Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Kristian och Fredrik satsar vidare med Mitsubishi i SM serien.
Vem kör vad 2012 i rallyskogen 2012, del 3.

Kristian Johansson - fortsätter du SM åkandet i Mitsubishin?
- Ja det blir det, ska åka SM med Mitsubishi Lancer EVO X:an men också Mitsubishi Cupen - hoppar dock över Rally Sweden. Fredrik Livh fortsätter i högerstolen. Det kan också bli någon överaskning i en annan bil i ett par asfalttävlingar till våren!
Det blir alltså fortsättning i otrimmat 4wd?
- Ja det blir det, vi ska försöka åka ett test och en tävling innan första SM deltävlingen. Annars kommer det bli betydligt mindre tävlingar i år än förra året. Däremot så planerar jag åka några asfalt tävlingar i en annan bil men ingen stasning på en serie.


Västgötaklubben Kullings MS är en klubb med många aktiva och en hel del snabba sådana. En ung talang är Philip Haag som nu satsar stort. Det snackas om spännande bilbyte? Vad händer?
- Junior SM är planerna för vår del, vi ska prova på framhjulsdrivet och kommer satsa på en Citroën C2 R2 Max under minst en två års period. Det blir en spännande utmanning att gå ifrån otrimmat och Volvo Original till trimmat 2wd.
Spännand med bilbyte och en så ny fräch bil!
- Ja, det ska bli riktigt kul. Att åka Citroën C2 R2 MAX ska bli häftigt. En 1600 cc motor som ger ca 190hk, går i R2 klassen.
- 2012 får vi se som ett läroår och hitta fart och rytm i den nya bilen och det nya samarbetet i bilen. Jag har ny Co-driver inför året, i Stefan Larsson Kullings MS. Vi kommer försöka åka så mycket tävlingar som möjligt och som har mycket SS mil, dels för att få fart i körningen och dels att öva på samarbetet mellan förare/co-driver.
Då är det främst SM som är målet för året?
- Ja fokus enbart på SM och Junior SM i år. Vi har gjort ett par grustester i höst vilket har fungerat bra, är ju mycket som är nytt och som kanske tar lite tid att vänja sig vid och kunna utnyttja maximalt, men av de testerna vi gjort så tycker både jag och Kjell Olofsson som hjälpt mig med inställningar av bilen att den uppträder bra på vägen, men det finns säkert lite kvar att jobba med innnan vi är helt nöjda.
- Inför vintertävlingarna i SM, ska vi försöka åka tävling i Torsby. Mellan SM i Uppsala och Sandviken så är planerna att köra Dan Anderssons Minne som test och träning.


© Ericsson-Motorsport, emotorsport.seVåran kommande VM åkare - Pontus Tidemand satsar stort. Hur ser dina planer ut för säsongen 2012?
- Vi ska köra SM-serien i en Skoda Fabia S2000 uppbackade av Evenrally som är ett Norskt managementbolag inom motorsport. Vi skall även köra Rally Sweden i samma bil i SWRC klassen. Utöver det hoppas vi kunna köra ett par IRC-tävlingar och nått mer inhopp i SWRC klassen under året.
- Pontus är ju även en av 18 i Fia Insititute Academy 2012 och kommer resa mycket och vara med i de workshops som de anordnar för att forma morgondagens stjärnor. Redan nu har Pontus varit till Frankrike och Chamonix för den andra Workshopen 2012, nämner hans pressansvarige.
Då är alltså satsningen på SM, men också internationellt.
- Ja kort så är målet Rally-SM samt då utvalda VM och IRC tävlingar - start i Rally Sweden!
Fortsättning i super2000 - men byte från Ford till Skoda.
- Nu blir det Skoda Fabia S2000 som från och med i år går i trimmat 4WD här hemma i SM.
Vi har också inlett ett testprogram i veckan med en Subaru Impreza Sti N14 som Jerker Axelssson äger, blir lite tester bl.a. inför SM-premiären och Rally Sweden. Vi fortsätter nog även använda Subarun för körträning i mindre tävlingar under året som föråkare för att hålla igång.


