Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Kristian och Fredrik satsar vidare med Mitsubishi i SM serien.
Vem kör vad 2012 i rallyskogen 2012, del 3.

Kristian Johansson - fortsätter du SM åkandet i Mitsubishin?
- Ja det blir det, ska åka SM med Mitsubishi Lancer EVO X:an men också Mitsubishi Cupen - hoppar dock över Rally Sweden. Fredrik Livh fortsätter i högerstolen. Det kan också bli någon överaskning i en annan bil i ett par asfalttävlingar till våren!
Det blir alltså fortsättning i otrimmat 4wd?
- Ja det blir det, vi ska försöka åka ett test och en tävling innan första SM deltävlingen. Annars kommer det bli betydligt mindre tävlingar i år än förra året. Däremot så planerar jag åka några asfalt tävlingar i en annan bil men ingen stasning på en serie.


Västgötaklubben Kullings MS är en klubb med många aktiva och en hel del snabba sådana. En ung talang är Philip Haag som nu satsar stort. Det snackas om spännande bilbyte? Vad händer?
- Junior SM är planerna för vår del, vi ska prova på framhjulsdrivet och kommer satsa på en Citroën C2 R2 Max under minst en två års period. Det blir en spännande utmanning att gå ifrån otrimmat och Volvo Original till trimmat 2wd.
Spännand med bilbyte och en så ny fräch bil!
- Ja, det ska bli riktigt kul. Att åka Citroën C2 R2 MAX ska bli häftigt. En 1600 cc motor som ger ca 190hk, går i R2 klassen.
- 2012 får vi se som ett läroår och hitta fart och rytm i den nya bilen och det nya samarbetet i bilen. Jag har ny Co-driver inför året, i Stefan Larsson Kullings MS. Vi kommer försöka åka så mycket tävlingar som möjligt och som har mycket SS mil, dels för att få fart i körningen och dels att öva på samarbetet mellan förare/co-driver.
Då är det främst SM som är målet för året?
- Ja fokus enbart på SM och Junior SM i år. Vi har gjort ett par grustester i höst vilket har fungerat bra, är ju mycket som är nytt och som kanske tar lite tid att vänja sig vid och kunna utnyttja maximalt, men av de testerna vi gjort så tycker både jag och Kjell Olofsson som hjälpt mig med inställningar av bilen att den uppträder bra på vägen, men det finns säkert lite kvar att jobba med innnan vi är helt nöjda.
- Inför vintertävlingarna i SM, ska vi försöka åka tävling i Torsby. Mellan SM i Uppsala och Sandviken så är planerna att köra Dan Anderssons Minne som test och träning.


© Ericsson-Motorsport, emotorsport.seVåran kommande VM åkare - Pontus Tidemand satsar stort. Hur ser dina planer ut för säsongen 2012?
- Vi ska köra SM-serien i en Skoda Fabia S2000 uppbackade av Evenrally som är ett Norskt managementbolag inom motorsport. Vi skall även köra Rally Sweden i samma bil i SWRC klassen. Utöver det hoppas vi kunna köra ett par IRC-tävlingar och nått mer inhopp i SWRC klassen under året.
- Pontus är ju även en av 18 i Fia Insititute Academy 2012 och kommer resa mycket och vara med i de workshops som de anordnar för att forma morgondagens stjärnor. Redan nu har Pontus varit till Frankrike och Chamonix för den andra Workshopen 2012, nämner hans pressansvarige.
Då är alltså satsningen på SM, men också internationellt.
- Ja kort så är målet Rally-SM samt då utvalda VM och IRC tävlingar - start i Rally Sweden!
Fortsättning i super2000 - men byte från Ford till Skoda.
- Nu blir det Skoda Fabia S2000 som från och med i år går i trimmat 4WD här hemma i SM.
Vi har också inlett ett testprogram i veckan med en Subaru Impreza Sti N14 som Jerker Axelssson äger, blir lite tester bl.a. inför SM-premiären och Rally Sweden. Vi fortsätter nog även använda Subarun för körträning i mindre tävlingar under året som föråkare för att hålla igång.


