Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Emil Bergkvist Motor når sina mål 2014.
PRESSRELEASE

Säsongen inleddes med PP Enginerings Ford Fiesta R2 i Sveg, där vi började med ett test tillsammans med Juniorlandslaget, här vi fick ovärderlig hjälp med inställning av bil och tips om notskrivning m.m. där lades grunden för 2014.

Vi åkte sedan till Depå Grande för ett eget test, där vi jobbade vidare på dom grunder vi fick till i Sveg, startade lördagen den 8/1 i Offerdalingen och lyckades ta vår första totalseger med R2an.

Efter det deltog vi i Svenska Mästerskapen i Rally sprint som gick av stapeln i Umeå, där vi tog ett Silver efter jämn åkning hela dagen. Dagen efter så deltog vi i en lokal tävling i Vännäs där vi slutade 3a totalt och 2a bland 2wd med R2an.

Vid invigningen av Svenska rallyt fick Emil Bergkvist tillsammans med Matias Adielsson, Svenska Rallyförarklubbens pris, ett stipendium på 10 000 kr som delades ut av rallylegenden Björn Waldegård som tyvärr avled 2014-08-29. Emil: Det känns stort att få det här priset och att få det av Björn Waldegård som vunnit 16 VM-deltävlingar samt tagit 35 pallplatser i VM, jag ska göra allt som står i min makt för att hedra Björn och visa de andra i Rallyförarklubben att en svensk kan konkurrera på rätt villkor i Rally VM framöver.

Efter det så startade vi i SM premiären i Östersund med PPEs Ford Fiesta R2, där vi visade hög fart och ledde klassen efter fyra sträckor innan bensinpumpen gav upp. Före det så var vi tvåa totalt bland 2wd på SS3 och snabbast av alla 2wd på SS4. Surt men ändå ett kvitto på att vi ökat farten en nivå.

Summeringen av Vintersäsongen här hemma i Sverige, visar att vi hittade rätt inställningar på PPEs Ford Fiesta R2 med Yokohamadäck för att vara med och kriga i toppen totalt bland 2wd. Emil: Det visar bara hur viktigt det är att hitta rätt inställningar i förhållande till bil, däck och underlag, känslan och förståelsen vi fick efter hjälpen under landslagslägeret i Sveg kommer vi att ha med oss under all framtid.

Tysklandsäventyret började med en testtävling Rallye Hessisches Bergland 14-15 mars, där vi kommer ner för att hämta ut en ny Opel Adam på fredagen och åker tävling på lördagen. Första asfalttävlingen, ny bil, nytt land, nytt Team (Audex Motorsport) och vi slutar över förväntan på en andra plats i tävlingen.

Sedan åkte vi ned till Tyskland och körde tester på ett gammalt flygfält, där vi får till inställningarna på bilen, åker efter det ytterligare en testtävling Rallye Erzgebirge där vi vinner klassen.

Nu var det dags för första deltävlingen i Opel Adam Cup 2014, Rally Vogelsberg och här lyckades vi vinna klassen samt bli 14:e bil totalt, en bra början på en serie där 8 deltävlingar ingår och alla resultat räknas.
Cupen rullar på och trots materiella problem, någon lättare avåkning, felkörning på transport och sträcka, så ger vi inte upp, vi är med och krigar i topp tre totalt under hela serien.

När vi inte har problem så levererar vi topp 3 tider på varje sträcka och vinner 30 sträckor under serien. Den som är närmast vinner 16 sträckor, detta tillsammans med att vi åker för ett fantastiskt team (Audex Motorsport) som aldrig ger upp, gör att vi vinner hela Opel Adam Cup 2014 i konkurrens med ca 20 medtävlare.

Emil summerar Opel Adam Cup 2014: Nytt Team, underlag, bil och språk gjorde detta till en stor utmaning för oss och vi har lärt oss otroligt mycket av att ta det här steget, inte minst för framtiden där vi hela tiden har siktat mot en internationell karriär som ska leda fram till att vi kan konkurrera i VM på rätt villkor. Jag uppskattar sådana här cuper där alla åker under exakt samma förutsättningar och tävlingarna avgörs mellan ryggstöd och ratt, sedan att kostnaderna hålls nere med ett reglemente för att inte materialet ska skena iväg är ett stort plus. Vet att jag har utvecklats mycket i en miljö där alla tävlar på samma villkor om tiondels sekunder och är stolt och glad över att jag står som slutsegrare i en enhetsklass i år igen.

Som en del av de resultat Emil gjort under säsongen i Opel Adam Cup och omfattande tester så lyckades Emil i konkurrens med 4 medtävlare vinna en styrning i Opels officiella fabriksteam 2015. Här har vi positiva diskussioner med Opel Motorsport och är övertygade om att det här är rätt steg för Emil inför framtiden. Exakt hur säsongen kommer att se ut och

vad det här innebär ber vi att få återkomma om när alla detaljer är klarlagda inom en snar framtid.

