Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   
GNM Sweden AB

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Robert Blomberg och Lars Andersson tog segern i Svenska RallyCupen 2014!

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Anton Janson och John Hedlund körde hem andraplatsen i Grupp F klassen - vann med det klassen i Svenska RallyCupen.
Spännande in till mål när Svenska RallyCupen avgjordes!
PRESSRELEASE

Med bara en av tio klasser avgjorda på förhand var det spänning i luften på lördagsmorgonen inför Marknadsnatta - de tävlande var taggade till tusen på ett avgörande - sju sträckor som innehöll allt tänkbart - tillsammans med stor publik i skogen bjöds det på härlig underhållning.
Patrik Åkerman hade hand om ledningen i Trimmade 4wd klassen inför tävlingen - men det räckte inte hela vägen hem för seger, inledde tävlingen i en kamp med Mats Jonsson men fick på ss5 ge upp med trasig drivaxel på sin Mitsubishi. Istället var det SMK Trollhättans Robert Blomberg som kände vittring på seger - en fjärdeplats i klassen var just vad som behövdes - Robert och Lars Andersson säkrade Svenska RallyCupens 4wd klass för A-förare med 1 poängs marginal!
Östgöten Andreas Pettersson körde snabbast i b/c-förarnas 4wd klass, tvåan Philip Ahlstrand och co-driver Marcus Strand var den som säkrade cupsegern före Peter Encrantz - Peter fick aldrig chans att försvara sig - hans tävlingsbil stals under natten.

Olsson och Karlsson - vinnare i 2wd.
Jimmy Olsson och Conny Sundqvist vann 2wd klassen under cupens debutsäsong 2012 - nu var Stoforsåkaren sugen på ny seger - kampen skulle bli hård med Volvokollegan Max Svensson. Tre raka sträcksegrar för Olsson från start, där efter tog Philip Haag, Kristian Johansson, Mikael Ericsson och slutlige PowerStage vinnaren Johan Svensson sträcksegrar. Jimmy skuggade dock nära bakom även på de avslutande sträckorna och segern skrevs med 31 sekunder till Kristian. För Jimmy innebar det ännu en triumf i cupen, Max Svensson plockade de poäng som krävdes för att precis hålla andraplatsen, men det var särskiljning på poäng med Johan Svensson som gällde för att skilja dem.
Stefan Carling öppnade bäst i b-förarklassen, men när han försvann med motorproblem tog Emil Karlsson och Magnus Hermansson över, Hällefors föraren tog hand om såväl seger i tävling som cuptabellen för gemensamma B/C klassen. I tävlingen körde Sebastian Johansson förbi Stefan Bergman på avslutningen.
Mårten Hearthly hade länge ledningen i c-klassen, men bröt med trasigt styrstag med en träcka kvar till mål, där efter blev istället kampen om segern hård, Daniel Westlund smet förbi Simon Adolfsson på sista sträckan med 0,8 sekund! Krister Bengtsson blir bäste c-förare i cupen trots utebliven start i finalen, med det andraplats i sammanslagna B/C tabellen.

"Nalle" kämpade om segern - slutade tvåa.
38:a totalt slutar Mikael Frisk, han rattar som c-förare en potent Volvo 240 och tog upp kampen med rutinerade Björn "Nalle" Johansson. Volvoåkaren åkte förbi på ss2 men hade där efter en jämn kamp, 2,7 sekund skiljde dem båda vid målgång. I klassen saknades redan klare mästaren, Claes Molin och Håkan Jacobsson fick se Gunnar Asplund närma sig i tabellen som tvåa. Gunnar Asplund var tvåa i klassen för de motorsvagare bilarna, vann klassen under lördagen gjorde Magnus Karlsson.

Anton och Pontus säkrade var sin grupp F seger.
Det skulle mycket till för att stoppa Anton Jansson och John Hedlund från segern i grupp F / VOC klassen - mycket gick också Kinds MK förarens väg under dagen - Anton inledde bäst och ledde inför den avslutande sträckan, där laddade Daniel Andersson hårdast och pressade sig förbi till segern - bara en tiondels sekund skiljde dem båda. Henrik Johansson var trea men behöll andraplatsen i cupen där Erik Stenberg slutar trea.
Även c-klassen var en jämn tillställning, Samuel Gustavsson hade en hård kamp med Lars Olsson - Samuel gick till seger på sista sträckan. Trean Pontus Jardstedt och co-driver Oskar Hedén kunde dock ännu fira efter målgång, segern i Svenska RallyCupen var i hamn - 10 poäng skiljde till Lina Björklund och med Lars Olsson som trea.

