MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Det här är VOC Mekonomen Rallys nya VinterSerie nästa säsong.
PRESSRELEASE

Den SommarSerie som VOC Mekonomen Rally sjösatte under 2014 blev en succé, fina tävlingar och mycket uppskattat av både tävlande och arrangörer. Nu följer klassen upp succén och drar även igång en VinterSerie kommande säsong. Fem riktigt högkvalitativa vintertävlingar samlas till en explosiv serie. Torsby med ATAB Rallyt Finnskogsvlasen som en dubbeltävling. Sveg med Härjedalsbrickan 1 och 2 som nästa dubbel. Och slutligt avgörande och final i Vännäs med klassiska Plåtrallyt. Värmland, Härjedalen och Västerbotten under några hektiska vinterveckor då vintervägarna normalt är som allra bäst. En serie som till stora delar körs på forna VM och SM sträckor men som också kommer att bjuda på en del nya högkvalitativa sträckor.

Det är få serier i landet som ens har med rally på snö och is i sina serier.
För mig som norrlänning är rally på vintern, rally på snö och is ett självklart inslag i en rallysäsong. Och efter dialog med en stort antal av klassens förare så vet jag att det är väldigt många som håller med mig. Många också från landets övriga delar tycker också att rally på vintern är en fantastiskt trevlig upplevelse och vi har också haft väldigt fina startfält i de vintertävlingar som ingått i SverigeSerien. Därför tror jag också att en speciell VinterSerie kan bli en succé. Med en serie och prisbord kommer ännu många fler att hitta motivationen till att satsa på vinterrally, berättar klassansvarig Roger Fransson.

ATAB Rallyt Finnskogsvalsen, Härjedalsbrickan och Plåtrallyt
Seriens fem deltävlingar avgörs på bara tre helger, två dubbeltävlingar och en singel i finalen.

Vi bygger på samma koncept som då vi utvecklade SommarSerien tidigare i år. Det vill säga, basen utgörs av de tre vintertävlingar som också ingår i SverigeSerien, sedan kompletteras de med ytterligare två vintertävlingar till en specifik VinterSerie.

Torsby, sedan Sveg och final i Vännäs…
Konkret startar vi i Torsby med en dubbeltävling lördag och söndag 17-18 januari, båda dessa tävlingar ingår både i SverigeSerie och VinterSerie. Vi drar vidare till Sveg och Härjedalsbrickan för en ny dubbeltävling 31 januari och 1 februari. Lördagstävlingen ingår i båda SverigeSerie och VinterSerie medan söndagens tävling bara ingår i VinterSerien. Och vi avslutar med VinterSerie final i Vännäs 14 februari, klassansvarigs egen hemmaklubb som nu kommer tillbaka som serietävlingsarrangör i VOC Mekonomen Rally, senast var det 2011.

Med det här upplägget begränsas antalet långa resor samtidigt som teamen får ut max av sina vinterrallysatsningar.

Rakt igenom fantastiskt fina vintertävlingar
Här vankas både forna VM sträckor och en hel rad forna SM sträckor. Och arrangerande klubbar som vi redan före vet kommer att göra fantastiskt fina arrangemang.

Torsby med sina sträckor osande Svenska VM-Rallyt har en självklar plats. Och den arrangrande klubben MK Ratten har dessutom slagit ner pålen som en stabil SverigeSerie arrangör kända för sina jättefina arrangemang. Framröstade till ”Årets Arrangör” av förarna själva så sent som 2012 om jag inte missminner mig. Sveg och Härjedalens MK är en ny arrangör i VOC Mekonomen Rally-gänget men Härjedalsbrickan är kända för fantastiskt fina vägar och klubben har dessutom förflutet som SM arrangör. Gissa om vi kommer att känna oss välkomna i Sveg sista helgen i januari. Och avslutar serien gör klassansvarigs egna hemmaklubb Vännäs MK, även de framröstade som ”Årets Arrangör” så sent som 2010, och stabil SM arrangör av vinterrally genom åren. Ett välkommet återseende för många i VOC Mekonomen av en klubb och en tävling som egentligen inte kräver några vidare presentationer. Kort sagt: Vi vågar redan nu långt före startskotten går utlova kanontävlingar, toppen av vad Sverige kan erbjuda då det gäller vinterrally. Precis som sig bör då vi det gäller VOC Mekonomen Rally.

