Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   
GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Kristian och Fredrik satsar vidare med Mitsubishi i SM serien.
Vem kör vad 2012 i rallyskogen 2012, del 3.

Kristian Johansson - fortsätter du SM åkandet i Mitsubishin?
- Ja det blir det, ska åka SM med Mitsubishi Lancer EVO X:an men också Mitsubishi Cupen - hoppar dock över Rally Sweden. Fredrik Livh fortsätter i högerstolen. Det kan också bli någon överaskning i en annan bil i ett par asfalttävlingar till våren!
Det blir alltså fortsättning i otrimmat 4wd?
- Ja det blir det, vi ska försöka åka ett test och en tävling innan första SM deltävlingen. Annars kommer det bli betydligt mindre tävlingar i år än förra året. Däremot så planerar jag åka några asfalt tävlingar i en annan bil men ingen stasning på en serie.


Västgötaklubben Kullings MS är en klubb med många aktiva och en hel del snabba sådana. En ung talang är Philip Haag som nu satsar stort. Det snackas om spännande bilbyte? Vad händer?
- Junior SM är planerna för vår del, vi ska prova på framhjulsdrivet och kommer satsa på en Citroën C2 R2 Max under minst en två års period. Det blir en spännande utmanning att gå ifrån otrimmat och Volvo Original till trimmat 2wd.
Spännand med bilbyte och en så ny fräch bil!
- Ja, det ska bli riktigt kul. Att åka Citroën C2 R2 MAX ska bli häftigt. En 1600 cc motor som ger ca 190hk, går i R2 klassen.
- 2012 får vi se som ett läroår och hitta fart och rytm i den nya bilen och det nya samarbetet i bilen. Jag har ny Co-driver inför året, i Stefan Larsson Kullings MS. Vi kommer försöka åka så mycket tävlingar som möjligt och som har mycket SS mil, dels för att få fart i körningen och dels att öva på samarbetet mellan förare/co-driver.
Då är det främst SM som är målet för året?
- Ja fokus enbart på SM och Junior SM i år. Vi har gjort ett par grustester i höst vilket har fungerat bra, är ju mycket som är nytt och som kanske tar lite tid att vänja sig vid och kunna utnyttja maximalt, men av de testerna vi gjort så tycker både jag och Kjell Olofsson som hjälpt mig med inställningar av bilen att den uppträder bra på vägen, men det finns säkert lite kvar att jobba med innnan vi är helt nöjda.
- Inför vintertävlingarna i SM, ska vi försöka åka tävling i Torsby. Mellan SM i Uppsala och Sandviken så är planerna att köra Dan Anderssons Minne som test och träning.


© Ericsson-Motorsport, emotorsport.seVåran kommande VM åkare - Pontus Tidemand satsar stort. Hur ser dina planer ut för säsongen 2012?
- Vi ska köra SM-serien i en Skoda Fabia S2000 uppbackade av Evenrally som är ett Norskt managementbolag inom motorsport. Vi skall även köra Rally Sweden i samma bil i SWRC klassen. Utöver det hoppas vi kunna köra ett par IRC-tävlingar och nått mer inhopp i SWRC klassen under året.
- Pontus är ju även en av 18 i Fia Insititute Academy 2012 och kommer resa mycket och vara med i de workshops som de anordnar för att forma morgondagens stjärnor. Redan nu har Pontus varit till Frankrike och Chamonix för den andra Workshopen 2012, nämner hans pressansvarige.
Då är alltså satsningen på SM, men också internationellt.
- Ja kort så är målet Rally-SM samt då utvalda VM och IRC tävlingar - start i Rally Sweden!
Fortsättning i super2000 - men byte från Ford till Skoda.
- Nu blir det Skoda Fabia S2000 som från och med i år går i trimmat 4WD här hemma i SM.
Vi har också inlett ett testprogram i veckan med en Subaru Impreza Sti N14 som Jerker Axelssson äger, blir lite tester bl.a. inför SM-premiären och Rally Sweden. Vi fortsätter nog även använda Subarun för körträning i mindre tävlingar under året som föråkare för att hålla igång.


