GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Daniel Wall siktar på SM sprintar och Midnattssolsrally.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Kristian och Fredrik byter VW mot Suzuki!

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Mer tävlande på hemmaplan för Mats Myrsell.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Så här såg vi Johan Holmberg under 2016, nu lämnar han Fiestan och kör istället Opel Astra!
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.

Vi är redan inne på den femte delen i Vem kör vad och än finns fler reportage på gång, den här gången möter vi Daniel Wall, Kristian Johansson, Mats Myrsell och Johan Holmberg som berättar om sina planer inför stundande rallysäsong!

Wall mot Midnattssolsrallyt.
Daniel Wall, vad kör du 2017?
- Planerna ser ut ungefär som tidigare säsong med den stora förändringen är att vi planerar för en start i Midnattssolsrallyt. Säsongsstarten är annars planerad till Skutskärsratten som den första av två inplanerade "träningstävlingar" innan SM-sprinten i Söderhamn.

Start i både SM och Midnattssolsrallyt innebär dubbla bilar.
- Till Midnattssolsrallyt är bygget av en Volvo 240 av 81-års modell i full gång och i övriga mästerskap och tävlingar kommer vi åka i samma Volvo 240 grupp H som tidigare säsonger.

Hur ser planerna ut i övrigt?
- Det är Supercupen, Svenska RallyCupen - hela eller delar av, SM-sprintarna samt Midnattssolsrally som står på årets program i rallyskogen, tillägger Lina Jonasson, hon fortsätter som co-driver i Volvon.


Kristian och Fredrik laddar för guld.
Kristian Johansson och Fredrik Livh har kamperat ihop under flera säsonger - nu byter de VW Golf mot Suzuki Swift.
- Fredrik och jag känner varandra väl och trivs ihop i bilen, tror det blir 12:e säsongen nu.
- Ja det blir bilbyte, nya vapnet blir en Suzuki Swift S1600 som Johan Holmberg tidigare tävlat framgångsrikt med och som var en värstingbil i JVM på sin tid med bl.a PG Andersson bakom ratten.
- Tanken är att den här bilen ska vara lite värre än den VW Golf MK3 som jag tävlat med i tre säsonger. Kanske inte motormässigt men bättre väghållning och mer tävlings anpassad och genomtänkt då det är en fabriksbil. Dessutom en nyare bil som folk har lättare att känna igen ute på gatan och även kanske lite lättare att hitta sponsorer när det ser lite mer modernare ut och med "racing look" med breddare och liknande.

Och det är ett riktigt krutpaket.
- Det finns mycket härliga fakta kring bilen, 1600cc motor på 220hk och 200nm, Motec styrning, 6 växlad Hewland låda, Öhlins fjädring av senaste specifikation, brembobromsar, ja listan kan göras lång. Bilen har just genomgått en total genomgång där allt har setts över och renoveras om det behövs. Tanken är att köra ett test och en tävling innan SM-säsongen drar igång för att få mil och lära mig bilen.

Det är SM som är i sikte?
- Målet är full SM säsong i trimmat 2wd och målsättning naturligtvis guld. Kommer inte bli lätt trots att Söderqvist troligtvis inte kommer ställa upp. Många nya har tillkommit och endel har bytt upp sej till bättre grejer. Sjölander har visat bättre och bättre fart, Robin Sandberg, Pelle Wilen, Johan Green, Johan Karlsson är bara några av alla som kommer bjuda hårt motstånd så det gäller att vara på tå direkt.

Till SM finalen i Uppsala kom du med en VW Golf MK4, vad händer där?
- Golf 4:an som jag tävlat framgångsrikt med under hösten står kvar i garaget och får sig även den en översyn. Om jag kommer åka någon tävling med den vet jag inte eller om den kommer att säljas. Gillar bilen skarpt så försäljning känns inte så troligt just nu i alla fall.


Historisk Porsche är det som gäller.
- Det kan bli någon liten vintertävling före Rally Sweden Historic. Vi tvekade länge på start, hade tänkt hoppa över tävlingen men när vi så äntligen fick köra rekognosering och göra egna noter så kör vi självklart!