Fyra av fem räknas, självklart del av prisbordet och däckbegränsning
VinterSerien kommer precis som SommarSerien att köras i klasserna A/B/C och junior, inga speciella cuper i övrigt. Fyra av de fem deltävlingarna ska räknas i alla klasser.

Vi kör vinterfinal i Vännäs 14 februari men prisceremoni även för VinterSerien kommer vi att hålla tillsammans med ceremonin för SverigeSerien och SommarSerien i mitten av oktober, vi kan redan nu avslöja att den kommer att äga rum i Örebro.

Begränsat antal däck, även det för att hålla kostnaderna nere.
Under varje enskild tävlingshelg kommer teamen också bara att få använda maximalt sex däck, detta självklart för att hålla nere kostnaderna. Men dessa rallyn bjuder normalt på väldigt fina vintervägar och då kommer sex däck att hålla hela säsongen och mer därtill.

I år var prisbordet på hela 230 000:- i VOC Mekonomen Rallys nationella serier, vad blir den 2015?

Självklart kommer Topp-3 och även Topp-10 i VinterSeriens olika förarklasser att vara med då respektive pott ska fördelas i oktober. Hur mycket som kommer att fördelas totalt vet vi inte i dagsläget men ambitionen från klassledningen är att hela tiden förbättra för klassens och seriernas förare, så målsättningen är då självklart att passera 230 000:- kommande säsong. En målsättning för året är också att Topp-3 i respektive förarklass i alla våra tre serier ska ha personliga och värdefulla pris, inte bara del i en speciell lottad pott. Vi kommer att berätta löpande under året hur väl vi lyckas fullfölja dessa våra högt ställda ambitioner.

Välkomna till en fantastiskt spännande VOC Mekonomen Rally VinterSerien 2015.

Mer information kommer inom kort gällande SverigeSerie och SommarSerie som förstås också kommer att arrangeras som vanligt även nästa säsong.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-11-05 21:32


108 bilar till WRC Ypres Rally, Solberg och Kristensson är Svenskarna i WRC2.
© Hyundai Motorsport.108 ekipage väntas till start av Ypres Rally, en tävling som i veckan fick stuva om i tidsplanen. EN av söndagens sträckor fick strykas och in kom en ny, anledningen var de stora översvämningarna och nederbördsmassorna som förstört vägar - drygt en mil kortare banan blev det.

10 ekipage i WRC kla...

Publicerad: 2021-07-30 19:58


Följ lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten.
© emotorsport.seFölj lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten i Sverige. Hos Flens MS med sex sträckor i Violenrallyt väntar 140-talet tävlande på start, på plats är 7-klubbars och VOC Mekonomen Rally som inleder säsongerna.

I Karlstad är det KMC-Sprinten, på lördagen körs en av helgens två deltävlingar n...

Publicerad: 2021-07-30 19:56


Bergkvist & Flöene gör Audi debut med EKS i Rally Killingen.
© EKS.Äntligen, i Rally Killingen blir det officiell debut för EKS-teamets nya bil, en Audi A1 Rally2-kit. Det var i vintras som bilen presenterades av teamet, det handlar om en 1,6-liters turbomotor, 263 hästkrafter och en 5-växlad sekventiell växellåda. Det är några av detaljerna kring bilen som byggts ...

Publicerad: 2021-07-30 19:53


Framhjulsdrivet för Jonas Kruse och Maja Bengtsson i årets traditionella Rally-SM.
© Team NybeToyota Corolla och framhjulsdrivet i trimmade grupp H och inte Volvo 940 och bakhjulsdrivet som tänkt. Så ser värmlänningen och TV-profilen Jonas Kruses SM-säsong ut 2021.

55-årige Kruse är anmäld till Kils MK:s SM-deltävling om två veckor. Genrep sker under lördagen då han tillsammans med 16-å...

Publicerad: 2021-07-30 19:25


SM-premiär för Skillingaryds MK med rallyfinal i september.
I Skillingaryd laddas det för SM-final i Rally i september. Anmälan har öppnat och målet är 100 förare till start i ”Göhlins Skilling 500”.

Egentligen skulle Skillingaryds MK arrangera en SM-deltävling redan förra året, men pandemin satte stopp. Samma sak i juni i år. Men nu den 24-25 september ä...