Säg Storm i Stenungssund - då är det rally som gäller. Vi inleder året med ett träningsläger i Likenäs i norra Värmland för 15st av Stenungsunds MS rallyåkare säger Ulf Storm.
För vår egen del handlar det först om att få en testtävling innan Rally Sweden, vi kör nog Finnskogsvalsen.
Men där efter VM tävlande?
- Ja, sen kommer årets tävlíng, Svenska Rallyt där Lasse gör sin 24:e start och "codrivande" brodern Ulf gör sin 12:e start. Vi kör tävlingen med vår Fiesta.
Något klassikertävlande?
- Vi har fått smak på att köra bakhjulsdrivet i gamla Oplar också så om tid och möjlighet finns så kör vi både Polar Classic Rally och Midnattssolsrallyt - årets två stora klassikerrallyn.
Framhjulsdrift i VM, bakhjulsdrift i Klassierna - men inget 4wd?
- Jo vi har äntligen fått ordning på Mitsubishi Evo 7:an så den hoppas vi att kunna lufta i några lokala tävlingar. Till hösten har vi en SM tävling nästan på hemmaplan, i Trollhättan, så den måste vi ju bara köra. Ulf kommer att tillsammans med dottern Linda försöka att köra så många sprintar som möjligt i Mega Rally Cup, detta i den vita BMW:n.


© Ericsson-Motorsport, emotorsport.seEn av alla BMW åkare är Marcus Svensson. Årets säsong måste gått bra?
- Ja säsongen 2011 gick över förväntan. Seger i nya cupen "Grh-Light Cup" där man tävlar med något billigare grh-bilar. Jag körde den cupen och vann. Förstapris var en startklar BMW 325i för just den cupen. Testkörde den i Nässjö sen såldes den vidare till Trollhättan.
Vad händer 2012?
Framför allt fortsätta att utvecklas som förare. Vi får försöka få till samma tempo som början av säsongen 2011 där vi knep några bra platser i B-klassen trots att vi åker "sparsamt" på låg budget.
Vilka tävlingar kommer vi hitta er i 2012?
Det blir "Grh-Light Cupen" och Bilsport Rally Cup samt lite i SydSvenska RallyCupen och sedan får vi se vad tid och pengar räcker till.
Samma bil?
- Ja, bilen är densamma som de senaste säsongerna alltså en BMW 325i GRH. Den har fått lite ny färg, nya fjäderben bak samt renovering av fjäderbenen fram ska ske, plus lite annat fix. Om inte vintern blir för lång så hoppas vi kunna testa bilen lite innan första tävlingen som blir i Tjust, om det inte är snö då vill säga...


Läs också;
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2012, del 1.".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2012, del 2.".

Publicerad: 2012-01-16 21:36


Här är WRC medaljörerna efter 2019!
© emotorsport.seNär nattens besked kom att Kennards Hire Rally Australia helt ställs in kunde FIA och WRC promotorn bekräfta under dagen att serien tar avslut efter den 13:e deltävlingen i Spanien.

Ott Tänak var klar mästare innan finalen, där emot blev den väntat spännande avslutningen av brons och silver i för...

Publicerad: 2019-11-11 22:25


Rallykalendern för 2020, 100-talet Svenska rallyn tillagda.
© emotorsport.seI helgen matade vi in drygt 100 Svenska rallytävlingar för säsongen 2020 i systemet och de visas då i vår kalender. Flera distrikt har nu presenterat dess sökta datum i SBF´s kalender. Ett fåtal distrikt saknas fortfarande som inte visas öppet!

Datumen i kalendern baseras på de sökta datum som v...

Publicerad: 2019-11-11 22:15


Bränderna ökar, Rally Australia ställs in.
© emotorsport.seBränderna i Australien har ökat och nu har arrangören bakom Kennards Hire Rally Australia tvingats ta beslutet att helt ställa in tävlingen. Det innebär att årets WRC serie nu är avslutad efter 13 deltävlingar.

Hyundai Motorsport kan titulera sig mästare 2019, även om den kortade banan skulle kö...

Publicerad: 2019-11-11 21:17


4 unika sträckor, totalt 21 sträckor på 9 mil när Australiensiska WRC arrangören bantar.
© Toyota Gazoo Racing.21 sträckor på 9 mil är vad som just nu erbjuds i WRC finalen, Kennards Hire Rally Australia. Endast fyra olika sträckor nyttjas för helgen med anledning av de kraftiga skogsbränderna, med smalt startfält om bara 20-talet bilar så kunde man utöka antalet vändor på sträckorna.

Publiksträckan Dest...

Publicerad: 2019-11-11 17:01


Victor och Jonas summerar ett fantastiskt rallyår tillsammans!
© emotorsport.seVictor Karlsson tillsammans med Jonas Magnér inledde 2019-års säsong i en för dom helt ny bil, en Toyota Corolla i trimmat 2WD. De var båda ödmjuka mot uppgiften att ge sig in i den stenhårda klassen och deras plan var till en början att lära samt att få många kilometrar i Toyotan under året för att...