Säg Storm i Stenungssund - då är det rally som gäller. Vi inleder året med ett träningsläger i Likenäs i norra Värmland för 15st av Stenungsunds MS rallyåkare säger Ulf Storm.
För vår egen del handlar det först om att få en testtävling innan Rally Sweden, vi kör nog Finnskogsvalsen.
Men där efter VM tävlande?
- Ja, sen kommer årets tävlíng, Svenska Rallyt där Lasse gör sin 24:e start och "codrivande" brodern Ulf gör sin 12:e start. Vi kör tävlingen med vår Fiesta.
Något klassikertävlande?
- Vi har fått smak på att köra bakhjulsdrivet i gamla Oplar också så om tid och möjlighet finns så kör vi både Polar Classic Rally och Midnattssolsrallyt - årets två stora klassikerrallyn.
Framhjulsdrift i VM, bakhjulsdrift i Klassierna - men inget 4wd?
- Jo vi har äntligen fått ordning på Mitsubishi Evo 7:an så den hoppas vi att kunna lufta i några lokala tävlingar. Till hösten har vi en SM tävling nästan på hemmaplan, i Trollhättan, så den måste vi ju bara köra. Ulf kommer att tillsammans med dottern Linda försöka att köra så många sprintar som möjligt i Mega Rally Cup, detta i den vita BMW:n.


© Ericsson-Motorsport, emotorsport.seEn av alla BMW åkare är Marcus Svensson. Årets säsong måste gått bra?
- Ja säsongen 2011 gick över förväntan. Seger i nya cupen "Grh-Light Cup" där man tävlar med något billigare grh-bilar. Jag körde den cupen och vann. Förstapris var en startklar BMW 325i för just den cupen. Testkörde den i Nässjö sen såldes den vidare till Trollhättan.
Vad händer 2012?
Framför allt fortsätta att utvecklas som förare. Vi får försöka få till samma tempo som början av säsongen 2011 där vi knep några bra platser i B-klassen trots att vi åker "sparsamt" på låg budget.
Vilka tävlingar kommer vi hitta er i 2012?
Det blir "Grh-Light Cupen" och Bilsport Rally Cup samt lite i SydSvenska RallyCupen och sedan får vi se vad tid och pengar räcker till.
Samma bil?
- Ja, bilen är densamma som de senaste säsongerna alltså en BMW 325i GRH. Den har fått lite ny färg, nya fjäderben bak samt renovering av fjäderbenen fram ska ske, plus lite annat fix. Om inte vintern blir för lång så hoppas vi kunna testa bilen lite innan första tävlingen som blir i Tjust, om det inte är snö då vill säga...


Läs också;
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2012, del 1.".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2012, del 2.".

Publicerad: 2012-01-16 21:36


Oddshammar snabbaste genom Sturupssprinten.
18 bilar kom till Sturup Raceway och lördagens Sturupssprinten, totalt fyra SP där banan nyttjades åt båda håll och tävlande i åtta klasser. 11 av åkarna fick prickbelastningar för påkörda konor under dagen.

I Mitsubishi Colt tog Simon Andersson hem Ungdomsrally, var knappt fem sekunder före Oliv...

Publicerad: 2019-10-13 18:09


Neuville före Mikkelsen i Rallylegends, Ekström bjöd på bästa showen.
© EKS.Brian Madsen och Torstein Eriksen i Peugeot 206 WRC tog hem sista sträcksegern när Rallylegends tog avslut i San Marino. Dubbelt Danskt i topp på sträckan där Kristian Poulsen i Toyota Corolla WRC var tvåa.

I rallyt var det dock Thierry Neuville som körde hem segern totalt, Belgaren i senaste spe...

Publicerad: 2019-10-13 16:13


Andervang sjua totalt och Helin klasstia i Saarema Rally.
© Helins Motorsport.Med bred marginal vann Georg Gross Estniska Saarema Rally från Kuressaare, 12 mil på leriga och hala grusvägar tog hårt på materialet. Gross seglade iväg från start, rattar en Ford Fiesta WRC av senare modell, den Fiesta tidigare Mads Östberg drev i eget team men som nu ägs av Ott Tänaks OT Racing.
...

Publicerad: 2019-10-12 20:38


EM guldet klart, Johnsen summerar Mecsek Rally.
© Tractive Motorsport.Trots en strulig morgon med byte av gaswire och transportprickar så kontrollerade Anders och Ingrid Johnsen klassen i Mecsek Rally, den Ungerska EM finalen för Historiska bilar.

Vid dagens service efter tre sträckor hade Svenskbilen kört ifrån konkurrenterna med minuten. Trots stor marginal slog ...

