Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Inga oväntade segrare i SSRC Finalen.
PRESSRELEASE

Det som skiljer Sydsvenska Rallycupen från andra serier och mästerskap är att både de som vinner grundserien och de som vinner slutspelet (Finalen) belönas rikligt. Utöver 147.000:- från grundserien skulle nu ytterligare 120.000:- fördelas.

Slutspelet, finalen, kördes på lördagen den 25 oktober på två fantastiska, småländska specialsträckor. Två varv på banan skulle ge 53 utslagsgivande kilometer att skilja förarna åt och värdiga vinnare skulle på så sätt utses i de fyra klasserna. I alla klasser slogs man om 30.000 kr, femton till ettan, tio till tvåan och fem till den som blir trea. Tyvärr gjorde två olyckor att den specialsträcka som utgjorde både SS 2 och 4 fick strykas och tävlingen fick på så sätt avgöras på den kvarvarande som med två varv utgjorde strax under två mil.

Överhuvudtaget lade dessa olyckor sordin på stämningen och gjorde att finalen inte blev den stora tänkta avslutningsupplevelsen för cupens ekipage. Skönt ändå att nu någon vecka efter kunna konstatera att alla inblandade är utom fara och på bättringsvägen.

Sammanlagt har mer än 470 olika förare kommit i mål i årets tävlingar och ca 60 av dem gjorde nu upp om titeln Mästare i Sydsvenska Rallycupen. Antalet som kommit i mål är en ökning med mer än 30 % jämfört med föregående år, en anmärkningsvärd ökning detta år när vi sett vikande underlag i många tävlingar. Cupen förstärker helt klart sin position i Rallysverige.

I klassen för Grupp E trodde vi i förhandssnacket att de tre A-förarna skulle dominera totalt. Så var också fallet och mellan Stefan Ottosson, Vetlanda, Erik Bergman, Skillingaryd och Thobias Svensson, Hörby skiljde det på första sträckan 4,8 sekunder medan det var bäste C-föraren Ola Schön, Tomelilla som var fyra men ytterligare ett tiotal sekunder efter. Då Stefan bröt efter den andra sträckans som sedan ströks blev den tredje viktig och då gjorde Tobias ett ryck och lämnade Erik efter sig med tre sekunder. Grupp E-gänget var den enda klassen som kom igenom den fjärde sträckan men Erik tappade ytterligare en tiondel. C-föraren Keith Wennberg gjorde ett riktigt ryck på den sista sträckan och spurtade förbi Ola Schön och tog hand om den totala tredje platsen i klassen. Får nog anses vara kvällens överraskning och den ende B- eller C-föraren som besteg prispallen denna finaldag.

Små, små marginaler blev det i Grupp F VOC Mekonomen Rally. Det var också i denna klass B-och C-förarna så tydligt lade sig i kampen om de tre första platserna. Efter SS 1 låg åtta förare inom sex sekunder, tre C-förare (Andreas Persson, Simrishamn, Tim Liljegren, Karlskrona och Simon Karlsson, Gullabo) två B-förare (Ola Wingren, Hörby och Kim Nilsson, Osby) samt tre A-förare (Victor Karlsson, Vimmerby, Tom Kristensson, Hörby och Per Eriksson, Emådalen). Efter att den sträckan körts en andra gång har dock A-förarna tagit tillbaka initiativet och i slutställningen är det Tom, Victor och Per som tar de tre podiumplatserna men med B-föraren Kim bara 0,5 sek efter. Tim Liljegren blir bäste C-förare bara ytterligare 0,2 sek efter.

4WD må kallas Kungaklassen men inte för att den är störst och ger de tätaste kamperna utan mer för att kungen sitter helt ohotad, i alla fall detta år. Fjolårets finalsegrare Åke Jacobsson, Emådalen kunde idag inte stå emot Stoffe Nilsson Hässleholm som vann med mer än halvminuten för Åke och minuten före Urban Stacke, Skillingaryd.