Isaksson avancerade under dagen.
Laxåföraren Tobias Isaksson med co-driver Anders Isaksson har kört som aldrig förr i andra halvan av cupen, säkrade under sista sträckan tredje raka delsegern, var snabbast på PowerStage och tog segern i tabellen. Hampus Böe ledde under största delen av dagen men fick ge sig på avslutningen, tvåa i såväl klassen som tabellen. Grupp E går i samlad klass, c-föraren Niclas Fransson kunde med en andraplats i sin klass bakom Johnny Ekeflo tillgodoräkna sig en tredjeplats i Svenska RallyCupen.

Dubbelseger för Kindgren.
Lukas Kindgren kan summera en bra säsong, trots att han inte fyllt körkort firar han segrar som rallyförare ihop med Peo Kindgren. Lukas vann finalen och säkrade cupguldet före Gullaboåkaren Jonatan Johannesson, trea både slutar Göran Boström.

Wigertsson överst på pallen.
I Inbjudningsklassen för grupp F framhjulsdrift blev det ingen bil till mål i finalen, Jan Wigertsson säkrade dock klassegern före Roger Ohlsson i tabellen.


Svenska RallyCupen 2014:
» 31/05-14: South Swedish Rally. SSR-klubbarna, Tingsryd.
» 05/07-14: Gästabudstrofén. SMK Nyköping, Nyköping.
» 26/07-14: Kullingstrofén. Kullings MS, Herrljunga.
» 30/08-14: Västrallyt. SMK Trollhättan, Trollhättan.
» 20/09-14: Rejmes Svängen Rönne MK, Askersund.
» 25/10-14: Marknadsnatta. Västra Östergötlands MK, Skänninge.

Partners 2014:
Atracco, Pirelli, Tractive, Mocomp, Öhlins Auto Norden, Ralphs Däck - Maxxis Tyres, Enem, Trendab och Noteriet.

Följ Svenska RallyCupen:
Officiell hemsida: http://www.svenskarallycupen.se
FaceBook: https://www.facebook.com/SvenskaRallycupen


» Pressrelease från Svenska RallyCupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-10-26 17:37


Solberg klar för Skoda Fabia R5 i WRC3 med stöd av fabriken.
© Skoda Motorsport.Idag blev det officiellt att Oliver Solberg och Aaron Johnston byter VW mot Skoda när man inleder tävlandet i WRC3 klassen. Efter en stark insats i Rallye Monte Carlo med teamets egna VW Polo GTI R5 blir det nu bilbyte till kommande Rally Sweden när WRC3 satsningen startar.

Ett byte som redan var...

Publicerad: 2020-01-27 16:54


Team Ramudden anmält till teammästerskapet, Pontus, Victor och Fredrik kör!
© Team Ramudden.Vi är glada att få offentliggöra vårt 3 bils till Teammästerskapet 2020. Vi tycker att idén med ett teammästerskap är toppen och gör nu allt för att vara så förberedda som möjligt.

De 3 ekipage som ingår i teamet är:
Pontus Lönnström och Stefan Gustavsson som parallellt med sitt JWRC äventyr sk...

Publicerad: 2020-01-27 16:42


Ingen Loeb i Sverige, Breen ersätter.
© Hyundai Motorsport.Redan till årets andra deltävling väljer Hyundai Motorsport att kasta om i föraruppställningen. Ut från Rally Sweden går Sebastien Loeb och in kommer Craig Breen i teamets tredje bil. Kvar är Thierry Neuville och Ott Tänak i teamet inför den Svenska deltävlingen i mitten av februari.

Veckans test...

Publicerad: 2020-01-27 16:11


Ingen ersättningstävling för Rally-SM i vinter.
I förra veckan aviserade Rally Bilmetro i Sandviken att de jobbade för ett ersättningsdatum den 13-14 mars för sin SM-deltävling i Rally som skulle körts kommande helg, men som ställdes in på grund av vinterbrist i området.
Nu står det klart att tävlingen inte kommer kunna köras i mars heller, och ...

Publicerad: 2020-01-26 22:22


0,016 sekunder till Neuvilles fördel, gav en extra poäng i Monaco!
© Hyundai Motorsport.Thierry Neuville hade marginalerna på sin sida, när TV bilderna från powerstage i Rallye Monte Carlo kablades ut sågs rallyvinnaren Neuville och tvåan Sebastien Ogier gå i mål på samma tid.

