Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Bergkvist med team vinner Opel Adam Cup 2014!
PRESSRELEASE

Finaltävlingen i Opel Adam Cup, ADAC 3-city rally som gick runt östra Bayern Kirchham 24/25 oktober blev efter mycket spänning en stor succé för Emil Bergkvist och Jocke Sjöberg, där de efter en händelserik tävling säkrar totalsegern i ADAC Opel Adam Cup 2014.

Tävlingen startade under fredagskvällen, där planen var att köra två sträckor i mörker, men efter att ett tävlingsekipage kraschade våldsamt så beslöt arrangören sig för att stryka dessa sträckor. Det visade sig vara tur för Emil och Jocke då servopumpen slutade fungera under transporten, tänk om det hänt ute på kvälls sträckorna. Efter en otrolig insats av Knöbel Motorsport med Jan i spetsen så byts pumpen och kablar kopplas om för att servopumpen ska starta så fort tändningen slås på.

Allt är frid och fröjd killarna startar lördagen med SS 3 och tycker att det går helt ok, men det visar sig att två av dom största konkurrenterna Jakob Madsen samt Julius Tannert slagit till med kanontider och ligger ca 10 sek före Emil och Jocke. Emil är lite bekymrad men förstår till slut att de måste tagit i för kung och fosterland, grabbarna bestämmer sig för att ta i rejält på SS 4 för att sätta press på nämnda herrar, vilket lyckas då de vinner sträckan 1, 8 sek före Madsen. Tannert gör ett misstag och hamnar lång ut på en plöjd åker vilket resulterar i att hans dag är förstörd.

Service följer och taktiken är att fortsätta pressa Madsen på SS 5 som är ett varvlopp där man ser de tävlande två gånger. Alla vi tillresta från EBM Teamet som står på SS 5 och ser Madsen komma på varv ett med en våldsam attack och imponeras av farten. Emil som startar en minut efter kommer även han med hög fart, spänningen är olidlig inför andra varvet där Emil dyker upp före Madsen i lägre fart än normalt, det visar sig att en drivaxel brustit för Emil som kan köra vidare i lägre tempo sträckan ut. Desto värre var det för Madsen som gled ut med bakänden i dikeskanten och rullade, så tyvärr blev även hans dag blev förstörd.

Återstår SS 6innan nästa service så det gäller att få grejorna att hålla hela vägen in till service, vilket lyckas. Väl där så gör återigen vårt serviceteam Knöbel Motorsport ett kanonjobb och byter drivaxel, så när det återstår två minuter så lämnar killarna serviceplatsen under stort jubel med vetskap att om de bara rullar igenom sträckan i hyfsat tempo så vinner de ADAC Opel Adam CUP 2014.

Alla vi tillresta från Emil Bergkvist Motor tillsammans med Audex Motorsport som vi representerar i Mästerskapet åker till målet på sista sträckan för att vänta in Emil och Jocke. Spänning är olidlig, svenska flaggorna är uppspända och till slut så kommer de in med hel bil till stäckmålet där vi tar emot killarna under stort jubel, vi åker sedan efter in till målrampen och firandet tar fart på riktigt.

Efter en festlig kväll med prisutdelning så kommer till slut programmet fram till att nominera föraren som ska representera ADAC Opel Juniorteam 2015. Vi hör en bil som startar upp ute på gården, en port åker upp och in kommer en hjulspinnande Opel Adam R2 i ett rökmoln. När röken lagt sig går det snabbt och till slut så tillkännager Opel och ADAC att det är den svenska 20 åriga rallyföraren Emil Bergkvist som blivit utvald att representera Opel och ADAC. Emil går fram i ett jubel som inte går att beskriva med ord och sedan bara rullar det på med intervjuer m.m. Emil Bergkvist Motor ser det här som en stor ära och jättechans att få köra direkt för Opels fabriks team och ser med spänning fram mot hur en uppgörelse med program kommer att se ut för just Emil.

Då marginalerna är små från succé till fiasko, så är vi otroligt glada att det blev stolpe in för oss efter en säsong som varit kantad av diverse problem, men det visar samtidigt att tillsammans är vi starka i Emil Bergkvist Motor och med gemensamma krafter så har vi återigen överstigit de mål vi satt upp för två år sedan.

Vill samtidigt passa på att tacka Jakob Madsen för det fina mottagande du gav Emil och Jocke när de kom in till målbilen som segrare efter sista sträckan, detta visar vilken otroligt stor idrottsman du är och kommer att bli.

I övrig så riktar vi ett stor tack till alla som stöttat oss i Sverige och Tyskland 2014, ingen nämnd och ingen glömd, utan en stark organisation, bra samarbetspartners samt supportrar är det inte möjligt att uppnå våra gemensamma mål, nu och i framtiden, kom ihåg det
Tack från Emil Bergkvist & Jocke Sjöberg samt alla vi andra i Emil Bergkvist Motor.


» Pressrelease från Emil Bergkvist Motor.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-10-27 18:48


Två åk och Dansk seger i Hässleholms GP.
Hässleholms GP avgjordes på en delvis modifierad bansträckning, en utdragen och avkortat tillställning som bjöd publiken på ett 70-tal ekipage. En avåkning drog ut på tiden och man tog beslutet att avsluta efter två åk, snabbast på båda var Danske Marco Gersager i Skoda Fabia R5. Dansken vann tävlin...

Publicerad: 2021-08-01 22:36


Foto från Violenrallyt hos Flens MS.
© emotorsport.seViolenrallyt hos Flens MS bjöd på 130-talet startande under lördagen, totalt sex sträckor för de tävlande av varierande karaktär. Per Göthberg körde hem segern totalt i en Skoda Fabia R5 med 20 sekunder till 2wd vinnaren Patrik Dybeck i en Toyota Corolla. På plats var 7-klubbars serien och VOC Mekon...