Den största klassen och det riktiga getingboet med minst tiotalet möjliga segrare var klassen för trimmade tvåhjulsdrivna. Men skulle möjligen en B-förare kunna utmana de etablerade A-förarna? En av de möjliga B-förarna Emrik Smedberg, Växjö kom inte till start och det skulle visa sig att de andra inte hade någon chans denna dag.

Redan på första sträckan satte fem förare upp ett väldigt högt tempo. Christopher Zeijlon, Skillingaryd, Mattis Olsson, Gullabo, Robert Scholander, Eksjö, Morgan Eriksson, Gullabo och Magnus Johansson, Älmhult kom i mål inom 1,5 sek, bara 0,15 sek per kilometer. När sedan sträckan efter ett uppehåll skulle köras en andra gång tog Christopher kommandot och avslutade i en klass för sig, fem sekunder före tvåan Robert. Men mellan honom och slutlige femman Morgan skiljde bara 0,9 sek med Magnus som trea och Mattis som fyra. Men alla hade så gärna kört om det på den sista sträckan också. Bäste B-förare blev nu Anton Claesson, Grimslöv och C-klassen vann av Simon Andersson, Bengtsfors

Cupledningen tackar för ännu ett framgångsrikt år och ser nu fram mot 2015. Under november månad kommer tävlingskalender och andra nyheter att presenteras när cupen nu går in på sin sjunde säsong


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-11-03 21:07


Två åk och Dansk seger i Hässleholms GP.
Hässleholms GP avgjordes på en delvis modifierad bansträckning, en utdragen och avkortat tillställning som bjöd publiken på ett 70-tal ekipage. En avåkning drog ut på tiden och man tog beslutet att avsluta efter två åk, snabbast på båda var Danske Marco Gersager i Skoda Fabia R5. Dansken vann tävlin...

Publicerad: 2021-08-01 22:36


Foto från Violenrallyt hos Flens MS.
© emotorsport.seViolenrallyt hos Flens MS bjöd på 130-talet startande under lördagen, totalt sex sträckor för de tävlande av varierande karaktär. Per Göthberg körde hem segern totalt i en Skoda Fabia R5 med 20 sekunder till 2wd vinnaren Patrik Dybeck i en Toyota Corolla. På plats var 7-klubbars serien och VOC Mekon...

Publicerad: 2021-08-01 16:12


Higgins tillbaka med besked, körde hem New England Forest Rally.
© McKenna Motorsport.Efter första dagens tävlande i New England Forest Rally var det Barry McKenna som toppade rallyt efter fyra sträcksegrar. Barry i Ford Fiesta WRC ledde 13 sekunder före Ken Block, 24 sekunder till Travis Pastrana, David Higgins och Brandon Semenuk.

Barry fortsatte snabbt men en punktering gav ett...

Publicerad: 2021-08-01 11:06


Följ resultaten från söndagens rally, Hässleholms GP & KMC-sprinten.
© emotorsport.seSöndagsrally när Hässleholms GP körs på Garnisonsområdet i Hässleholm. Ett 70-tal ekipage gör upp om prestigefyllda tävlingen, hård konkurrens får de få startande 4wd åkarna av bland andra Norske Rune Danneborg i Ford Fiesta WRC och Danskar som Marco Gersager i Skoda Fabia R5.

I Karlstad rullar S...

Publicerad: 2021-07-31 22:14


Göthberg körde hem Violenrallyt, sex utslagsgivande sträckor.
© emotorsport.seFrån 240 anmälda i början på våren till 133 när Violenrallyt startade, det var de dystra siffrorna för Flens MS när de drog igång dagens rally. Att inte fler önskade köra de sex sträckorna när rallysporten äntligen är igång på allvar i skogen var det många som funderade över - tre smalare sträckor i...

Publicerad: 2021-07-31 21:00


108 bilar till WRC Ypres Rally, Solberg och Kristensson är Svenskarna i WRC2.
© Hyundai Motorsport.108 ekipage väntas till start av Ypres Rally, en tävling som i veckan fick stuva om i tidsplanen. EN av söndagens sträckor fick strykas och in kom en ny, anledningen var de stora översvämningarna och nederbördsmassorna som förstört vägar - drygt en mil kortare banan blev det.

