Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Svenska RallyCupen presenterar 2015 års kalender - Sunoco ny partner 2015!
PRESSRELEASE

Svenska Rallycupen har precis haft prisutdelning och avslutningsfest för 2014, men tar omgående sikte och ökar farten mot 2015.

En av nyheterna är att SUNOCO går in som en huvudpartner för 2015, ett samarbete som kommer att generera ett bra tillskott till prispotten för 2015, men också att det kommer att ge alla deltagare i cupen stora rabatter på både olja och bränsle.
Det kommer bli mycket attraktiva priser på SUNOCO´s väl beprövade produkter inom motorsport till de som deltar i SRC. Och ju mer som alla tävlande köper via SRC:s avtal, desto mer genererar det till prispotten.
- Vi ser fram emot detta samarbete där vi kan erbjuda bransch ledande produkter för motorsport och övriga fordon säger Flemming Jensen, Sunocos marknadschef för Sverige, Danmark och Tyskland, och fortsätter - Sunoco Lubricants kommer att erbjuda de bästa oljorna och Sunoco European Oil kommer att leverera racebränsle till tävlingsbilarna.
- Vi kommer att ha mycket attraktiv prisnivå till alla deltagare i Svenska Rallycupen, och de kommer att få köpa hur mycket produkter de vill, både till tävlingsbilen och till person eller lastbilen om de vill, avslutar Flemming Jensen med ett skratt.

Avtalet löper på 1 år med option på ytterligare tre år, och både från Svenska Rallycupen och SUNOCO ser vi fram mot ett långt och positivt samarbete.
I samarbetsavtalet ingår att SUNOCO kommer att vara på plats med sin distributionsbil vid varje cuptävling, där det går att köpa olja, bränsle och merchandise. Mer info och prisfakta kommer att presenteras inom kort, så att de tävlande redan nu kan köpa olja och bränsle för vinterns service och mappning av motorer.

Tre nya arrangörer i cupen 2015.
Nu kan vi även presentera en cupkalender till kommande år, dock är deltävling nr två inte 100% klar och där får vi avvakta en kort stund innan presentation.

Vi kommer att börja med ett rallyäventyr till "ön", således kommer vi att fira första Maj på Gotland, där Rally Gotland körs fre/lör 1-2/5. Det blir 2-3 sträckor på fredagskvällen och ytterligare 5-6 sträckor på lördagen, runt 7-8 mil SS utlovas.
I en dialog med arrangören Gotlands MF, ser vi det som en kul och utmanande tidig årspremiär på cupen, och med att 1 maj är röd dag behöver inga ta extra semester då alla måste åka till ön på fredagen. Eller varför inte fira "Valborg" på Gotland?, och som vanligt fixar arrangören med klart bra priser på båtresor via Idrottsresor.
Därefter har vi sedan en lucka i kalendern (vilken vi hoppas löst inom kort), sedan blir det ett av två Smålandsbesök i årets cup, när vi välkomnas till Skillingaryd och Skilling 500.
Som vanligt i slutet på Juli tar vi Herrljunga i besittning för Kullingstrofén, därefter återkommer EMK-Kannan i Eskilstuna i cupen 2015.
Smålandsbesök nr två, blir just Rally Småland i mitten av september med Vetlanda som startplats.
Slutligen blir det åter Marknadsnatta som är final, denna gång sista lördagen i Oktober för att inte krocka med andra stora tävlingsarrangemang.

Så till vida att det blir klart med 7 deltävlingar, så kommer reglerna justeras till att två tävlingar får räknas bort, ifall någon känner "Gotlandsäventyret" för stort. Som vanligt gäller: "Det skall vara enkelt och positivt att vara med i Svenska Rallycupen"
Övriga reglernyheter kommer att presenteras innan årsskiftet, men inga revolutionerande ändringar ligger i röret.

Cupkalender 2015
* 1-2/5 Rally Gotland
* TBA
* 27/6 Skilling 500 (Skillingaryd)
* 25/7 Kullingtrofen (Herrljunga)
* 29/8 EMK-Kannan (Eskilstuna)
* 12/9 Rally Småland (Vetlanda)
* 31/10 Marknadsnatta (Skänninge)


Partners 2014: Atracco, MOCOMP, Tractive, Pirelli, Öhlins Auto Norden, Maxxis Ralphs Däck, Trendab, ENEM och Noteriet.

Officiell webbsida: www.svenskarallycupen.se
Facebook: www.facebook.com/svenskarallycupen


» Pressrelease från Svenska RallyCupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-11-15 22:15


108 bilar till WRC Ypres Rally, Solberg och Kristensson är Svenskarna i WRC2.
© Hyundai Motorsport.108 ekipage väntas till start av Ypres Rally, en tävling som i veckan fick stuva om i tidsplanen. EN av söndagens sträckor fick strykas och in kom en ny, anledningen var de stora översvämningarna och nederbördsmassorna som förstört vägar - drygt en mil kortare banan blev det.

10 ekipage i WRC kla...

Publicerad: 2021-07-30 19:58


Följ lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten.
© emotorsport.seFölj lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten i Sverige. Hos Flens MS med sex sträckor i Violenrallyt väntar 140-talet tävlande på start, på plats är 7-klubbars och VOC Mekonomen Rally som inleder säsongerna.

I Karlstad är det KMC-Sprinten, på lördagen körs en av helgens två deltävlingar n...