Utöver det så deltog vi Lighton sprinten i Östersund, där vi lånade Ola Axelssons Apendix K Volvo för att testa en ny kartläsare som heter Joakim Sjöberg. Resultatet blev en andra plats totalt bland 2wd och början på ett samarbete mellan Emil och Joakim som lever vidare in i 2015 och Opels Fabriksteam. Emil: Jocke ringde och erbjöd sig att hjälpa till om det var så att jag behövde någon kartläsare, vi pratade en hel del och bestämde att vi skulle ta en dag för att åka ut och skriva noter tillsammans, det ena gav det andra och nu har vi åkt en hel del tävlingar ihop både i Sverige och Tyskland där vi tycker att samarbetet fungerar väldigt bra både i bilen och på sidan om. Känns skönt att ha tagit det här beslutet och ser fram mot att utvecklas tillsammans med Jocke under 2015. Vill även passa på att tacka Sofie Lundmark som jag inledde säsongen med och Joel Ardell som hoppade in några gånger under årets säsong.

Team Emil Bergkvist Motor startade även i Finalen av Rally SM som gick i Uppsala, här var målet att starta i en Opel Adam R2 men då ekonomin inte räckte till så fick vi ett erbjudande från Micke Bonnen Larson om att låna hans Volvo 940. Sagt och gjort, i all hast så hämtades bil och vi testade den i 3 mil, åkte till Uppsala för att bjuda igen mot våra samarbetspartner och supportrar vi har här i Sverige. Slutresultatet blev inte så värst bra på grund av drivaxelbrott och förlorade bromsar, men återigen så visar Emil och Jocke hur snabb dom är, när de sätter dagens snabbaste tid i 2wd på sträcka 7.

Som en extra krydda på säsongen så blev Emil och Jocke utnämnda till Bilsport Award 2014 i kategorien Årets Rallyjunior/Co-driver där dom ska hämta sitt pris på Bilsportgalan i Victoriahallen på Stockholmsmässan i Älvsjö 2015-01-24.

Summering 2014, Emil har visat vilken stor talang han är och att han återigen levererar mot de tuffa mål som är satta, samarbetet med Joakim Sjöberg har utvecklats till något riktigt bra, där både Emil och Jocke ser en stor förbättringspotential tillsammans. Emil Bergkvist Motor som Team har på två år visat att det går att ta sig från korpnivå till hög internationell nivå med liten ekonomi, tack vare stor talang, tydliga målbilder och en ideell organisation där alla har sin roll och bidrar till arbetet att nå gemensamma mål.

Tack alla som bidragit till 2014 års framgångar………nu ser vi fram mot 2015 och vad det leder till……..


» Pressrelease från Emil Bergkvist Motor.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-11-25 17:01


Två åk och Dansk seger i Hässleholms GP.
Hässleholms GP avgjordes på en delvis modifierad bansträckning, en utdragen och avkortat tillställning som bjöd publiken på ett 70-tal ekipage. En avåkning drog ut på tiden och man tog beslutet att avsluta efter två åk, snabbast på båda var Danske Marco Gersager i Skoda Fabia R5. Dansken vann tävlin...

Publicerad: 2021-08-01 22:36


Foto från Violenrallyt hos Flens MS.
© emotorsport.seViolenrallyt hos Flens MS bjöd på 130-talet startande under lördagen, totalt sex sträckor för de tävlande av varierande karaktär. Per Göthberg körde hem segern totalt i en Skoda Fabia R5 med 20 sekunder till 2wd vinnaren Patrik Dybeck i en Toyota Corolla. På plats var 7-klubbars serien och VOC Mekon...

Publicerad: 2021-08-01 16:12


Higgins tillbaka med besked, körde hem New England Forest Rally.
© McKenna Motorsport.Efter första dagens tävlande i New England Forest Rally var det Barry McKenna som toppade rallyt efter fyra sträcksegrar. Barry i Ford Fiesta WRC ledde 13 sekunder före Ken Block, 24 sekunder till Travis Pastrana, David Higgins och Brandon Semenuk.

Barry fortsatte snabbt men en punktering gav ett...

Publicerad: 2021-08-01 11:06


Följ resultaten från söndagens rally, Hässleholms GP & KMC-sprinten.
© emotorsport.seSöndagsrally när Hässleholms GP körs på Garnisonsområdet i Hässleholm. Ett 70-tal ekipage gör upp om prestigefyllda tävlingen, hård konkurrens får de få startande 4wd åkarna av bland andra Norske Rune Danneborg i Ford Fiesta WRC och Danskar som Marco Gersager i Skoda Fabia R5.