I tabellerna blev så Neuville den som fick de fem bonuspoängen, när tiderna visades i sin helhet och signer...

Publicerad: 2020-01-26 22:15


McKenna körde hem Sno*Drift Rally, nu väntar WRC äventyr i Mexico.
© American Rally Association.Barry McKenna i Ford Fiesta R5 vann fem av fredagens sex sträckor i Sno* Drift Rally, premiären för American Rally Association 2020. Ute på ss2 toppade Piotr Fetela i en Ford Fiesta Prototyp från Dytko, men han fick sen nöja sig med att vara tvåa på sträckorna helgen ut.

Irländske New York bon Mc...

Publicerad: 2020-01-26 20:07


Rally VD´n och FIA generalen lugnar oroade, Rally Sweden helt enligt planen.
© emotorsport.seMånga har bevisligen varit oroliga för Rally Sweden, trots att det nu är 2,5 vecka tills det ens är dags för tävling. En oro som också skapar en massa extraarbetet för arrangören som jobbar stenhårt med att åter leverera en VM fest i världsklass.

Väderprognoserna visar kallare och kallare och man...

Publicerad: 2020-01-26 19:54


Historisk målgång för M-Sport, 250 raka tävlingar med poäng!
© M-Sport.Starten på Rallye Monte Carlo blev inte vad M-Sport Ford WRT hade hoppats, när fronten fylldes med löv gick motorerna varma och förarna fick lugna sig. Men problemet löstes till fredagen och under resten av rallyt har bilarna hittat allt mer fart. När Esapekka Lappi och Teemu Suninen tog målgång var...

Publicerad: 2020-01-26 19:30


Solberg genomförde Monte Carlo Rallyt, summerar rallyt.
© Oliver Solberg.En slutlig 25:e plast totalt för Oliver Solberg och Aaron Johnston, genomfört rally och en nöjd pappa Petter i teamets lastbil efter målgång - minst lika nöjd var Oliver själv.
- Mitt första Rallye Monte Carlo är avslutat, mitt första asfaltrally någonsin. Vi körde var enda sträcka, samlade 30 m...

Publicerad: 2020-01-26 14:12


WRC tabellerna efter Rallye Monte Carlo.
© Hyundai Motorsport.Efter Rallye Monte Carlos sista specialsträcka, den 13km långa La Cabanette - Col de Braus 2 kunde poängen fördelas i årets första VM deltävling. Thierry Neuville och Hyundai Motorsport åker hem med flest poäng efter premiären, de toppar båda mästerskapen inför fortsättningen i Rally Sweden som 2,5 ...

Publicerad: 2020-01-26 13:47


Tidigare nyheter:
McKenna körde hem Sno*Drift Rally, nu väntar WRC äventyr i Mexico.
Rally VD´n och FIA generalen lugnar oroade, Rally Sweden helt enligt planen.
Historisk målgång för M-Sport, 250 raka tävlingar med poäng!
Solberg genomförde Monte Carlo Rallyt, summerar rallyt.
WRC tabellerna efter Rallye Monte Carlo.
Neuville vinner Rallye Monte Carlo före Ogier och Evans!
Neuville har greppet om segern i Rallye Monte Carlo.
Neuville ny Monte Carlo ledare, Veiby i diket med två sträckor kvar.
Ida co-driver till Catie Munnings i JWRC premiären.
Följ söndagens fyra avgörande sträckor i Rallye Monte Carlo.
Östberg leder, Andersson tvåa i WRC2 & Solberg jagar erfarenheter.
Gröndal vann Lygnasprinten, Skoglund bäst från Svenska sidan.
Evans leder, Ogier och Neuville inom 6,4 sekunder i Rallye Monte Carlo.
Evans ny ledare i Rallye Monte Carlo, dubbelt Toyota.
Häng med i Monte Carlo, Lygnasprinten och Sno* Drift Rally.
Finska Vaakuna-Ralli kan köras, vintern tillbaka!
Inställt i Lettland, vårväder stoppar Rally Sarma.
Följ lördagens fyra sträckor i Rallye Monte Carlo, två live i TV.
Östberg och Veiby i WRC2 topp, Solberg snabbast utanför VM.
Inställda Rally SM premiären jobbar för nytt datum!Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Bilmetro 31-01/02


Rally VM:
Rally Sweden 13-16/02


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.