Publicerad: 2021-07-30 11:17


Lappi med Yaris N5 i Finska Mästerskapet, fyra Svenskbilar till Top Building / Lahti Historic Rally.
© emotorsport.seOm ett par veckor avgörs SM Top Building Ralli, deltävling i Finska Mästerskapet samtidigt som Lahti Historic Rally körs för de Historiska EM-bilarna. Fler Svenskar har anmält sig, lika så finske tidigare WRC föraren Esapekka Lappi.

Lappi är tillbaka i rallybil, kör en Toyota Yaris N5 från Spansk...

Publicerad: 2021-07-30 10:02


Hässleholms GP tillbaka med publik på Garnisonen, 70-talet åkare på plats.
© emotorsport.seHässleholms GP körs något försenat den 1:e augusti till skillnad från i maj som brukligt, Hässleholms MK står för arrangemanget på Garnisonen och publiken är åter välkommen.
Drygt 22km special där en delvis ny sträckning där varvet är 2,5km går tre varv i varje omgång, totalt tre omgångar. Slutlig...

Publicerad: 2021-07-30 08:47


Dags för premiär i 2021-års SverigeSerie.
Allt vad rally heter har legat nere till följd av den eländiga Corona pandemin. Alla andra stora cuper har valt att helt ställa in även 2021 med undantag av SM som kunnat köra på elitidrottsundantag som funnits hela tiden som farsoten härjat. Men VOC Mekonomen Rally ställer inte in. Klassledningen v...

Publicerad: 2021-07-30 08:38


17 Rally-SM deltävlingar 2022, så körs de tre serierna.
© emotorsport.seIkväll släppte SM promotorn Svenska Rally Mästerskapen kalendern för sina tre SM serier 2022. Det handlar om totalt 16 helger med 17 SM-deltävlingar under säsongen, då endast en helg under vintern.

Traditionella SM innehåller fem deltävlingar på fyra helger, inleder med dubbeltävling North Rally ...

Publicerad: 2021-07-29 18:56


140-talet åkare till lördagens Violenrally.
© emotorsport.seViolen Rallyt hos Flens MS var bland de första att öppna upp anmälan i våras då 240 ekipage sågs i listan, nu har många fallit bort med endast 140 kvar. 7-klubbars och VOC Sverigeserien kör deltävling under lördagen. Sex unika sträckor över 33km och noter av Patrik Barth är upplägget - arrangören ha...

Publicerad: 2021-07-29 17:14


Tidigare nyheter:
Dubbla KMC Sprintar i Karlstad till helgen, deltävlingar i Svenska Sprintserien.
Nu börjar det röra på sig, späckat co-driver schema för Carlsson.
Higgins tillbaka, tufft startfält i New England Forest Rally.
Ogier väntar på att få börja testa Toyota GR Yaris Rally1.
Mikkelsen byter co-driver igen, Flöene ska förbereda för Dakar.
Basso tog hem Rally di Roma Capitalet, Veiby och Solberg bröt.
Så gick det i lördagens LightOn-Rally.
Italienarna dominerar Rally di Roma Capitale, tungt för de nordiska åkarna.
Nordström och Åström vinnare i Volvo Euro Cup premiären.
Dubbelseger och SM-silver på asfalt för P-G Andersson.
Holm och Kristiansson delade Asfalt mästare i 2wd.
Kristensson mästare i Asfalt SM - tar hem 4wd guldet.
Följ resultaten från LightOn-Rallyt och Tierps Arena SM sprintar.
26 öppna anmälningar till sensommaren och höstens rally!
Nu avgörs Asfalts-SM, Ledin och Andersson inför finalen.
Dubbeltävling avslutar Asfalt SM på Tierp Arena, 60-talet åkare på plats.
60-talet ekipage till Light-On Sprinten, Flodin och Sandell i listan.
Video, Tidemand testar nya Skoda Fabia Rally2 åt Skoda Motorsport.
EM helg i Italien, kampen Lukyanuk - Mikkelsen fortsätter i Rally di Roma Capitale.
Grahn förste Svensk till Top Building Ralli / Lahti Historic Rally.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 04/09


Rally SM:
Rally Killingen 13-14/08


Rally VM:
Rally Finland 29-01/08


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Bilam Mästarmöte, Grus – SM.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nässjörundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Drive VXO Asfalt SM, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.