GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
   
.......................... MISSA INTE RALLY GOTLAND 2020 ...........................

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER

  RALLY SWEDEN       2020© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Kristian och Fredrik satsar vidare med Mitsubishi i SM serien.
Vem kör vad 2012 i rallyskogen 2012, del 3.

Kristian Johansson - fortsätter du SM åkandet i Mitsubishin?
- Ja det blir det, ska åka SM med Mitsubishi Lancer EVO X:an men också Mitsubishi Cupen - hoppar dock över Rally Sweden. Fredrik Livh fortsätter i högerstolen. Det kan också bli någon överaskning i en annan bil i ett par asfalttävlingar till våren!
Det blir alltså fortsättning i otrimmat 4wd?
- Ja det blir det, vi ska försöka åka ett test och en tävling innan första SM deltävlingen. Annars kommer det bli betydligt mindre tävlingar i år än förra året. Däremot så planerar jag åka några asfalt tävlingar i en annan bil men ingen stasning på en serie.


Västgötaklubben Kullings MS är en klubb med många aktiva och en hel del snabba sådana. En ung talang är Philip Haag som nu satsar stort. Det snackas om spännande bilbyte? Vad händer?
- Junior SM är planerna för vår del, vi ska prova på framhjulsdrivet och kommer satsa på en Citroën C2 R2 Max under minst en två års period. Det blir en spännande utmanning att gå ifrån otrimmat och Volvo Original till trimmat 2wd.
Spännand med bilbyte och en så ny fräch bil!
- Ja, det ska bli riktigt kul. Att åka Citroën C2 R2 MAX ska bli häftigt. En 1600 cc motor som ger ca 190hk, går i R2 klassen.
- 2012 får vi se som ett läroår och hitta fart och rytm i den nya bilen och det nya samarbetet i bilen. Jag har ny Co-driver inför året, i Stefan Larsson Kullings MS. Vi kommer försöka åka så mycket tävlingar som möjligt och som har mycket SS mil, dels för att få fart i körningen och dels att öva på samarbetet mellan förare/co-driver.
Då är det främst SM som är målet för året?
- Ja fokus enbart på SM och Junior SM i år. Vi har gjort ett par grustester i höst vilket har fungerat bra, är ju mycket som är nytt och som kanske tar lite tid att vänja sig vid och kunna utnyttja maximalt, men av de testerna vi gjort så tycker både jag och Kjell Olofsson som hjälpt mig med inställningar av bilen att den uppträder bra på vägen, men det finns säkert lite kvar att jobba med innnan vi är helt nöjda.
- Inför vintertävlingarna i SM, ska vi försöka åka tävling i Torsby. Mellan SM i Uppsala och Sandviken så är planerna att köra Dan Anderssons Minne som test och träning.


© Ericsson-Motorsport, emotorsport.seVåran kommande VM åkare - Pontus Tidemand satsar stort. Hur ser dina planer ut för säsongen 2012?
- Vi ska köra SM-serien i en Skoda Fabia S2000 uppbackade av Evenrally som är ett Norskt managementbolag inom motorsport. Vi skall även köra Rally Sweden i samma bil i SWRC klassen. Utöver det hoppas vi kunna köra ett par IRC-tävlingar och nått mer inhopp i SWRC klassen under året.
- Pontus är ju även en av 18 i Fia Insititute Academy 2012 och kommer resa mycket och vara med i de workshops som de anordnar för att forma morgondagens stjärnor. Redan nu har Pontus varit till Frankrike och Chamonix för den andra Workshopen 2012, nämner hans pressansvarige.
Då är alltså satsningen på SM, men också internationellt.
- Ja kort så är målet Rally-SM samt då utvalda VM och IRC tävlingar - start i Rally Sweden!
Fortsättning i super2000 - men byte från Ford till Skoda.
- Nu blir det Skoda Fabia S2000 som från och med i år går i trimmat 4WD här hemma i SM.
Vi har också inlett ett testprogram i veckan med en Subaru Impreza Sti N14 som Jerker Axelssson äger, blir lite tester bl.a. inför SM-premiären och Rally Sweden. Vi fortsätter nog även använda Subarun för körträning i mindre tävlingar under året som föråkare för att hålla igång.