10 ekipage i WRC kla...

Publicerad: 2021-07-30 19:58


Följ lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten.
© emotorsport.seFölj lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten i Sverige. Hos Flens MS med sex sträckor i Violenrallyt väntar 140-talet tävlande på start, på plats är 7-klubbars och VOC Mekonomen Rally som inleder säsongerna.

I Karlstad är det KMC-Sprinten, på lördagen körs en av helgens två deltävlingar n...

Publicerad: 2021-07-30 19:56


Bergkvist & Flöene gör Audi debut med EKS i Rally Killingen.
© EKS.Äntligen, i Rally Killingen blir det officiell debut för EKS-teamets nya bil, en Audi A1 Rally2-kit. Det var i vintras som bilen presenterades av teamet, det handlar om en 1,6-liters turbomotor, 263 hästkrafter och en 5-växlad sekventiell växellåda. Det är några av detaljerna kring bilen som byggts ...

Publicerad: 2021-07-30 19:53


Framhjulsdrivet för Jonas Kruse och Maja Bengtsson i årets traditionella Rally-SM.
© Team NybeToyota Corolla och framhjulsdrivet i trimmade grupp H och inte Volvo 940 och bakhjulsdrivet som tänkt. Så ser värmlänningen och TV-profilen Jonas Kruses SM-säsong ut 2021.

55-årige Kruse är anmäld till Kils MK:s SM-deltävling om två veckor. Genrep sker under lördagen då han tillsammans med 16-å...

Publicerad: 2021-07-30 19:25


SM-premiär för Skillingaryds MK med rallyfinal i september.
I Skillingaryd laddas det för SM-final i Rally i september. Anmälan har öppnat och målet är 100 förare till start i ”Göhlins Skilling 500”.

Egentligen skulle Skillingaryds MK arrangera en SM-deltävling redan förra året, men pandemin satte stopp. Samma sak i juni i år. Men nu den 24-25 september ä...

Publicerad: 2021-07-30 11:17


Tidigare nyheter:
Lappi med Yaris N5 i Finska Mästerskapet, fyra Svenskbilar till Top Building / Lahti Historic Rally.
Hässleholms GP tillbaka med publik på Garnisonen, 70-talet åkare på plats.
Dags för premiär i 2021-års SverigeSerie.
17 Rally-SM deltävlingar 2022, så körs de tre serierna.
140-talet åkare till lördagens Violenrally.
Dubbla KMC Sprintar i Karlstad till helgen, deltävlingar i Svenska Sprintserien.
Nu börjar det röra på sig, späckat co-driver schema för Carlsson.
Higgins tillbaka, tufft startfält i New England Forest Rally.
Ogier väntar på att få börja testa Toyota GR Yaris Rally1.
Mikkelsen byter co-driver igen, Flöene ska förbereda för Dakar.
Basso tog hem Rally di Roma Capitalet, Veiby och Solberg bröt.
Så gick det i lördagens LightOn-Rally.
Italienarna dominerar Rally di Roma Capitale, tungt för de nordiska åkarna.
Nordström och Åström vinnare i Volvo Euro Cup premiären.
Dubbelseger och SM-silver på asfalt för P-G Andersson.
Holm och Kristiansson delade Asfalt mästare i 2wd.
Kristensson mästare i Asfalt SM - tar hem 4wd guldet.
Följ resultaten från LightOn-Rallyt och Tierps Arena SM sprintar.
26 öppna anmälningar till sensommaren och höstens rally!
Nu avgörs Asfalts-SM, Ledin och Andersson inför finalen.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 04/09


Rally SM:
Rally Killingen 13-14/08


Rally VM:
Ypres Rally 13-15/08


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Violenrallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bilam Mästarmöte, Grus – SM.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nässjörundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.