Publicerad: 2021-07-30 19:56


Bergkvist & Flöene gör Audi debut med EKS i Rally Killingen.
© EKS.Äntligen, i Rally Killingen blir det officiell debut för EKS-teamets nya bil, en Audi A1 Rally2-kit. Det var i vintras som bilen presenterades av teamet, det handlar om en 1,6-liters turbomotor, 263 hästkrafter och en 5-växlad sekventiell växellåda. Det är några av detaljerna kring bilen som byggts ...

Publicerad: 2021-07-30 19:53


Framhjulsdrivet för Jonas Kruse och Maja Bengtsson i årets traditionella Rally-SM.
© Team NybeToyota Corolla och framhjulsdrivet i trimmade grupp H och inte Volvo 940 och bakhjulsdrivet som tänkt. Så ser värmlänningen och TV-profilen Jonas Kruses SM-säsong ut 2021.

55-årige Kruse är anmäld till Kils MK:s SM-deltävling om två veckor. Genrep sker under lördagen då han tillsammans med 16-å...

Publicerad: 2021-07-30 19:25


SM-premiär för Skillingaryds MK med rallyfinal i september.
I Skillingaryd laddas det för SM-final i Rally i september. Anmälan har öppnat och målet är 100 förare till start i ”Göhlins Skilling 500”.

Egentligen skulle Skillingaryds MK arrangera en SM-deltävling redan förra året, men pandemin satte stopp. Samma sak i juni i år. Men nu den 24-25 september ä...

Publicerad: 2021-07-30 11:17


Lappi med Yaris N5 i Finska Mästerskapet, fyra Svenskbilar till Top Building / Lahti Historic Rally.
© emotorsport.seOm ett par veckor avgörs SM Top Building Ralli, deltävling i Finska Mästerskapet samtidigt som Lahti Historic Rally körs för de Historiska EM-bilarna. Fler Svenskar har anmält sig, lika så finske tidigare WRC föraren Esapekka Lappi.

Lappi är tillbaka i rallybil, kör en Toyota Yaris N5 från Spansk...

Publicerad: 2021-07-30 10:02


Hässleholms GP tillbaka med publik på Garnisonen, 70-talet åkare på plats.
© emotorsport.seHässleholms GP körs något försenat den 1:e augusti till skillnad från i maj som brukligt, Hässleholms MK står för arrangemanget på Garnisonen och publiken är åter välkommen.
Drygt 22km special där en delvis ny sträckning där varvet är 2,5km går tre varv i varje omgång, totalt tre omgångar. Slutlig...

Publicerad: 2021-07-30 08:47


Dags för premiär i 2021-års SverigeSerie.
Allt vad rally heter har legat nere till följd av den eländiga Corona pandemin. Alla andra stora cuper har valt att helt ställa in även 2021 med undantag av SM som kunnat köra på elitidrottsundantag som funnits hela tiden som farsoten härjat. Men VOC Mekonomen Rally ställer inte in. Klassledningen v...

Publicerad: 2021-07-30 08:38


17 Rally-SM deltävlingar 2022, så körs de tre serierna.
© emotorsport.seIkväll släppte SM promotorn Svenska Rally Mästerskapen kalendern för sina tre SM serier 2022. Det handlar om totalt 16 helger med 17 SM-deltävlingar under säsongen, då endast en helg under vintern.

Traditionella SM innehåller fem deltävlingar på fyra helger, inleder med dubbeltävling North Rally ...

Publicerad: 2021-07-29 18:56


140-talet åkare till lördagens Violenrally.
© emotorsport.seViolen Rallyt hos Flens MS var bland de första att öppna upp anmälan i våras då 240 ekipage sågs i listan, nu har många fallit bort med endast 140 kvar. 7-klubbars och VOC Sverigeserien kör deltävling under lördagen. Sex unika sträckor över 33km och noter av Patrik Barth är upplägget - arrangören ha...

Publicerad: 2021-07-29 17:14


Tidigare nyheter:
Dubbla KMC Sprintar i Karlstad till helgen, deltävlingar i Svenska Sprintserien.
Nu börjar det röra på sig, späckat co-driver schema för Carlsson.
Higgins tillbaka, tufft startfält i New England Forest Rally.
Ogier väntar på att få börja testa Toyota GR Yaris Rally1.
Mikkelsen byter co-driver igen, Flöene ska förbereda för Dakar.
Basso tog hem Rally di Roma Capitalet, Veiby och Solberg bröt.
Så gick det i lördagens LightOn-Rally.
Italienarna dominerar Rally di Roma Capitale, tungt för de nordiska åkarna.
Nordström och Åström vinnare i Volvo Euro Cup premiären.
Dubbelseger och SM-silver på asfalt för P-G Andersson.
Holm och Kristiansson delade Asfalt mästare i 2wd.
Kristensson mästare i Asfalt SM - tar hem 4wd guldet.
Följ resultaten från LightOn-Rallyt och Tierps Arena SM sprintar.
26 öppna anmälningar till sensommaren och höstens rally!
Nu avgörs Asfalts-SM, Ledin och Andersson inför finalen.
Dubbeltävling avslutar Asfalt SM på Tierp Arena, 60-talet åkare på plats.
60-talet ekipage till Light-On Sprinten, Flodin och Sandell i listan.
Video, Tidemand testar nya Skoda Fabia Rally2 åt Skoda Motorsport.
EM helg i Italien, kampen Lukyanuk - Mikkelsen fortsätter i Rally di Roma Capitale.
Grahn förste Svensk till Top Building Ralli / Lahti Historic Rally.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 04/09


Rally SM:
Rally Killingen 13-14/08


Rally VM:
Rally Finland 29-01/08


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Bilam Mästarmöte, Grus – SM.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nässjörundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Drive VXO Asfalt SM, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.