Publicerad: 2019-11-10 21:43


Skogsbränder hotar WRC finalen, kortad bana kan avgörs VM striden.
© Hyundai Motorsport.Ska skogsbränderna i Australien avgöra WRC serien, att Ott Tänak säkrat VM titeln är klart, bakom om silver och brons är det hårdare med 10 poäng mellan Thierry Neuville och Sebastien Ogier.

Samtidigt är duellen om viktiga konstruktörs mästerskapet inte avgjort, 18 poängs försprång har Hyundai Mo...

Publicerad: 2019-11-10 19:56


Friman summerar karriärens hittills bästa säsong, lämnar nu Ungdomsrally.
© emotorsport.seSummering av Rallysäsongen 2019,
- Det blev helt klart den bästa säsongen hittills under mina 3 år som ungdomsförare, hälsar Emil Friman och radar upp resultaten.

Totalt blev det 14 tävlingar i år, 10 stycken 1:a platser och 4 styck 2:a platser!

Detta året satsade jag på att köra 3 cup...

Publicerad: 2019-11-10 19:49


Ingram & Lukayanuk punkterade på sista sträckan, EM guldet till Ingram.
© FIA ERC.EM finalen Rally Hungary blev en blöt tillställning, regn och såphala vägar. Tävlingen körs på tuffa asfalt och betongvägar och mycket lera dras ut på vägarna och gör dem förrädiska, regnet har också skapat vattenplaningar och många av förarna menar att det varit svåraste förhållandena under deras k...

Publicerad: 2019-11-10 16:32


Joakim Sjöberg ny co-driver för Tom Kristensson.
© Tom Kristensson Motorsport34-årige Joakim Sjöberg från Skövde, men tävlande för Hofors MS, blir Tom Kristenssons nye co-driver nästa säsong.
Joakim är en rutinerad co-driver, och har sedan debuten 2003 gjort bl.a. 13 VM-tävlingar, de flesta i WRC2, men även i JWRC. Han har även tävlat i EM och i olika nationella mästerskap ...

Publicerad: 2019-11-10 16:23


Katsuta vann Japanska WRC träningen.
© Central Rally Aichi/Gifu.I natt tog Central Rally Aichi/Gifu målgång, det Japanska provtävlingen som nästa år ska agera WRC final den 19-21:e november. Takamoto Katsuta i fältets vassaste bil, en Toyota Yaris WRC tog segern med bred marginal. 13 av 14 sträckor kördes, en ställdes in, så hade man en körtid på 1:20 timmar på ...

Publicerad: 2019-11-10 09:39


Tidigare nyheter:
Olsson, Sjöberg och Johansson snabbast i Privatbostäders Rallysprint.
Startlistan spikad, tre svenskbilar i Safari Rallyt, Blomqvist trea ut på vägarna.
Fullt startfält i lördagens Privatbostäders Rallysprint.
WRC säsongen 2020 presenteras på Autosport International 11:e januari.
Rally NM kalendern presenterad, totalt bara 18 rallyn i Norge 2020!
Arai kör Östbergs vinnarbil i Central Rally Aichi/Gifu.
Ungersk EM avslutning på gång, Rally Hungary i helgen.
Midnattssolsrallyt sökt 7-11:e juli i Örebro län 2020.
Så körs de nationella VOC Sverige & Vinterserierna 2020.
Katsuta favorit i helgens Central Rally Aichi/Gifu, kör Yaris WRC.
SM vinnaren stannar i Eskilstuna, Landberg med R2 satsning.
Till Neuvilles glädje, Australiensiska VM arrangören har zoon för däckvärmning.
Två svenskar till 5 dagars RAC Rally, 48 mil special på 32 sträckor.
Christoffer 'Chribbe' Haglund gasar mot 2020 med ny kartläsare.
Foto från Novemberskölden.
Älmhults MK behöver anmälningar för Silverratten.
JSM guldmedaljör till Team NYBE.
Kreim snabbast i Lausitz Rallye, Gröndal tvåa totalt, Binbach bröt.
Pettersson bäst i Addinolsprinten.
BMW seger, Axelsson totalsnabbast i Novemberskölden.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Rally Australia blir avlyst!!
»
Klasseseier i Rallye La Nucia
»
Lyseng/Iversen tok teten i Spania
»
Sterk andreplass for Gröndal i Tyskland
»
Trond Lyseng og Pål Iversen kjörer spansk asfaltrally.
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Följ lördagens rallyn, bl.a. resultat & radio från Novemberskölden.
» Silly season, så ser WRC kontrakten ut just nu!
» Midnattssolsrallyt sökt 7-11:e juli i Örebro län 2020.
» BMW seger, Axelsson totalsnabbast i Novemberskölden.
» Östberg och Mikkelsen petade från WRC start i Australien.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.