Publicerad: 2019-10-12 20:12


Nyström tog hem Bredsladden.
© emotorsport.se99 bilar till start i Bredsladden hos Enköpings MK, sex sträckor där tre gick dubbelt under dagen där Tredab Rally Cup, Nedre Norras och Upplands DM serier gjorde upp om poäng.

Många sträckvinnare genom dagen där slutligen Ludvikas Mattias Nyström stod överst på pallen, jagade ifatt och förbi b-...

Publicerad: 2019-10-12 18:46


Från kärvande gaswire till EM guld för Johnsen i Mecsek Rally.
© Anders Johnsen.- Vi fick ingen perfekt start i morse, redan i parc fermé behagade gaswiren kärva och var tvungen att bytas på sju minuter, det hade ju gått bra om längden på den nya varit rätt, funderade Anders Jonhsen efter tre av dagens sträckor i Mecsek Rally.
- Tydligen kortar jag bara en wire åt gå...

Publicerad: 2019-10-12 15:24


Ändringar för Rally Sweden Historic 2020.
© emotorsport.seWRC åkarna har årligen riktat stor kritik mot Svenska VM arrangören Rally Sweden med anledning av Rally Sweden Historic - spåren från de Historiska bilarna har gett ojämna förhållanden för WRC bilarna vars spårvidd är annorlunda.

Rally Sweden Historic körs också dem 2020, de historiska bilarna kö...

Publicerad: 2019-10-12 09:13


Från Bredsladd i Enköping till Svensk EM kamp i Ungern - följ lördagens resultat.
© emotorsport.seBredsladden och Sturups sprinten körs under lördagen, en bit över 100 åkare till Enköpings MKs Bredsladd som ingår i Trendab Rally Cup, Upplands DM och Nedre Norras FM. Sex sträckor ska avverkas under dagen och resultaten går live från tävlingens start, klockan 10:20 startar första bil på ss1.

St...

Publicerad: 2019-10-12 08:47


54% nya vägar i Rally Sweden 2020!
© emotorsport.seUnder fredagen presenterade Rally Sweden tidsplan och upplägg för 2020 års tävling, med FIA krav på förändringar i sträckor jämfört med tidigare år ses till 54,1% nya vägar jämfört med 2019 års rally.

Torsdagens shakedown och superspecial på Färjestadstravet i Karlstad är sig likt, precis samma s...

Publicerad: 2019-10-11 22:08


Andervang totalsjua i Saarema Rally, Helin 13:e efter dag 1.
© Helin Motorsport. Med Oliver Solberg avanmäld till Saarema Rally står vägen öppen för Georg Gross i en Ford Fiesta WRC av senare modell. Den ende som kunnat hota hemmaföraren under året i de Baltiska länderna är Oliver, men han avstod start.

Gross har kört in 31,4 sekunders ledning efter första etappens tre sträc...

Publicerad: 2019-10-11 21:00


Tidigare nyheter:
54% nya vägar i Rally Sweden 2020!
Andervang totalsjua i Saarema Rally, Helin 13:e efter dag 1.
Johnsens i EM ledning, toppar Mecsek Rally inför säsongen sista etapp.
Så körs Rally Sweden 2020, sträckor och karta!
Femte deltävling klar för Bilsport Rally Cup 2020.
100-talet åkare till Bredsladden, lördagsrally hos Enköpings MK.
Däckproffsen, Sunnyside Experience & Svenska RallyCupen ger chans på fri start i Marknadsnatta!
Västras Förbundsmästerskap i Rally 2019 är avgjort!
19 bilar till lördagens Sturups sprinten.
Rallykalendern för American Rally Association 2020!
Danska Mästerskapet avgörs på lördag, 80 bilar i Anderup-EL Rally.
1300 Rallycup har avslutat året.
Missa inte anmälan till BDS-Loppet.
Dags för en riktig Bredsladd i Enköping.
Sordo förlänger med Hyundai i WRC 2020.
Tre tävlingar klara för Historiska RM 2020, men var hamnar finalen?
Svensk flagg på tre av Saarema Rallys 164 bilar.
64 bilar till RallyRACC Catalunya - Lönnström JWRC tränar.
Foto från Vedumsmästerskapet i Bilrally.
Prisutdelning och fest planerad för Svenska RallyCupen, boka in 16/11!Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - 01/01


Rally SM:
Sandviken 31-01/02


Rally VM:
RallyRACC Catalunya – Rally de España 24-27/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.