Publicerad: 2021-08-01 16:12


Higgins tillbaka med besked, körde hem New England Forest Rally.
© McKenna Motorsport.Efter första dagens tävlande i New England Forest Rally var det Barry McKenna som toppade rallyt efter fyra sträcksegrar. Barry i Ford Fiesta WRC ledde 13 sekunder före Ken Block, 24 sekunder till Travis Pastrana, David Higgins och Brandon Semenuk.

Barry fortsatte snabbt men en punktering gav ett...

Publicerad: 2021-08-01 11:06


Följ resultaten från söndagens rally, Hässleholms GP & KMC-sprinten.
© emotorsport.seSöndagsrally när Hässleholms GP körs på Garnisonsområdet i Hässleholm. Ett 70-tal ekipage gör upp om prestigefyllda tävlingen, hård konkurrens får de få startande 4wd åkarna av bland andra Norske Rune Danneborg i Ford Fiesta WRC och Danskar som Marco Gersager i Skoda Fabia R5.

I Karlstad rullar S...

Publicerad: 2021-07-31 22:14


Göthberg körde hem Violenrallyt, sex utslagsgivande sträckor.
© emotorsport.seFrån 240 anmälda i början på våren till 133 när Violenrallyt startade, det var de dystra siffrorna för Flens MS när de drog igång dagens rally. Att inte fler önskade köra de sex sträckorna när rallysporten äntligen är igång på allvar i skogen var det många som funderade över - tre smalare sträckor i...

Publicerad: 2021-07-31 21:00


108 bilar till WRC Ypres Rally, Solberg och Kristensson är Svenskarna i WRC2.
© Hyundai Motorsport.108 ekipage väntas till start av Ypres Rally, en tävling som i veckan fick stuva om i tidsplanen. EN av söndagens sträckor fick strykas och in kom en ny, anledningen var de stora översvämningarna och nederbördsmassorna som förstört vägar - drygt en mil kortare banan blev det.

10 ekipage i WRC kla...

Publicerad: 2021-07-30 19:58


Följ lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten.
© emotorsport.seFölj lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten i Sverige. Hos Flens MS med sex sträckor i Violenrallyt väntar 140-talet tävlande på start, på plats är 7-klubbars och VOC Mekonomen Rally som inleder säsongerna.

I Karlstad är det KMC-Sprinten, på lördagen körs en av helgens två deltävlingar n...

Publicerad: 2021-07-30 19:56


Bergkvist & Flöene gör Audi debut med EKS i Rally Killingen.
© EKS.Äntligen, i Rally Killingen blir det officiell debut för EKS-teamets nya bil, en Audi A1 Rally2-kit. Det var i vintras som bilen presenterades av teamet, det handlar om en 1,6-liters turbomotor, 263 hästkrafter och en 5-växlad sekventiell växellåda. Det är några av detaljerna kring bilen som byggts ...

Publicerad: 2021-07-30 19:53


Framhjulsdrivet för Jonas Kruse och Maja Bengtsson i årets traditionella Rally-SM.
© Team NybeToyota Corolla och framhjulsdrivet i trimmade grupp H och inte Volvo 940 och bakhjulsdrivet som tänkt. Så ser värmlänningen och TV-profilen Jonas Kruses SM-säsong ut 2021.

55-årige Kruse är anmäld till Kils MK:s SM-deltävling om två veckor. Genrep sker under lördagen då han tillsammans med 16-å...

Publicerad: 2021-07-30 19:25


SM-premiär för Skillingaryds MK med rallyfinal i september.
I Skillingaryd laddas det för SM-final i Rally i september. Anmälan har öppnat och målet är 100 förare till start i ”Göhlins Skilling 500”.

Egentligen skulle Skillingaryds MK arrangera en SM-deltävling redan förra året, men pandemin satte stopp. Samma sak i juni i år. Men nu den 24-25 september ä...

Publicerad: 2021-07-30 11:17


Tidigare nyheter:
Lappi med Yaris N5 i Finska Mästerskapet, fyra Svenskbilar till Top Building / Lahti Historic Rally.
Hässleholms GP tillbaka med publik på Garnisonen, 70-talet åkare på plats.
Dags för premiär i 2021-års SverigeSerie.
17 Rally-SM deltävlingar 2022, så körs de tre serierna.
140-talet åkare till lördagens Violenrally.
Dubbla KMC Sprintar i Karlstad till helgen, deltävlingar i Svenska Sprintserien.
Nu börjar det röra på sig, späckat co-driver schema för Carlsson.
Higgins tillbaka, tufft startfält i New England Forest Rally.
Ogier väntar på att få börja testa Toyota GR Yaris Rally1.
Mikkelsen byter co-driver igen, Flöene ska förbereda för Dakar.
Basso tog hem Rally di Roma Capitalet, Veiby och Solberg bröt.
Så gick det i lördagens LightOn-Rally.
Italienarna dominerar Rally di Roma Capitale, tungt för de nordiska åkarna.
Nordström och Åström vinnare i Volvo Euro Cup premiären.
Dubbelseger och SM-silver på asfalt för P-G Andersson.
Holm och Kristiansson delade Asfalt mästare i 2wd.
Kristensson mästare i Asfalt SM - tar hem 4wd guldet.
Följ resultaten från LightOn-Rallyt och Tierps Arena SM sprintar.
26 öppna anmälningar till sensommaren och höstens rally!
Nu avgörs Asfalts-SM, Ledin och Andersson inför finalen.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 04/09


Rally SM:
Rally Killingen 13-14/08


Rally VM:
Ypres Rally 13-15/08


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Violenrallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bilam Mästarmöte, Grus – SM.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nässjörundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.