Säg Storm i Stenungssund - då är det rally som gäller. Vi inleder året med ett träningsläger i Likenäs i norra Värmland för 15st av Stenungsunds MS rallyåkare säger Ulf Storm.
För vår egen del handlar det först om att få en testtävling innan Rally Sweden, vi kör nog Finnskogsvalsen.
Men där efter VM tävlande?
- Ja, sen kommer årets tävlíng, Svenska Rallyt där Lasse gör sin 24:e start och "codrivande" brodern Ulf gör sin 12:e start. Vi kör tävlingen med vår Fiesta.
Något klassikertävlande?
- Vi har fått smak på att köra bakhjulsdrivet i gamla Oplar också så om tid och möjlighet finns så kör vi både Polar Classic Rally och Midnattssolsrallyt - årets två stora klassikerrallyn.
Framhjulsdrift i VM, bakhjulsdrift i Klassierna - men inget 4wd?
- Jo vi har äntligen fått ordning på Mitsubishi Evo 7:an så den hoppas vi att kunna lufta i några lokala tävlingar. Till hösten har vi en SM tävling nästan på hemmaplan, i Trollhättan, så den måste vi ju bara köra. Ulf kommer att tillsammans med dottern Linda försöka att köra så många sprintar som möjligt i Mega Rally Cup, detta i den vita BMW:n.


© Ericsson-Motorsport, emotorsport.seEn av alla BMW åkare är Marcus Svensson. Årets säsong måste gått bra?
- Ja säsongen 2011 gick över förväntan. Seger i nya cupen "Grh-Light Cup" där man tävlar med något billigare grh-bilar. Jag körde den cupen och vann. Förstapris var en startklar BMW 325i för just den cupen. Testkörde den i Nässjö sen såldes den vidare till Trollhättan.
Vad händer 2012?
Framför allt fortsätta att utvecklas som förare. Vi får försöka få till samma tempo som början av säsongen 2011 där vi knep några bra platser i B-klassen trots att vi åker "sparsamt" på låg budget.
Vilka tävlingar kommer vi hitta er i 2012?
Det blir "Grh-Light Cupen" och Bilsport Rally Cup samt lite i SydSvenska RallyCupen och sedan får vi se vad tid och pengar räcker till.
Samma bil?
- Ja, bilen är densamma som de senaste säsongerna alltså en BMW 325i GRH. Den har fått lite ny färg, nya fjäderben bak samt renovering av fjäderbenen fram ska ske, plus lite annat fix. Om inte vintern blir för lång så hoppas vi kunna testa bilen lite innan första tävlingen som blir i Tjust, om det inte är snö då vill säga...


Läs också;
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2012, del 1.".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2012, del 2.".

Publicerad: 2012-01-16 21:36


Från racket till motorsport, Coolbet erbjuder betting - Solberg favorit.
Efter att ha visat racketsporter som tennis, bordtennis och padel byter SVT nu riktning och ställer in siktet på rally till det sista Utmanarmötet.

På söndag väntar den fjärde och sista delen av SVT:s specialsatsning "Utmanarmötet" – och veckans evenemang blir en tävling mellan sex rallyförare, ...

Publicerad: 2020-06-05 18:24


Regularity resten av 2020 – Ljungby MK är ny RM-arrangör.
Det blir flera tävlingar i höst, men vi kan i dag meddela att den svenska tävlingssäsongen ser ut som följer.

8/8: Killingen, Kils MK Bil. (RM)
29/8: Ljungbyrundan, Ljungby MK. (RM)
26/9: Finspångsrundan, Finspångs MS. (RM)
17/10: Hårdingen, Vara MK. (ej RM)

Ljungby MK är nya som arrangörer...

Publicerad: 2020-06-05 14:38


Rally-SM får ny promotor från 2021 – utökar till tre mästerskap.
Det står klart nu när avtalet för de kommande tre åren är påskrivet mellan nya promotor SRM, Svenska Rally Mästerskapen AB och Svensk Bilsport, där det även framgår att det kommer bli fler mästerskap i kalendern.

Rallysporten har en stark förankring bland det svenska folket där sändningar i TV al...

Publicerad: 2020-06-05 13:54


Oliver och Pernilla Solberg redo för Rally Sweden Lockdown.
© Oliver Solberg Media Office.Monster Energy föraren Oliver Solberg sitter bakom ratten på en rallybil på söndagen. Den här gången är det inte virtuellt utan ratten på sin Volkswagen Polo GTI R5 som 18-åringen sätter sig!

Oliver har blivit inbjuden att delta i Rally Sweden Lockdown - organiserat av Rally Swedens VD Glenn Olss...

