaryd laddas det för SM-final i Rally i september. Anmälan har öppnat och målet är 100 förare till start i ”Göhlins Skilling 500”.

Egentligen skulle Skillingaryds MK arrangera en SM-deltävling redan förra året, men pandemin satte stopp. Samma sak i juni i år. Men nu den 24-25 september ä...

Publicerad: 2021-07-30 11:17


Lappi med Yaris N5 i Finska Mästerskapet, fyra Svenskbilar till Top Building / Lahti Historic Rally.
© emotorsport.seOm ett par veckor avgörs SM Top Building Ralli, deltävling i Finska Mästerskapet samtidigt som Lahti Historic Rally körs för de Historiska EM-bilarna. Fler Svenskar har anmält sig, lika så finske tidigare WRC föraren Esapekka Lappi.

Lappi är tillbaka i rallybil, kör en Toyota Yaris N5 från Spansk...

Publicerad: 2021-07-30 10:02


Hässleholms GP tillbaka med publik på Garnisonen, 70-talet åkare på plats.
© emotorsport.seHässleholms GP körs något försenat den 1:e augusti till skillnad från i maj som brukligt, Hässleholms MK står för arrangemanget på Garnisonen och publiken är åter välkommen.
Drygt 22km special där en delvis ny sträckning där varvet är 2,5km går tre varv i varje omgång, totalt tre omgångar. Slutlig...

Publicerad: 2021-07-30 08:47


Dags för premiär i 2021-års SverigeSerie.
Allt vad rally heter har legat nere till följd av den eländiga Corona pandemin. Alla andra stora cuper har valt att helt ställa in även 2021 med undantag av SM som kunnat köra på elitidrottsundantag som funnits hela tiden som farsoten härjat. Men VOC Mekonomen Rally ställer inte in. Klassledningen v...

Publicerad: 2021-07-30 08:38


17 Rally-SM deltävlingar 2022, så körs de tre serierna.
© emotorsport.seIkväll släppte SM promotorn Svenska Rally Mästerskapen kalendern för sina tre SM serier 2022. Det handlar om totalt 16 helger med 17 SM-deltävlingar under säsongen, då endast en helg under vintern.

Traditionella SM innehåller fem deltävlingar på fyra helger, inleder med dubbeltävling North Rally ...

Publicerad: 2021-07-29 18:56


140-talet åkare till lördagens Violenrally.
© emotorsport.seViolen Rallyt hos Flens MS var bland de första att öppna upp anmälan i våras då 240 ekipage sågs i listan, nu har många fallit bort med endast 140 kvar. 7-klubbars och VOC Sverigeserien kör deltävling under lördagen. Sex unika sträckor över 33km och noter av Patrik Barth är upplägget - arrangören ha...

Publicerad: 2021-07-29 17:14


Tidigare nyheter:
Dubbla KMC Sprintar i Karlstad till helgen, deltävlingar i Svenska Sprintserien.
Nu börjar det röra på sig, späckat co-driver schema för Carlsson.
Higgins tillbaka, tufft startfält i New England Forest Rally.
Ogier väntar på att få börja testa Toyota GR Yaris Rally1.
Mikkelsen byter co-driver igen, Flöene ska förbereda för Dakar.
Basso tog hem Rally di Roma Capitalet, Veiby och Solberg bröt.
Så gick det i lördagens LightOn-Rally.
Italienarna dominerar Rally di Roma Capitale, tungt för de nordiska åkarna.
Nordström och Åström vinnare i Volvo Euro Cup premiären.
Dubbelseger och SM-silver på asfalt för P-G Andersson.
Holm och Kristiansson delade Asfalt mästare i 2wd.
Kristensson mästare i Asfalt SM - tar hem 4wd guldet.
Följ resultaten från LightOn-Rallyt och Tierps Arena SM sprintar.
26 öppna anmälningar till sensommaren och höstens rally!
Nu avgörs Asfalts-SM, Ledin och Andersson inför finalen.
Dubbeltävling avslutar Asfalt SM på Tierp Arena, 60-talet åkare på plats.
60-talet ekipage till Light-On Sprinten, Flodin och Sandell i listan.
Video, Tidemand testar nya Skoda Fabia Rally2 åt Skoda Motorsport.
EM helg i Italien, kampen Lukyanuk - Mikkelsen fortsätter i Rally di Roma Capitale.
Grahn förste Svensk till Top Building Ralli / Lahti Historic Rally.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 04/09


Rally SM:
Rally Killingen 13-14/08


Rally VM:
Rally Finland 29-01/08


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Bilam Mästarmöte, Grus – SM.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nässjörundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Drive VXO Asfalt SM, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.