I Karlstad rullar S...

Publicerad: 2021-07-31 22:14


Göthberg körde hem Violenrallyt, sex utslagsgivande sträckor.
© emotorsport.seFrån 240 anmälda i början på våren till 133 när Violenrallyt startade, det var de dystra siffrorna för Flens MS när de drog igång dagens rally. Att inte fler önskade köra de sex sträckorna när rallysporten äntligen är igång på allvar i skogen var det många som funderade över - tre smalare sträckor i...

Publicerad: 2021-07-31 21:00


108 bilar till WRC Ypres Rally, Solberg och Kristensson är Svenskarna i WRC2.
© Hyundai Motorsport.108 ekipage väntas till start av Ypres Rally, en tävling som i veckan fick stuva om i tidsplanen. EN av söndagens sträckor fick strykas och in kom en ny, anledningen var de stora översvämningarna och nederbördsmassorna som förstört vägar - drygt en mil kortare banan blev det.

10 ekipage i WRC kla...

Publicerad: 2021-07-30 19:58


Följ lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten.
© emotorsport.seFölj lördagens rallyn, Violenrallyt och KMC-Sprinten i Sverige. Hos Flens MS med sex sträckor i Violenrallyt väntar 140-talet tävlande på start, på plats är 7-klubbars och VOC Mekonomen Rally som inleder säsongerna.

I Karlstad är det KMC-Sprinten, på lördagen körs en av helgens två deltävlingar n...

Publicerad: 2021-07-30 19:56


Bergkvist & Flöene gör Audi debut med EKS i Rally Killingen.
© EKS.Äntligen, i Rally Killingen blir det officiell debut för EKS-teamets nya bil, en Audi A1 Rally2-kit. Det var i vintras som bilen presenterades av teamet, det handlar om en 1,6-liters turbomotor, 263 hästkrafter och en 5-växlad sekventiell växellåda. Det är några av detaljerna kring bilen som byggts ...

Publicerad: 2021-07-30 19:53


Framhjulsdrivet för Jonas Kruse och Maja Bengtsson i årets traditionella Rally-SM.
© Team NybeToyota Corolla och framhjulsdrivet i trimmade grupp H och inte Volvo 940 och bakhjulsdrivet som tänkt. Så ser värmlänningen och TV-profilen Jonas Kruses SM-säsong ut 2021.

55-årige Kruse är anmäld till Kils MK:s SM-deltävling om två veckor. Genrep sker under lördagen då han tillsammans med 16-å...

Publicerad: 2021-07-30 19:25


SM-premiär för Skillingaryds MK med rallyfinal i september.
I Skillingaryd laddas det för SM-final i Rally i september. Anmälan har öppnat och målet är 100 förare till start i ”Göhlins Skilling 500”.

Egentligen skulle Skillingaryds MK arrangera en SM-deltävling redan förra året, men pandemin satte stopp. Samma sak i juni i år. Men nu den 24-25 september ä...

Publicerad: 2021-07-30 11:17


Tidigare nyheter:
Lappi med Yaris N5 i Finska Mästerskapet, fyra Svenskbilar till Top Building / Lahti Historic Rally.
Hässleholms GP tillbaka med publik på Garnisonen, 70-talet åkare på plats.
Dags för premiär i 2021-års SverigeSerie.
17 Rally-SM deltävlingar 2022, så körs de tre serierna.
140-talet åkare till lördagens Violenrally.
Dubbla KMC Sprintar i Karlstad till helgen, deltävlingar i Svenska Sprintserien.
Nu börjar det röra på sig, späckat co-driver schema för Carlsson.
Higgins tillbaka, tufft startfält i New England Forest Rally.
Ogier väntar på att få börja testa Toyota GR Yaris Rally1.
Mikkelsen byter co-driver igen, Flöene ska förbereda för Dakar.
Basso tog hem Rally di Roma Capitalet, Veiby och Solberg bröt.
Så gick det i lördagens LightOn-Rally.
Italienarna dominerar Rally di Roma Capitale, tungt för de nordiska åkarna.
Nordström och Åström vinnare i Volvo Euro Cup premiären.
Dubbelseger och SM-silver på asfalt för P-G Andersson.
Holm och Kristiansson delade Asfalt mästare i 2wd.
Kristensson mästare i Asfalt SM - tar hem 4wd guldet.
Följ resultaten från LightOn-Rallyt och Tierps Arena SM sprintar.
26 öppna anmälningar till sensommaren och höstens rally!
Nu avgörs Asfalts-SM, Ledin och Andersson inför finalen.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 04/09


Rally SM:
Rally Killingen 13-14/08


Rally VM:
Ypres Rally 13-15/08


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Violenrallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bilam Mästarmöte, Grus – SM.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nässjörundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.