Säg Storm i Stenungssund - då är det rally som gäller. Vi inleder året med ett träningsläger i Likenäs i norra Värmland för 15st av Stenungsunds MS rallyåkare säger Ulf Storm.
För vår egen del handlar det först om att få en testtävling innan Rally Sweden, vi kör nog Finnskogsvalsen.
Men där efter VM tävlande?
- Ja, sen kommer årets tävlíng, Svenska Rallyt där Lasse gör sin 24:e start och "codrivande" brodern Ulf gör sin 12:e start. Vi kör tävlingen med vår Fiesta.
Något klassikertävlande?
- Vi har fått smak på att köra bakhjulsdrivet i gamla Oplar också så om tid och möjlighet finns så kör vi både Polar Classic Rally och Midnattssolsrallyt - årets två stora klassikerrallyn.
Framhjulsdrift i VM, bakhjulsdrift i Klassierna - men inget 4wd?
- Jo vi har äntligen fått ordning på Mitsubishi Evo 7:an så den hoppas vi att kunna lufta i några lokala tävlingar. Till hösten har vi en SM tävling nästan på hemmaplan, i Trollhättan, så den måste vi ju bara köra. Ulf kommer att tillsammans med dottern Linda försöka att köra så många sprintar som möjligt i Mega Rally Cup, detta i den vita BMW:n.


© Ericsson-Motorsport, emotorsport.seEn av alla BMW åkare är Marcus Svensson. Årets säsong måste gått bra?
- Ja säsongen 2011 gick över förväntan. Seger i nya cupen "Grh-Light Cup" där man tävlar med något billigare grh-bilar. Jag körde den cupen och vann. Förstapris var en startklar BMW 325i för just den cupen. Testkörde den i Nässjö sen såldes den vidare till Trollhättan.
Vad händer 2012?
Framför allt fortsätta att utvecklas som förare. Vi får försöka få till samma tempo som början av säsongen 2011 där vi knep några bra platser i B-klassen trots att vi åker "sparsamt" på låg budget.
Vilka tävlingar kommer vi hitta er i 2012?
Det blir "Grh-Light Cupen" och Bilsport Rally Cup samt lite i SydSvenska RallyCupen och sedan får vi se vad tid och pengar räcker till.
Samma bil?
- Ja, bilen är densamma som de senaste säsongerna alltså en BMW 325i GRH. Den har fått lite ny färg, nya fjäderben bak samt renovering av fjäderbenen fram ska ske, plus lite annat fix. Om inte vintern blir för lång så hoppas vi kunna testa bilen lite innan första tävlingen som blir i Tjust, om det inte är snö då vill säga...


Läs också;
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2012, del 1.".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2012, del 2.".

Publicerad: 2012-01-16 21:36


50-talet ekipage till Jämtnatta.
© emotorsport.seJämtnatta hos Jämtlands MK går som deltävling i Mellan Norrland DM under lördagen, totalt tre sträckor och 34,4km special väntar för 52 deltagare.

Redan i debutantklassen ses intressanta namn, Rosanna Thun och Linnea Taube körandes för KAK, de har tidigare setts anmälda till ett par tävlingar so...

Publicerad: 2020-02-21 05:42


Flera Svenskbilar i lördagens Numedalsrally.
© Preben Berg, norsk-rally.comJust nu har de tävlande i lördagens Numedalsrally gett sig ut på rekognosering. NMK Nore og Uvdal står som arrangör för årets andra NM deltävling. Närmare 11 mil på 8 sträckor väntar och på topp, 120 startande i fjällvärlden!

Elva bilar i R5 klassen där Ole Christian Veiby och Jonas Andersson ska...

Publicerad: 2020-02-20 22:26


Sierra, Delta, 911 och 997, fullspäckad rallysäsong väntar Myrsell!
© Mats Myrsell.Fem Svenskar ses till EM premiären för Historiska bilar, den 13-14:e mars körs 68 Rally Costa Brava i Spanien. På startlinjen ska förare som Anders Johnsen, Thomas "Lången" Pettersson, Pelle Palmqvist och Christer Hedlund köra med Svensk flagg.

Men en femte Svensk i listan blir ett annan EM ruti...

Publicerad: 2020-02-20 21:45


WRC comeback för Villagra, satsar mot Toyota Yaris WRC i Rally Argentina.
© lavoz.com.arArgentinske rallyentusiasten Federico Villagra gör sig redo för nytt WRC äventyr. Från 2007 till 2011 sågs Villagra i egna teamen Munchi´s Ford WRT i Ford Focus WRC driven av M-Sport.

Men nu siktar Federico på en ensam start, det på hemmaplan i Argentina när VM serien kommer på besök i slutet på ...