Publicerad: 2020-06-04 21:40


Rally Sweden Lockdown, söndagsrally med bl.a. Tidemand, Ekström & Solberg.
© PontusTidemand.se Rally Sweden Lockdown, ett spännande koncept som presenterades av Rally Swedens VD Glenn Olsson under torsdagen, stort hemlighetsmakeri för att inte locka publik - med anledning av Corona pandemin är också tävlingen helt publikfri!

Man har samlat sex åkare, Oliver Solberg ses med mamma Pernilla ...

Publicerad: 2020-06-04 21:11


South Swedish Rally ställs in, gör inget nytt försök 2020.
© emotorsport.se- South Swedish Rallys tävlingsledning har tagit beslutet att ställa in tävlingen 2020 under rådande omständigheter. Det är olyckligt, men beslutet är taget efter noga övervägande,förklarar arrangören.

Efter långa diskussioner har arrangören alltså tagit beslutet att ställa in även sitt an...

Publicerad: 2020-06-04 17:59


Äntligen rally, livesänt Utmanarmöte i SVT på söndag med Svenska rallystjärnor.
© emotorsport.seNu är det klart. Det blir en fjärde och sista del av Utmanarmötet. Och nu tar vi steget från racketsporter till rally. På söndag, 15:45 i SVT1, bjuds det på dueller mellan flera av Sveriges bästa förare.

Det är ett spännande och ovanligt rallyformat, med kval, kvartsfinal, semifinal och final. Fö...

Publicerad: 2020-06-04 17:38


Även Nya Zeeländska WRC rallyt inställt, VM start i Turkiet.
© emotorsport.se.Igår Finland, nu Nya Zeeland - som väntat tvingas den Nya Zeeländska WRC arrangören också ställa in sin stundande WRC deltävling. I Finland arbetade man för ett 70 års jubileum och på Nya Zeeland jobbade man för en comeback i VM serien efter år av frånvaro.

Redan tidigt i Corona pandemin satte de...

Publicerad: 2020-06-03 19:54


JWRC promotorn jobbar för full säsong åt juniorerna.
© M-Sport / JWRC.I samband med att det Finska VM Rallyt ställdes in under onsdagens förmiddag kom strax efter ett utskick från FIA Junior WRC organisationen, siktet är fortsatt en full säsong i klassen trots ännu en inställd tävling.

De tävlande som anmält sig ska kunna tävla om medaljerna även 2020 trots pandem...

Publicerad: 2020-06-03 18:14


Neste Rally Finland ställs in, ingen Finsk WRC fest i sommar.
Som väntat blev det Finska VM rallyt inställt, det blir ingen återstart av WRC serien i Finland i början av augusti. Samtidigt meddelar Finska arrangören att de ser inga möjligheter att skjuta på tävlingen senare under året utan kommer ställa in årets tävling.

Beskedet kom under onsdagen efter at...

Publicerad: 2020-06-03 13:17


Tidigare nyheter:
Svensk seger i Castrol Rally Jämsä, Jonsson går för segern i Solberg World Cup.
Danielsson en av Svenskarna till höstens Lombard Rally Bath.
Företaget bakom Colin McRae Rally gör nya officiella WRC spelet från 2023.
Mer i fotoarkivet, rallyfoto till 90-talets slut.
Olsson överlägsen i Privatbostäders Rallyspecial, årets första grustävling.
Tänak involverad i nya Rally Dirtfish, Estnisk 'VM-tävling' i juli!
Äntligen rallypremiär, publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på lördag!
Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
Jonsson historisk SM-segrare.
EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Rallyelite mötes i duell i Torsby på söndag
»
Svensk-tsjekkisk duell i Solberg World Cup
»
Rally Finland 2020 avlyst!
»
Sörlandsprinten jobber for NM-löp 5.september
»
Rally i gang igjen i Sverige
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Äntligen rally, livesänt Utmanarmöte i SVT på söndag med Svenska rallystjärnor.
» Rally Sweden Lockdown, söndagsrally med bl.a. Tidemand, Ekström & Solberg.
» Oliver och Pernilla Solberg redo för Rally Sweden Lockdown.
» Danielsson en av Svenskarna till höstens Lombard Rally Bath.
» Företaget bakom Colin McRae Rally gör nya officiella WRC spelet från 2023.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.