Blir det fortsatt åkande ute i Europa?
- Utrikes så blir det första och andra tävlingen i EM, San Remo är borttagen i år, men kan även bli Bohemia i Tjeckien.

Men du har också pratat om mer lokalt tävlande?
- Ja eventuellt Historiska back cupen och några tävlingar i Historiska Rallycupen, med andra ord lite av varje när andan faller på, på programmet står också Midnattssolsrallyt strax efter midsommar!


Johan Holmberg sågs i Ford Fiesta R2 under 2016, vad händer nu?
- Vi kommer göra en liknande satsning som 2016 där huvudfokus ligger på Rally SM men nu i egen regi och vi planerar även för start i andra tävlingar, Rally Gotland är ju så klart givet i kalendern!

Men det blir klassbyte till Trimmat 2wd.
- I år lämnar vi R2 och otrimmat för att som du säger komma tillbaka till Trimmat 2wd. Bilen blir den Opel Astra KitCar som de senaste åren har rattats av broder Lars-Olov Holmberg. Bilen är inte helt okänd för oss då vi körde SM tävlingen i Östersund 2015 med just den bilen.

Och förberedelserna är igång.
- Testerna med den nya bilen inleds andra helgen i januari då vi kör en testdag hos Depå Grande i Rissna för att på lördagen den helgen köra första tävlingen, Offerdalingen.


Läs också:
»
Vem kör vad 2017 del 4, norrländsk WRC åkare med Ascona 400.
» Vem kör vad 2017 del 3, med bl.a. Eriksson som ska försvara cupsegern!
» Vem kör vad 2017 del 2, fyra åkare med fulla kalendrar!
» Vem kör vad 2017 del 1, med bl.a. Jirevlius i dubbel SM satsning!

Publicerad: 2017-01-08 22:08


Inga Svenska rallyn, chans till internationella äventyr för att få tävla, vi listar nationella mästerskap.
© Rally Estonia. I takt med att Svensk rallysport är nedstängd på obestämd framtid överväger förare och team att titta mot andra länder, allt för att få tävla. För Juniorer som kan tappa ännu en viktig säsong kan det vara extra viktigt att komma igång. Samtidigt har vi blivit kontaktade av högt uppsatta personer på...

Publicerad: 2021-03-04 21:34


EKS JC presenterar: En helt nybyggd Audi A1 Quattro rallybil.
© EKS JC.Det nya teamet EKS JC, som är en sammanslagning av de två världsmästarteamen i rallycross JC och EKS, har ett nytt projekt: en Audi A1 Quattro rallybil.

2014 anslöt EKS till FIA World Rallycross Championship (rallycross-VM) med sina egenbyggda Audi S1 EKS RX Quattro-bilar, som blev några av de me...

Publicerad: 2021-03-04 17:07


Torn gör Fiesta Rally3 debut i Finska Mästerskapet, 160 bilar till O.K. Auto-ralli.
© M-Sport.Närmare 160 åkare ses när andra deltävlingen i Finska rallymästerskapet körs till helgen i SM O.K. Auto-ralli. VM vinnaren och WRC3 ledaren Teemu Asunmaa har farten uppe, möter bland andra Emil Lindholm, Juha Salo och Mikko Heikkilä.

I R2 / Rally4 klassen som växt till sig med 14 deltagare finns ...

Publicerad: 2021-03-03 20:30


Tillfälligt avbrott!
Våra läsare möttes från onsdagens förmiddag av ett meddelande om tillfälligt avbrott.

emotorsport.se var under stora delarbav onsdagsdygnet fram till torsdag lunch stängd för besökare. Anledningen till avbrottet uppkom efter ett intrångsförsök på servern, automatiskt stängs återkomsten ner för at...

Publicerad: 2021-03-03 19:30


Redan 50 inställda rallyn 2021, ännu ett mardrömsår för Svensk motorsport.
© emotorsport.seI slutet på förra veckan tvingades SMK Hälsinge ställa in Hasselasvängen som skulle körts ingående i Hälsingeserien, tillstånden hade dragits tillbaka och arrangören fick åter kasta sitt redan planera arbete.

Detta innebär att hela den Svenska vintersäsongen har ställts in, för rallyåkarna handla...