Publicerad: 2020-02-20 20:11


5ss på 4 mil, Finspångs MS redo Finspångsrundan 23:e maj!
Den sedan ifjol återupplivade Finspångsrundan är tillbaka även i år.

Tävlingen bjuder denna gång in till RM för Historikerna, Klassiska Rallycupen, RM för Regularity samt 1300 RallyCup.

80% av banan är ny mot ifjol där endast Gössebo är sig lik. Tävlingen kommer att genomföras på 5 olika SS me...

Publicerad: 2020-02-20 19:26


Märkesdemo Rallyteam kör för vinst i SM seriens teammästerskap.
© emotorsport.seFöretagen inom Märkesdemo går in i Rally SM och stöttar förarna Niklas Hägg, Mattias Adielsson och Hampus Jakobsson och bildar därmed Team Märkesdemo i det återuppstådda team mästerskapet.

Märkesdemo tillhandahåller via sina 25 anslutna bildemonteringar begagnade original bildelar till din bil. B...

Publicerad: 2020-02-20 17:23


Tidsplan och Karta för Neste Rally Finland 2020.
© Toyota Gazoo Racing.För många är Neste Rally Finland sommarens höjdpunkt, i år går tävlingen den 6-9:e augusti och körs över 32 mil special på 24 sträckor, bland annat gör gamla sträckor comeback på programmet. Inleder gör man med Harju 1 på torsdagens kväll, sträckan går också som avslutning på fredagen.

11 sträcko...

Publicerad: 2020-02-20 17:04


Svalt intresse för lördagens Lappnatta.
När arrangörerna söder ut dras med brist på snö och is är det i norr brist på tävlande, Lappnatta hos Lycksele MK körs med 53km special på fyra sträckor under lördagen.

Totalt bara 11 anmälda ekipage, i Appendix K finns fyra ekipage där Christer Hedlund, Leif Ek, Erik Sjöström och Lucas Willman s...

Publicerad: 2020-02-20 05:53


Många vill göra vårpremiär i Anderslövsrallyt, redan 145 anmälda!
© emotorsport.seBland dem allra första grustävlingarna för säsongen är Anderslövsrallyt, Trelleborgs MK inleder säsongen i söder med deltävling i Bilsport RallyCup.

Intresset är på topp, redan nu ses 145 anmälda ekipage till tävlingen som går med tre sträckor två gånger, anmälan stänger först den 26:e mars!

...

Publicerad: 2020-02-19 21:42


Danska och Norska WRC åkare anmälda till Hässleholms GP.
© emotorsport.seFör en tid sedan öppnade anmälan till Hässleholms GP, den 2:e maj är det åter dags för den årliga asfaltsprinten på Garnisonsområdet. Den populära vår tävlingen har redan 31 anmälda, och flera intressanta ekipage om totalsegern.

Från Norge kommer Rune Danneborg, senaste åren i Mini John Cooper Wo...

Publicerad: 2020-02-19 21:16


Tidigare nyheter:
Danska och Norska WRC åkare anmälda till Hässleholms GP.
Tabelläget i WRC2/3 efter Rally Sweden.
Karta, så köra Rally Guanajuato Mexico.
Så körs Numedalsrallyt, karta inför helgens NM rally.
Filmspecial med Rovanperä, från Starlet som 8-åring till pallen i Rally Sweden.
Hyundai utökar, även Gryazin följer Tänak och Sordo i Rali Serras de Fafe.
Mattias Adielsson satsar på Svenska juniorer i Rally-SM, bilder eget team.
Nya möten, WRC eller vässad R5 motor i framtidens WRC bilar?
Veiby & Andersson utmanar i NM med i20 R5 - flera Svenskbilar till Numedalsrallyt.
Ciesla lämnar WRC promotorn i sommar.
Johan bäste svensk och på pallen.
Jonasson tog hem Ängersjörundan.
Problem i Lettland, även andra försöket med Rally Aluksne ställs in.
Uppgift inför 2021, snösäkra Rally Sweden.
72 SM åkare när anmälan till Rally Vännäs stängde.
Huttunen och Hyundai Motorsport bötfällda för felaktig spoiler.
Tom Kristensson vinner Rally Sweden för andra året i rad.
Punktering förstörde Oliver Solbergs chanser på pallplats.
JWRC tabellen efter Rally Sweden.
Så gick det för Svenskarna i Rally Sweden!Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2019 22/02


Rally SM:
Rally Vännäs 28-29/02


Rally VM:
Rally Guanajuato Mexico 12-15/03


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.