Publicerad: 2021-03-02 22:48


Rovanperä i VM topp, så var det också för 20 år sedan.
© Toyota Gazoo Racing.2001 körde Tommi Mäkinen hem segern i VM seriens inledning, Rallye Monte Carlo. I februari när International Swedish Rally avgjordes stod Harri Rovanperä i topp, finländaren tog segern med Peugeot 206 WRC före Peugeot Total.

Den inför Sverige VM ledande Mäkinen bröt och blev utan poäng, segern fö...

Publicerad: 2021-03-01 22:02


Norska NM rallyt Sigdalsrallyt ställs in, p.g.a. mildväder.
© sigdalsrally.noNär Sigdalsrallyt skulle körts strax efter nyår som premiär i Norska rallymästerskapen 2021 fanns de bästa vinterförhållanden på många år. Arrangören kunde inte minnas när det såg bättre ut på skogen. Snön låg djup, höga snövallar, bra is i botten på vägarna och anmälningslistan var välfylld.

Me...

Publicerad: 2021-03-01 21:47


Östberg tillbaka i WRC2 serien till Kroatiska VM rallyt?
© emotorsport.seI både Rallye Monte Carlo och helgens Arctic Rally Finland fanns Mads Östberg med i WRC seriens TV produktion, fjolårets WRC2 mästare har hittills varit utanför tävlingsbil. I förra veckan presenterades han som tävlande i Ungerska Mästerskapet för den nationella importören.

Men till den tredje d...

Publicerad: 2021-03-01 21:20


Redan 70-talet anmälda för Rosenlunds Asfalts-SM.
© Mats MyrsellRosenlunds Asfalts-SM hos Jönköpings MK ser ut att bli årets första rally på Svensk mark, tävlingen inleder Asfalt SM serien där en sträcka på 4,3km körs tre gånger på Påskdagen - tävlingen publikfritt och på inhägnat område.

Över 70 ekipage är redan anmälda där Mattias Olsson, Robin Svensson och...

Publicerad: 2021-02-28 21:00


VM tabellerna efter Arctic Rally Finland, Rovanperä & Toyota i topp!
© Toyota Gazoo Racing.Två av 12 deltävlingar körda i WRC serien, efter inledningen i Rallye Monte Carlo där Sebastien Ogier tog full pott är han nu, efter Arctic Rally Finland trea i tabellen.

Upp som ledare ses Kalle Rovanperä, 20-åringen toppar på 39 inkörda poäng varav 9 kommer från powerstage. Som tvåa ses Thierry...

Publicerad: 2021-02-28 19:58


Tidigare nyheter:
Ekström och Bergkvist femma i rally-VM i Finland.
Oliver Solberg chockade hela rallyvärlden!
Så gick det för Svenskarna i Arctic Rally Finland.
Tänak kör hem Arctic Rally Finland, Solberg sjua efter snurrning.
Ny fjärdetid för Solberg, Tänak stabilt i ledning.
Virtuella VM poäng, Rovanperä leder VM inför söndagen.
Så avslutas Arctic Rally Finland, Resultat & TV tablå!
Ogier i diket när Arctic Rally Finland avslutade lördagen - Solberg åter sexa totalt.
Rovanperä på jakt, Ogier förbi Solberg på ss7.
Tänak drar ifrån - Solberg sexa totalt efter ss6.
Solberg nu sexa totalt, Tänak drygar ut i topp.
Tänak tappade tid i snövall - Solberg snabb trots dålig känsla.
Solberg trea på ss3 - Tänak i fortsatt ledning.
Rallymästaren Hannu Mikkola har gått ur tiden.
Så körs lördagens Arctic Rally Finland, Resultat & TV tablå!
Startlista inför lördagen i Arctic Rally Finland.
Solberg om första dagen i WRC bil, hade så kul!
Lappi och Lindholm klart snabbast, toppar WRC2/3.
Tänak drygade ut ledningen men Solberg chockade alla, fyra totalt på ss2.
Tänak, Lappi och Lindholm starka på ss1 i Arctic Rally Finland.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 24/04


Rally SM:
South Swedish Rally 14-15/05


Rally VM:
Croatia Rally 22-25/04


Svenska RallyCupen:
Violen Rallyt 24/04
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Polkatrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.